Ahojte, mam tu kolegov pocitac, poprosil ma o preinstalovanie. Ma tam i7 este z tych prvych generacii, dosku tam ma Intel, neviem z akeho dovodu, ale je to Intel. Pamate su Kingston 2x4GB, v MemTeste bez chyby. Disk je tam novsi WD, tiez bez chyby v HD Tune. Zdroj Seasonic 500W. Graficka karta bola vymenena aj za inu, stale rovnake spravanie. Vylucujem teda chybu grafickej karty, pamati, disku a aj zdroju, pretoze v inom PC fungoval zdroj tiez v pohode. Ostava procesor a doska.
Novonainstalovany Win7 Home Premium, originalna verzia, po instalacii nainstalovane ovladace k doske, teda Intel Chipset, HD Audio a Rapid Storage. V spravcovi zariadenia je vsetko okej, grafiku som neinstaloval este, bezi vsak v nativnom rozliseni, nechal som to na neskor. Po pripojeni USB mam pocit, ze USB niekedy ide a inokedy nie. Predne usb na skrinke raz idu a raz ako keby nesli. usb kluc vezme v pohode. Po pripojeni wifi usb kluca sa sice zobrazi zariadenie, ale potom ako keby ho odpojilo. Nainstalovany driver, ktory pouzival k wifi usb klucu vzdy, aj na svojom pc aj ked obcas nieco instalujem, tak uplne v pohode. Windows 7, Windows 8, ziadny problem. Tu mi sice wifi usb nainstaluje, ale ako keby nefungovalo spravne, zhasne dioda, ako keby ho vyplo, pritom ho v spravcovi zariadenia ukazuje. Ked som nainstaloval aj software+driver k wifi usb, tak najde tento wifi usb kluc, ale nenajde ziadnu inu siet. Ked som prepojil wifi usb do druheho pocitaca hned vedla, naslo par sieti. Nechapem. Pride mi to ako problem s usb, ako problem s napajanim alebo co.
Dalsi problem som si vsimol pri bootovani, ked je zapnuty usb, tak ako keby niekedy nenabootoval pocitac. Ked vytiahnem usb, tak pekne nabehne. To iste aj pri vypinani. Ak je tam usb, tak strasne dlho vypina pocitac, aj 1-2 minuty.
Moze byt len nieco zle nastavene v biose? Alebo chybna doska? Skusil som posledny bios, default seetings v biose, potom nastavil par veci a zda sa, ze rovnako. Najnovsie som skusil vypnut HPET v biose, lebo som sa docital o moznych problemoch, tak uvidim ci nastane zmena v spravani. Napada niekoho nieco dalsie? Skusit vypnut C1E? Vypnut AHCI pri disku a nainstalovat to v inom mode? Vypnut TurboBoost?
Problem s doskou alebo systemom
Re: Problem s doskou alebo systemom
Blbnú iba predné USB?Skúsil si ich zapojiť do iného konektora na doske,zvykne ich tam byť viacej.Možno poškodený predný konektor USB.Mne raz blbol konektor ,tak som tam trošku striekol WD40.
Re: Problem s doskou alebo systemom
Docital som sa na Intel fore, ze problem bol sposobeny biosom. Mal som na doske poslednu verziu biosu, ale prave ta bola chybna. Kedze islo o prve dosky pre i7, tak chvilu po vydani tohto biosu skoncila podpora ku doske. Intel nechal na ich stranke jednoducho chybny bios a viac ho nezaujima, lebo skoncila podpora. Podla diskusie na fore Intelu stacilo spravit downgrade biosu o verziu, cim sa vyriesili vsetky problemy.