prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

prizna niekto prebytok penazi materialu sefovi v praci a vrati ich ?

ano priznam prebytok a vratim
23
52%
nie nikdy nepriznam tak aby na to neprisli, snaha si nechat je vzdy
21
48%

Celkom hlasov: 44

dunno
Star
Star

Re: prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi

Príspevok od používateľa dunno »

audiotrack napísal: a k téme: keby mi ostali klince, tak ich vrátim. Načo by mi preboha boli klince?
Presne o to ide podla mna. Tebe ich netreba tak by si si ich nezobral. Niekto kto ma doma povedzme rozostavany letny dreveny altanok si povie, ze by sa mu zisli, tu su prebytocne, tak si ich vezme. Ja by som si ich tiez zobral, aj keby som ich akurat vtedy nepotreboval, lebo by sa mi mohli zist v buducnosti a nie je to nic drahe.
Ale napr. ak by mi vydali v obchode o 10€ viac a hned by som si to vsimol, tak by som vratil.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

chlopi, nejde o hodnotu, ide o skutok
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj v tom obchode závisí od okolností.. ak by ma obsluhoval príjemný a ochotný človek, určite sa priznám.. ak by ma obsluhoval nejaký ozembuch, ktorý ani poriadne neotvorí ústa a neustále prevaľuje očami, jemu by som výdavok navyše nepriznal.

Je to všetko od okolností a vzájomných vzťahov.. súhlasím s tým, čo píše audio. Ak je ku mne zamestnávateľ férový, som férový aj ja k nemu a klince mu vrátim. Ak my zamestnávateľ strpčuje život, strpčím ho aj ja jemu a tie klince radšej zahodím hneď za bránou pracoviska.

:)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak ocividne vsetci nekradnu.

Ano, kvoli desiatim euram by som sa asi autom do obchodu nevracal, ak by som si to vobec vsimol. Kvoli 50 uz ano.

Keby mi nabehli hodiny nadcasu naviac, tak je to moj problem, lebo dochadzku si spracovavam ja.
Keby mi nabehlo sto eur naviac, tak by som riesil preco, uz len preto ze sa to napriklad zisti o dva dni, ked sa ozve niekto kto tu moju stovku mal pravom dostat.

A ano, ked je niekde dobrovolne vstupne, tak tam nieco dam, a ked parkujem v meste tak parkovne zaplatim aj ked viem ze ma mestski neskontroluju....

Co sa tyka windowsu, ten mam legalny OEM, hry mam na Steame a filmy a serialy stahujem len vtedy, ked sa k nim neda dopracovat rozumne legalne v originalnom zneni (uz aby bol netflix).
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

ok tak som jediny zlodej ktory ked ma moznost a nepride sa mu na to tak kradnem a kradnut bez liecenia zrejme budem , preco by som mal dat za windows 80 € ked je zadarmo , preco by som mal dat za office 80 € ked je zadarmo , preco by som dat za hru ktoru prejdem za den 30 € neviem akosi v tom nevidim ucel ale to bude asi preto ze za tie roky uz mam umrtvene svedomie , ked by som mal platit za kazdy film a serial co pozriem uz by som nemal ani co jest
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A telefon, televizor, pocitac si tiez ukradnes s tym, ze keby si mal platit tak by si nemal ani co jest?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

je to o moznostiach ak by niekto zabudol zamknut nay elektrodom a nefungovalo by poplasne a kamery tak ano som prvy co tam pojde na "nakup" ale vzhladom na to ze to nieje mozne tak si to kupim , ked by zrazu neboli torenty , a nedalo by sa stahovat no ok tak by som to nejak prezil ale stale by som vymyslal nieco ako k tomu prist :) ale sanca ze niekedy zrusia torenty alebo ak aj a neskorej ich nieco ine nenahradi je nulova :) proste prilezitost robi zlodeja niesom nejaky kreten co robi prepady ale ked vidim moznost proste sa jej chopim :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak by mi prišla väčšia výplata, tak určite vrátim, lebo viem, že takéto veci ma zvyčajne aj tak dobehnú.
Ale aby som bol úprimný, tak euroobaly, či kancelársky papier v domácnosti nekupujem.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

zahlasoval som za poctivu stranu ale kedze som srdcom utilitarian tak to tak aj beriem

Ked si vsimnem zle vydane peniaze tak to poviem.
Ked mi raz dosla o par 100€ vyssia vyplata ako som cakal tak som to tiez hned riesil.
Ked spotrebujem menej prostriedkov ako mi bolo pridelene tak zvysok vratim
Myslim, ze az na jednu sluzobku som priznal ranajky v hoteli a obed plateny firmou takze mi ich firma nepreplatila aj keby sa nik neobtazoval to zistit.

Na druhej strane:
Naposledy som ukradol zehlicku :lol: nastahoval som sa do izby kde bola predosleho maitela a ten sa natrvalo vratil domov (do Australie) tak som si ju nechal aj po odstahovani sa inde.
Warez nepovazujem za kradez.

Proste zalezi od situacie, hodnoty a aku vyuzitelnost ma dana vec a aka skoda vznikne (ked ukradnes sefovi lepiacu pasku za 30 centov ale on musi ist kupit vecer ked je zaneprazdneny druhu tak je to velka skoda vzhladom na tvoj profit).

Som dobry ci zly?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal: lebo viem, že takéto veci ma zvyčajne aj tak dobehnú.
ak by si mal istotu ze ta nedobehnu aj tak by si vratil ?
beardie
Redeemer
Redeemer

je zaujimave porovnavat tvoje spravanie so spravanim tvojho otca, vidim tam dost velky kontrast
cim je to sposobene?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem ja mam taku povahu :) proste som videl ze foter ktory zije cestne nikdy nic nemal , proste blbe dectvo ked som nic nemal tak som sa naucil ze ked si ukradnem a nechytia je to moja sikovnost a to mi ostalo do dneska , ale aby si si nemyslel ze som nejaky corkar , som skorej oje*** nie tak ze kradnem vyslovene jak debil v tescu a tak ale proste ked sa pritrafi penazenka , zabudnute peniaze , rozdiely v sumach , rozdiely v materiale a podobne
priklad : napriklad zajtra idem kupit uhlie a viem jak osalit vahu proste v aute mam bandasku odvazi sa auto 50 litrov vody potom vylejem a tak mam +50 kil uhlia a tak , cize by som sa skorej charakterizoval ako podvodnik
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa mňa sa nejak výrazne nelíšiš od väčšinovej populácie. Dovolím si tvrdiť, že tí, čo hlásajú v téme absolútnu zásadovosť nemajú problém so zabezpečením. Ale to je dané charakterom fóra, kde väčšina TOP užívateľov je z IT, kde sú najvyššie priemerné platy.
Už len to, že uvádzaš "rozdiely v materiále" ta radí do inej skupiny. Polož túto anketu v inej sociálnej skupine a dostaneš diametrálne odlišné výsledky. "Čo je doma, to sa počíta."
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak uvidime aky budem ked si dorobim vysku mozno prestanem kradnut :) co ja viem
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

co sa tyka prevodu penazi a vyplat neni o com lahko vystopovatelne vymahatelne cize zdravi clovek vrati a este bude za kladasa.
Co sa tyka materialu tak to je sila zviku :D tie "klince" som si nechal akurat ze som potom zistil ze su mi na nic takze dalsi krat som si ich nenechal kazdopadne ide aj o sumu materialu, v hodnote 1euro neriesim proste hodim do kufra a dovi dopo. Ak mi ostane materialu za citelnu sumu tak uz si dam tu namahu a vratim. Ale aby som sa nahanal pre kazdy cent tak to ne :D ale s tym podla mna kazdy pocita ze prebitok za par susnov nikto nebude horlivo vracat zapisovat a neviem co :D
beardie
Redeemer
Redeemer

gego napísal:tak uvidime aky budem ked si dorobim vysku mozno prestanem kradnut :)
pochybujem
totiz, vobec ti to nepride ako nieco nevhodne

pises, ze prilezitost robi zlodeja, to je mozno podvodnik
ale cielene ist kradnut, takeho cloveka oznacujem slovom zmrd :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tazko povedat ja som taky od mala , preto mi tazko pochopitelne ako niekto vyslovene z vlastneho presvedcenia si napriklad kupi windows uvazujem nad tym tak ze asi nevie ( nejaky dedo babka hlupy clovek ) ten windows stiahnut z netu , lebo v skole ked sme riesili statistiku a vsetci plakali ze offis nemaju a ze za neho nechcu dat peniaze prislo mi smiesne nad cim lamentuju ked to mam do 10 minut stiahnute z netu , ale ked clovek o tom vie a aj napriek tomu da tie peniaze je to pre mna uplne nepochopitelne , preto som aj v soku akym sposobom sa vyvija dana diskusia aj to hlasovanie , kamos co je taky ferovy katolik a zamestnavatel mu nevyplatil mzdu tak sa len sudi a nema konca kraja , robil kamionistu sak chod a vytiahni mu naftu z cisterny za 500 evri a mas , nema tam kamery nema tam nic nechapem uz davno by to mal vybavene a nesudil sa cele roky aj tak si myslim ze pravdy sa nedovola . Podla mna byt cestny znamena byt debilek ktoreho kazdy vyuziva

ps: ked sa budem nudit vyskusam to , nejaka penazenka a kamarat to bude nahravat a ja ju budem stracat a uvidime kolko ludi mi ju vrati , vy tu vsetci mate asi plat 1000 vysie ze vam nepride divne dat za film 5 € a podobne
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A podla mna zas kvoli ludom ako si ty to tu vyzera ako to tu vyzera. lebo ved preco by som nekradol ked mozem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

gego - presne moja reč.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Gego - tou p.s. si chcel povedat resp. ospravedlnit to, ze kto nezaraba, moze kradnut, aby sa mal lepsie ??? Nechapem. Raz som stratil penazenku, zabudol som ju v buse. Mal som tam 100 € tak som rychlo bezal spat, no uz tam nebola. Ked som prehladal bus a vystupil, tak tam na mna cakala pani, ze co som hladal. Tak som jej povedal a ona mi ju vratila. Pozrela obciansky , ci som to ja a aj ked som jej nukal "nalezne" nechcela nic. Ja by som to urobil rovnako. Ked som nasiel mobil, zavolal som na cislo nech si ppnho pridu tam a tam. A tiez nezarabam 1000+
Napísať odpoveď