alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov
takze moja situacia sa zopakovala aj druhy krat...neskutocne ma uz nasrali. keby mali ten tovar inde tak to zrusim
Reklamoval som volant, po 30 dnoch mi prisla sprava, ze je opraveny a mam si pon prist. Tak som si ho vyzdvihol, doma skusam, opraveny zdaleka nebol. Nuz co, stane sa. Doniesol som ho na reklamaciu znova, tentokrat im to trvalo len 28 dni. Volant udajne opraveny, no je na tom presne tak isto ako pred prvou reklamaciou. Idem tam teda s nim este raz, avsak uz budem pozadovat vratenie penazi...
-
guess.whoo
Redeemer
alebo si mal pozadovat vyskusanie
Tam je ten problem taky delikatny, volant sam o sebe funguje, problem je s FFB v hrach.. To by som tam musel cely pocitac vliect 
Aky volant? Je problem iba v hrach? Funguje FFB pri kalibracii? Skusal si ho na inom PC?
Volant je Logitech DFGT, robi presne toto a iba vtedy, ak nie je otoceny viac ako povedzme nejakych 45° do niektorej strany.. Ak je otoceny viac, FFB funguje ako ma a bez toho rapcania..
Nie som zdaleka sam s tymto problemom, ale samotny Logitech s tym nic moc nerobi a sam radi reklamaciu... Ak sa s tym niekto stretol a prisiel na nieco zaujimave, sem s tym
Co sa tyka kalibracie, ako tam mozem overit funkcnost FFB? Kalibruje mi len volant pri zapojeni, pri drzani Ctrl + Shift a kliknuti na Properties mozem rucne nakalibrovat volant aj pedale, ale o FFB nie je nikde zmienka... Na inom PC som neskusal, nemam ani kde, skusim to ale nejak cez tu ficuru na Steame, co umoznuje streamovanie..
Nie som zdaleka sam s tymto problemom, ale samotny Logitech s tym nic moc nerobi a sam radi reklamaciu... Ak sa s tym niekto stretol a prisiel na nieco zaujimave, sem s tym
Co sa tyka kalibracie, ako tam mozem overit funkcnost FFB? Kalibruje mi len volant pri zapojeni, pri drzani Ctrl + Shift a kliknuti na Properties mozem rucne nakalibrovat volant aj pedale, ale o FFB nie je nikde zmienka... Na inom PC som neskusal, nemam ani kde, skusim to ale nejak cez tu ficuru na Steame, co umoznuje streamovanie..
Pri kalibracii som to myslel tak, ze ked stlacis tlacidlo, tak ci sa volant hybe presne tak ako ma. Ak je to iba vec hluku, tak to je skor o hre a jej nastaveniach. Mne G27 podobne klepal ked som este hraval rFactor 2, ktory ma dost agresivny FF s kratkymi pulzami. V Assetto Corsa je to lepsie, ale tiez to buchoce napriklad na obrubnikoch kde je vela kratkych impulzov po sebe. Vyrisiel som to upravou FF v hre kde som znizil efekt obrubnikov.
Samotny hluk podla mna nie je dovodom na reklamaciu pokial FF funguje tak ako ma.
//tu je to vidiet jasnejsie:
To by uz mohlo znacit zavadu. Co si pisal do reklamacneho protokolu? Spomenul si buchanie? Treba najst nejake vyjadrenie Logitechu ohladom tej reklamacie. Na druhej strane ak ti to uz 2x uznali, tak tretikrat mozes pytat peniaze a mas pokoj. Ak to chces riesit, tak mozes zadat reklamaciu priamo cez Logitech a kurier pride k tebe pre volant.
Samotny hluk podla mna nie je dovodom na reklamaciu pokial FF funguje tak ako ma.
//tu je to vidiet jasnejsie:
To by uz mohlo znacit zavadu. Co si pisal do reklamacneho protokolu? Spomenul si buchanie? Treba najst nejake vyjadrenie Logitechu ohladom tej reklamacie. Na druhej strane ak ti to uz 2x uznali, tak tretikrat mozes pytat peniaze a mas pokoj. Ak to chces riesit, tak mozes zadat reklamaciu priamo cez Logitech a kurier pride k tebe pre volant.
Heh, ja som myslel, ze som to video nastavil ako sukromne, nech sa neda vyhladat, iba priamo cez link 
Ak je volant otoceny viac, FFB ide krasne, bez problemov a relativne potichu. Ale ako hovorim, ak je vycentrovany alebo len mierne pootoceny, pocut rapcanie a myslim, ze aj ten FFB je vtedy slabsi. Co sa tyka hier, robi to pri vsetkych, ktore som na volante skusal, a to F1 2013, Assetto Corsa a ETS2, kde je to asi najhorsie (tamto video je prave z tejto hry).
Po prvej reklamacii bol na tom volant este horsie, stale sa akoby centroval, je to vidno na tomto videu, ale treba zvysit hlasitost, aby to bolo dobre pocut -
Inak do protokolu som uvadzal rapcanie, buchanie pri pootocenom volante. Prilozil som tiez linky na asi 3 videa, z ktorych jedno bolo tamto moje, ktore si tu postol ty. Vidim to tak, ze budem pytat peniaze, uz ma to natahovanie nebavi.. Keby im to aspon netrvalo vzdy tych skoro 30 dni, takto by si clovek aj nieco zahral, ale bohuzial, nema na com... Ak mi to uznaju aj tretikrat, skusim kupit novy kus tohto isteho, ak bude na tom rovnako, pouvazujem, ci neprisetrim a nekupim nieco ine..
Inak to asi poriesim znovu normalne cez Alzu, mam to 10 minut cesty a chodievam okolo, tak to nebude problem.
Ak je volant otoceny viac, FFB ide krasne, bez problemov a relativne potichu. Ale ako hovorim, ak je vycentrovany alebo len mierne pootoceny, pocut rapcanie a myslim, ze aj ten FFB je vtedy slabsi. Co sa tyka hier, robi to pri vsetkych, ktore som na volante skusal, a to F1 2013, Assetto Corsa a ETS2, kde je to asi najhorsie (tamto video je prave z tejto hry).
Po prvej reklamacii bol na tom volant este horsie, stale sa akoby centroval, je to vidno na tomto videu, ale treba zvysit hlasitost, aby to bolo dobre pocut -
Inak do protokolu som uvadzal rapcanie, buchanie pri pootocenom volante. Prilozil som tiez linky na asi 3 videa, z ktorych jedno bolo tamto moje, ktore si tu postol ty. Vidim to tak, ze budem pytat peniaze, uz ma to natahovanie nebavi.. Keby im to aspon netrvalo vzdy tych skoro 30 dni, takto by si clovek aj nieco zahral, ale bohuzial, nema na com... Ak mi to uznaju aj tretikrat, skusim kupit novy kus tohto isteho, ak bude na tom rovnako, pouvazujem, ci neprisetrim a nekupim nieco ine..
Inak to asi poriesim znovu normalne cez Alzu, mam to 10 minut cesty a chodievam okolo, tak to nebude problem.
Len si pozri seriove cislo, aby ti potom nepredali ten isty 
Radsej si ho zaznacim
Inak som ale dufal, ze to opravia, nakolko ja mam na fakture cenu 2990 Kc a momentalne stoji v Alze skoro o tisicku viac...
Neexistuje nahodou taka moznost, ze by som nepozadoval po tretej reklamacii vratenie penazi, ale vymenu tovaru za novy s novou zarucnou dobou?
Neexistuje nahodou taka moznost, ze by som nepozadoval po tretej reklamacii vratenie penazi, ale vymenu tovaru za novy s novou zarucnou dobou?
ak ti oni neponúknu nový kus, tak nie
Mozno niekto zachytil zalobu na Alza pre 96 percente zlavy - http://androidportal.zoznam.sk/2015/01/ ... ru-na-sud/
-
Scorpion90
King
Sam som zvedavy ako to dopadne, kazdopadne rozhodnutie sudu bude precedens pre podobne pripady v buducnosti
-
Digital
Guru
ludia su *ebnuty, alza má nejakú chybu v databáze alebo to bola chyba pracovníka a ludia sa idu zblazniť, že kde majú iphony za 28 eur. Každý inteligentnejší človek pochopí, že to bola chyba a chyby sa stávajú.
... rozne pohlady na vec
ked sme mali v EW letakovu akciu na tusim samsung s3 za 179 tiez sa ho kazdy domahal, nevedeli pochopit ze sa proste stala chyba a chyba tam slovo "mini" ...
vtedy bolo lepsie povedat ze uz nie su ako ze to je chyba... proste ta to tak nenahneva ked ti predavac povie ze uz nie su, ako ze je to chyba sorry stalo sa
ked sme mali v EW letakovu akciu na tusim samsung s3 za 179 tiez sa ho kazdy domahal, nevedeli pochopit ze sa proste stala chyba a chyba tam slovo "mini" ...
vtedy bolo lepsie povedat ze uz nie su ako ze to je chyba... proste ta to tak nenahneva ked ti predavac povie ze uz nie su, ako ze je to chyba sorry stalo sa
-
hojko
Site Admin
CheZteR: Lenze letakova akcia ma podla mna vzdy dole napisane, ze zmena cien vyhradena, za chyby sa ospravedlnuju. V tomto pripade by to asi s letakom islo uhrat. Lenze Alza tu cenu mala uz v podobe ceny v eshope, teda pod tou cenou to predavala a potom objednavky stornovala, to je iny pripad ako nejaky letak co chodil do schranok. V takom pripade EW mohol dostat mozno pokutu od SOI za zavadzanie zakaznika. Pripad Alzy je uplne o inom.
Pred mozno tromi ci styrmi rokmi mali podobny problem v Cesku, sice z ineho sudka. Islo o to, ze stavkova spolocnost (vari) TipSport mala chybu v systeme a tak si jeden zapas mohol dat na tiket aj 10x. Teda si podal zapas NHL s kuzom 2.0 a dal ho tam 10x. Ked kurzy znasobis, dostanes 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2=1024, pri vklade 100 korun si vyhral 102 400 korun. Skoncilo to na sude a tam to tusim sud zmietol zo stola, tikety sa stornovali a bolo. Bol na ten clanok aj odkaz v teme o stavkovani tu na fore.
Pred mozno tromi ci styrmi rokmi mali podobny problem v Cesku, sice z ineho sudka. Islo o to, ze stavkova spolocnost (vari) TipSport mala chybu v systeme a tak si jeden zapas mohol dat na tiket aj 10x. Teda si podal zapas NHL s kuzom 2.0 a dal ho tam 10x. Ked kurzy znasobis, dostanes 2*2*2*2*2*2*2*2*2*2=1024, pri vklade 100 korun si vyhral 102 400 korun. Skoncilo to na sude a tam to tusim sud zmietol zo stola, tikety sa stornovali a bolo. Bol na ten clanok aj odkaz v teme o stavkovani tu na fore.
-
phatres1994
Star
Zdravim, chcem sa opytat, ako je to s reklamaciou tovaru, ktory som kupoval z druhej ruky a predchadzajuci majtel to bral na firmu. Fakturu mam. Lisi sa postup nejako, resp je to nejako zlozitejsie ked to je na firmu? Staci mi to zabalit a odniest na pobocku do KE? Na alze.sk som sa docital priblizny postup, no radsej by som pocul, ak ma niekto osobnu skusenost. Vdaka (Co im povedat, ze sa lisia udaje, ked budem nieco vyplnovat?)
tak ideme dalej....
Moj dotaz:
Dobrý deň,
chcem sa informovať, v objednávke Vaše č. 151809494 sú 2 položky, slúchadlá a predĺžená doba vrátenia tohoto tovaru. V sekcií vrátenie tovaru však nevidím možnosť tento tovar vrátiť, nakoľko status tejto položky: Zakúpené: 14.1.2015, Objednávací kód: RHA006 je Tovar už nie je možné vrátiť. Viete sa na to prosím pozrieť? Neplánujem ich okamžite vrátiť ale uvažujem nad tým, pričom som narazil na tento "problém". Za objasnenie vopred ďakujem, s pozdravom
Andrej
Odpoveď 1:
Dobrý deň,
ďakujeme za Váš nákup.
Dovoľte, aby sme Vás informovali, že vrátenie alebo výmena tovaru do 14 dní je možná ak tovar máte obstaraný ako fyzická osoba. U vráteného tovaru je potrebné, aby bolo kompletné, v pôvodnom stave a riadne zabalené. Následne, keď sa nebude vyskytovať problém, sme schopní Vám vystaviť dobropis a hotovosť môžete uplatniť u ďalšieho nákupu alebo si nechať poslať na účet. S tovarom sa dostavte osobne na akúkoľvek našu pobočku alebo ho zašlite na adresu: Bratislava 2, Prievozská 18, 821 09, Bratislava s faktúrou a so sprievodným listom, do ktorého uveďte, že sa jedná o odstúpenie od kúpnej zmluvy v rámci 14-tich dní.
V prípade akýchkoľvek ďalších prianí či otázok nás neváhajte kontaktovať.
Pavel Žďárský - Alza.cz
Obchodní podpora
Reakcia JA:
Otázka
Dobrý deň,
zaujíma ma konkrétne zakúpená položka "Možnosť vrátiť tovar do 2 mesiacov (RHA006) (Objednávací kód SL061)" nedopytujem sa na zákonnú lehotu vrátenia tovaru! Keďže som si túto službu priplatil, očakával by som možnosť vrátiť tovar v rozhraní Alza avšak miesto toho mi tam svieti že tovar už nieje možné vrátiť.
Za objasnenie vopred ďakujem.
Andrej
Reakcia Alza:
Dobrý den,
děkujeme za oslovení právě naší společnosti.
Prosíme specifikujte svůj dotaz.
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.
nejaké tips n tricks na komunikaciu s "podporou"?
Moj dotaz:
Dobrý deň,
chcem sa informovať, v objednávke Vaše č. 151809494 sú 2 položky, slúchadlá a predĺžená doba vrátenia tohoto tovaru. V sekcií vrátenie tovaru však nevidím možnosť tento tovar vrátiť, nakoľko status tejto položky: Zakúpené: 14.1.2015, Objednávací kód: RHA006 je Tovar už nie je možné vrátiť. Viete sa na to prosím pozrieť? Neplánujem ich okamžite vrátiť ale uvažujem nad tým, pričom som narazil na tento "problém". Za objasnenie vopred ďakujem, s pozdravom
Andrej
Odpoveď 1:
Dobrý deň,
ďakujeme za Váš nákup.
Dovoľte, aby sme Vás informovali, že vrátenie alebo výmena tovaru do 14 dní je možná ak tovar máte obstaraný ako fyzická osoba. U vráteného tovaru je potrebné, aby bolo kompletné, v pôvodnom stave a riadne zabalené. Následne, keď sa nebude vyskytovať problém, sme schopní Vám vystaviť dobropis a hotovosť môžete uplatniť u ďalšieho nákupu alebo si nechať poslať na účet. S tovarom sa dostavte osobne na akúkoľvek našu pobočku alebo ho zašlite na adresu: Bratislava 2, Prievozská 18, 821 09, Bratislava s faktúrou a so sprievodným listom, do ktorého uveďte, že sa jedná o odstúpenie od kúpnej zmluvy v rámci 14-tich dní.
V prípade akýchkoľvek ďalších prianí či otázok nás neváhajte kontaktovať.
Pavel Žďárský - Alza.cz
Obchodní podpora
Reakcia JA:
Otázka
Dobrý deň,
zaujíma ma konkrétne zakúpená položka "Možnosť vrátiť tovar do 2 mesiacov (RHA006) (Objednávací kód SL061)" nedopytujem sa na zákonnú lehotu vrátenia tovaru! Keďže som si túto službu priplatil, očakával by som možnosť vrátiť tovar v rozhraní Alza avšak miesto toho mi tam svieti že tovar už nieje možné vrátiť.
Za objasnenie vopred ďakujem.
Andrej
Reakcia Alza:
Dobrý den,
děkujeme za oslovení právě naší společnosti.
Prosíme specifikujte svůj dotaz.
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.
nejaké tips n tricks na komunikaciu s "podporou"?
-
Runes
Addict
otazna je zaruka, a ked to odnesies do alzy tak ti to pravdepodobne nevydaju, ja som kupoval cez kamarata notebook a ked sa pokazil dal som ho do servisu v alze ta mi ho nechcela vydat nakolko na fakture nebolo moje meno hoci na preberaku do servisu vsetky kontakty na mna aj oreginal faktura.phatres1994 napísal:Zdravim, chcem sa opytat, ako je to s reklamaciou tovaru, ktory som kupoval z druhej ruky a predchadzajuci majtel to bral na firmu. Fakturu mam. Lisi sa postup nejako, resp je to nejako zlozitejsie ked to je na firmu? Staci mi to zabalit a odniest na pobocku do KE? Na alze.sk som sa docital priblizny postup, no radsej by som pocul, ak ma niekto osobnu skusenost. Vdaka (Co im povedat, ze sa lisia udaje, ked budem nieco vyplnovat?)
-
guess.whoo
Redeemer
no moj problem, ktory som popisoval vyssie sa este rozmohol.
ako som pisal 3.1. som objednaval tovar, odvtedy mi 2x alza zrusila objednavku z udajneho nezaplatenia, aj ked to bolo zaplatene okamzite. treti krat mi zrusili objednavku vcera na logistike a vytvorili novu bez zliav, ktore som mal.
prisiel mi teda email, ze mam doplatit cca 38e..tak som s nimi volal a ze vsetko daju do poriadku. prisli mi na mail 2 poukazy, ktore som mal aktivovane, tie som im preposlal aby ich naparovali a pripomenul som im, ze mam este aj 3% zlavu.
tu mi samozrejme nepripocitali a znova mi prisiel email, ze mam doplatit 28e. to ma uz uplne nasralo a volam ze co s tym. samozrejme sa poospravedlnovali a povedali, ze to naparuju a tovar mi pride do piatku. tak som teraz zvedavy, ci dokazu jednu objednavku vybavit aspon do 33 dni od objednania.
/hegy najlepsie zavolat a 5kou na ziveho cloveka
ako som pisal 3.1. som objednaval tovar, odvtedy mi 2x alza zrusila objednavku z udajneho nezaplatenia, aj ked to bolo zaplatene okamzite. treti krat mi zrusili objednavku vcera na logistike a vytvorili novu bez zliav, ktore som mal.
prisiel mi teda email, ze mam doplatit cca 38e..tak som s nimi volal a ze vsetko daju do poriadku. prisli mi na mail 2 poukazy, ktore som mal aktivovane, tie som im preposlal aby ich naparovali a pripomenul som im, ze mam este aj 3% zlavu.
tu mi samozrejme nepripocitali a znova mi prisiel email, ze mam doplatit 28e. to ma uz uplne nasralo a volam ze co s tym. samozrejme sa poospravedlnovali a povedali, ze to naparuju a tovar mi pride do piatku. tak som teraz zvedavy, ci dokazu jednu objednavku vybavit aspon do 33 dni od objednania.
/hegy najlepsie zavolat a 5kou na ziveho cloveka