Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)

Príspevok od používateľa MFa »

Kto pise o "dzonkach" (alebo co to je?) za par dolarov? A na moju otazku si neodpovedal, plati teda ta 365-dnova zaruka?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

V pripade pošleš pokazený kus spať. A vymenia kus za kus. Myslím, že raz sa tu riešila vymena digitalizera/displaya na vlastné naklady a potom následne preplatenie zo strany DX.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

No dobre, ale ako dlho plati takato zaruka? Je to ten jeden rok?
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

áno jeden rok.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Dakujem.
snack
Novice
Novice

Príspevok od používateľa snack »

Ahojte
Chcem si objednat z Aliexpressu obal, ale v registracii mam zadanu adresu na slovensko. Teraz som v cechach a potrebujem aby mi to poslali na kamosovu adresu. Je to mozne ? Mate niekto skusenost ?
Dakujem za odpoved a prajem pekny vecer.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ak budes platit paypalom, tak pri potvrdzovani objednavky volis / vyplnas adresu v rozhrani paypalu. Tak si tam vyplnis novu adresu. Alebo sa to da urcite upravit aj na samotnom Aliexpresse.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

v profile si mozes pridat adries kolko chces a potom si len pri objednavke vyberes na ktoru poslat ;)
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

Prosim vas akú postu teraz používa focalprice.com na odosielanie ? Už som asi tri mesiace odtiaľ nič nebral a naposledy posielali cez bpost co som bol spokojný ale ak teraz sa niečo zmenilo a posielajú nedajbože china mail tak by som bol rád kkeby dakto ak v poslednom čase objednaval napísal cez čo poslali diki :))

//autoeditácia príspevku (20 Jan 2015, 20:40)
Prosim vas akú postu teraz používa focalprice.com na odosielanie ? Už som asi tri mesiace odtiaľ nič nebral a naposledy posielali cez bpost co som bol spokojný ale ak teraz sa niečo zmenilo a posielajú nedajbože china mail tak by som bol rád kkeby dakto ak v poslednom čase objednaval napísal cez čo poslali diki :))
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Asi stale bpost, resp. pouzivaju aj nl post. Osobne uz odtial nekupujem, nasrali ma ked skratili zaruku na pol roka a chcel som reklamovat vec 8 mesacnu kupenu este s 1 rocnou zarukou a len vypisovali sorry sorry, ale nic sa neporiesilo.
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

vedel by mi niekto poradiť čo mám dať, aby som mohol dalej odpovedať na to dispute a čo sa realne stane ak sa do tych 10 dni nevyjadrim ? chapem čo tam je napisane ale ešte som taku situaciu nemal tak si chcem dať pozor ide mi o veľa :)
Prílohy
Bez názvu.png
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kalendariky dorazili. mesacne, ale stolne.

jeden na opacnej stranke reklamuje featured brands.
druhy prostrednictvom sexy fotiek azijskych tiet z managmentu propaguje sekcie shopu.

prvy kod platny do konca januara na zlavu $20 pri nakupe nad $160 je Z8GUJ8WS18
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Martin11 napísal:vedel by mi niekto poradiť čo mám dať, aby som mohol dalej odpovedať na to dispute a čo sa realne stane ak sa do tych 10 dni nevyjadrim ? chapem čo tam je napisane ale ešte som taku situaciu nemal tak si chcem dať pozor ide mi o veľa :)
Zrejme tlacitkom modify, resp. napis predajcovi spravu.

jackb > ten druhy by si mal oskenovat a hodit sem. :smt059
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ked pockas do velkej noci, to budem doma a tam daky scaner je. tu mam momentalne len fotak v mobile a tym nebudem azijske tety "scanovat" :D
ImageUploadedByTapatalk1421952392.769183.jpg
ImageUploadedByTapatalk1421952376.937349.jpg
Ze som si to nevymyslel...

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa hojko »

Pisem k mojmu predoslemu prispevku z decembra: post2134730.html#p2134730 Momentalne je situacia, ze je to 122 dni od objednavky, nemam ani tovar, ani peniaze. Podla trackingu je to v preprave, teda bolo, momentalne uz zo tyzden neukazuje na trackingu nic, ziadne udaje. Zasielka sa stratila. Poziadal som o distupe s tym, ze mi tam hodil 0 eur, aby som potvrdil. To som si vsimol, tak som napisal, ze garantoval 60 dni na dorucenie, inak full refund. Zacal sa vykrucat, ze co s tym ona ma robit atd... Tak som mu slusne napisal, ze to nie je moj problem, ze on je predavajuci a ja kupujuci. Potom mi zacal davat refund na urovni 15 dolarov, 18 dolarov, najnovsie 21 dolarov. Za zasielku som zaplatil nejak 21,48 eur. Tak som mu napisal, ze chcem plny refund, ze nemam tovar ani peniaze a nereaguje, pricom je online. Predpokladam, ze pocka par dni kym nepride k zaveru na rozhodnutie distupe na odpoved, ma na to este 4 a pol dna. Mozno dufa, ze zasielka pride. Mam uz teraz dat Escalate Distpute??? Pocitam, ze to bude o tom, ze Aliexpress rozhodne na zaklade nasej komunikacie a toho, ze ci zasielka dosla alebo nie, ze co sa bude diat. Vratia mi plnu sumu???
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Vypisuj im kazdy den aj 2x, na nich nic ine neplati. Postras s Aliexpress buyer protection a eskalaciou a lady sa pohnu (vacsinou).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dal som to Escalate dispute, nech rozhodne Aliexpress. V komentaroch pri dispute jasne uvidia, ze na zaciatku decembra som ten dispute zatvoril, ked ma prosil, ze mam pockat este mesiac, ze ci to nepride, lebo ze ho Aliexpress penalizuje a ze potom da full refund. Lenze teraz to uz neplatilo. Tak som spocital pocet dni a pisal mu to, ze je to 119 dni, potom 120, 121 a 122 dni od odoslania a nic, ze garantoval dorucenie do 60 dni a full refund. Myslim, ze Aliexpress by nemal mat v tomto tazke rozhodovanie, pravidla porusil on a este sa snazi hrat na obed. Zial, to je riziko predavajuceho.

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2015, 9:11)
Tak sa uz aj Aliexpress vyjadril k mojmu dispute, resp. escalate: "To move forward with this case, both the buyer and seller need to provide enough evidence (such as clear pictures or any other relevant information) to support their case within". Tu mi vsak unika pointa toho o co ide. Ak dobre citam a chapem tomu, chcu viac informacii od kupujuceho aj predavajuceho, teda nejake informacie zrejme o nasej komunikacii, o vypise z trackingu zasielky atd... Alebo tomu zle rozumiem???
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Dobre tomu rozumies. Poskytol by som im komplet historiu, od objednavky, kazdu jednu komunikaciu s vyznacenymi datumami, slubmi a podobne.
V texte sa spominaju foto - to sa vztahuje na pripady kedy by ti prisiel poskodeny ci iny tovar ako si objednal, cize v tomto pripade je to irelevantne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, poslal som im historiu nasich sprav. Je tam vidiet od novembra, ze som mu hlasil, ze nie je ziadny tracking k baliku, potom som otvoril dispute, poziadal o zatvorenie a teraz posledne spravy ako sa vyhovara. Je tam spomenute jeho garantovane dorucenie do 60 dni, inak vracia peniaze. V poslednych spravach sa vyhovara, ze on za to nemoze, ze on stratil daleko viac, ze mi ponukne 50 percentnu zlavu na dalsi tovar, ak si kupim este jeden tovar u neho, potom mi chcel vratit nejakych 75 percent zo sumy... Myslim, ze to by malo stacit.
titanius
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa titanius »

Ahojte.Prisiel mi tovar z aliexpressu,no je poskodeny-nefunkcny.DISPUTE som otvorit nestihol... tak som aspon dal dost negativny FEEDBACK... Potom sa mi ozval predajca,ze ak chcem posle mi tovar znova,alebo peniaze...ale iba na PAYPAL ucet,ktory nemam... vsetko platim cez maestro kartu. Kamos PAYPAL ucet ma,no skoro ho nepouziva... takze ani nevie jeho cislo... niekde na nete je spominane,ze cislo uctu PAYPAL je prihlasovaci email ... Je fakt cislo PAYPAL uctu EMAIL??? VDAKA
Napísať odpoveď