prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi
fotrovi som chcel ukazat aky je dneska system zitia ide o to ze podla jeho logiky su v dnesnej dobe normalny ludia taky ktory sa vzdy cestne a tak podobne ze je iba par zlodejov , cize jeho logika je napriklad ze v robote dostane robotnik 200 klincov a pouzije 100 tak podla jeho logiky ich vrati do jedneho , moj nazor je ze ich nevrati nik ked ma moznost , iny priklad casnik dostane za den 30 € naviac co stali napoje v bare podla jeho logiky ich ma dat do kasy z nazvom prebytok alebo tak nejak , proste podla jeho logiky ked stat bude mat prebytky v hospodareni tak by mal o 5 € vecsi dochodok a tak som sa mu snazil vysvetlit ze prebytky nikto nikdy neprizna a on tvrdi ze len ja som taky zlodej tak chcem vediet vase vyjadrenie pripadne nazor do diskusie
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi
Zaleží od povahy človeka a od situácie. Ja osobne by som patril k tým "zlodejom" 
-
Michaelo
Hardcore addict
Tam by mala moznost zalezi od situacie a coho je prebytok. Tu moznost by som oznacil ja, kedze napr klince by som si nechal, mozu sa hodit a niesu tak drahe, ale nejake ine veci by som zasa asi vratil.
Prepitne by som tiez nevratil, i ked poznam par podnikov kde su casnici povinni ich vratit, inak, ak sa im na to pride maju vyhazov.
Inak, preco je v prvej moznosti na konci "a priznam"?
Prepitne by som tiez nevratil, i ked poznam par podnikov kde su casnici povinni ich vratit, inak, ak sa im na to pride maju vyhazov.
Inak, preco je v prvej moznosti na konci "a priznam"?
-
gego
Light Professional
moja chyba preklep 
medzi klincami a dyskom je vyznamny rozdiel, nechanie si klincov je kradez, dysko je dar
nekradni, neodrbavaj, neklam, chod prikladom okoliu a upozornuj ich na prehresky, zlepsis celu spolocnost
nekradni, neodrbavaj, neklam, chod prikladom okoliu a upozornuj ich na prehresky, zlepsis celu spolocnost
-
Grim
Darca
A keď chceš čítať SME, tak si zaplať. Že beardie? 
pozri, ja vplyvam na svoje okolie, co sa ciastocne prejavuje aj na nete
ked chcu byt ludia zmrdi, tak im v tom nebranim, maximalne ich na to upozornim
ale ked si ide niekto otvarat hubu ake je Slovensko nahovno a pritom k tomu prispieva, tak to je neuveritelne pokrytecke a budem daneho cloveka dojebavat, kym sa neuvedomi alebo sa tym aspon prestane chvalit
ked chcu byt ludia zmrdi, tak im v tom nebranim, maximalne ich na to upozornim
ale ked si ide niekto otvarat hubu ake je Slovensko nahovno a pritom k tomu prispieva, tak to je neuveritelne pokrytecke a budem daneho cloveka dojebavat, kym sa neuvedomi alebo sa tym aspon prestane chvalit
-
Grim
Darca
To je začarovaný kruh. Každý oje***, lebo vidí, že každý oje***. A preto tvoj otec žije v utópii gego. Len idiot ští proti vetru.
tak nebud ovca a prelom ho...
-
Grim
Darca
Ja som príliš malá ryba. Sú tu väčšie ryby, ktoré by ten začarovaný kruh dokázali prelomiť.
oni nechcu, takze treba zacat odspodu
-
Grim
Darca
To je jak našťať do mora.
Z roboty mi poslali výplatu o 100 € naviac. Hneď som im volal, že sa stala chyba a že posielam peniaze naspäť. Účtovník mi tvrdil, že som vraj nemal vyplatený predchádzajúci mesiac a asi 10 minút som sa s ním naťahoval, že tie peniaze mi nepatria a že ich posielam späť. A tak som aj spravil. Nedávno mi zasa z druhej roboty pripísali hodiny nadčas. Hneď som šiel povedať, že niekde nastal omyl, lebo žiadne nadčasy som nemal. Pozreli to a bolo to tak. Vraj sa im to často nestáva. Dávnejšie sa mi stalo, že mi predavačka zle vydala a sekla sa o 10 €. Zistil som to až doma, ale aj tak som sadol do auta a šiel jej to vrátiť. Taká bola rada, že to nemusí platiť zo svojho.
Kto takto okráda iných by sa mal zamyslieť nad tým, či by to bolo jemu príjemné, keby ho niekto okrádal.
Kto takto okráda iných by sa mal zamyslieť nad tým, či by to bolo jemu príjemné, keby ho niekto okrádal.
-
Michaelo
Hardcore addict
Suhlas, uz sa mi par krat stalo ze mi vydali viac a vratil som to (ale uz sa mis talo ze mi vydali menej, nevsimol som si to hned pri okienku, az meter vedla, bo som chcel pustit dalsich do stanku a ked som ich na to upozornil, tak ma vysmiali a poslali do P).
No blbost ako 100 klincov, ak viem ze ich doma na nieco potrebujem si proste vezmem. Nie je to tak drahe a je to spotrebny material, kde ho aj tak vsetok preplaca ten co si objedna stavebnu firmu. Co myslite, ze sef to vsetko vrati, alebo prebytok vyuctuje s5? Takto to nechodi. Vzdy si nauctuju navyse a aj nakupia aby skor bolo navyse ako im chybalo, no prebytky proste nevracaju a to vie aj zakaznik.
Samozrejme hovorime o veciach ako klince a inom spotrebnom materiali, nie o oknach ci umyvadlach
Preto aj hovorim, ze mi tam chyba moznost: Ako kedy/Zalezi podla toho co atd.
Uz sa mi stalo, ze som si nieco vzal a po dni ci dvoch som to vratil, lebo som proste nemohol.... je*le svedomie.
No blbost ako 100 klincov, ak viem ze ich doma na nieco potrebujem si proste vezmem. Nie je to tak drahe a je to spotrebny material, kde ho aj tak vsetok preplaca ten co si objedna stavebnu firmu. Co myslite, ze sef to vsetko vrati, alebo prebytok vyuctuje s5? Takto to nechodi. Vzdy si nauctuju navyse a aj nakupia aby skor bolo navyse ako im chybalo, no prebytky proste nevracaju a to vie aj zakaznik.
Samozrejme hovorime o veciach ako klince a inom spotrebnom materiali, nie o oknach ci umyvadlach
Preto aj hovorim, ze mi tam chyba moznost: Ako kedy/Zalezi podla toho co atd.
Uz sa mi stalo, ze som si nieco vzal a po dni ci dvoch som to vratil, lebo som proste nemohol.... je*le svedomie.
-
audiotrack
VIP
nie tak celkom, je to nezdanený príjem, takže je to krátenie daní čo je trestný činbeardie napísal:medzi klincami a dyskom je vyznamny rozdiel, nechanie si klincov je kradez, dysko je dar
a k téme: keby mi ostali klince, tak ich vrátim. Načo by mi preboha boli klince? A keby dostanem viac ako mám dostať, tak záleží od toho ako ku mne pristupuje šéf a či si to dokáže vážiť. To je o celkovom prístupe, nie len o peniazoch. Ten prebytok v hospodárstve čo tvoj oco spomína je napríklad aj o nadčasoch. Ak mám dobrú prácu, a šéf to vie oceniť keď som dlhšie, tak mi nerobí problém aj 10 hodín denne. V bývalej práci som ale prémie nedostal ani raz za celé 3 roky aj keď som často spravil niečo navyše, tak som zmenil prístup aj ja. 16:00 a už ma v práci nebolo. A je mi jedno že ešte niečo potrebuje, 8 hodín som si odrobil, spravím zajtra.
Netreba to sudit, ved koniec koncov uz nejake to desatrocie sa tu siri ideologia ''Kto nekradne, okrada rodinu''
Ja osobne by som si nic cenne nevzal, poznam ludi, co pracuju v skladoch a vynasaju kadeco, elektroniku, oblecenie, dorgeriu, proste vsetko....toto by som ja nedokazal. Ale ked sa spomenie par klincov, alebo nieco podobne...trebars lepiace pasky z kanclu, alebo podobne drobnosti, tak si to poziciam...cisto z principu, ze viem ako spolocnosti funguju, a som pravidelne svedkom plytvania materialom, vyhadzuju sa veci do kontajnerov bez toho aby sa opytali ci to niekto nechce a podobne. A za dalsie, zatial mam skusenosti, ze sa ma snazili zamestnanci oje*** na vyplatach, chceli viac prace za menej penazi, a robili ine podfucky, takze kludne bez vycitiek...beriem to tak, ze si beriem co mi patri v takomto pripade. Proste je normalne, ze ked mi neda hotovost, tak je potrebne to nejak nahradit.
Ja osobne by som si nic cenne nevzal, poznam ludi, co pracuju v skladoch a vynasaju kadeco, elektroniku, oblecenie, dorgeriu, proste vsetko....toto by som ja nedokazal. Ale ked sa spomenie par klincov, alebo nieco podobne...trebars lepiace pasky z kanclu, alebo podobne drobnosti, tak si to poziciam...cisto z principu, ze viem ako spolocnosti funguju, a som pravidelne svedkom plytvania materialom, vyhadzuju sa veci do kontajnerov bez toho aby sa opytali ci to niekto nechce a podobne. A za dalsie, zatial mam skusenosti, ze sa ma snazili zamestnanci oje*** na vyplatach, chceli viac prace za menej penazi, a robili ine podfucky, takze kludne bez vycitiek...beriem to tak, ze si beriem co mi patri v takomto pripade. Proste je normalne, ze ked mi neda hotovost, tak je potrebne to nejak nahradit.
zalezi to hlavne od platu.. keby zarabas poctivou pracou 2500e, tak na prebytky kasles, lebo ti ich netreba.. ale ked zarobis prd, tak je situacia ina a clovek si skor ukoristi pre seba..
nemyslim siaudiotrack napísal:nie tak celkom, je to nezdanený príjem, takže je to krátenie daní čo je trestný čin
pred 2 rokmi boli na tuto temu diskusie medzi Kazimirom a Kalinakom, zostalo to tak ako to bolo predtym
ako prijem by som to neoznacoval, kedze je dobrovolny dar zo strany zakaznika, nevynutitelny
najviac sa to aj tak tyka samotnych casnikov, kedze maju nizsi zaklad dane a z toho vyplyvajuci nizsi dochodok...
-
gego
Light Professional
co vam na to poviem som fakt v soku hlasovanie som tu dal preto aby foter videl ze proste kradnu vsetci ako tak na to hlasovanie a odpovede pozeram tak zistujem ze tu ma kazdy svedomie kazdy nemoze zobrat kazdy ide vratit preplatky dokonca autom , ja sa priznam to by som nedal , tak potom fakt nechapem preco a vlastne kto kradne v tomto state ked su vsetci cestny to iba ja ? Ja to beriem tak ze ak mi nabiju hodiny nadcas alebo vyplatia viac je to ich chyba nie moja ze to nepriznam , este mi povedzte ze vsetci mate legalny windows a nestahujete filmy ani hry a mozem ist rovno na psychiatriu na preliecenie kleptomanie
ked si zoberies, ze Windows stoji mozno 10 % celej zostavy a vydrzi ti 5+ rokov (80 euro pri OEM verzii vychadza na 16 euro rocne = zanedbatelna suma), tak mi pride priam az vtipne kradnut ho a vystavit sa roznemu spywaru, ktory casto byva pribaleny do warez verzii
podobne aj v pripade hier, ktore si mozes kupit vo vypredajoch ci uz v obchodoch, alebo cez steam akcie
podobne aj v pripade hier, ktore si mozes kupit vo vypredajoch ci uz v obchodoch, alebo cez steam akcie