Naformatovanie HDD (bez biosu)
Naformatovanie HDD (bez biosu)
Caute,
potreboval by som pomoc, predavam HDD a z urcitych dovodov sa neviem dostat do biosu, resp. trvalo by mi to tak 30 minut sa tam dostat.
Je to jediny disk v PC a chcem aby sa cely vymazal aj s Windowsom, nenapada vas nejake jednoduche riesenie?
Vopred dik za odpoved.
potreboval by som pomoc, predavam HDD a z urcitych dovodov sa neviem dostat do biosu, resp. trvalo by mi to tak 30 minut sa tam dostat.
Je to jediny disk v PC a chcem aby sa cely vymazal aj s Windowsom, nenapada vas nejake jednoduche riesenie?
Vopred dik za odpoved.
Re: Naformatovanie HDD (bez biosu)
Ako sa v biose formátuje disk? Daj návod.. 
Otvor Tento počítač, pravý klik na disk a vyber voľbu Formátovať
Alebo cez príkazový riadok cmd spusti príkaz format d: /q (písmenko d: zameň za písmeno toho disku)
//tak ten systém som si nevšimol
Alebo cez príkazový riadok cmd spusti príkaz format d: /q (písmenko d: zameň za písmeno toho disku)
//tak ten systém som si nevšimol
Z Windowsu ten systemovy disk, ktory sa pouziva pravdepodobne nenaformatuje.
Stare biosy vedeli formatovat, dokonca aj low level format.
Stare biosy vedeli formatovat, dokonca aj low level format.
Tak bez cez CD so systemom som myslel teda (CD mam, ale nezobrazuje sa, taktiez ani do biosu sa nedostanem - ale to viem kde je problem a jeho odstranenie mi zaberie tak 30-40 minut a chcem to spravit jednoducho).brm napísal:Ako sa v biose formátuje disk? Daj návod..
Potrbujem naformatovat disk, kde mam Windows, tvoj navod mi nefunguje tiez
Nemozem normalne chytit Windows a hodit ho do kosa? Alebo by nastala chyba metrixu potom...
resp. HDD o ktorom je rec predavam a nechcem aby si nejakym zazrakom ozivil moj legalny win7
Windows do koša nehodíš, disk so systémom naformátuješ jedine v inom PC alebo cez bootovacie CD alebo USB. Čiže najrýcheljšie riešenia sú vybrať tento disk z PC, strčiť ho do iného kompu a tam dať formátovať ako som písal vyššie. Alebo stiahnuť si nejakého správcu diskov, ktorý sa dá nahodiť na USB, nabootovať z USB a tam to vymazať.. napr. cez tento návod:
http://www.easeus.com/partition-manager ... nager.html
..prípadne si môžeš vygoogliť iné návody.
Inak, od Tvojej otázky už ubehli 2hodky..
http://www.easeus.com/partition-manager ... nager.html
..prípadne si môžeš vygoogliť iné návody.
Inak, od Tvojej otázky už ubehli 2hodky..
Nestaci, ked vymazem nejaku zlozku z windowsu, aby sa windows nespustil a ten kupujuci by ho teda nemohol ozivit?
Ten kupujúci môže byť šikovnejší ako Ty.Naformátuj ho.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ani formatovanie toho az tak vela nespravi. Kym nespravis kompletny format a neprepises vsetky subory nulami, ktokolvek je schopny obnovit uplne vsetky subory co su na tom HDD.
Takto som uz viacerym obnovoval disky kde prisli o vela fotiek a vyhodi ti to aj tie co boli uz daaaavno zmazane (ak neboli prepisane inym suborom).
Ja len aby si vedel. Preto v zivote nepredavam moje HDD, SSD, USB, SD Karty atd. Idealne ked kupis nejaky pouzivany mobil a obnovis si na nom vsetky fotky co boli robene
Takto som uz viacerym obnovoval disky kde prisli o vela fotiek a vyhodi ti to aj tie co boli uz daaaavno zmazane (ak neboli prepisane inym suborom).
Ja len aby si vedel. Preto v zivote nepredavam moje HDD, SSD, USB, SD Karty atd. Idealne ked kupis nejaky pouzivany mobil a obnovis si na nom vsetky fotky co boli robene
Ok, tak tam nahram nejaky fakt velky subor a tym padom nic neobnovi, ze?
A ako spravim, aby mi neukradol moj legal win?
Nenabootujem tam win ani z CD ani z USB z nicoho, takze formatoavnie nepomoze, mne ide hlavne o ten windows, lebo je legalny a chcel by som ho dat do novej zostavy.
A ako spravim, aby mi neukradol moj legal win?
Nenabootujem tam win ani z CD ani z USB z nicoho, takze formatoavnie nepomoze, mne ide hlavne o ten windows, lebo je legalny a chcel by som ho dat do novej zostavy.
Stačí ,ak spravíš formát disku.Neverím že niekto kúpi disk a hneď bude z neho dolovať súbory.Dá sa to aj cez boot CD toho programu ,okrem vyššie spomenutého:
http://www.partitionwizard.com/partitio ... le-cd.html
Prípadne zruš disk a nechaj ho nenaformátovaný ,nech si naformátuje a možno rozdelí na partície nový majiteľ.
http://www.partitionwizard.com/partitio ... le-cd.html
Prípadne zruš disk a nechaj ho nenaformátovaný ,nech si naformátuje a možno rozdelí na partície nový majiteľ.
Ok, dik, takze hentym odtial dam prec win, ale este pred tym tam nahram nejaky takmer 1TB subor 
-
vladenko007
VIP
Aký je tam Windows?
Je to notebook alebo klasické PC?
Má to dvd mechaniku? Ak áno vložiť boot DVD inštalačky WIN XP alebo 7 to je jedno. Nabotovať inštaláciu a v mieste kde sa vyberá kam chceš inštalovať, tak tam odstrániš všetky partície. Reštart a vypnúť PC.
Je to notebook alebo klasické PC?
Má to dvd mechaniku? Ak áno vložiť boot DVD inštalačky WIN XP alebo 7 to je jedno. Nabotovať inštaláciu a v mieste kde sa vyberá kam chceš inštalovať, tak tam odstrániš všetky partície. Reštart a vypnúť PC.
Je to provizorne WIN7, pevne PC a ma divno pokazenu grafiku, nabootovat ho nepojde.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ved co sa tu priecite.staci tam spustit linux alebo live windows a tam to krasne formatne