Ta GTX 960 by mala byt aj 3GB verzia, len ju este neviem najst, mala byt bestsellerom, ja som zvazoval ze na nu pockam, ale bol este november, tak som nevydrzal a kupil som 760ku 2GB, inak cena tejto karty stupla od novembra o neuveritelnych 40€! Tiez ceny dalsich komponentov supala o 10-20€, taky CPU Xeon az o 35€! (sorry za OT, ale neodpustil som si to)
Vratim sa ku grafike, pri takom rozpocte by som zvazoval bud tu GTX 960 3GB, alebo uz 970 4GB - mozno aj z ineho eshopu, prip. vyuzit zlavove kupony, aj na hojku sa daju najst, mozno zobrat len 8GB a v pripade potreby kedykolvek dokupit +8GB. Opakujem ze ja pri rozpocte asi 800+ som kupil 760ku a uz pri niektorych hrach aj pre full HD je vyzadovanych 3-4GB VRAM, takze ja osobne by som pri takom rozpocne rozhodne bral 970ku alebo mozno alternativu od AMD so 4GB VRAM. Ja sam takuto GPU zvazujem kupit este kym bude 760ka v zaruke a ked vidim ze ceny 970ky neklesaju ale naopak sa zvysuju, uz aj takmer lutujem ze som nekupil hned 970ku, ked boli za +-320€.
Usetrit mozes aj na
skrinke, ak by si bral 330R titanium, ktora myslim nie je v nicom horsia ako Fractal, ma skvele hodnotenia, aj ja som s nou velmi spokojny, tiez na
RAMke a
disky ked som kupoval 2TB boli asi za 70 a nieco, za 100€ uz sa dali kupit kvalitne japonske 3TB. Navyse ten Red ma "len" 5400 otacok (v odkaze je ROZBALENY za 102€), tiez hodnotenia su dost slabe, mnoho uzivatelov musela reklamovat. Nasiel som napr. Toshibu 2TB 7200ot. za 83€, no alza nema rada Japoncov. Mozno este WD "mainstream", kedze blue nemaju, mozno je to nahrada, neviem co to znamena, ale je na alze...
EDIT: Prave som zistil ze nechces taktovat, tak potom zvaz urcite
Xeon!! Mne tiez radili kvoli tomu ze nechcem taktovat Xeon, ma hyper-threading, teda 8 vlakien, "akoby 8-jadro", vykon v testoch je uplne rovnaky alebo vyssi ako ten i5, je to takmer ako i7-ka. Mozno potom nebude nutny ani iny chladic, aj ked napr. Hojko - admin ma rovnaky procak a planuje kupovat iny
chladic, aj ja som si vsimol ze pri zatazi je to trosku hlucnejsie, ale ci by bol ten i5 box menej hlucny to neviem. Inak myslim ze ten drahy Noctua nie je vobec nutny ak nebudes taktovat, pozri si tu temu kde Hojko vybera chladic, tam mozes usetrit dalsich 35€ a mas na 970ku 4GB. Vzhladom na to, ze si spominal ze pri zatazi, hrani ti hluk nevadi, tak mozno ani iny chladic nebude treba, resp. dokupis aj bude - takto mozes usetrit az 60€.
chladic-na-xeon-1231-v3-t191647.html
http://www.alza.sk/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
http://www.alza.sk/intel-xeon-e3-1231-v3-d1481657.htm
Inak (aj) o Xeone a i5-4690k sa mozes nieco docitat v tejto teme, odkaz na prispevok s radami, ku xeone bude treba aj inu dosku, aj tipy na dosku tam najdes aj to aku som zobral ja nakoniec:
post2125110.html#p2125110
Doplnim este ze ta
skrinka 330R splna vsetky tvoje poziadavky, verzia pred titanium bola bestsellerom a je urcite spolahliva. Tiez mozes zvazit ten
zdroj od EVGA s 10r zarukou, myslim ze na alze ho maju, asi by bol najlepsi tento:
http://www.alza.sk/evga-supernova-650-g1-d2192751.htm