Free Pascal
Free Pascal
Zdravim, kupil som si knihu pre programatorov zaciatocnikov v ktorej sa programuje v pascale. Aby som sa vyhol "zbytocnym" radam tak pisem ze zacal som s C++ ale vyklad sa mi zdal trosku zlozitejsi a vtej knihe je to pisane s dobrymi prikladmi, taky mensi zaklad. No ale mojim problemom je ze pouzivam free pascal podla knihy ale neviem ako mam napisat znaky ako () <> a tiez apostrof klavesovymi skratkami ako pisem teraz mi to nejde alt+60 atd... dik za rady
Re: Free Pascal
Prepni na anglickú klávesnicu a objavuj 
Cez alt+číslo by to tiež malo ísť, ale asi len na numerickej klávesnici.
Cez alt+číslo by to tiež malo ísť, ale asi len na numerickej klávesnici.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
apostrof je alt+p
< je alt+,
> je alt+.
všetko sú to pravé alty. Klasické zátvorky máš bez klávesovej skratky na klávesnici. Ak používaš anglickú, tak všetky tieto veci máš hore na numerickej
< je alt+,
> je alt+.
všetko sú to pravé alty. Klasické zátvorky máš bez klávesovej skratky na klávesnici. Ak používaš anglickú, tak všetky tieto veci máš hore na numerickej
Ides sa ucit programovanie a nevies najst znak na klavesnici? Pridaj, pridaj... 
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
' = pravý ALT + P
" = SHIFT + ô
< = pravý ALT + ,
> = pravý ALT + .
[ = pravý ALT + F
] = pravý ALT + G
{ = pravý ALT + B
} = pravý ALT + N
( = SHIFT + ä
) = SHIFT + ň
/ = SHIFT + ú
\ = pravý ALT + Q
# = pravý ALT + X
& = pravý ALT + C
@ = pravý ALT + V
| = pravý ALT + W
* = pravý ALT + -
~ = pravý ALT + 1 (číslice nad písmenami)
" = SHIFT + ô
< = pravý ALT + ,
> = pravý ALT + .
[ = pravý ALT + F
] = pravý ALT + G
{ = pravý ALT + B
} = pravý ALT + N
( = SHIFT + ä
) = SHIFT + ň
/ = SHIFT + ú
\ = pravý ALT + Q
# = pravý ALT + X
& = pravý ALT + C
@ = pravý ALT + V
| = pravý ALT + W
* = pravý ALT + -
~ = pravý ALT + 1 (číslice nad písmenami)
Keby si cital pozornejsie co som napisal neprispel by si do debaty nicim, ved si v podstate ani neprispelBobr napísal:Ides sa ucit programovanie a nevies najst znak na klavesnici? Pridaj, pridaj...
Ale k veci, prisiel som na to (ako som pisal ze vo free pascale mi nejdu pisat znaky ani altom ani s eng klavesnicou) ze som musel free pascal spustit v rezime windows 98, pretoze dokonca aj ked som mal kod napisany dobre vypisovalo mi pri kompilacii stale chybu, teraz idu aj znaky aj kompilacie prebehnu v pohode. Ale vdaka za zoznam znakov