Konšpirácie naše každodenné
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Konšpirácie naše každodenné
Preco čipy vytvaraju tolko emocii?
http://www.novinky.cz/ekonomika/360539- ... nance.html
najme od ludi co ani netusia co to su tie RFID cipy su?
http://www.novinky.cz/ekonomika/360539- ... nance.html
najme od ludi co ani netusia co to su tie RFID cipy su?
predstav si priemerneho cloveka, polovica ludstva je este blbsia
preto
preto
-
harrison314
Hardcore addict
To je dost desiva predstava.
-
Solo_Kamen
King
Predstav si, že by za socializmu každý mal čip, pomocou ktorého si zaplatí v obchode, bude slúžit ako vodičák, zdravotný preukaz atd. A disidentov by nemuseli posielat do uránových baní, stačilo by im deaktivovat čip a v momente by si nič nekúpili, nikam sa neodviezli a mohli by skapat od hladu niekde v podchode. Dokonalý nástroj pre diktátora.
Kim Jong Un má o tejto technológii určite mokré sny.
EDIT: Kedže momentálne smerujeme k neosocializmu, tak by som bol ohladne tohto velmi ale velmi opatrný
EDIT: Kedže momentálne smerujeme k neosocializmu, tak by som bol ohladne tohto velmi ale velmi opatrný
-
harrison314
Hardcore addict
RFID cip sluzi iba na identifikaciu.
Solo_Kamen: dnes ti zablokuju platobnu kartu, alebo zrusia ISIC a mas to iste.
Solo_Kamen: dnes ti zablokuju platobnu kartu, alebo zrusia ISIC a mas to iste.
No ja neviem, mne sa ta predstava, ze by som si dal nieco do tela umele, to nie. To by som si radsej vypytal dajaku kartu, ktoru by som mal v praci vzdy so sebou.
A co sa tyka tych emocii v clanku, necital som ich vsetky, ale podla mna niektorym sa tiez nepaci strkat nieco umele do tela. Ale co som len tak preletel prvu stranu prispevkov, zvacsa boli o nejakom ovladani, kontrolovani a ja neviem coho. Ak to bude v buducnosti rozsirene, mne je jedno, pokial to nebude povinne pre vsetkych. Nakoniec ma to svoje vyhody, ale pri dnesnom ludskom zmyslani, by som si to ja nedal, ani keby to bolo povinne.
A co sa tyka tych emocii v clanku, necital som ich vsetky, ale podla mna niektorym sa tiez nepaci strkat nieco umele do tela. Ale co som len tak preletel prvu stranu prispevkov, zvacsa boli o nejakom ovladani, kontrolovani a ja neviem coho. Ak to bude v buducnosti rozsirene, mne je jedno, pokial to nebude povinne pre vsetkych. Nakoniec ma to svoje vyhody, ale pri dnesnom ludskom zmyslani, by som si to ja nedal, ani keby to bolo povinne.
-
harrison314
Hardcore addict
IMHO, neviem co proti tomu vsteci maju. Napriklad vas mobilny operator vie v kazdej sekunde kde sa nachadzas. Ked mas smarphone mozu si o tebe tretie strany zistit este viac.TheMEMBER napísal:No ja neviem, mne sa ta predstava, ze by som si dal nieco do tela umele, to nie. To by som si radsej vypytal dajaku kartu, ktoru by som mal v praci vzdy so sebou.
Mas clubcard do obchodnych retazcov? Supre, vedico co, kedy kde si nakupoval.
Mas ucet v banke? Mas platobnu kartu? Tak velke korpuracie vedia, co si kde kedy nakupoval, kde robis, kde sa pohybujes,...
Takze jeden cip hore dole.
jackb:
Comu nerozumies? Umele = neprirodzene, v tomto zmysle v tomto konkretnom priklade.
Plomba alebo umely zub, neviem preco by mi mal vadit? Ja si do tela davam co ja si zaumienim, nie niekto.
Comu nerozumies? Umele = neprirodzene, v tomto zmysle v tomto konkretnom priklade.
Plomba alebo umely zub, neviem preco by mi mal vadit? Ja si do tela davam co ja si zaumienim, nie niekto.
si kakas do pusyTheMEMBER napísal:No ja neviem, mne sa ta predstava, ze by som si dal nieco do tela umele, to nie.
harrison314:
Mne cipi nevadia, pokial to nemam v tele. Mozno v inej dobe, s inak rozmyslajucimi ludmi.
jackb
Ked to beres takto, tak ano. Ale ak by si mal porozumenie, tak zistis ze nie
Mne cipi nevadia, pokial to nemam v tele. Mozno v inej dobe, s inak rozmyslajucimi ludmi.
jackb
Ked to beres takto, tak ano. Ale ak by si mal porozumenie, tak zistis ze nie
som za technologie, technologicky pokrok ale rozhodne nie na tomto upadajucom moralnom zaklade.
-
harrison314
Hardcore addict
Takze, tebe ide iba o to, ci si o nom rozhodnes sam?TheMEMBER napísal:Mne cipi nevadia, pokial to nemam v tele. Mozno v inej dobe, s inak rozmyslajucimi ludmi.
Skus povedat daco konkretne.butthead napísal:som za technologie, technologicky pokrok ale rozhodne nie na tomto upadajucom moralnom zaklade.
Ano.harrison314 napísal: Takze, tebe ide iba o to, ci si o nom rozhodnes sam?
Je to fajn prakticka vecicka, ze clovek v praci nemusi prikladat vsade kartu (ani ruku s cipom), potvrdzovat nejake autorizacie a system ho automaticky zaznamenava. No moze to byt dost otravne, ak sa to zacne vyuzivat na komercne ucely a spam reklamy, len kvoli tomu, ze som si nieco pozeral alebo niekde bol, tak by ma potom dalsi mesiac bombardovali cielenou reklamou na nete.
Uz mi uplne teraz staci, ze mi facebook ponuka za priatelov ludi, s ktorymi som dajme tomu bol na kave, ale realne ani virtualne s nimi nemam ziadne ine prepojenie. A robi to iba na zaklade toho, ze som mal na tej kave vo vrecku smartfon s pustenym GPS a facebookom a evidentne tomu druhemu cloveku tiez nieco bezalo na smartfone.
Uz mi uplne teraz staci, ze mi facebook ponuka za priatelov ludi, s ktorymi som dajme tomu bol na kave, ale realne ani virtualne s nimi nemam ziadne ine prepojenie. A robi to iba na zaklade toho, ze som mal na tej kave vo vrecku smartfon s pustenym GPS a facebookom a evidentne tomu druhemu cloveku tiez nieco bezalo na smartfone.
napr. ctckoharrison314 napísal: Skus povedat daco konkretne.
-
harrison314
Hardcore addict
Co ma ctcko spolocne s cipmi?butthead napísal: napr. ctcko
zrejme si nepochopil co som tych chcel povedat, napisal som to tak jednoducho a vseobecne, ze sa to viac ani neda, len to chce pohnut tou svojou ideologicky uzavretou hlavickou.
tak ti to vysvetlim este raz ako prvacikovi,
som za technologicke pokroky, teda aj cipy, ale s tym, ze sa nebudu zneuzivat v prospech zlocincov vo vysokej politike, ci uz priamo (cipy v tele je uz dost citliva zalezitost) alebo nepriamo cez kadejake drahe nakupy (cipov) po ich implantaciu v buducnosti. podobne ako je to pri inych technologiach (CT, myto a pod.), viac ti k tomu nemam co povedat a ked mas stale problem s pochopenim, tak je to uz tvoj problem.
tak ti to vysvetlim este raz ako prvacikovi,
som za technologicke pokroky, teda aj cipy, ale s tym, ze sa nebudu zneuzivat v prospech zlocincov vo vysokej politike, ci uz priamo (cipy v tele je uz dost citliva zalezitost) alebo nepriamo cez kadejake drahe nakupy (cipov) po ich implantaciu v buducnosti. podobne ako je to pri inych technologiach (CT, myto a pod.), viac ti k tomu nemam co povedat a ked mas stale problem s pochopenim, tak je to uz tvoj problem.
-
harrison314
Hardcore addict
To chapem, ze na slovensku ide vsteko cez 10 firiem, su tam tunely a podobne.
No ja nechcem zostat v jaskyni.
No ja nechcem zostat v jaskyni.
-
javatar
Hardcore addict
Historia a bezny zivot okolo ma naucil, ze co sa zneuzivat moze to sa zneuzivat bude.
Ocenujem praktickost danej technologie. Chapem posun a zjednodusenie ktore prinasa. Ale tie moznosti zneuzitia su az prilis velke...
Ocenujem praktickost danej technologie. Chapem posun a zjednodusenie ktore prinasa. Ale tie moznosti zneuzitia su az prilis velke...