Raspberry Pi 2 WIN10

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Raspberry Pi 2 WIN10

Príspevok od používateľa Runes »

Cafte, co na to hovorite :) Raspberry Pi 2 dostal 4 jadrovi procak 1GB ramky a windows 10.
Ja som a najprv strasne potesil hned objednal a registroval do mrkvasoft programu bohuzial nasledne aj sklamal ked som zistil ze tam nepojdu x86 aplikacie :(

Ja aktualne pracujem na hernej konzole zalozenej na pi*ku, teda pracujem chcem proste spravit s toho multiemulator na atari a dosacke hry :)
Tym ze tam pojde WIN mi to zjednodusilo pracu kedze vo VB som trosku viac doma akurat ze tam nepustim bezne emulatory tak to bude na prd :(

http://vat.pravda.sk/technologie/clanok ... indows-10/
http://blogs.windows.com/buildingapps/2 ... erry-pi-2/
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Raspberry Pi 2 WIN10

Príspevok od používateľa Arkaz »

Tiez som uvazoval nad jeho kupou len ako maly pocitacik na internet ku ktoremu pripojim monitor. Chcel by som tam Ubuntu alebo nieco take. Celkom sa mi paci ze na DX je velmi vela prislusenstva a vselijakych vychytavok pre to Pi no zatial vsetko pre staru verziu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mna ako kodera na Microsoft technologiach to potesilo.
Este vymsliet na co to vyuzit :D

Na druhej strane ak sa stane rasberi Pi prilis vykonny, tak sa povodna myslienka straca - slabe ale velmi lacne vypoctove zariadenie.
Tak rozmyslam ci ist do rasberi alebo NetDuina.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ARKAZ prave kompatibilita zariadeni je zarucena :) aktualne tu mam A+ aj B+ tam je rozdiel iba v Ramke a Acko ako keby malo odstrihnutu tu cast s USB inak vsetko sedi aj uchytavacie otvori na skrutky cize A+ strcis do krabice pre B+ akurat tam budes mat trosku vzduchu ale zasa aspon tam mozes dat HW :) Co sa tyka A+/B+ vs PI2 tak je to totalne to iste to bola halvna myslienka aby sa rozmerovo nic nemenilo a vsetko bolo kompatibilne oficialne veci ako kamera displej a teda cases su 100% kompatibilne ostatne by malo byt tiez podla toho co pisu na PI stranke.
Co sa tyka Linuxu ten tam fici v pohode aktualne tam mam raspbiana a to je uplne to iste ako debian. Ja planujemteda tu hernu konzolu na takyto princip http://www.geeky-gadgets.com/awesome-pi ... 1-12-2012/ co je vlastne tvoja potreba s PC :) len ja som si to vymyslel trosku inak a nakoniec som zistil ze na tom zakladaju typci startup a presne tak ako som si to nezavysle vymyslel ja :D https://www.kickstarter.com/projects/pi ... aspberry-p

harrison314
tak nakoderuj mi potom emulator na dos atari a stare win hry ja spravim pekne menu a ostatne a budeme to strasne predavat :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Runes napísal:tak nakoderuj mi potom emulator na dos atari a stare win hry ja spravim pekne menu a ostatne a budeme to strasne predavat
Ja som mal na mysli skor IoT
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kazis mi biznisplan vies o tom :) ja som teda zvedav hlavne coten WIN10 povoli :) este pamatam ked som kupoval netbook s WIN7 starter tak to bolo peklo to nepovolilo ani zmenit pozadie :D a u netbooku ktory vlastne bol len na to aby si clovek zmenil pozadie pustil MP3 a siel na net to bolo torsku out of reality. Pevne verim ze tu WIN10 neobmedzia na tolko ze tam vlastne nic nebudes moc spravit.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pocitajte s tym, ze by to mohlo byt nieco ako WIN8 R/T, takze samo x86 nie, skor nieco ako medzikrok medzi Windows Phone a Windows normalnym. Pre niekoho mozno zaujimave, mna osobne to nejak extra neberie. Ale uznavam, ze to zjedodusi pristup k IoT pre .NETakov.

Harrison: myslienka ostava ta ista. stale to bude stat 35 dolarov (samo plus dan plus doprava).

So zvysenym vykonom mna potesili, bude to mozne pouzit zas na viac veci, pripadne ako jedno viacfunkcne zariadenie co by starsia malina nedala :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no inak to je fakt pre tych co to pouzivaju ako multimedialne centrum to je krok vpred :) mne to tez pomoze lebo ten emulator na B+ fici v pohode ale je to ltt obcas vidis daky zadrhel vacsi vykon by to mohl poriesit :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Taká otázočka: Ak na tom pôjde W10, nie je možné na to nahodiť aj staršie verzie?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

weroro napísal:Taká otázočka: Ak na tom pôjde W10, nie je možné na to nahodiť aj staršie verzie?
Myslim, ze nie Win 10 ma fungovat na viacerich zariadeniach, od mobilov, cez tablety, ine verzie chodia len na desktopoch (myslim normalne).
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

teoreticky mozno 8 RT by mohla mat build na ARMv7, ale pochybujem ze budu drivery.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ako objavilo sa par videi kde na klasickom PI bezi vin ale to je skor fake ako realita :) a neviem ci to vobec dovoluje architektura winu samotneho ta 10 ako pisu chalani ma byt robena multiplatformovo sak uvidime nechame sa prekvapkat osobne tiez vravim ze do pol roka to dakto zlomi.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

starsie windowsy na ARM architekturu nik prepisovat nebude - preco by to robil?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no sak hej myslel som to tak ze tu W10 dakto zlomi ze by bezala na PI aj verzia pod ktorou pojdu X86 aplikacie
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no to najskor cez nejaky x86 emulator - neviem ci na to bude mat π-cko dost vykonu
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Práve kvôli x86 aplikáciám som položil, tak blbú otázku. Emulátor mi totiž príde poriadne uletená vec.

Javatar: Možno by stačila nejaká okresaná verzia, z ktorej sa povyhadzujú blbosti. Aj tak si všetko potom do toho napíšeš sám. Ide iba o prostredie, na ktorom to svoje môžeš spustiť. Ale chápem, aj tak treba upraviť zavádzače a veci ohľadne toho.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie som sice totalny expert ale ak chces spustit aplikaciu inej architektury ako mas HW tak nie je emulator jedina moznost?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no hej, ale moze byt emulator v ramci systemu. v podstate sa da povedat ze 64bit windowsy v zaklade emuluju x86 32bit...

Raspi ale urcite nebude v zaklade emulovat x86, to by boli ini strelci v MS
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Podľa toho článku v prvom príspevku a podľa Wiki, je to x86. Tie prípadné nižšie verzie systému ma zaujímali práve kvôli tomu, že tu niekto písal o x64. Záujem z mojej strany bol preto, lebo ja nemám možnosť (neviem, respektíve mi tuším technológia nedovoľuje) napísať x64 aplikáciu. Ak som teraz totálne trepol, dajte ma dole.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pockaj, v ktorom clanku, jakej wiki?

Malina je stara ARMv6, nova ARMv7.
Napísať odpoveď