Šuchol som auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Parise8
Novice
Novice

Šuchol som auto

Príspevok od používateľa Parise8 »

Dobrý deň, prosím Vás šuchol som nové auto, ktoré mám ani nie pol roka pri parkovaní do blbej garáže ... keďže som začiatočník normálne som to očakával kedy sa mi to stane ... na parkovisku alebo jazda v pohode ... cítil som že sa mi to stane v garáži ... lebo je do kopca a predok karosérie strašne vysoký ... ale o to nič ... potreboval by som teraz poradiť či to mám riešiť cez havarijnú poistku mám kooperativu a spoluúčasť 166EUR ... len stalo sa mi to medzi sviatkami bližšie k silvestru ... mám to riešiť cez havarijnú ... a vez origo servis ... keďže auto je v zarúke ? :D Ešte by ma zaujímalo čo mám povedať likvidátorovi keďže to nebola nahlasené do dáneho času t.j. 15 dní ? Nemal som čas bol som preč ... zaneprázdnený ? .... zaplatím spoluúčasť 166EUR a zvyšok platí poisťovňa ? sa bojím hlavne toho aby sa nestalo to že zvyšok poisťovňa nepreplatí a budem to cvakáť ja ? :D Hm, hanba toto sa mi vysmejú v servise nové auto a už to chce opravu :D Ďakujem
Fuxxo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Šuchol som auto

Príspevok od používateľa Fuxxo »

zivot ta nauci klamat.. podla mna sa ti to stalo predvcerom a ries to cez servis, zaplatis spoluucast a hotovo... pri havarijnej netusim ako to je s amortizaciou, ale podla mna nijako
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

kedze pises, ze si zaciatocnik, kaslal by som na to, stane sa Ti to opat, a casto to byva tak, ze prave na tom istom mieste... daj fotku proti svetlu, mozno to pojde za 10e rozlestit a ani to nebude poznat...

inak ano, riesit cez havarijnu, povies, ze sa to stalo vcera, zaplatis spoluucast a zvysok poistovna bud odhadom alebo na fakturu... amortizacia sa neriesi...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na nahlasenie je vari 7 dni. Takze sa ti to stalo napriklad v pondelok, zavolaju ta na obhliadku, nafotia, vypises papiere. Do servisu kam chces, idealne ten autorzovany. Zaplatis spoluucast, poistovna ostatne. V horsom pripade zaplatis vsetko a tu sumu budes mesiac cakat od poistovne. Ale v autorizaku by nemal byt problem a len spoluucast zaplatis.
Parise8
Novice
Novice

Hm, je to nové auto takže leštiť to moc nechcem ... a jo viem že to nieje prvý ani posledný škrabanec s tým som rátal :-) Informoval som sa v mojom autorizovanom servise že oprava by vyšla na cca 600EUR a 3-5 pracovných dní ... celé prelakovanie ... a povedali mi že idealná cesta je cez havarijnú a spoluúčasť ... a že oni sú ochotný mi to vybaviť celé .... takže v tomto prípade im stačí zaviesť auto a obhliatku aj zvyšok si vybavia sami nie ? :-P Ono to vyzerá hrozne ale v celku to tak nieje bolo na tom biele to som utrel a nevyzerá to tak desivo ... :oops:
Prílohy
Takto to vypadá :-(
Takto to vypadá :-(
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

600eur??? :sok:
Parise8
Novice
Novice

Jó, 600EUR, pretože ešte mám menšiu ryhu v spodnej časti dveri to by ma nejak netrápilo ale keď to bude cez to spoluúčasť ... :-P
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Co to je za auto?
Parise8
Novice
Novice

Škoda Fábia Ambition 1.2 TSI ...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Prelakovat blatnik Fabie nemoze stat viac ako 200 eur, garazmajstri si pytaju za jeden diel do 100 eur, autorizak nech nezerem dvojnasobok... Zda sa mi to pekne prehnane
Parise8
Novice
Novice

Počítaj s tým že oni si pýtajú za všetko aj za to poonďaté zhadzovanie ... keďže to musia rozobrať ... zbrúsiť a znova nalakovať ... a tie dvere no to zhodím jak nič tam nieje veľa toho takže fakt neviem kde toľko chcú ale chcú :D Na tej fábke je ale matalíza .... :-P
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Neviem ci si uz niekedy zhadzoval blatnik na aute, ale je to otazka par minut. Fakt ziadna veda. A metaliza nevadi, stale sa to do tych 100 eur vojde aj s robotou :) Alebo som len z lacneho kraja :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne sa to zda byt tiez prehnane...kukni dakde na srotovisko, mozno najdes aj taku istu farbu :P

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2015, 15:07)
Novy blatnik mas za 110 : http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... 18285.html plus prestriekanie dajme tomu dalsia 100vka (len moj odhad, nezabite ma).
Parise8
Novice
Novice

Hm, napísal toto: lakovanie dvoch dielov by stálo 600€ s DPH a trvalo by 3-5 pracovných dní,poistnú udalosť Vám kompletne vybavíme, poškodenie v tomto rozsahu nie je možné úplne odstrániť preleštením. Vhodná cesta riešenia vzniknutej škody je prostredníctvom havarijného poistenia. v servise zaplatíte len dohodnutú spoluúčasť podľa uzatvorenej poistnej zmluvy,zvyšné náklady na opravu hradí poisťovňa na účet servisu.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja by som sa na to vykaslal, pozeram teraz po nete, novy blatnik ako som pisal vyssie 110e, lakovanie do 100vky sa vojde. Montaz a demontaz si mozes spravit aj sam.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v hlave som si to spocital a tych 600e by mozno za dva diely v autorizaku aj sedelo... riesil som jednu Alfu a za dva plechy a 4 streky odo mna pytali 2400e... proste to tolko stoji... samozrejme ale, ze je to prehnane, za 600e Ti strieknem cele auto bez metalizy... alebo s metalizou, ale pripravu si robis sam... no ale takto riesit fabiu, to sa mi zda aj ta spoluucast vela, este som sa siel spytat, ze co je to za auto, ked som videl ten plechac a male koliesko... no ale to je na Tebe, postup sme Ti uz povedali :)

melon: ano, vychadza to na cca 100e na diel aj s pripravou, dobre pises :)

Lubos: na co riesit srotovisko, myslis, ze ten diel bude na srotovisku lacnejsi ako ta spoluucast? co sa tyka farby, tak nie iba ze mozno najde taku istu farbu, skor by ta ista farba by mala byt prave podmienkou... okrem toho riesia sa dva diely, nie jeden... a aj keby bol jeden, tak 110e plus 100e plus posta 10e plus montaz a demontaz je 250e a to je o stovku viac ako spoluucast... a to Ti zostane este jeden diel poskodeny... tak neviem, co tymto sledujes...
Parise8
Novice
Novice

Jo jo sú malé mám R14 :D :D Hm, ono mne by to ani tak nevadilo tých 166EUR spoluúčasti to nieje ani tak veľa to by som nejak naškrabal ... ale hlavne aby to poisťovňa zvyšok preplatila o nič iné mi nejde ... bojím sa toho aby som to celé necvákal ja .... :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie, nemaj obavy, garantujem Ti, ze nebudes platit nic nad uroven spoluucasti :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Robil som si srandu so srotoviskom v podstate, to sa da riesit ked mas starsie auto. Ale viem, ze znamemu rozbili zadny naraznik na novsom Focuse. Mal to v klasickej beznej farbe, zohnal naraznik niekde na ebay-i, dal nastriekat, svojpomocne si to dal dokopy, dokonca sa cena navysila kvoli senzorom, a koncova bola okolo 300libier....tak ma nechci presvedcit, ze blby blatnik stoji 600eur, nepadol som na hlavu. Samozrejme, ze autorizovany je stale drahsi, ale urobia to iste co kazdy servis v meste.

//inac ako to je so SVK poistkami? Po poistnej udalosti stupa cena poistky?
Parise8
Novice
Novice

RATZINGER666 napísal:nie, nemaj obavy, garantujem Ti, ze nebudes platit nic nad uroven spoluucasti :)
Hm, mal si už skúsenosti ... lebo vtedy by ma porazilo keby som to mal cvakať cele :D :D A ešte dotáz? Zaplatím spoluúčasť a ostatok už servis rieši s poisťovňou a keš ťaha od nich alebo ja zaplatím tých 600 EUR a poisťovňa mi pošle potom ten preplatok tých 434 EUR ? :D

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2015, 15:31)
inac ako to je so SVK poistkami? Po poistnej udalosti stupa cena poistky?

Kvôli čomu by mala stúpať cená poistky ? :D však jakú maš takú platiš :D či? :D
Napísať odpoveď