Dobrý! Mal by som na Vás pár otázok ohľadne autroských práv: 1.) Je pozeranie filmov online - zadarmo legálne?
2.) Môžem si stiahnuť pesničku na vlastnú potrebu? Je to legálne?
3.) Ako to je so softwaremi a hrami? Na vlasntú potrebu je ich legálne stiahnuť?
4.) Je sťahovanie filmov na vlastnú potrebu legálne?
Ďakujem
Autorské právo
Re: Autorské právo
1) Nelegálnu činnosť robí ten, kto sprístupňuje ten film online (pokiaľ nemá vysporiadané autorské práva). Ak ho Ty iba pozeráš, nerobíš nič nelegálne.
Body 2 - 4) Nie je to legálne, ale na Slovensku Ťa za to nikto nepotrestá, trestajú sa prevažne ľudia, ktorí to sťahujú za účelom ďalšieho predaja alebo zdieľania.
Body 2 - 4) Nie je to legálne, ale na Slovensku Ťa za to nikto nepotrestá, trestajú sa prevažne ľudia, ktorí to sťahujú za účelom ďalšieho predaja alebo zdieľania.
Re: Autorské právo
Ale zevraj stahujes aj tym ten film ked len pozeras online, len to nestahujes priamo, len do temp atd. Ak to viem zle, tak ma opravte
K bodu 2-4: Ale bez ohladu na to, ze ide len na vlastne vyuzitie a nie pre získanie financii,je to kradez, aj ked len na vlastnu potrebu, nie? A vlastne je to tak aj s online pozeranim, lebo vyuzivam dielo, za ktore som nezaplatil, ci?
K bodu 2-4: Ale bez ohladu na to, ze ide len na vlastne vyuzitie a nie pre získanie financii,je to kradez, aj ked len na vlastnu potrebu, nie? A vlastne je to tak aj s online pozeranim, lebo vyuzivam dielo, za ktore som nezaplatil, ci?