Ktorý HDD ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ktorý HDD ?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak je to systemovy disk, tak to mas jedno ci das na 20 min ci na 0 (nikdy), ten sa nevypne.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Len upozorním, že nie je dobré ani neustále vypínanie a zapínanie disku. Čiže ak sa Ti stáva, že sa Ti ten disk zapne 10x denne, radšej ho nechaj neustále zapnutý. Toto vypínanie diskov je dobré, ak napr. nechávaš počítač zapnutý na noc alebo podobne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Chcem sa spytat, ak mam systemovy HDD s OS a dalsi HDD, tak to nastavenie pre HDD ktore je asi predvolene 20 minut sa tyka len druheho, nesystemoveho disku, spravne? Aky cas odporucas/odporucate nastavit? Neviem presny pocet zapnuti, ak uz zacnem nieco robit, kopirujem fotky/videa z fotaku, alebo kopirujem, spustim film, tak disk ide takmer bez prerusenia, ale casto ten disk nepouzivam aj hodiny, no niekedy odskocim od PC aj na desiatky minut, aj medzi aktivitou na tom disku, takze asi ten cas by mal by vyssi ako ten cas na ktory si odskocim, alebo sa mylim? SW mam na prvom system disku, na druhom mam prakticky len multimedialny obsah. OS mam Win 7 x64 Home Premium, anglicky.

Inak myslis ze uz 10 zapnuti denne je vela? Na minulom PC som to neriesil, ale mal som vacsinu dat na prvom disku.

Inak ak mam napr. spusteny film alebo video vo VLC, pauznem to a odbehnem na 25 min., pri tom nastaveni 20 min. sa mi takto disk vypne? Nepouziva VLC alebo ine prehravace nieco na udrzanie zapnuteho disku?

Este mam jednu otazku, systemovy disk je skutocne nonstop zapnuty? Ak som mimo pc, nie je zapnuty ani screensaver, ale mam zapnuty napr. len suborovy manazer, tak neprestane pracovat na dostatocny cas aby sa vypol? Co robi RAMka? Pride mi zbytocne aby disk pracoval ak odbehnem na hodinu a viac.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Systemovy bezi stale. Cas je standardne nastaveny na 20min. Mozes si ho zvysit ak sa ti zda vela. Ako je to pri filme neviem, lebo disk sa vlastne nepouziva, ale zaroven je z neho otvoreny subor. Takze mozno ho odpoji a mozno nie, treba skusit s nastavenim odpajania po 1min.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, ten test s minutou je dobry trik, inak spominas ze mozem dat este nizsi cas, lenze potom sa bude vypinat castejsie, mozno aj viac ako 10x, ja som skor myslel ci to nenastavit na vyssi cas.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja to nechavam tak ako to mam v systeme. Ale vsimol som si, ze ked som kupil SSD disk, tak som mal vsetko potrebne na SSD a dalsie dva disky po case odpajalo, bolo pocut, ze pocitac je tichy. Ked som prepol na druhy disk, tak sa hned zapol, co bolo znacne pocut. Rozmyslal som, ci to nechat tak alebo co s tym. Teraz ked citam tuto temu, tak ani neviem ako to nastavit, cas skracovat urcite nebudem, bud to necham teda standard (co je asi tych 20 minut ako sa tu pise) alebo ten cas predlzim, pripadne to uplne vypnem. Kupil som si NAS zariadenie, takze jeden disk z PC pojde prec a v PC si necham len SSD a nejaky 1TB disk na data, ktore casto pouzivam.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Nebudem vytvárať novú tému. Potrebujem do jedného staršieho ntb nový disk. Notebook sa začal sekať a pri teste v hd tune vybehla kopa vadných sektorov. Je treba si dávať na niečo pozor pri kúpe nového disku ? Či stačí vybrať len podľa veľkosti 2.5 ? Treba dávať pozor aj na typ pripojenia (SATAII, SATAIII)?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Vďaka za tipy. Disk budem kupovať používaný. Je to pár ročný notebook s 2 GB RAM a Dual Core procesorom. Nový disk si nezaslúži :mrgreen:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Seagate a este pouzivany, precitaj si prvu stranu, prip. hladaj na hojku, vazne radsej akykolvek iny, WD, Japoncov... Samozrejme si over ci nema viac vadnych sektorov ako ten tvoj. Ak by bol SATA II, tak aj cena by sa tomu mala prisposobit.

Inak este k Seagate, nie som to len ja a negativne skusenosti snamych a to co som nasiel na forach, ale niekde som videl aj tabulky ako sa kazia disky, WD a jeden Japonec, asi Hitachi boli na tom najlepsie, dobre aj ostatne, ale Seagate tam vo viacerych vyskocil vyrazne vyssie v poruchovosti. Nepamatam sa uz kde presne to bolo, ale vsetko spolu pre mna znamena ze Seagate nikdy, ako som tu uz pisal viackrat.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Mám ponuku na tento disk. Oplatí a ho kúpiť ? 22€
Prílohy
unnamed.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nie. Za tu cenu sa predava 500GB disk, ktory ma o dost menej odpracovanych hodin. Radsej daj 25 eur za disk, ale ten bude vyuzivany stvrtinu z tohto a bude mat 2x vacsiu kapacitu.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Nič počkám ja asi na nejakú dobrú ponuku tu na fóre :|
Napísať odpoveď