USB Hub - update/POSKODENY EXT. HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Awattar
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

USB Hub - update/POSKODENY EXT. HDD

Príspevok od používateľa Awattar »

Zdravim, mam asi troj rocny usb hub s marks spensra. Dlho som ho nepouzival, teraz by sa mi celkom zisiel lebo ma dalsie styri sloty kam sa da pichnut usb a nemusim sa nacahovat medzi ten kablovy bordel za pocitacom :D..
ale nefunguju mi v nom externe disky, ani myska, iba cisto USBcka.. tie externy disky by sa mi dost hodili keby tam fungovali, lebo vzdy to mam vselijak cez pc pozapajane a takto to mozem mat pekne na stole.
ked ich tam pripojim, tak mi to v pocitaci zapipa ze je nieco pripojene, aj externy hardisk vrci, ale cez tento pocitac ho nevidim a v podstate neviem jak sa mam ku nim dostat..

je problem v tom USB hube?

vedeli by ste mi poradit?

dakujem
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: USB hub - nejdu ext. disky

Príspevok od používateľa kukiak »

Potrebujes hub napajanim normalne zo siete, tusim sa volaju aktivne... ten tvoj proste nedoda dost prudu.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne, myslis ze aj tento bude ok?
http://www.alza.sk/d-link-dub-h7-d62198 ... by#recenze
popripade USB 3.0 niesu rychlejsie? niekedy presuvam stovky giga naraz..
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Nedá sa aj ten Tvoj pripojiť na externé napájanie?
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Jasne že bude lepšie priplatiť si pár € za USB 3.0. Pri USB 2 je rýchlosť max 240Mb a pri 3.0 5Gb/s.
Awattar
Light Professional
Light Professional

tak asi pravdepodobne tento
http://www.alza.sk/d-link-dub-1340-e-su ... e_usb-huby

lepsi, krajsi, s usb3 som nenasiel, skoda ze nema viac portov a ze neni trochu lacnejsi..
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Musí byť z alzy? Ak nie tan napr.: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... at29602197
Awattar
Light Professional
Light Professional

No mam ho, a nechce mi nacitat harddisk.
Je pripojeny, blika ako ozivot, ale v pc ho nevidim. Myska mi isla tiez pripojit asi az do nejakeho druheho alebo tretieho portu, nesla do kazdeho, neviem preco a hlavne cely ten USB hub vydava s adapteru taky neprijemne tichy pisklavy elektronicky zvuk, mam chut ho vydrbat z okna.

Tento usb hub je komplet cely 3.0... V pc mam asi pravdepodobne len 2.0 pretoze tam nevidim tie modre konektery.
Externy disk mam usb 3 a cez pc mi funguje v pohode, ale cez tento usb hub ne, aj ked ho mam pichnuty v elektrine - preco?
Myska je usb 2, funguje cez pc a cez hub len mozno v kazdom druhom porte.

Kde je problem? mam kupit radic do pc napr tento http://radice.heureka.sk/axago-pceu-23e/#section nech to je usb 3 - usb 3 ? - bude mi normalne fungovat USB 3 na tejto doske? http://www.alza.sk/asus-p7p55d-d133935.htm
popripade mozem ten piskajuci adapter zamenit za tento? http://www.alza.sk/connect-it-ci-242-hu ... 568741.htm

ako to riesit?

a este po pripojeni napr USB 2.0 do usb hubu sa mi strasne rychlo zohrialo a na dotyk je strasne horuce a neskor sa uz to usb vobec nedalo chytit (klasicky zelezny 8gb kingston)! a vyskocilo hlaska s prepatim, moze byt ze adapter je zly? alebo cely kram mam vratit?

DAKUJEM

update 1
Na notebooku kde je windows 8 a tiez asi usb 2.0 mi vyskakuje ze tam je prepatie a ze zariadenie usb ( v tomto priapde tento usb hub ) vyzaduje viac energie.
Takze teoreticky bude problem v tom USB 2 co mam v pc? mam kupit radic usb 3 ? alebo vratit?

Dakujem za rady..

update 2
!!!!!!! Mal som tam pripojeni externy disk, ktory ked aktualne zapojim do pocitacu tak vzdy sa roztoci a ako keby pravidelne ŤUKA. - Co sa stym stalo? je mozno ze ten smejdny USB HUB mi pokazil harddisk?
podla tohoto clanku mam asi vadnu hlavu externeho disku, da sa to nejak opravit, tj uvidim este tie data ? cez aku firmu to riesit?
https://www.zachrana-harddisku.cz/cz/po ... ku-hdd.asp
Ono ten harddisk sa roztoci, aj v pc mi zapipa zvuk ako keby bol pripojeny, ale nevidim ho.

update 3
uvazujem, neda sa to nejak vyjednat s tou firmou kde som kupoval ten drbnuty USB HUB? ze by mi samozrejme vratili peniaze za usb hub a aj za opravu externeho disku?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: USB Hub - update/POSKODENY EXT. HDD

Disk ťuká aj vtedy ,ak nemá dostatočné napájanie ,ak je pripojený cez USB.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Toto je vyslovene ta hlava, viem ze to nerobilo.. proste to kazdu sekundu tukne :(
pocujem ho, blika, ale v pc ho nevidim :(

mam od qcomp.sk ziadat nahradu skody cize preplatit opravu recovery dat a noveho harddisku alebo ze by som v tej cene (oprava+novy externy 2tb disk) nieco vybral s ich obchodu?

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2015, 23:35)
ani na macu nejde, ani na linuxe

jak keby sa chcel roztocit ale vzdy ho v tom nieco zastavi, vzdy to tak tukne.. a asi po 10. tuknutiach to uz ani neskusa, a iba blika..
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tukanie disku moze byt kadeco, od elektroniky, hlavy, cez platne, mechanicke poskodenie, tam sa neda urcit len tak o co ide. Tvoj problem spociva v dvoch veciach, ked pises o reklamacii. Jedna vec je zachrana dat a druha vec je reklamacia samotneho disku. Ak das zachranit data, je zrejme, ze bude zasah do disku, teda vymena elektroniky, otvorenie disku, oprava mechanickych casti. Je to zasah do disku, ktory je rozpoznatelny, bude poskodena nalepka na disku, skrutky. Data ti zachranit mozu, pri 2TB disku ta cena bude radovo par stoviek eur. To vsak nadvazuje na reklamaciu - reklamacia bude najskor zamietnuta z toho dovodu, ze bolo do disku zasiahnute, boli porusene sroby, nalepka, takze nieco take reklamaciou neprejde. Tym padom obnovis data za par stoviek eur, ale prides o zaruku a neprejdes reklamaciou. Neverim tomu, ze dokazes vymoct peniaze za obnovu dat, ak to bude stat 500 eur. Podla mna qcomp.sk ti ziadnu zachranu dat nepreplati a to z toho dovodu, ze si si mal data zalohovat a oni nerucia za data, len za samotny hardware. A kedze si do hardwaru zasiahol, stratil si zaruku. Cize qcomp.sk to nezaplati ani obnovu dat, ani disk, ani ti to nevyreklamuju. Myslim si, ze toto je pre teba patova situacia. Navyse dokazat, ze to sposobil usb hub, to je nemozne. Na to by si musel mat znalecky posudok od nejakeho elektrikara, ktory by mohol 100, mozno aj 200 eur s tym, ze potom by to muselo ist na sud v ktorom by si platil dalsi poplatok a cakal na rozhodnutie sudu. Celu situaciu povazujem pre teba za uplne neprijatelnu a riesenie vidim v tom, ze bud dat ten disk reklamovat a o data prides alebo si das obnovit data z disku co bude stat par stoviek a na reklamaciu disku zabudnes.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Dakujem za odpoved, pomohol si, velmi.

Samotny disk sa mi nechce riesit, dolezite su data. Dam to robit jednemu cloveku co by si mal vypytat max do 200 eur. Pozeral som aj nejake DIY navody na YT, kde som presne nasiel to co robi mne. Stacilo tam len sroboavkom nieco pootocit a hlava sa ako keby vratila naspat, ja to skusat nebudem, ale verim ze clovek co do toho vidi a robi tieto veci, tak to bude brnkacka.
Co som vyguglil, celkom sa mi ale pozdavala aj tato firma http://www.macrofer.sk/Cennik.html no pytaju nehorazne peniaze.
Stym qcompom, fasa. Cakal som ze to bude cca tak. Minimalne aspon ten hub im dam reklamovat, resp im to vratim do 7. dni.

a este k teme.
Ked budem mat dalsi ext. hdd 3.0 a v PC mam 2.0, mam kupit radic usb 3.0 aby mi ten disk frcal takou rychlostou akou ma? alebo PC usb 2.0 - ext. hdd 3.0 nema medzi sebou ziaden rychlostny vpliv?

Dakujem!
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Najznamejsia je tato firma, ma najlepsie vybavenie, historiu - http://www.zachrana-dat.sk/sk/zachrana- ... trana.html

Ak mas v pc len USB 2.0, tak ti to bude kopirovat okolo 35MB/s, viac nie.
Awattar
Light Professional
Light Professional

celkom sa mi ta firma najprv pozdavala, lebo maju laborku o par bran dalej ako ja a vyzeraju byt " najlacnejsi ", ale nasiel som dost diskuzi ( aj ked starych - 2008/2010 ) s velmi negativnymi nazormi na ich nekale praktiky v ceskej pobocke a pod..
napr post1546051.html?hilit=datarecovery#p1546051

ale tak predpokladam ze za tie roky sa to zmenilo...

no par pozitivnych veci som nasiel este na tu firmu www.macrofer.sk
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skúsil si vybrať disk z boxu a pripojiť k PC priamo?Je to externý disk 2,5"?
Awattar
Light Professional
Light Professional

ano 2,5.
Viem aj o tomto, ale neskusal som to... Nemyslim ze to pomoze pretoze neni problem v USB kably alebo jeho koncovke, ale vo vnutry disku.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Chybná môže byť aj elektronika ext.boxu.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Otvoril som plastovy box disku, a nebola tam ziadna nejaka pripojka, len par takych zlatych tyciniek ktore boli vedla pripojky do usb, co by vyzeralo ako nieco na nejaky konektor, ale nic podobne dole v pocitaci nemam..
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak je to sata disk,tak to pripoj priamo na dosku v PC klasicky cez sata kábel a napájanie zo zdroja PC.
Awattar
Light Professional
Light Professional

netusim ci to je sata alebo nie, je to tento:
http://www.alza.sk/western-digital-2-5- ... 433999.htm
Napísať odpoveď