Gamepad na PC
Gamepad na PC
Zdravím,
Chcel by som sa opýtať aký gamepad by ste mi odporučili na PC s win 7 na hranie hier ako napr Dragoball, Naruto, Castlevania a podobne do cca 20 €?
Na alze som našiel tento http://www.alza.sk/trust-gxt-24-compact ... 328883.htm ale ak by ste našli iný vhodnejší budem za to vďačný.
Ďakujem
Chcel by som sa opýtať aký gamepad by ste mi odporučili na PC s win 7 na hranie hier ako napr Dragoball, Naruto, Castlevania a podobne do cca 20 €?
Na alze som našiel tento http://www.alza.sk/trust-gxt-24-compact ... 328883.htm ale ak by ste našli iný vhodnejší budem za to vďačný.
Ďakujem
Re: Gamepad na PC
Ak za cca 20€ tak jednoznacne Xbox360 od 23€.
Ak za 10€ ako ten v odkaze, tak rozhodne nie bez triggerov a radsej rozlozenie xbox, teda farebne tlacidla a lavy analog hore. Hlavne farebne tlacidla ABXY netreba podcenovat, casto sa vyzaduje stlacenie urcitej farby v presnom case. Pri takych lacnych gamepadoch su ale mozne problemy s podporou hier, tak s tym pocitaj.
Ak za 10€ ako ten v odkaze, tak rozhodne nie bez triggerov a radsej rozlozenie xbox, teda farebne tlacidla a lavy analog hore. Hlavne farebne tlacidla ABXY netreba podcenovat, casto sa vyzaduje stlacenie urcitej farby v presnom case. Pri takych lacnych gamepadoch su ale mozne problemy s podporou hier, tak s tym pocitaj.
-
sk.aredak
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
samozrejme, kupuj xbox-ovy ovladac ci uz kablovy alebo s pc prijimacom bezdrotovy
priama podpora ovladacov vo windowse a super kvalita, sam mam doma 4x bezdrotovy ovladac a pc prijimac
)
priama podpora ovladacov vo windowse a super kvalita, sam mam doma 4x bezdrotovy ovladac a pc prijimac
Ja mozem potvrdit zlu skusenost s "nestandardnym" gamepadom. Mam Logitech Rumblepad a stalo sa mi, ze ho uz nejake hry nerozpoznali. Ciastocne sa to dalo obist cez Logitech profiler ked som na tlacidla nabindoval klavesy, ale prisiel som tak o analogove funkcie.
Vlastne tiez som mal podobnu skusenost, s Rumblepad 2, davnejsie, ale naopak nejake lacnejsie isli dobre, tie ale ja nepouzivam a nepouzivaju sa velmi, tak neviem ako to je celkovo...
Díky moc za rady takže radšej budem investovať do Xboxového gamepadu
Tento je v celkom dobrej cene čo na to poviete :
http://www.hej.sk/gamepad-microsoft-xbo ... 02-cierny/
Tento je v celkom dobrej cene čo na to poviete :
http://www.hej.sk/gamepad-microsoft-xbo ... 02-cierny/
Tiez mam Rumblepad II, v niektorych hrach, hlavne tych novsich (ale napr. aj Mirror's Edge) boli tlacitka uplne rozhadzane, avsak vzdy sa to dalo napravit cez x360 emulator, co je program, ktory emuluje gamepad na xboxovy. Niekedy som ale musel hladat starsie verzie, lebo nova spravne nefungovala.
Tym ti chcem len potvrdit to, co uz tu viackrat odznelo, ak gamepad, tak jedine xboxovy. Bohuzial, mne jeho tvar moc nevyhovuje, no kvoli tej podpore sa k nemu skor ci neskor dostanem, ked mi dosluzi sucasny Logitech.
Tym ti chcem len potvrdit to, co uz tu viackrat odznelo, ak gamepad, tak jedine xboxovy. Bohuzial, mne jeho tvar moc nevyhovuje, no kvoli tej podpore sa k nemu skor ci neskor dostanem, ked mi dosluzi sucasny Logitech.
ateista:
kup ten, ten uplne staci. ja uz jeden mam, idem kupit este druhy. takto budem mat 4 ovladace na xbox a z toho 2 idu aj na pc.
taka drobna info:
aktualne sa predavaju rozne verzie tych ovladacov. je verzia pre xbox 360 a verzia pre PC. obe su v prevedeni aj bezdratove aj s kablom.
ta pc verzia je vacsinou o nieco drahsia (v brlohu stoji 35 eur, xboxova verzia stoji 30 eur).
pokial mas windows 7 alebo vyssie tak kludne kup ten lacnejsi, pretoze ho windows rozpozna a normalne funguje (mam to odskusane). pri xp-ckach alebo vistach si isty nie som, vraj by mal fungovat tiez akurat treba ovladace rucne stiahnut.
kup ten, ten uplne staci. ja uz jeden mam, idem kupit este druhy. takto budem mat 4 ovladace na xbox a z toho 2 idu aj na pc.
taka drobna info:
aktualne sa predavaju rozne verzie tych ovladacov. je verzia pre xbox 360 a verzia pre PC. obe su v prevedeni aj bezdratove aj s kablom.
ta pc verzia je vacsinou o nieco drahsia (v brlohu stoji 35 eur, xboxova verzia stoji 30 eur).
pokial mas windows 7 alebo vyssie tak kludne kup ten lacnejsi, pretoze ho windows rozpozna a normalne funguje (mam to odskusane). pri xp-ckach alebo vistach si isty nie som, vraj by mal fungovat tiez akurat treba ovladace rucne stiahnut.
Mam win 7 takze vezmem ten co som postol ako posledny.
Uz len 1 otazka po napojeny si ho teda win 7 najde sam a naistaluje,je potom potrebne v hre dako prestavit nastavenie na gamepad alebo to hra spravi automaticky.
P.s karma poslana vsetkym.
Diky moc
Uz len 1 otazka po napojeny si ho teda win 7 najde sam a naistaluje,je potom potrebne v hre dako prestavit nastavenie na gamepad alebo to hra spravi automaticky.
P.s karma poslana vsetkym.
Diky moc
-
guess.whoo
Redeemer
mne velmi vyhovuje logitech chillstream - zial uz sa nepredava na svk
http://www.amazon.de/Logitech-963435-09 ... B000JKA3GM
mam aj xboxovy wireless, ale tento vzdy radsej vezmem do ruky ako xboxac
http://www.amazon.de/Logitech-963435-09 ... B000JKA3GM
mam aj xboxovy wireless, ale tento vzdy radsej vezmem do ruky ako xboxac
ten logitech vyzera v pohode, este som so nikde nevidel, vsade maju iba logitech f710 alebo f310 a tie maju opacne lavy stick a d-pad co sa mi moc nepaci.
ja som vcera isiel objednat ten xbox controller a uplnou nahodou som nasiel Thrustmaster GPX LightBack. je sice trochu drahsi, ale velmi sa mi paci ze d-pad je vykrojeny.
xboxovy ovladac mam primarne na elite:dangerous a casto sa mi tam stava ze na d-pade zmacknem 2 sipky naraz, tak hadam s tym to bude lepsie.
najlepsie to ma vyrieseny Razer Sabertooth, pretoze ma vsetky sipky ako samostatne tlacidla, ale je 2x tak drahsi a tie navyse tlacidla su uplne nepouzitelne...
ja som vcera isiel objednat ten xbox controller a uplnou nahodou som nasiel Thrustmaster GPX LightBack. je sice trochu drahsi, ale velmi sa mi paci ze d-pad je vykrojeny.
xboxovy ovladac mam primarne na elite:dangerous a casto sa mi tam stava ze na d-pade zmacknem 2 sipky naraz, tak hadam s tym to bude lepsie.
najlepsie to ma vyrieseny Razer Sabertooth, pretoze ma vsetky sipky ako samostatne tlacidla, ale je 2x tak drahsi a tie navyse tlacidla su uplne nepouzitelne...
Kufor - Rumblepad 2 bol velmi kvalitny, ten ti asi vydrzi navzdy, narozdiel od Rumblepad 1, na ktorom sa mi zlomil lave analog, uplne sa rozletel kedze bol z lacneho hnusneho plastu. Inak mne vadilo na R2 okrem toho ze som musel manualne vsetko nastavovat aj to, ze nemal zadne triggery, uz si neviem predstavit ovladat auto bez nich. Inak myslim ze existuje nastupca R2 ktory by mal byt xbox kompatibilny (ci ale na 100%?), ma aj triggery ale ma lavy analog dole ako R2, tak by ti mohol vyhovovat.
ateista - vo vacsine hier, skoro vsetkych sa to nastavi samo, mozno ak mas teraz iny gamepad a mas to nastavene v hre tak nie, alebo ked mas v hre nastavenu klavesnicu a gamepad je vypnuty, tak bude treba vybrat. Problem je skor ten, ze v novsich hrach, aspon vacsine sa ani nedaju jednotlive tlacidla nadefinovat podla seba, prip. je len par profilov, to mi vadi hlavne ked vacsina hier ma na Acku skok a nejaka hra si da skok na Bcko, stale sa mi to pletie a nejde to nastavit - ale to je hrami, ziadny gamepad to nespravi, teda iba specialny SW, napr. davno som pouzival Xpadder, freeware, ale neviem aka je teraz podpora...
guess.whoo - na chillstream tiez spominam, vetrik bol fajn, len mi to niekedy uz vadilo, ten hluk ak bol silnejsi, pacili sa mi pogumovane okraje, no zadne triggery mal slabe, tiez mi chybali vibracie. Ked som ho posunul dalej, znicil sa kabel.
aacid - najskor Razer, je vazne drahy a nie som si isty ci by ten dpad bol lepsi ak su tlacidla oddelene, ci by to slo rychlo stlacat, nahmatat spravny smer..
K Thrustmaster, tie LEDky by mi urcite vadili, rusili ma, este ta cena a analogy sa budu smykat ako pri xbox 360, to je zaroven nevyhoda na ktoru som zabudol, ale pri cene 20€ je 360 naj volba.
Ak chces kupovat gamepad a nemas taky cenovy limit ako ateista, tak odporucam Xbox One, od 39€ aj s kablom, viac som o nom pisal v inej teme, tu som ho nespominal, lebo je 2x drahsi ako 360ka, ale strucne, ma lepsie a vibracne triggery, lepsie, citlivejsie analogy s vrubkovanym protismykovym okrajom, vykrojeny dpad, zatial funguje na PC len s kablom, ale je mozne ze casom pride aj moznost pouzivat bez neho. - Doplnim len ze aj ked je IMHO momentalne najlepsi na trhu, tak nie je dokonaly, trocha mi chybaju pogumovane okraje a na par miestach su ostre hrany, je to asi tym ze mam dlhe prsty, asi s tym vyrobcovia nepocitali, kam sa az dostane moj lavy malicek, no da sa to nejak prechytit tak aby to nevadilo.
Takze zhrniem to, za dvacku Xbox 360, ale najlepsi momentalne asi Xbox One, oba od Microsoft, na to pozor, su aj klony ktore tak vyzeraju, maju nazov XBOX 360, ale su od neznamej znacky.
ateista - vo vacsine hier, skoro vsetkych sa to nastavi samo, mozno ak mas teraz iny gamepad a mas to nastavene v hre tak nie, alebo ked mas v hre nastavenu klavesnicu a gamepad je vypnuty, tak bude treba vybrat. Problem je skor ten, ze v novsich hrach, aspon vacsine sa ani nedaju jednotlive tlacidla nadefinovat podla seba, prip. je len par profilov, to mi vadi hlavne ked vacsina hier ma na Acku skok a nejaka hra si da skok na Bcko, stale sa mi to pletie a nejde to nastavit - ale to je hrami, ziadny gamepad to nespravi, teda iba specialny SW, napr. davno som pouzival Xpadder, freeware, ale neviem aka je teraz podpora...
guess.whoo - na chillstream tiez spominam, vetrik bol fajn, len mi to niekedy uz vadilo, ten hluk ak bol silnejsi, pacili sa mi pogumovane okraje, no zadne triggery mal slabe, tiez mi chybali vibracie. Ked som ho posunul dalej, znicil sa kabel.
aacid - najskor Razer, je vazne drahy a nie som si isty ci by ten dpad bol lepsi ak su tlacidla oddelene, ci by to slo rychlo stlacat, nahmatat spravny smer..
K Thrustmaster, tie LEDky by mi urcite vadili, rusili ma, este ta cena a analogy sa budu smykat ako pri xbox 360, to je zaroven nevyhoda na ktoru som zabudol, ale pri cene 20€ je 360 naj volba.
Ak chces kupovat gamepad a nemas taky cenovy limit ako ateista, tak odporucam Xbox One, od 39€ aj s kablom, viac som o nom pisal v inej teme, tu som ho nespominal, lebo je 2x drahsi ako 360ka, ale strucne, ma lepsie a vibracne triggery, lepsie, citlivejsie analogy s vrubkovanym protismykovym okrajom, vykrojeny dpad, zatial funguje na PC len s kablom, ale je mozne ze casom pride aj moznost pouzivat bez neho. - Doplnim len ze aj ked je IMHO momentalne najlepsi na trhu, tak nie je dokonaly, trocha mi chybaju pogumovane okraje a na par miestach su ostre hrany, je to asi tym ze mam dlhe prsty, asi s tym vyrobcovia nepocitali, kam sa az dostane moj lavy malicek, no da sa to nejak prechytit tak aby to nevadilo.
Takze zhrniem to, za dvacku Xbox 360, ale najlepsi momentalne asi Xbox One, oba od Microsoft, na to pozor, su aj klony ktore tak vyzeraju, maju nazov XBOX 360, ale su od neznamej znacky.
-
guess.whoo
Redeemer
mne sa na jednom tiez uz odfajcil kabel, ale este ked bol funkcny som kupil posledny asi na svk
na ten davam teraz pozor ako na oko v hlave (vibracie mi moc netreba, xboxovy ich ma a nejak ma nevzrusuju, zadne trigery mam ok, mozno len zvyk)...ale treba kupit taky, co uplne vyhovuje podmienkam, lebo potom sa bude clovek len trapit 
Taky ale neexistuje a po tom co som zistil nove info o ku*vitkach myslim ze ani existovat nebude.guess.whoo napísal:...ale treba kupit taky, co uplne vyhovuje podmienkam, lebo potom sa bude clovek len trapit
Na kazdom najdem niekolko minusov, ani 360 ani One nema idealnu ergonomiu, aspon pre moje ruky, zadne tlacidla by som presunut dole, pod triggery, idealne miesto pre prostredniky, tiez triggery by som dal vyssie a blizsie k stredu aby sa dali stlacat koncekami prstov, pridal by som pogumovane okraje, mozno zvolil cele telo z ineho materialu ako ten tvrdy plast, aj tie tlacidla...
Dobre hovoris, tiez som mal pred tymto Rumblepad 1 a ak posluzil rok, tak snad aj prehanam... Tuto dvojku mam uz tusim 3 roky, a to som ju este kupoval pouzivanu, tak bohvie, kolko ma v skutocnosti... Co sa tyka triggerov, tie mi pri autach velmi chybali, no potom som si zadovazil volant, takze uz ich nepotrebujemDreamer napísal:Kufor - Rumblepad 2 bol velmi kvalitny, ten ti asi vydrzi navzdy, narozdiel od Rumblepad 1, na ktorom sa mi zlomil lave analog, uplne sa rozletel kedze bol z lacneho hnusneho plastu. Inak mne vadilo na R2 okrem toho ze som musel manualne vsetko nastavovat aj to, ze nemal zadne triggery, uz si neviem predstavit ovladat auto bez nich. Inak myslim ze existuje nastupca R2 ktory by mal byt xbox kompatibilny (ci ale na 100%?), ma aj triggery ale ma lavy analog dole ako R2, tak by ti mohol vyhovovat.
tak uz mam ten thrustmaster doma.
ma trosku iny tvar nez original xboxovy a mozno je to iba moj pocit, ale sadne mi trochu lepsie do ruk.
podsvietene packy su uplna blbost, ktora svieti iba ked ovladac vibruje a vobec som si to nevsimol, mozno potme, ale nie je to nic rusive.
trigery su trochu tvrdsie, ale nic co by vadilo, naopak vraj to je lepsie pri zavodnych hrach.
d-pad je urcite lepsi nez na xbox controlleri, ale stale by som dal prednost samostatnym tlacidlam ako na tom razeri (tak ja na tom hram primarne elite a tam sa mi to hodi, v inych hrach to mozno nie je dobre).
co ma prekvapilo a velmi sa mi to paci ze packy maju minimalnu volu. na vsetkych troch xboxovych ovladacoch co mam su tie packy take volne, viem do roznych stran pohybat 1-2 mm bez toho ze by to ovladac zachytil ako pohyb, na tomto thrustmastery sa to nedeje.
ako minus beriem RB a LB, tie posobia tak divne lacno, a to stredove xbox tlacitko (ktore aj tak nema ziadne pouzitie na pc) je len priesvitne tlacitko s obrazkom X-ka vnutri...
ma trosku iny tvar nez original xboxovy a mozno je to iba moj pocit, ale sadne mi trochu lepsie do ruk.
podsvietene packy su uplna blbost, ktora svieti iba ked ovladac vibruje a vobec som si to nevsimol, mozno potme, ale nie je to nic rusive.
trigery su trochu tvrdsie, ale nic co by vadilo, naopak vraj to je lepsie pri zavodnych hrach.
d-pad je urcite lepsi nez na xbox controlleri, ale stale by som dal prednost samostatnym tlacidlam ako na tom razeri (tak ja na tom hram primarne elite a tam sa mi to hodi, v inych hrach to mozno nie je dobre).
co ma prekvapilo a velmi sa mi to paci ze packy maju minimalnu volu. na vsetkych troch xboxovych ovladacoch co mam su tie packy take volne, viem do roznych stran pohybat 1-2 mm bez toho ze by to ovladac zachytil ako pohyb, na tomto thrustmastery sa to nedeje.
ako minus beriem RB a LB, tie posobia tak divne lacno, a to stredove xbox tlacitko (ktore aj tak nema ziadne pouzitie na pc) je len priesvitne tlacitko s obrazkom X-ka vnutri...
-
PhYs0c
King
Nechcem zakladať ďalšiu tému, idem kupovať gamepad na PC, chcel by som wireless ale neviem sa rozhodnúť. Všade čítam chválu na PS4, osobne som bol doteraz s PS ovládačmi spokojný avšak 4 som v ruke ešte nedržal. Videl som na youtube návody, že sa dá spárovať PS4 s PC čo by bolo asi ideálne pre mňa, nemáte s tým niekto skúsenosti?
PhYs0c - s PS4 na PC ti nepomozem, ale chcem doplnit moje skusenosti s gamepadom XBOX One pre PC, ktory som hlavne chvalil, tak uz mam aj negativa, pomerne casto sa odpaja, pritom kabel drzi, musim tak odpojit a pripojit, ale vacsi problem je, ze zacal vrzgat, lava strana ak ju stlacim tak sa hybe, prava je ok, pevna, zacalo to po par tyzdnoch pouzivania, nikdy mi nespadol, pritom XBOX 360 mam mozno 5 rokov a spadol mi uz velakrat a nic take sa nestalo, je uplne pevny, len analogy nedrzia deadzone. Je to skoda, lebo One je inak urcite lepsi, presnejsi, pouziva sa lepsie. Este treti minus pre One, niekedy kvoli uzsim uchytom na ruky mi trpne lava ruka.
Ja mám cca 2 roky Xbox gamepad- wireles a nepostrehol som žiadny výpadok, ani vŕzganie. Som s ním maximálne spokojný.
Mám Win 8.1. Inštalácia- spárovanie je veľmi jednoduchá.
Mám Win 8.1. Inštalácia- spárovanie je veľmi jednoduchá.
Romeo2006 - Mas Xbox ONE gamepad alebo Xbox 360?