Niekolko mesiacov dozadu sme vybúrali kus murovaného plotu aby som cezeň na trávnik prepchal auto. Chcem sa spýtať, či je to v poriadku a či tento zásah nebolo treba nahlásiť na nejaký úrad. Napadlo ma to až nedávno, či by to nebol problém a či som pred zákonom "čistý". Samozrejme že to zatial nikomu nevadí, susedi sú radi, že som to auto odpratal z krajnice pretože máme hodne úzke cesty v mieste mojho bydliska.
Ide mi o to aby nám niekto nerobil problémy, pretože očakávam, že sa do mna do mesiaca pustí príslušníčka istej politickej strany, zároveň aj starostka, a bude mi znepríjemnovat život, ako sa len dá.
Búranie plota - úrady
Re: Búranie plota - úrady
Ono to nejak nevyplýva z toho čo si napísal, takže sa spýtam - ty si vybúral vlastný plot a s autom parkuješ na vlastnom pozemku? Ak áno, tak by nemal byť s ničím problém.
-
Solo_Kamen
King
ano, vlastný plot
ano, na vlastnom pozemku
Ale zákony sa menia prakticky neustále, takže by som chcel vediet, či s tým má niekto skúsenosti. Takéto veci sa velmi dobre používajú ako lynčovací nástroj.
ano, na vlastnom pozemku
Ale zákony sa menia prakticky neustále, takže by som chcel vediet, či s tým má niekto skúsenosti. Takéto veci sa velmi dobre používajú ako lynčovací nástroj.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ak som správne pochopil stavebný zákon a nič neprehliadol, tak na stavbu a búranie drobných stavieb(čiže aj plota) stačí ohlásenie. Na druhú stranu, ty si nezbúral celý plot, takže stavba ako taká stále existuje. Najhoršie, čo sa ti môže stať, tak ti asi môže obec dať pokutu.
Ak sa dá, tak sa popýtaj na stavebnom úrade/obecnom úrade, či bolo treba ohlásiť a či sa o dá dodatočne.
Ak sa dá, tak sa popýtaj na stavebnom úrade/obecnom úrade, či bolo treba ohlásiť a či sa o dá dodatočne.