Dievca + alkohol

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
dunno
Star
Star

Dievca + alkohol

Príspevok od používateľa dunno »

Ahojte. Spoznal som jednu babu, s ktorou si velmi dobre rozumiem. Nikdy sa s nou nenudim, vzdy si mame co povedat, chodime spolu este velmi kratko. Problem je ale alkohol. Z mojho pohladu vela pije, skoro kazdy piatok chodi na diskoteky a takmer vzdy sa opije a potom celu sobotu prelezi, lebo ju boli hlava. No napriek tomu, ak sa naskytne taka moznost, tak ide este aj v sobotu na dalsiu dikoteku. Samozrejme, zase pit. Navyse, vzdy ked sa stretnu s kamaratkami a kamaratmi, tak piju. Vzdy je to nejaka domaca, whiskey ci vodka. Cize tvrde. Mam taky pocit, ze si bez alkoholu nevie predstavit nejake stretko s kamosmi.

Ja nie som zvyknuty tolko pit, ani si na take nechcem zvykat. Nehovorim, ze nepijem, dam si, ale vzdy s mierou, len tak do nalady. Nemam vo zvyku sa opit na mol. A aj to len raz za cas, urcite nie kazdy tyzden. Nepotrebujem pri kazdom stretnuti s kamosmi pit tvrdy alkohol. Vacsinou sedime len tak pri pivku.

Ako som spomenul, sme spolu este len kratko, sme v kontakte nejake 2 mesiace, ale dali sme sa dokopy len pred nejakymi 2-3 tyzdnami. Ale vadi mi to. Hovoril som jej o tom, ze sa mi to nepaci. Ale nezda sa mi, ze by nastala nejaka vyrazna zmena.

Myslite si, ze ma vyznam ten vztah dalej rozvijat a dufat, ze casom prestane dievca tolko pit a chodit po diskotekach kazdy tyzden ? Mate s takouto situaciou skusenosti ? Dakuje,
Vek 23 obaja.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dievca + alkohol

Príspevok od používateľa Fabo »

Vacsinou to zvykne taketo party vysokoskolacky prejst maximalne v prvom zamestnani. Vek 23 obaja naznacuje tak 3-4 rocnik, takze je to na tebe ci to dovtedy skusis vydrzat.

Inak ked sa teda neobmedzuje sama od seba, tak ty ju k tomu nedonutis, resp. mozno ked bude travit piatok s tebou, nie s partiou na diskoteke, tak sa neopije, ale akonahle pojde von s kamaratkami...
Zalezi na tebe, ja by som takto fungovat nevedel.
dunno
Star
Star

Problem je aj to, ze ked je piatok, tak vzdy chce aby som isiel aj ja s nou a jej partiou. A ked ju nakoniec prehovorim, ze chcem aby sme niekam isli len my dvaja, tak vacsinou ajtak stretneme tu jej partiu. Male mesto. No a potom ona sa hned chce k nim pridat, aj so mnou.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ono je dosť naivné začať si s niekým nádejou, že sa "kvôli mne zmení". (hoci uznávam, môže sa, ak by to ale ten človek SÁM chcel).

Pre ňu je to zrejme jej zaužívaný životný štýl a jej kamaráti si tiež zrejme radi dosť vypijú, tak sa v tom vezie s nimi. Neviem, nakoľko je silná a vedela by byť s nimi a piť len s mierou, alebo vôbec.
Navyše, je opitá na diskotéke, ako si môžeš byť istý, že v takom stave (kedy o sebe zrejme moc nevie) niečo nevyvedie (= s nejakým chalanom?)

Neviem, či ste to bližšie rozoberali a aký názor ti ona na to povedala(prečo musí tak veľa piť) a či máš pocit, že by sama bola ochotná niečo na tom zmeniť. Ale keď tebe to vadí a ona to nebude chcieť zmeniť... je lepšie vycúvať, keď je to ešte len na začiatku.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Ja mám kamošku s ktorou niečo riešime, aj keď asi sa nedá povedať že spolu chodíme a tiež dosť často pije. Mne ale v podstate nevadí to že pije, ale ako sa správa keď je opitá. No skoro ako chlap :D Ale je moja chyba, že som jej to takto nikdy nepovedal, iba si z nej robím stále žarty, že zasa pije. Vždy to poviem ako keby zo žartu, ale ona vie, že s tým celkom nesúhlasím. Takto to nevyzerá, že ju chcem buzerovať, ale uvedomuje si to. Aj napriek tomu je dosť často opitá a ona nemá problém sa opiť hocikedy cez týžden, kedže je živnostníčka a pracuje viac menej tak ako si to sama zariadi. Takže mi neostáva robiť nič iné, len sa stretávať vtedy keď je triezva. Skús ju pomaly očkovať srandičkami o tom, čo spôsobuje alkohol a tak, možno to obmedzí trochu.
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Vyser sa na ňu čim skôr,tým lepšie.Diskotekové/alkoholické typy niesú vhodné na vzťah,nieto ešte na celý život.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mlada, nevyspela, chce sa este zabavat. Alkohol je u nej zabava, mozno aj relax. To si musi predovsetkym uvedomit ona sama, ze ti to vadi a ze je cas to obmedzit.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

dunno
Pre tvoje vlastné dobro ju nechaj tak.
1.Uz si jej povedal ze ti to vadí a ani kvoli tebe to nejak neobmedzila.
2.Neváži si samú seba, nebude si vážiť ani teba ani váš vztah.
3.Cim viac jej budes hovorit ze ti to vadí, tým viac to potom moze robit naschvál
4.Asi ju dost ovplyvnuju kamošky,pri ktorých si myslí ze len sobotnajsou ožieračkou sa dokáže zabaviť.
Chová sa ako 15-16 ročná pubertiačka, ona dozreje o niečo neskôr, kedze si nevie/nechce niekolko vecí uvedomiť.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Tým, že jej to budeš vyčítať, nič nedosiahneš, maximálne hádku.
Osobne nie som zástanca takéhoto obmedzovania. Na jej mieste by som sa s tebou sám rozišiel ak by si mi zakazoval chodiť s partiou von, alebo ma citovo vydieral.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

On jej nezakazuje nic. A uz vobec nie chodenie v piatok von. On jej len dohovara aby tolko nechlastala.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ked sa pravidelne opija chlap tak to nie je dobre, ale ked to robi zena tak je to este horsie..
dunno
Star
Star

@zuzanuska - zacinal som s tym presne tak, ze som dufal, ze sa v tomto zmeni. Este ked sme spolu len pisali, tak som jej raz napisal, ze "nepi uz tolko". Vtedy mi napisala, ze nema chlapa, tak si uziva. Ze keby mala, tak mozno by sa to zmenilo. Preto som tak trosku dufal, ze sa to naozaj zmeni.

@Bushido - srandickami okolo toho som zacinal, ale to nejak nezaberalo, tak preto som jej to rovno povedal, ze mi to vadi.

@Blastbit
- tiez som si hovoril, ze asi ju ovplyvnuju velmi jej kamosky. Ale potom som zistil, ze praveze ona je ta, ktora ovplyvnuje ich. Bez nej by tolko nepili ani jej kamosky. Cize aj ked spolu piju, tak ona je vacsinou ta, ktora pije najviac.

@vonjose - ako napisal wladas, nic som jej nezakazoval. Len som jej povedal, ze sa mi nepaci, ze tolko a tak casto pije.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Hm no alkohol v takejto miere rozbíja vztah skor ci neskor.
Ste spolu skoro 3 týzdne co je v podstate nič a uz teraz ti to vadí,postupom času to bude aj horšie a viac hádok sa kvoli tomu nakopí.
Co myslíš? jej pristupom sa to zmení? nemyslim si, len sa to zhorší a tvoj nazor neberie zjavne do úvahy.
Môže ti narobiť problemy, za opiteho stavu je väčšia pravdepodobnosť ze ta podvedie, a bohvie čo ešte.
Jej fyzická pritazlivost by nemala byt rozhodujuci faktor nato, aby si snou bol...skorej jej charakter a vystupovanie.
Tiez som mal moznost chodit s jednou babou a vedel som, že tiez si rada a castejsie vypije,bola ku mne fajn ale rozhodol som sa snou nic nemať.
Videl som v tom maximálne vztah na jeden mesiac, ked som si to ulozil v hlave a podla tvojho príbehu to sedí ako aj vtedy u mna.
PS: Skus jej dat na výber...bud vás vztah alebo opíjačky pri ktorých je ožratá ako doga..nech si vyberie pokial je to čerstvý vztah
jax90
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jax90 »

Hm dať jej na vyber,asi je jasne čo by si vybrala.Tam netreba nič dalej riešiť,proste čim skor nechať tak a hladať inde.Ja osobne by som take dievča nechcel,ja mam radšej intelektuálky,ktoré maju nejake ciele a predstavy o živote a nie to že kedy a s kym sa isť rozšľahať do baru.Môj názor.
dunno
Star
Star

Ona je aj celkom inteligentna, ma aj rozne zaujmy ako fotenie, turistika, cestovanie, snowboard, bicykel. Da sa s nou v pohode zahrat aj karty ci skladat puzzle, alebo nejaka spolocenska hra. Skoda len toho alkoholu. Asi pockam este nejaky tyzden - dva, znova jej pripomeniem ze sa mi to jej pitie nepaci, a ked sa nic nezmeni, tak ju budem musiet nechat, tak ako pisete.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Hlavne si treba uvedomiť, že ty nie si jej foter, aby si jej niečo zakazoval a obmedzoval ju. Ona nemá 13, je to dospelá žena. Rovnako ty si dospelý chlap a mal by si si odpovedať na otázku: Dokážem ju mať rád takú, aká je?

Ak áno, žiadny problém, no to by si sem nepísal. Ak nie, treba sa zodvihnúť a bez zbytočných drám, hádok a výčitiek odísť preč, kým to nie je vážne. Pozri, chodíte spolu krátko, nemôžeš po nej žiadať, aby sa nejako radikálne zmenila kvôli tebe, nemáš na to žiadne právo :) . Raz si jej to už povedal, nič sa nezmenilo a riešiť to ďalej, čo ja viem, prečo si zbytočne komplikovať život? Vzťahy nie sú o tom, že si dáme nejaké podmienky, ktoré musí ten druhý splniť, aby som ho mal rád, to vôbec! Ak to nefunguje samo, tak načo to znásilňovať? To musí byť automatika a každý, kto to raz zažil, vie o čom hovorím. Nevravím, že sa treba vzdať pri každom malom probléme, alebo zavrhnúť druhého ak má nejaké chyby. Podstatné je, či to dokážeš tolerovať a mať rád tú ženu takú, aká je. Je skoro prehlásiť, že je stratený prípad alebo alkoholička alebo podobne... Daj tomu ešte čas, skús pochopiť, čo má rada na takej zábave... Ak to nebudeš vedieť tolerovať ani potom, tak radšej ju nechaj ísť.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Myslím že ju musíš akceptovať takú aká je ak chceš byť s nou lebo ty ju poznaš krátko, proste ona má svoje zabehané chodníčky, rituály, proste niekto si z celeho týždna ako donho hustí šéf, učitelka, spolužiaco spolužiačky rodičia príliš vela učenia, deadline atď. človek sa proste musí zrúbať tak aby nevedel o svojích problémoch a ani o sebe lebo v takom opojení je človek bez starosti, ked bude s tebou dlhšie možno ju to prestane baviť sa opíjať každý piatok a ty budeš pre nu ten pri ktorom sa bude cítiť bezstarostne, treba si určit hranice, že ked sa začne spravať neprijemne a bude pri vedomí tak napr. odídeš, alebo ak sa opije dosť silno tak jej zavoláš taxi nech ju odvezu domov al. posadíš pred dvere jej domu zazvoníš a rychlo zdrhneš :smt033
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

najprv si vyrážaj s jej partiou a postupne si ich získavaj a ukáž, že aj ty sa vieš zabávať. Postupne preberaj opraty vo vzťahu a snaž sa aby ste boli viac spolu, ale občas chodievaj aj s jej partiou
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tiez som chodieval v piatky-soboty na pijatiku, holt teraz ked pracujem tak si 2x rozmyslim ci z 2dnoveho vikendu jeden den prelezim.
kazdopadne, len par krat sa mi stalo, ze by som nad sebou stratil kontrolu a ked som to prehnal tak som siel rovno domov.

problem by som skor videl v tom ci vie pit. ci vie kedy ma dost, ci sa vie ovladat aj ked ma vypite, ci si vie povedat, ked ma dost, ze stacilo a ide domov. ak to nevie, bude ti len problemy robit, ak to vie, tak by si to mohol skusit, skor ci neskor by ju to malo prejst.
dunno
Star
Star

Takže malý update:
mierne sa to zlepšilo, už to nie je také, že každý piatok je ožratá na cucky. Trávime viac času spolu, len my dvaja, dáme si spolu nejaké vínko pri filme, a tak to zatiaľ funguje celkom fajn.
Napísať odpoveď