Pokazeny monitor

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Pokazeny monitor

Príspevok od používateľa Meken »

Zdravim,

mam starsie LCDcko ako rezervu, no dnes som ho skusal a asi nejde :D . Ked ho zapnem naskoci na sekundu obrazok Siemens a potom cierna obrazovka, takze monitor odisiel? Da sa to dako lacno opravit alebo sa to uz neoplati a vyhodit ho. vid video

//autoeditácia príspevku (31 Jan 2015, 12:37)
No skusal som ho vypnut, zapnut (hore dole) a teraz nabehol, takze v com moze byt chybicka?
Prílohy
DSC_0117[1].jpg
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Pokazeny monitor

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

99% nafuknuty kondenzator :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Treba ho poriadne naštartovať s tým zapnutím, vypnutím :mrgreen: Podobný problém mal aj kamoš, tiež nabehlo len logo a potom nič :) Monitor mal už svoje roky tak to neriešil a vymenil ho :)
Meken
King
King

Takze sa to asi neoplati dako riesit, opravovat. No je to rezerva, takze nejdem zatial menit rezervu :D
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Ak mas aspon minimalne skusenosti s pajkovackou, skus ho otvorit, pozri kondenzatory, pokazeny rozpoznas a ak niekedy budes mat chut a cas tak ho/ich vymen...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

http://davinci.joj.sk/da-vinci-novinky/ ... aruke.html

Odporucam pozriet si to cele, ale monitory sa tam spominaju od 7 min.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Dreamer, nieco pravdy na tom je ale tu sa jedna o predpotopny monitor, ja mam benq t905 uz asi 7 rokov, mam ho v tichsom pc na stahovanie a jedina vada boli kondenzatory, menil som ich uz viac krat... a nie som ani zdaleka jediny...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozri si tento dokument, ak si nevidel, 100 rokov ten monitor snad nema, aj ked je mozne ze nie uplne vsade ku*vitka su, mozno sa este niekde nestihli "priucit" ako vyrabat monitory.

post2116706.html#p2116706
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tak neviem ako ty, ale ja mam doma stary Acer LCD ktory ma uz cez 10 rokov (presnejsie Acer – AL1951) a stale funguje dokonale. Len pred par mesiacmi som zobral PC z hornej obyvacky prec, takze sa uz nepouziva, no bol pouzivany od kedy bol kupeny denne a stale funguje dokonale. Nemyslis ze skor mas nejake ku*vitko v sebe?

Ps.: V skole kde som chodil tiez maju stare Acery (Acer AL1716) ktore maju cca 11 rokov a tiez stale funguju a pouzivaju sa PO-PIA od 8 do 16 vkuse a stale funguju.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Dreamer, su aj kur.itka ale starych monitorom s od.ebanymi kondikmi som mal v ruke uz tolko, ze som si takmer isty opravitelnosti toho v tejto teme...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

pre ľudí, čo majú nulovú znalosť ET je kurvítko všetko, či už jeden prehorený/zlomený kábel až po nejaký kondík, etc. Elektronika nikdy nevydržala 100 rokov, Tesla produkty mali jedine tú výhodu, že kondenzátory boli veľké ako moja päsť, tie sa nepokazia, ale keďže dnešný plošák v monitore má 5*10 cm tak tie kondíky sú miniatúrne a prd vydržia, ale každý, kto držal pájku v ruke, si ich dokáže vymeniť. Kurvítka neexistujú, len v dnešnej dobe je elektronika miniatúrna a to má za následok kazivosť. Ja som si na tému kurvítka načítal dosť článkov a to nemá ani hlavu ani pätu, všetky tie výpovede svedkov sú ako od ľudí z kuchyne/robotníkov s lopatov, že mal som umývačku, prestala ísť, rozobral som ju, vybral som z tade neidentifikovateľný kúsok plastu a zrazu išla, kurvítko existuje....Takže asi toľko.
Na tom monitore je buďto studenák/zaoxidovaný spoj/prdnudý kondenzátor. Opraviť sa to dá ale keď nevieš ako, tak ti tu na fóre nik nepomôže...

Za svoj život som mal 2 laptopy, jeden som mal 7 rokov a vyhadzoval som ho plne funkčný, druhý mám 4 roky a ide parádne. Kde nechali soudruzi z NDR kurvítko ???
Alebo máme doma 15 ročný laptop od IBM, Thinkpad, darovali sme ho ujovi (je tam jednojadro 1,7 GHz a snáď 500MB ram), ale on to má len na skype a internet, takže linux to krásne istí a sľape mu svižne. Bol asi 7 rokov hodený v pivnici ale naštartoval na prvú šupu a ide mu už asi 6 mesiacov. Baterka je v prdeli, ale funguje. Kde je kurvítko ?

AD2: dreamer, prečítal som si tvoje príspevky o kurvítkach, škodlivosti mlieka a všetkých mliečnych výrobkoch, tvoje iné príspevky a osobne ti poviem, v tomto si druhý uplink, práškovacie lietadlá, korporácie a iné <->... nezakazujem ti chodiť na hojko, ale pls nespamuj do tém o PC alebo HW, pekne si píš vo voľnej diskusií a iných subfórach pre technicky nevzdelaných ľudí, ale nespamuj Počítače a HW!!! :smt098
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hrban
Kurvítka neexistujú ... Kde je kurvítko ?
Nechcel som reagovat, ale ak sa tak pekne pytas, tak ti odpoviem. Dokumenty a clanky o ku*vitkach, resp. planovanom zastaravani boli vo verejnopravnej televizii, v televiziach inych statov, pise sa o tom na wikipedii v desiatkach jazykov, pisali o tom mnohe weby, aj ekonomicke, aj IT, tak si pozri tie dokumenty, precitaj clanky a dozvies sa odpoved na svoju otazku. Na zahranicnych forach sa uz nebavia o otazke ci to existuje, ale co s tym robit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Dreamer napísal:Na zahranicnych forach sa uz nebavia o otazke ci to existuje, ale co s tym robit.
to je uplne jednoduche
kurvitka ako take su len suciastky nadimenzovane tak, aby vydrzali 2 roky, cize do konca zaruky, iba z dovodu, ze su lacnejsie ako tie, ktore vydrzia dlhsie
kupuj vyrobky, ku ktorym je mozne zakupit rozsirenu zaruku, je velmi pravdepodobne, ze budu fungovat dlhsie
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak nejako. Nieco ako Notebook ktory ma v sebe navyse najaaku suciastku ktora funguje ako casovana bomba neexistuje.
Proste sa tie kondiky a ine suciastky varabaju tak, aby vydrzali minimalne dva roky, kedze nie je lacne vyrobit nieco co vydrzi 10 rokov. A aj keby ze sa o to pokusis, s najvacsou pravdepodobnostou to tolko nevydrzi. Vzdy sa nieco odfajci, a dost casto to je aj nespravnym pouzivanim / zlou starostlivostou o danu vec :)
Meken
King
King

Uz ste asi troska OT, ale ked ste s tym zacali, videl som dokument o tlaciarniach, kde je fakt nastavene kolko ma tlaciaren vytlacit stran a potom ju daky cip zablokuje, akoze je pokazena. Realne tam to kurv**** bolo
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak teda neviem, ale aj tlaciarni som mal uz viacero (u mna doma mam 2, otec ma v praci dalsiu), boli to 2 HPcka co som mal ako prve (ja doma jednu otec v praci) a vydrzali cez 5 rokov a stale tlacia (i ked nie kedy pri scanovani sa zasekne).
Vacsina vyrobcov ti taku blbost nikdy neda, lebo aj to "ku*vitko" su pre nich naklady a netusis kolko ludi rozobera elektroniku a robi recenzie.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

kurvítko nie je treba, 90% užívateľov je kurvítko samo o sebe. A hej, keď máš notebook za 300€ aj s brašňou, nemôžeš čakať, že ti vydrží 10 rokov, to dá rozum, že čím lacnejšia vec, tým to menej vydrží, ale nie je to časovaný čip, s displayom kde odpočítava 730 dní a potom sa pokazí. To, že niekto videl dokument o niečom neznamená, že je to pravda, klavne keď platí to čo povedal Abraham Lincoln: Keď je to na internete/v TV, musí to byť pravdivé ...
Meken
King
King

Ešte sa vrátim k téme. Má tento monitor daku hodnotu, že by som ho predal dakomu čo sa vyzná a opraví si ho?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Kúpim nefunkčné LCD monitory. Nesmú byť mechanicky poškodené. Minimálne 19".

cena dohodou...
Preco nesmu byt mechanicky poskodene? On ho odkupi za 10 ci 20€, vymeni mozno nejake kondenzatory za par Eur a monitor preda ako funkcny aj za 50€ a viac, jednoducho sa naucil vyuzivat (ci zneuzivat) planovane zastaravanie.

Aby sme neboli OT, prosim pokracujte v tejto teme:

topic191617.html
Napísať odpoveď