Ake slnecne okuliare?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Slnecne okuliare

Príspevok od používateľa pinco »

Filter UV400 by mali spĺňat všetky slnečné okuliare. Inak sa nesmú predávať, alebo teda určite nie ako slnečné. Kontroly po tomto dosť šli, takže ak nekúpiš niekde u číňana, tak by filter mali mať. UV 100% je vlastne to isté.

S antireflexnou vrstvou sa rozlúč. To za 20 € neponúka asi žiadna značka.

Popozeraj značku Revex. Sú to okuliare, ktoré spĺňajú tvoju cenovú hranicu, niektoré modely možno aj prevyšujú a navyše sú celkom kvalitné. Teda pomer cena/kvalita je podľa mňa u nich super. Plastové modely sa vyznačujú (alebo vyznačovali, lebo nemám skúsenosť s novými modelmi, skôr tie 3-4 roky staré) tým, že boli dosť ohybné. Rám sa dal u nich krútit hocijako a len tak ľahko sa nezlomili, ako iné okuliare. Šošovky boli tenšie, ako u iných okuliarov a tým sa dali prehýbať a nedali sa zlomiť. Skúšané boli aj kladivom a nič, akurát sa poškriabali, ale nezlomili. Navyše majú polarizačný filter, čiže filtrujú aj odrazené lúče, čo je výhoda napríklad pri šoférovaní, lyžovaní, pri vode. Taktiež znižujú únavu očí.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Uvex, BBB, Quick sport...

V tej cene ale vela vody nenamutis.
dado11
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa dado11 »

Už som našiel za 26 eur výborné :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Prečo mám pocit, že zachvíľu príde názov a link na nejaký eshop? Žeby začali spameri používať sofistikovanú reklamu?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nech aj. Mentalita na tomto fore je myslim na dostatocnej urovni aby podobne pokusi boli uplne zbytocne.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

cital som report na jednom blogu a zaujala ma jedna vec "Slnko je tak silné, že okrem dehydratácie hrozí aj slepota, preto nezabudnite na slnečné okuliare. Prineste si ich viac a radšej nie obyčajné. Najlepšie sú motorkárske, alebo vojenské, ktoré sú cez deň tmavé a na večer sú priehľadné. Ochránia vás aj pred prachom."
vie niekto o ake okuliare sa jedna? myslim, co sa tej priehladnosti vecer tyka. lebo si to nejako neviem predstavit. a este mam jednu otazku, daju sa v army shopoch bezne kupit vojenske slnecne okuliare? nemyslim nejake lacne cinske pilotky, ale vazne nieco kvalitne.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

slnecne okuliare so zatmavovacimi slklckami sa nazyvaju fotochromaticke... ja som mal Polaroid 7857B, jeden, odlomila sa mi stranica, kupil som druhe, aj tam sa mi odlomila stranica a dalsie by som este kupil, rovnaky model, ale uz nie su dostupne.. stali 50€ v priemere.. a ked okuliare a do auta, tak jedine polarizacne.. a ak polarizacne, tak za mna jedine polaroid, lebo znacnu cast penazi investuju do vyvoja polarizasie skiel... http://www.gemasro.sk/ - udajne distributor Polaroidov na SK.. bol osm osobne v ich shope v Martine a urcite si tam vyberie kazdy..
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Niektoré polarizačné mali "chybu" v tom, že skreslovali farby. Častý problém, čo som sa ja stretol bol napríklad so semafórmi, keď namiesto zelenej si videl modrú farbu a červená bola taká dosť tmavá a trochu bol človek z toho zmätený, keď sa mu to stalo prvý krát. Robilo to aj na Polaridoch, niektorých Revexoch a tuším Polar Glare. Odskúšané to mám na starších modeloch tak 2010-2011. Nie však všetky modely, ale len jeden, dva.

Inak určite na šoférovanie sú dobré polarizačné. Najmä v zime, keď je vozovka zasnežená, poprípade zľadovatelá a obloha sa od nej odráža. Takisto sú dobré pri vodných športoch a rybárčenie a podobne. Polarizačný filter totiž odráža nielen dopadajúce lúče, ale aj tie odrazené, čiže z hladiny vody, lesklej vozovky atď.

Tiež určite odporúčam Polaroid, ale nebál by som sa ani spomínaných Revexov. Cenová hladina je tak 30 €. Do nejakých super drahých by som asi nešiel. Tam tú vysokú cenu často robí rám okuliarov, ale filtre sú rovnaké ako pri povedzme 50 eurových.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake slnecne okuliare?

Uvazujem, ze po par rokoch kupim nove slnecne okuliare, kedze moje niekolkorocne Oakley uz maju mierne poskrabane sklicka a hlavne pri ramoch je vidiet mierne poskodenie od morskej soli a piesku. Problem vsak je, ze mnoho okuliarov mi nesadne, su prilis siroke a padaju mi. Da sa niekde zistit velkost slnecnych okuliarov, konkretne sirka??? Rad by som zostal u znacky Oakley.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nebude lepšie ísť niekde do kamenného a vyskúšať? Prípadne, ak ti ide o cenu a chceš cez net, tak vyskúšať, a daný model objednať?
Myslím, že ak aj zoženieš rozmery, nebude to smerodajné, a aj ideálne rozmery ti nemusia sadnúť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To by som rad, ale neviem kde na Slovensku sa predava Oakley. To, ze niekde v Auparku v BA ci kde to bolo mali zo 10 kuskov, tak to je pekne, ale z tej ponuky co Oakley predava je to skutocne maly vyber a tak neviem, ako by som si mohol realne skusit vybrat a otestovat, ze co mi sadne ako uliate.
milan31
Light Expert
Light Expert

Slnecné okuliare Oakley

Príspevok od používateľa milan31 »

Zdravím
Rozmýšlam nad kúpov týchto okuliarov OAKLEY Gascan Matte Black/Grey má niekto nejaké skusenosti sú dobreé?
Vlastní ich niekto?
Dakujem za rady.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Slnecné okuliare Oakley

Príspevok od používateľa test »

Co chces pocut, je to Oakley, teda ak kupujes origo. V takom pripade kupujed zarucenu kvalitu za ktoru si aj priplatis.
milan31
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa milan31 »

Tak neviem 94€ neni az tak vela na tieto okuliare si myslím.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

Troška oživím tému.. Používate niekto klasické zrkadlové okuliare pri lyžovaní? Dnes na zjazdovke som videl viacero lyžiarov a nechápem úplne načo je to dobré. Nerozumiem či je to čisto imidžová záležitosť, alebo či to má aj nejaké výhody. Napr. keď sa ti slnečné lúče odrážajú od snehu do očí tak ti pomáhajú, ale to aj keď máš bríle na jazdenie nie? :?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vsak je na tebe ci mas lyziarske okuliare alebo slnecne. Ja preferujem slnecne a nemam s tym problem. Ak je hmla, snezenie, tak vtedy lyziarske a to z toho dovodu, ze zakryju od nosa vsetko okolo.
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

Caute, mate niekto skusenosti s novsimi modelmi slnecnych okuliarov Oakley? kupil som si z internetoveho obchodu model Sliver a tie panty na okuliaroch sa mi zdaju trosku labilne, docital som sa ze sa tam pouziva system "dual cam". Jedna strana sa navyse otvara trosku lahsie ako druha. Mam to reklamovat alebo to netreba riesit? od okuliarov za 120€ som cakal trosku viac....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kde si to kupoval, nie je to len nejaka napodobenina???
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Ako neviem prečo si ľudia nekupujú okuliare v optike. Vybral som si rám, do toho polarizačné a samostmievacie sklá a je to lacnejšie ako nejaké super značkové hlúposti.
mjz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mjz »

Počuli ste o okuliaroch Tens? Čo si o nich myslíte? Kúpili by ste si?
http://www.tenslife.com/

Začínali na Indiegogo
https://www.indiegogo.com/projects/tens ... oto-filter
Napísať odpoveď