iPhone z Činy

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
adrian69
Novice
Novice

iPhone z Činy

Príspevok od používateľa adrian69 »

Dorazil mi balik na slovensko, ale hned na colnici mi ho zadrzali a poslali mi list ze mám im dokazat realnu platbu cez paypal,
činan deklaroval na balík ze je to gift, hned som mu písal a posal mi aj dokaz opeciatkovaný ze je to ako darcek pre mna a mám to ukázat colníkom,
mobil je fake iphonu ale nema na krabici ani na kryte logo apple, neviem teraz ci ten balik uz otvorili colnici alebo len chcu aby som zaplatil dan. viete poradit ako ci ich viem prehovorit tým dokazom od predajcu ze je to darcek? diky :)
Pein
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: iPhone z Činy

Príspevok od používateľa Pein »

jednoducho budes musiet predlozit fakturu/vypis z uctu, z ktoreho sa ti nasledne vypocita dan.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to že nejaký číňan niečo deklaruje nemá váhu, oni dávajú gift na všetko. Ak ti to zadržali, zaplatíš daň z tej sumy ktorú musíš doložiť faktúrou (inak ti ten balík vôbec nedajú ak nemáš doklad že si si to kúpil)
adrian69
Novice
Novice

som zvedavy preco sa má platit z nieco co je dar, a mám o tom aj orazeny dokument od predávajúceho

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2015, 19:46)
a co keby ze reklamujem mobil a poslu mi ho z ciny opravený aj vtedy mam zacvakat realnu hodnotu mobilu? nerozumiem týmto zákonom
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Keby reklamuješ mobil kupovaný v Číne, musí byť z obchodu a teda sa počíta, že faktúru z pôvodnej kúpy máš.
adrian69
Novice
Novice

Hensym napísal:Keby reklamuješ mobil kupovaný v Číne, musí byť z obchodu a teda sa počíta, že faktúru z pôvodnej kúpy máš.
dobre ale zase mi vyrubia dan z kupnej ceny ked som uz za neho raz platil?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Podla mna ti to nepustia z dovodu, ze ide o fake.
adrian69
Novice
Novice

test napísal:Podla mna ti to nepustia z dovodu, ze ide o fake.

ak to raz zadrzali na precleneni, tak to uz je otvorené , naco by pisali aby som poslal vypis z uctu?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Zbytočne vymýšlaš. Normálne pošli na colnicu čo žiadajú. Zaplatíš DPH, CLO a telefón dostaneš.
Nad prípadnou reklamáciou ani neuvažuj. Ak by si mal poštou doručiť telefón tomu, kto ti ho predal cez ebay na reklamáciu, tak sa ti to celkom slušne predraží. A kto vie, aká je vôbec aj reálna vymožitelnosť na uplatnenie reklamácie v Číne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

adrian69 napísal:

ak to raz zadrzali na precleneni, tak to uz je otvorené , naco by pisali aby som poslal vypis z uctu?
tie správy sú automatizované, posielajú sa každému adresátovi ktorému boli zadržané zásielky. To že pošleš doklad ale ešte neznamená že ti to aj dajú. Nejako mi ale uniká pointa tejto témy. Všetky pokyny si mal jasne napísané v tom liste, tak im pošli čo vyžadujú a uvidíš. Aj ak budeš platiť daň, stále to máš lacnejšie ako origoš iphone, veď preto si ho aj kupoval fake z číny, nie?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

adrian69 napísal:som zvedavy preco sa má platit z nieco co je dar, a mám o tom aj orazeny dokument od predávajúceho

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2015, 19:46)
a co keby ze reklamujem mobil a poslu mi ho z ciny opravený aj vtedy mam zacvakat realnu hodnotu mobilu? nerozumiem týmto zákonom

Lolololol xD Keby to takto funguje ako píšeš, tak každý každému posiela nákup ako dar :lol: A daň by potom nemala absolútny význam.....Či si si myslel, že si taký geniálny, že vieš ako vyje*ať s colníkmi ??? Ale isto nie si ani prvý, ani posledný, čo sa o takéto čosi pokúšal, čiže ťa pošlú do teplých krajín a buď to zaplatíš alebo balík nedostaneš. :smt006
adrian69
Novice
Novice

no super takze ziadna malá brana neexistuje, ak mi ten dar neuznaju tak im napisem ze sorry pomylil som si ten mobil ktorý mate zadrzaný lebo som objednal aj iny a tak im poslem výpis, ale este otazka je ci to uz maju otvorené alebo len teraz budu ked sa ide vymeriat dan na tu sunku :D

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2015, 23:57)
audiotrack napísal: tie správy sú automatizované, posielajú sa každému adresátovi ktorému boli zadržané zásielky. To že pošleš doklad ale ešte neznamená že ti to aj dajú. Nejako mi ale uniká pointa tejto témy. Všetky pokyny si mal jasne napísané v tom liste, tak im pošli čo vyžadujú a uvidíš. Aj ak budeš platiť daň, stále to máš lacnejšie ako origoš iphone, veď preto si ho aj kupoval fake z číny, nie?

nemyslím ze by boli automatizované lebo mi napisal asi colník s perom na ten list ze je to mobil a mam poslat vypis z uctu a blabal
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Balík sa otvára predtým, ako sa pošle list o zadržaní. To že ti na papier napísali perom že je to mobil, svedčí o tom že tie správy sú automatizované, preto to tam tým perom musí dopisovať. Ak si si nevšimol, list ti prišiel z pošty, nie z colnice. Pošta predloží colnici doklad ktorý si poslal a colník rozhodne, či tovar pustí do voľného obehu alebo ho označí ako podozrivý z falšovania. Mobily sú osolobodené od cla, budeš platiť len DPH + poštový colný servis 3,60 €. Ak ti colník označí tovar ako podozrivý, bude žiadať písomné colné konanie a na to nemáš páky, aby si to vybavil, takže mobil odošlú naspäť do Číny. Číňanovi keď sa vráti a vysvetlíš mu situáciu, tak ti bez problémov vráti peniaze.
To, či ti ho zadržia, nezáleží na tom či sú na ňom logá alebo nie. Mne v pohode preclili falošný iPhone 6, mal logá aj na krabici aj na telefóne. Z vlastnej skúsenosti ti radím, ak máš aspoň trochu možnosť, choď to vybaviť osobne do BA na Tomášikovu. Z toho množstva zásielok ktoré mi zadržali, mi nepreclili len tie, ktoré som chcel vybaviť mailom. Osobne som to vždy vybavil a dali mi ju.
adrian69
Novice
Novice

Jaccobinho napísal:Balík sa otvára predtým, ako sa pošle list o zadržaní. To že ti na papier napísali perom že je to mobil, svedčí o tom že tie správy sú automatizované, preto to tam tým perom musí dopisovať. Ak si si nevšimol, list ti prišiel z pošty, nie z colnice. Pošta predloží colnici doklad ktorý si poslal a colník rozhodne, či tovar pustí do voľného obehu alebo ho označí ako podozrivý z falšovania. Mobily sú osolobodené od cla, budeš platiť len DPH + poštový colný servis 3,60 €. Ak ti colník označí tovar ako podozrivý, bude žiadať písomné colné konanie a na to nemáš páky, aby si to vybavil, takže mobil odošlú naspäť do Číny. Číňanovi keď sa vráti a vysvetlíš mu situáciu, tak ti bez problémov vráti peniaze.
To, či ti ho zadržia, nezáleží na tom či sú na ňom logá alebo nie. Mne v pohode preclili falošný iPhone 6, mal logá aj na krabici aj na telefóne. Z vlastnej skúsenosti ti radím, ak máš aspoň trochu možnosť, choď to vybaviť osobne do BA na Tomášikovu. Z toho množstva zásielok ktoré mi zadržali, mi nepreclili len tie, ktoré som chcel vybaviť mailom. Osobne som to vždy vybavil a dali mi ju.
To fakt ti preclili fake iPhone 6? Prave ten mám zadrzaný, no ak mi dojde bez problemov tak asi otvorím sampanské ak nie tak pockam refund a objednám nový, lebo som uz colníkom poslal doklady na vybavenie, velmi dakujem za rady :D
Napísať odpoveď