prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

prizna niekto prebytok penazi materialu sefovi v praci a vrati ich ?

ano priznam prebytok a vratim
23
52%
nie nikdy nepriznam tak aby na to neprisli, snaha si nechat je vzdy
21
48%

Celkom hlasov: 44

Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

no koľká česť tuna na fóre :) škoda, že realita je iná alebo len ja mám blbú smolu.. raz sa mi stalo, že som človeku vydal navyše 50€ (išlo o dokopy väčšiu sumu), zahovorili sme sa a bum, ani neviem ako. prišiel som na to o minútu neskôr, už som ho nenašiel. takto v retrospektíve keď si na to pomyslím, aj tak by som nič neporiešil.. možno by mi ešte jednu ubalil. potom mi raz nespracoval terminál platbu 60€. ale nechal som ho ísť s tým, že to bude len nejaká softwareova chyba (už niečo podobné v minulosti nastalo). akurát, že nebola.. tiež som na to prišiel o minútu neskôr, ale už bolo neskoro. jop, moja blbosť.. obe straty som musel nahradiť.

oboch zainteresovaných som nikdy viac v živote nevidel :) o to som predával dosť špecifický sortiment, prakticky sa taká ponuka našla na jedinom mieste v celom meste, resp. okrese. dovolím si tvrdiť, že si pevne obaja (ak nie hneď, tak doma) uvedomili moju chybu a radšej šli do budúcna nakupovať inam, ako keby to mali vrátiť.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

sorry, ale mne pride, ze vy co ste zahrabani v it kancloch s dobrou robotou ste tak trocha odtrhnuti od reality. ja mam momentalne tiez dobru pracu a osobne by som tiez nekradol, ale neodsudzoval by som tych, ktori to robia. teraz pisem konkretne o okradani zamestnavatela. ok, vam je dobre, zamestnavatel sa k vam sprava korektne, tak to nemate dovod robit ani vy. ale to nie je standart!
predstavte si teraz ale uplne opacnu situaciu. robite pre niekoho cez agenturu, kde dostavate almuznu, aj ked viete ze za vas dostavaju velmi slusne prachy, bezpecnost je neznamy pojem, pracovne podmienky su ubohe a spravaju sa k vam ako k hovnu. a vy nielenze si nezoberiete nejake tie rukavice ked ich prave potrebujete doma, ale taktiez odvediete 100% vykon a nebudete zahalat ani na minutu, lebo vsak na to ste tam, aby ste robili, no nie? chapem vase nazory, ale myslim, ze keby ste za mesiac odrobili 200+ hodin a na paske si nasli menej ako 600 euro, tak zacnete tiez rozmyslat inac.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Hlavne by som asi zacal rozmyslat nad tym preco to vlastne robim za tak malo, kedze pracovne rukavice ma asi nezachrania... ;)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

m142 uplnu pravdu mas ak mi da niekto plat 1000 € aj si ten windows kupim :) proste kradnem lebo som vnutorne nespokojny zo svojim ohodnotenim v tomto state len niesom na tolko pokakany zeby som sa to bal urobit ak dodrzujem pravidla kradnutia nic sa mi nestane je to obdobne ako ked pojdem po prazdnej ceste na aute a dodrzujem pravidla no co sa mi moze stat no maximalne defekt mozem dostat . Proste tak to je prilezitost robi zlodeja :)

Old Dirty Bastard a mi povedz ze si samaritan a po tychto skusenostiach si mily a skromny a nekradnes

fabo koli mne ? fico prefinancuje dialnice pochybne tendre , vykradanie eurofondov tam hladaj zlodeja co ja sem tam najdem prachy alebo nejak osidim mojho zlodejskeho sefa no boze ta nebude mat bmw m4 z radiom na usb alebo bude mat na cdcka no ci pana to som okradol tento stat o miliardy , mna chces trestat a fico nech kradne dalej

bill gates ma 63 miliard dolarov z coho ze vytvoril jeden produkt a neustale ho kopiruje ? a to ma clovek donekonecna za to platit ? ja musim vyrobit 20 praciek a nie ze vyrobim jednu a sedim na stolicky a tu potom kopirujem , jeho sikovnost je je ze je pocitacovy programator a moja ze kradnem lebo neokradnem ja okradnu mna

dneska som bol vymenit motorcek na splynovac a on ten motorcek vysruboval zo stareho splynovaca co planoval vyhodit ( bol v kosi ) a dal mi to za 40 € ta pozeram je toto normalne ne ze by povedal mas to za 10 sak to je odpad ale on na mne chcel zarobit , no a uz nema medene kable co tam boli polozene toto je spravodlivost
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

OMFG keci keci same keci :D ten win si nekupis ani keby si zarabal 150000€ mesacne len preto ze uz to mas v sebe, s platom to nema nic spolocne je to len a len o osobnosti. Vyhovarat sa na to ze dakto zaraba 1000 je uplne scestne lebo je rovnako nespokojny ako ten co zaraba 300 to je ludksa povaha a skoro u kazdeho to tak funguje. Ja win tez nekupujem :D ale proste len preto ze to tak vzdy bolo :) Ked daco potrebujes doma a dostane sa ti to v praci pod ruky a je to tam spotrebny material tak je viacmenej 99% iste ze bez ohladu na prijem to premiestnis domov. A vramci sluzieb mam skor opacnu skusenost cim viac clovek zarabal tym mal vacsiu tendenciu premiestnovat drahe veci teda z mojho pohladu drahe z jeho ani tak nie :D Proste na SVK to mame v krvi. Druha vec su spominane nepresne vydavky stratene telefony a pod to je v mojich ociach kradez horsia lebo ten clovek co zaraba velke makove na to doplati skrz moju chamtivost, mobil a podobne nema hodnotu si nechat ani nic a ten co ho stratil ma velke nepriemnosti mne by sa take nepriemnosti nepacili preto sa pokusim vratit. Ale to ze z roboty som si "pozical" 12V zdroj lebo ho potrebujem domov stoji to 8€ nikomu to nechyba to je proste samozrejme :D
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

runes mas pravdu nasiel som dva telefony vsetky som poctivo vratil pretoze kontakty fotky a podobne to je na nezaplatenie no a malo kto si spravi zalohu ano toto vzdy vratim
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Materiál u ktorého je isté že by skončil v koši bez ostychu kradnem.
Načo to budem zaobaľovať frázami "šetrím prírodu", "robím smetiara", "ekologicky som zlikvidoval" ?

Štos obrúskov, ktorý lajdáckosťou zamestnancov skončí v koši nepoužitý, prebytočné súčiastky, ktoré by sa inak hodili do skartu/komunálneho odpadu, vytlačenie semestrálnej práce s 50 stranami ako reakcia na skutočnosť, že nejaký zamestnanec zase lajdáckosťou omylom vytlačil 3000 stranový manuál ... proste krádež. :)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Takze z prispevkov sa da vycitat to, ze okradame firmy, v ktorych "sa to strati" a nikto si to nevsimne, ale najdene veci, ktore by sa dali spenazit no patria sukromnej osobe, poctivo vraciame.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Bobr napísal:Hlavne by som asi zacal rozmyslat nad tym preco to vlastne robim za tak malo, kedze pracovne rukavice ma asi nezachrania... ;)
Lebo nie každý má schopnosti a možnosti zarobiť viac a je naivnou utópiou si myslieť, že všetci si budú zvyšovať kvalifikáciu do nekonečna.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Lebo nie každý má schopnosti a možnosti zarobiť viac a je naivnou utópiou si myslieť, že všetci si budú zvyšovať kvalifikáciu do nekonečna.
nemyslim ze to bolo tak myslene :D (zajimava veta) ide o to ze clovek je tvoj nespokojny a to je dobra vlasnost lebo nespokojnost ta posuva vpred, ked budes za 300€ makat jak srob za pasom tak budes ospravedlnovat tym pravidelne okradanie zamestnavatela ale on hovoril o tom ze sa vzchop zbal veci a najdi lepsie ja nevravim ze to je lahke ale da sa to asi si to vyziada aj pretahovanie ale to je zasa nasa natura v inych krajinach napr vecne spominane a oblubene USA je uplne normalne ze za lepsou pracou sa prestahujes 100ky km. Lenze tuna vsetci chceme vlastnit byvanie ktore je drahe a furt stojime pred dvoma moznostami a to dobry plat naprd podmienky pre byvanie/ na prd plat byvanie skoro "zadarmo". Je rozdiel ci das za pozemok 20 000 alebo 120 000 a to mas len pozemok
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Aha, už mi to doplo :D V tomto význame to zmysel dáva a súhlasím. Nech sú moje schopnosti akékoľvke, vždy si viem nájsť o trochu lepšiu prácu :)
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Tak som to myslel ako to vysvetlil Runes. K téme ja osobne priznám všetky prebytky u šéfa, ale u nás panuje skôr taká rodinná atmosféra, takze asi pre to... :smt063 keď niečo potrebujem skôr mu to radšej poviem, ako by som si to mal len tak nechať a zatiaľ sa mi to vždy vyplatilo...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no ale ako to napisal runes nefunguje vo vsetkych pripadoch. spytaj sa tych 55+ zien z liptova, ze ci su drbnute, ked vstavaju o pol 3 aby stihli firemny bus, aby si mohli ist zarobit svojich 360e a preco si nehladaju cosi lepsie :D nie vsetci maju ci podmienky, ci potrebny rozum na to, aby sa dostali dalej.
mimochodom je piratenie winu az taka strata pre ms? je jasne, ze nikdy ho nebude kupovat kazdy. predstavme si teraz situaciu, pri ktorej nikto nekradne, takze velka cast uzivatelov prejde na alternativne os, ktore su zadarmo. tym by ms stratil obrovsky podiel na trhu a nebol by taky znamy. teraz aj vdaka tomu ze ho mozu mat v pc vsetci, tak pri prvom kontakte v praci s pc uzivatel hned vie co a ako, kym s linuxom by sa este nejaky ten cas boril. tak isto pri ms office. vyjadril som sa dost tazkopadne, ale hadam chapete, co som tym chcel povedat :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

gego napísal:runes mas pravdu nasiel som dva telefony vsetky som poctivo vratil pretoze kontakty fotky a podobne to je na nezaplatenie no a malo kto si spravi zalohu ano toto vzdy vratim
A nebude to skor tym, ze mobil sa da podla IMEI vypatrat a tak by to pre teba nebolo bez rizika? :hmm:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

moralisti do mňa
- na služobke ma v anglicku chytil zub, tak som si vypýtal od riaditeľa peniaze, dal mi £100, zubár ma stál £20, zvyšok som si nechal, potom mi dal £100 pre každý prípad, keby nejaký zamestnanec potreboval, taxík a podobne, nikto nič nepotreboval.. no tak som mal na PS3 :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Fabo napísal:
A nebude to skor tym, ze mobil sa da podla IMEI vypatrat a tak by to pre teba nebolo bez rizika? :hmm:
Toto uz podla mna davno neplati, proste telefony stratili cenu takze to ani neni take pokusenie. Vravim nasiel som par telefonov ked sli odomknut volal som na cislo ako mama otec milacik a podobne kraviny ked nesli teda az raz tak kym som dosiel na policiu uz volal majitel tak som sa rovno stretol pred tou fizlicou.

BTW k tomu presidleniu za pracou tak aj tie tetusky maju tu moznost len uz to nespravia co je pocohpitelne
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No ja vychadzam z toho ze sa obhajuje kontaktami, fotkami... ktore ajtak ma dnes kazdy synchronizovane cez net... ale penazenku si kludne necha, pricom tam ludia nosia napr. doklady, karty, co je teda o dost vacsia neprijemnost nez nahradit par fotiek a kontaktov (ak zanedbam penaznu hodnotu)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak poznam osobu ktorej zmizla penazenka a nasledne ju nasla v tej istej budove niekde hodenu v kute... a jedine co chybalo bol kondom :lol:
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

[quote=
A nebude to skor tym, ze mobil sa da podla IMEI vypatrat a tak by to pre teba nebolo bez rizika? :hmm:[/quote]

ani ne lebo imei viem bez problemov zmenit a prepalit cize v tom to nebude
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

gego: ty vole ty si v tom profík :-D je vidno že to robíš už od detstva
v každej príležitosti hľadáš spôsob, ako z nej viťažiť čo najviac, ale na úkor druhého
keby všetci rozmyšlali jak ty tak z tohto máme rómsky štát (či už dávno máme? :D )

u mňa to je tak - jedinu vec, ktoru vedome kradnem, je digitalny obsah - hudba, filmy, single player hry, lebo:
1.) proste zo zvyku, je to pohodlnejšie a 2.) verejnosť to nevníma tak vážne (skoro každý predsa napaľoval DVD/CD/diskety s hrami)
ale zase to neznamená, že nemám problem zaplatiť, rád podporím autorov (multiplayer hry, android aplikacie)

inak sa snazim byt vzdy spravodlivý a čestný (proste váhy) :-D
Napísať odpoveď