Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
ahojte, potreboval by som poradit, nemam cas na behanie chodim z prace vecer domov stiham akurat tak posilku aj to nie casto. chcel by som skusit stacionarny bicykel, bezecky pas alebo nieco podobne co vy na to ? alebo co by ste mi poradili co by bolo efektivnejsie ? dakujem
Efektivnejsie by bolo behat
preco si nemozes ist zabehat napriklad vecer, alebo rano? Na ten pas budes mat kedy cas?
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
rano nestiham lebo chodim dost skoro a vecer..hm neviem...ten pas by sa dal aj vecer napr pri TV alebo tak to by bolo viacej moznosti
Tek ked ho mas doma, tak ho vyuzi Na skodu to urcite nebude...
A ak bývaš v paneláku, tak bežecký pás je trochu risk, že ťa susedia vypália.
Obyčajne som sa stretol s tým, že takéto bicykle a pásy a kadejaké domáce posilňovacie prístroje po krátkom užívaní skončili ako vešiak alebo sušiak na prádlo. Keď to máš doma, tak sa ti nebude chcieť. Keď si už ale kúpiš vstupenku do fitka, tak to ťa už aspoň trochu prinúti tam chodiť. Ver mi, daj na moje slová.
Obyčajne som sa stretol s tým, že takéto bicykle a pásy a kadejaké domáce posilňovacie prístroje po krátkom užívaní skončili ako vešiak alebo sušiak na prádlo. Keď to máš doma, tak sa ti nebude chcieť. Keď si už ale kúpiš vstupenku do fitka, tak to ťa už aspoň trochu prinúti tam chodiť. Ver mi, daj na moje slová.
-
pegasusss
Light Professional
súhlasím s pincom 
Rozhodne by som nekupoval bežecký pás do paneláku, čo sa týka využívania aby neskončil ako hore spomenutý vešiak tak to už je na pevnej vôli daného jedinca. Skôr by som ti poradil napr. behať do práce alebo chodiť do nej bicyklom, mám pár kolegov čo to praktizujú . Teda ak máš tú možnosť.
.
Bear Routine je skvelý tréning, ale záleží čo od neho očakávaš ak nárast sily tak by som zvolil niečo iné. Je to typický objemový tréning, sám som ho išiel a veľmi sa mi osvedčil. Tu máš o tom super článok http://kulturistika.ronnie.cz/c-3904-be ... rofii.html . Tento tréning plus jesť počas neho ako báger a objem máš istýEmkej napísal:zdravím, akurát som dokončil jeden tréning a chcel by som začať niečo nové, čo som tak študoval net tak sa mi dosť pozdáva Russian Bear Routine (Je to pod Power to the people). Naplánoval som si to na 4 dni (Po, Ut, Pi, Ne) a malo by to fungovať nejako takto:
- Všetky série po 5 opakovaní.
- Počet sérii je individuálny (5-25) a séria by mala končiť ak už nebudem vládať spraviť celú sériu so správnou formou.
- Váha by pri prvej sérii mala byť 6-7RM a po nej 5 min pauza. Pri druhej sérii je váha nižšia o 10% a série 3 až xy by mali byť zas s o 10% menšou váhou, teda 80% prvej série.
A tréning vyzerá nejako takto:
Monday:
A1: Military Press
A2: Pull-up
B1: Deadlift
Wednesday:
A1: Bench Press
A2: Bent-over row
B1: Squat
Friday:
A1: Deadlift
A2: Military Press
B1: Pull-up
Sunday:
A1: Squat
A2: Bench Press
B1: Bent-over row
Čo vy nato?
Samozrejme že má zmysel posilňovať, pomôže ti to po každej stránke, nemusíš sa báť pokiaľ budeš mať dobrý jedálniček tak to len tak nevybeháš. Ku spaľovaniu svalov v organizme nedôjde len tak jednoducho. Čo sa vývinu týka určite by som to hneď nehrotil naplno, začni najprv základom, a to naučiť sa ovládať vlastnú váhu potom prídu na rad závažia. Toto by ti určite uškodiť nemalo práve naopak. Čo znamená že máš dostatočný príjem sachrov a bielkovín? Nezabúdal by som ani na príjem zdravých tukov tie sú tiež veľmi dôležité. Na proteín ešte myslieť nemusíš.maracigana napísal:Nazdar. Mám 15 rokov a vždy ma to vcelku ťahalo k cvičeniu.Pravidelne hrám futbal (2x tréning 1x zápas).Chcem sa iba spýtať či vlastne má zmysel posilovať či všetko nevybehám alebo či to nebude mať vplyv na môj vývin..S jedálničkom nemám problém myslím si že príjmem dostatok bielkovin i sacharidov , do budúcna by som si chcel kúpiť určite nejaký protein. Poprípade hodte sem nejaký tréning ktorý by ste mi doporučili(asi fullbody). Za odpoveď vopred ďakujem
ja by som sa skôr spýtal: čo je Tvojím cieľom? Dá sa to nahradiť takým kruhovým tréningom (niečo ako kardio), že:mihalswk napísal:ahojte, potreboval by som poradit, nemam cas na behanie chodim z prace vecer domov stiham akurat tak posilku aj to nie casto. chcel by som skusit stacionarny bicykel, bezecky pas alebo nieco podobne co vy na to ? alebo co by ste mi poradili co by bolo efektivnejsie ? dakujem
WARMUP:
šprint na mieste 15s
jumping jack 15s
drepy s predpaženými rukami 10x
kliky 10x
..urobíš tieto cviky za sebou a 1-1,5 minúty prestávka - takto 3x
TRAINING
výpady 4x každá noha
angličáky (burpees myslím, že sa to píše) 8x
turkish getups 4x každá ruka
jumping jacks 20s
plank 20s
..urobíš tieto cviky za sebou a 1-1,5 minúty prestávka - takto 3x
Prevedenie cvikov si nájdi na nete ak ich nepoznáš, sú to celkom známe cviky
Celý tento tréning Ti zaberie max. 30min času, môžeš ho praktizovať v pohodlí domova a nepotrebuješ žiadny špeciálny "gear" k tomu, pri výpadoch a turkish getups si môžeš vziať aj nejaké závažie (flaše s vodou napr.).
Odporúčam praktizovať 3x do týždňa, ja som ho dával ako kardio v netréningový deň..
Zdravím
Konečne mám možnosť opäť začať posilovať. Kedže už je tomu dlhá doba čo som prestal, potreboval by som poradiť.
Rozmýšlam že idem do leta cvičiť objemový tréning. Chcel by som sa opýtať, ako by mal zhruba vyzerať môj cvičebny plan a stravovací a podobne..
dakujem
Konečne mám možnosť opäť začať posilovať. Kedže už je tomu dlhá doba čo som prestal, potreboval by som poradiť.
Rozmýšlam že idem do leta cvičiť objemový tréning. Chcel by som sa opýtať, ako by mal zhruba vyzerať môj cvičebny plan a stravovací a podobne..
dakujem
Všetko tu už bolo popísané. Treba pohľadať. Viacerí tu písali svoje tréningové plány, stravu a podobne, na čo mu ostatní odpísali, čo je zle a dobre. Takisto objemové tréningy nájdeš ľahko na nete, o strave sa takisto dozvieš veľa, keď čosi preštuduješ. Podľa skúseností viem, že ti tu nikto nedá plán "takto cvič, stravuj sa a budeš veľký". To sa vlastne tak ani nedá. Takže hľadaj, študuj, skúšaj na sebe 
-
pegasusss
Light Professional
ehm, máte niekto skúsenosti s M-STAKom od Universalu ? plánoval som ho minulé leto ale zranenie mi nedovolilo ist vobec do posilky a potom uz som cez jesen a zimu bol casovo vycerpaný ... teraz po 5 mesačnej pauze idem, "ako keby od nuly" ( pretože strava bola študentská, + ďalšie zranenie ... ), teda aby som sformuloval jasne otázku :
Je efektívnejšie užívať M-STAK denne 30 dní ( teda ako je písané/odporúčané od výrobcu ) alebo je možné si to rozložiť povedzme, keď mám každý druhý deň posilku, tak ho budem brať len každý druhý deň ? ( teda z 30 dní mám 60 dní ) .... alebo tých 30 dní je nastavených preto, aby to nezničilo pečeň alebo niečo podobné ?
Je efektívnejšie užívať M-STAK denne 30 dní ( teda ako je písané/odporúčané od výrobcu ) alebo je možné si to rozložiť povedzme, keď mám každý druhý deň posilku, tak ho budem brať len každý druhý deň ? ( teda z 30 dní mám 60 dní ) .... alebo tých 30 dní je nastavených preto, aby to nezničilo pečeň alebo niečo podobné ?
Je tu niekto, kto má kúpenú klinu od Marka Laurena Telo ako posilovňa ? Uvažujem nad kúpou aj keď som si stiahol pdf verziu z netu.
Najviac by ma zaujímalo čo hovoríte na tie vypracované tréningové programy (Základný program, Program prvej triedy, Trieda master), oplatí sa ísť podľa nich cvičiť ?
Je pravda, že knihu by som si kúpil v podstate iba kvôli cvikom (keďže ich poznám len zopár lebo necvičím, resp. teraz som začal) a kvôli tréningovým programom. Do posilky nechodí, aj kvôli tomu, že u nás v dedine nie je a preto lebo sa nechcem strápniť. So spolužiakom sme zvykli občas chodiť do druhej školy kde má jedna skupina miestnosť kde sa trénuje nejaké bojové umenie. Je to taká normálne miestnosť kde sú žinenky, hrazda, boxovacie vrecia-rukavice a podobné vecičky. Ale musíte uznať, pre mňa ako začiatočníka nie je najlepšie začať cvičiť serióznejšie hneď s tabatou
Preto by som chcel tú knihu aby som mohol ísť podľa nejakého systému od začiatku a nie vrhnúť sa niekam do stredu.
A ešte niečo by tu bolo. Keď viac dní po sebe cvičím doma (len tak kliky, zhyby), aj keď spravím len 50 klikov 3-4-5 dní po sebe, tak v pravom lakti cítim také nepríjemné, bolestivé pichanie. Neviem od čoho to je, ľavý lakeť funguje bez problémov. Vtedy som zvykol pár dní počkať a potom pokračovať. Neviete od čoho to môže byť ?
Najviac by ma zaujímalo čo hovoríte na tie vypracované tréningové programy (Základný program, Program prvej triedy, Trieda master), oplatí sa ísť podľa nich cvičiť ?
Je pravda, že knihu by som si kúpil v podstate iba kvôli cvikom (keďže ich poznám len zopár lebo necvičím, resp. teraz som začal) a kvôli tréningovým programom. Do posilky nechodí, aj kvôli tomu, že u nás v dedine nie je a preto lebo sa nechcem strápniť. So spolužiakom sme zvykli občas chodiť do druhej školy kde má jedna skupina miestnosť kde sa trénuje nejaké bojové umenie. Je to taká normálne miestnosť kde sú žinenky, hrazda, boxovacie vrecia-rukavice a podobné vecičky. Ale musíte uznať, pre mňa ako začiatočníka nie je najlepšie začať cvičiť serióznejšie hneď s tabatou
Preto by som chcel tú knihu aby som mohol ísť podľa nejakého systému od začiatku a nie vrhnúť sa niekam do stredu.
A ešte niečo by tu bolo. Keď viac dní po sebe cvičím doma (len tak kliky, zhyby), aj keď spravím len 50 klikov 3-4-5 dní po sebe, tak v pravom lakti cítim také nepríjemné, bolestivé pichanie. Neviem od čoho to je, ľavý lakeť funguje bez problémov. Vtedy som zvykol pár dní počkať a potom pokračovať. Neviete od čoho to môže byť ?
Zaujímalo by ma, po akej dobe cvičenia je vhodné kúpiť nejaké doplnky, konkrétne kreatín.
-
pegasusss
Light Professional
hocikedyErickk napísal:Zaujímalo by ma, po akej dobe cvičenia je vhodné kúpiť nejaké doplnky, konkrétne kreatín.
Ešte moja posledná otázka. Mám možnosť chodiť cvičiť 4x za týždeň. Koľko krát za týždeň je dobré cvičiť jednu partiu pri snahe nabrať nejaký ten objem?
Minimálne veľké partie by sa mali precvičiť aspoň 2 krát do týždna. Ale tebe ako začiatočníkovi by som odporučil cvičiť aspoň prvé 2-3 mesiace celé telo (fullbody) každý tréning.
Tak. Potom ale stačia tri tréningy týždenne, štvrtý ak súrne citíš potrebu niečo robiť, daj nejaký celotelový strečing (na youtube máš kopu videí).
Kreatín určite nie od začiatku. Treba počkať, nech človek aspoň pol roka cvičí a majú sa mu nasycovať aké svaly.
-
pegasusss
Light Professional
hughito napísal: Kreatín určite nie od začiatku. Treba počkať, nech človek aspoň pol roka cvičí a majú sa mu nasycovať aké svaly.
prečítaj si jeho otázku minimálne dva krát, potom pochopíš moju odpoveď
Ak máš na mysli kúpiť doplnky, resp. začať ich užívať, tak ide o slovičkárenie a každý snáď pochopil, čo sa chcel spýtať. Či?