Čaute na PC som hral už x náročných hier a nikdy som nemal problém zahrať ich aj dlhší čas. No v poslednom čase hrám iba FIFA15 a po hraní hoc aj krátkom mi vypne samo PC ako keby ma odpojilo od prúdu. Sa vypne a hneď sa mi sám aj zapne a sa ma len spýta či chcem zapnúť PC normálne alebo v Safe mode. Grafika ani nič sa mi neprehrieva. Problém bude v zdroji ? Nemám možnosť vyskúšať iný zdroj takže nedá sa nejak zistiť či je naozaj problém tam ?
Moja zostava:
MB: ASUS M5A97 R2.0
CPU: AMD FX-6300
VGA: MSI R9 270X Gaming 2G
CPU Chladič: Gelid Tranquillo CPU ver. 2
RAM: DDRAM3 8GB (Kit 2x4GB) Crucial Ballistix 1600MHz
Corsair zdroj 500W CX Series CX500
HDD Seagate ST1000DM003, 1TB SATA III
Problém so zdrojom ?
Re: Problém so zdrojom ?
Na 100% Ti to nikto nepovie, ale áno, môže to byť zdrojom. Čo som pozrel na internete, práve tento CX vraj nie je nejaký extra kvalitný, čiže R9 270X môže mať problém. Ak máš možnosť, vyskúšaj iné hry, otestuj ramky memtestom, aktualizuj všetky ovládače vrátane grafiky, preinštaluj Windows, poprehadzuj káble v kompe, prečisti ho od prachu - hlavne zdroj, ale aj ostatné časti PC, zbytočnosti odpoj (ak máš x ventilátorov a ešte nejaké iné zariadenia, ktoré Ti zbytočne žerú elektriku).. ak sa to stále bude opakovať, skúsil by som objednať nový zdroj - najlepšie cez net, aby si ho mohol do 14 dní vrátiť, ak Ti to bude robiť aj s novým zdrojom. Potom by som sa pozeral na grafiku, ramky, procesor.