Origo Windows 7 OEM na druhy pocitac
Origo Windows 7 OEM na druhy pocitac
Mam stary notebook, je tam Windows 7 OEM verzia, origo s kupou notebooku. Da sa tento Windows nainstalovat na iny pocitac a aktivovat? Alebo musi byt vyslovene na tom hardware toho pocitaca?
Re: Origo Windows 7 OEM na druhy pocitac
Myslím že by ti mohlo prejsť keď normálne nainštaluješ a potom zavolaš do Microsoftu že si vymenil dosku. Oni by ti to mali aktivovať.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak dobre citam, ide o notebook a tam asi tazko bude rozpravat, ze mal notebook od Lenova a vymenil dosku za nieco od HP (neviem kto im dodavat dosky). Ci sa mylim???
Instalacku musi aku pouzit? Bol tam Win7 Home, musim dat tiez teda Home verziu v SK jazyku?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Musia to byť rovnaké verzie. Ak je to home tak home.
-
masterdead
SysAdmin
OEM je neprenositelne, viazane na HW.
Oficiálne áno, ale neoficiálne po internete koluje kopec hlášok ako užívatelia dokázali cez telefonickú linku ukecať ľudí z Microsoftu, že si len zmenili jeden komponent a že akí sú chudobní a tak. Povedal by som, že je to o šikovnosti užívateľa vykecávať sa a tiež o šťastí, na akého operátora narazí.

A mame aj dake linky na to co povedat, ze som menil?
Ja som na PC po zmene dosky, skutocne sa pokazila, instaloval Win Vista 32 bit a uspesne som ho aj druhykrat aktivoval - a bez telefonatu do MS, mozno to bolo aj tym, ze som mal povodny HDD.
V tejto suvislosti by som vyskusal presunut HDD zo stareho nb do noveho, to by sa dalo asi celkom pohodlne, ak ten stary nie je velmi stary - a mozno to pojde aj bez volania. Nasledne je este mozna tretia reinstalacia a potom by sa uz dalo zavolat, ze sa pokazil HDD, vtedy by sa (mozno) porovnaval HW po poslednej aktivacii, kde uz bola ta nova doska a to by sedelo, takze takto by sa dali (teoreticky) vymenit vsetky komponenty.
V tejto suvislosti by som vyskusal presunut HDD zo stareho nb do noveho, to by sa dalo asi celkom pohodlne, ak ten stary nie je velmi stary - a mozno to pojde aj bez volania. Nasledne je este mozna tretia reinstalacia a potom by sa uz dalo zavolat, ze sa pokazil HDD, vtedy by sa (mozno) porovnaval HW po poslednej aktivacii, kde uz bola ta nova doska a to by sedelo, takze takto by sa dali (teoreticky) vymenit vsetky komponenty.
-
Chalesnik
Medium Professional
Uz som aktivoval xy microsoft windowsov a uz to neni tak ze sa clovek dovola na operatora, ale dovola sa na automaticky "zaznamnik" kde len prepise cisla z obrazovky a on mu nadiktuje nove, ktore zada do pc. Ani raz som nemal problem z aktivaciou aj ked sa prehadzovali nalepky .