Zmena specialnych tlacitok

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
joejoe
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Zmena specialnych tlacitok

Príspevok od používateľa joejoe »

Caute, chcel by som zmenit funkciu tlacitok na klavesnici :) mam thinkpad e540 a ma klavesnicu (priloha) chcem ale zmenit funkcie tlacitok z povodnych na multimedialne tlacitka na hudbu (ako na starsom thinkpade) na predchadzaju , stop/play , a nasledujuca teda aby sa tie posledne tri spravali tak ako by sa spravali na tejto klavesnici :) http://blog.lenovo.com/uploads/general/Untitled-3.png ...mozete mi poradit, ako na to? :) dakujem.
Prílohy
Bez názvu.png
Hensym
VIP
VIP

Re: Zmena specialnych tlacitok

Príspevok od používateľa Hensym »

Mňa by zaujímalo presne toto isté.
Prípadne, keby existovala utilitka, ktorá by spravila to, že by som jedným tlačítkom (napríklad tým zbytočným pri pravom Alt-e) prepínal funkcionalitu Fn-kláves. Že primárne by funkčné klávesy išli iba s Fn, a po stlačení tohto tlačítka by boli primárne multimediálne bez stlačenia Fn.

Skúšal som aj Googliť ale neúspešne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Cital som o tom na nejakom fore, neviem o aky nb islo, ale vraj sa to da nastavit v biose...

Tak som to nasiel, islo o HP, ale mozno to pojde aj pri inych znackach, asi na inom mieste v biose.

http://support.hp.com/us-en/document/c02035108

Inak alternativou moze byt program HotkeyP, je tam nutne jednotlive klavesy nastavit manualne, zmena jasu mozno nepojde lahko nastavit, hlasitost a play a pod. ano, tiez je mozne nastavit prepinanie tohto stavu, teda bud funkcnost multimedialnych kl., alebo funkcnych.
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

Hensyn...na mojom Lenove E540 sa ma to pri instalacii pytalo... a este tu aj mam funkciu ze ked stlacim Fn+Esc tak sa mi zapne Fnlock... ale da sa to v biose prepnut a u mna dokonca este aj v nastaveni klavesnici .. http://ctrlv.cz/kjML

dreamer...idem skusit :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

HPcka maju v biose nieco ako Funcions Keys, tam je moznost enable a disable, je tam aj popis. Enable je asi stale zapnute FN, disable funuguju F1 az F12 ako normalne klavesy, tak ako tu uz bolo spomenute.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Áno, na HP-čku som to mal, teraz na Acer nie. Vyskúšam ten program čo napísal Dreamer. Potom sa ozvem.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ten prepinac sa da nastavit trikom, prikaz vypnutie vsetkych skratiek to vypne/zapne, vsetky nastavene prikazy. Bezne veci sa daju nastavit v menu, je tam este napoveda v Cestine a ak to nepomoze, tak sa spytajte tu, ak budem vediet, poradim...
Napísať odpoveď