Problém s PC (Čierna obrazovaka/Windows nejde preinštalovať)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Problém s PC (Čierna obrazovaka/Windows nejde preinštalovať)

Príspevok od používateľa X-Pa3k »

Ahojte, dlhšie neviem čo s ním môže byť.
Ide o to že prvý krát ako som ho zapol , všetko sa zaplo (BIOS...) až na načítanie Windowsu XP načítava a potom ked ako má načítať logo Windows XP a Vitajte tak zostane len čierna obrazovka s kurzorom.
Vyskúšané druhé rám-ky / káble / hdd / grafika a stále sa nič nezmenilo.
Tak že bude chyba vo Windowse , tak som sa rozhodol preinštalovať a hned na začiatku inšt. ako sa pýta či Nainštalovať / Opraviť Windows tak následne ako dám Enter sa inšt. zasekne a nepohne dalej.
V druhom PC ten istý HDD som Windows bez problémov nainštaloval.

Ďakujem za každú odpoved, radu :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s PC (Čierna obrazovaka/Windows nejde preinštalo

Príspevok od používateľa hojko »

Cierna obrazovka mi ostavala pri chybe hardware, uz si nepamatam co to bolo. Tusim bola chybna doska alebo RAM. Takze prebehni pamate cez MemTest86, disk cez HD Tune. Mozno by nebolo zle skusit odpojit DVD mechaniku a nainstalovat to z USB kluca.
X-Pa3k
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa X-Pa3k »

MemTest86 som neskúšal ale skúšal som tie ramky v inom PC a ten išiel aj tak bez problémov, podobne s HDD ten som aj prešiel cez HD tune (nejak mu prestávam veriť , jeden deň hdd bez chyby a druhý deň by som mohol zas podla neho ten hdd vyhodiť) a nič nenašlo a tiež skúšal v inom PC tiež bez problémov. No , možno to môže byť Mechanikou ale tú som tiež skúšal druhú ale nič , asi Základná doska ale skúsim to ešte cez ten USB klúč / ext. mechaniku. :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To, ze pamate idu v inom pc neznamena, ze su okej. Treba to prebehnut MemTestom, az vtedy mozes povedat, ze su okej, aj ten test pojde pol hodinu a bude bez chyby. Stiahni si novu verziu HD Tune, tj. 5.50 ci aka je posledna verzia, je aj trial verzia, ktora posluzi. Ak ti raz ukaze tak a raz inak, tak problem hladaj v kabli alebo v doske.
Napísať odpoveď