Referendum o rodine
Re: Referendum o rodine
pegasusss: ak to dobre chapem, tak ide o odpoved krestanov na gay agendu: http://www.massresistance.org/docs/gen/ ... g_rainbow/
Spolu s tym vidim, ze v tej kapitole sa odkazuju na nejake dokumenty zo 70tych rokov 20teho storocia. Vtedy bola dost ina doba a ja osobne sice LGBTI vobec nefandim, ale vnimam to tak, ze v dnesnej dobe uz maju rozumnejsie poziadavky. Ak to trochu pritiahneme za vlasy, tak je to ako keby sme teraz vyhadzovali cirkvi na oci upalovanie carodejnic a kriziacke vypravy, pripadne Nemcom fasizmus. Treba posudzovat sucasne postoje a sucasne dokumenty.
Spolu s tym vidim, ze v tej kapitole sa odkazuju na nejake dokumenty zo 70tych rokov 20teho storocia. Vtedy bola dost ina doba a ja osobne sice LGBTI vobec nefandim, ale vnimam to tak, ze v dnesnej dobe uz maju rozumnejsie poziadavky. Ak to trochu pritiahneme za vlasy, tak je to ako keby sme teraz vyhadzovali cirkvi na oci upalovanie carodejnic a kriziacke vypravy, pripadne Nemcom fasizmus. Treba posudzovat sucasne postoje a sucasne dokumenty.
naozaj si myslíš že homosexuáli na slovensku sa riadia nejakým manifestom alebo čím? Mňa fakt zaráža ako majú niektorí ľudia skreslenú predstavu o homosexuáloch ..
ja ako heterosexual nemam pocit ze by som sa riadil nejakym manifestom, preco by to oni mali robit?
ja ako heterosexual nemam pocit ze by som sa riadil nejakym manifestom, preco by to oni mali robit?
-
pegasusss
Light Professional
to si si vycucal z prsta, že hovorím, že sa tým niekto riadi .... resp. naozaj si to nemyslímDEVZYO1G napísal:naozaj si myslíš že homosexuáli na slovensku sa riadia nejakým manifestom alebo čím? Mňa fakt zaráža ako majú niektorí ľudia skreslenú predstavu o homosexuáloch ..
pre vyjasnenie, nehovoríme o homosex., ktorí sa riadia manifestom ... hovoríme o treťom sektore, kde su hetero / homo / bársčo ale robia to, čo im povedia chlebodárci ....
pohodka, problém je, že autorok je Michael Swift, ktorý sa označoval ako gay revolucionár, druhá otázka je, - keď si manifest prečítaš celý - koľko vecí už z toho funguje v európe/emerike ?GothaR napísal:pegasusss: ak to dobre chapem, tak ide o odpoved krestanov na gay agendu: http://www.massresistance.org/docs/gen/ ... g_rainbow/
Pre mna by to bol asi este vacsi sok ako pre Chromika, ak by naozaj toto referendum a cela ta negativna kampan Aliancie za rodinu bola povestnou iskrou, ktora u nas odstartuje prijatie registrovanych partnerstiev alebo nebodaj dokonca plne zrovnopravnenie
ale kto vie...blizia sa volby...a nasi politici velmi oblubuju riesit silne populisticke temy, ktore nijako neovplyvnia (ani pozitivne ani negativne) vacsinu obcanov SR...no tentoraz by som asi prvykrat patril k tej malej skupinke obcanov, ktorym by populizmus nasich politikov pomohol aj v realnom kazdodennom zivote...
Jediny kto ale podla mna ma realnu moznost pretlacit plne zrovnopravnenie alebo registrovane partnerstva je SMER. Liberali budu mat co robit, aby sa vobec dostali do parlamentu a iba tato tema ich tam rozhodne nedostane. SMER ale nic nerobi zadarmo, ich analytici si velmi dobre spocitaju, ci sa im oplati ist do danej temy. Ficove vyjadrenia par dni pred referendom:
Jediny kto ale podla mna ma realnu moznost pretlacit plne zrovnopravnenie alebo registrovane partnerstva je SMER. Liberali budu mat co robit, aby sa vobec dostali do parlamentu a iba tato tema ich tam rozhodne nedostane. SMER ale nic nerobi zadarmo, ich analytici si velmi dobre spocitaju, ci sa im oplati ist do danej temy. Ficove vyjadrenia par dni pred referendom:
http://aktualne.atlas.sk/ktorym-smerom- ... ampaign=hpÚstava SR, ktorá definuje manželstvo ako zväzok muža a ženy, nemôže brániť tomu, aby verejné inštitúcie riešili praktické problémy párov rovnakého pohlavia. V rámci parlamentnej Hodiny otázok to vyhlásil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Premiér by v súvislosti s pármi rovnakého pohlavia riešil napríklad prístup k informáciám zdravotníckeho charakteru či dedenie. "A mnohé ďalšie, ktorými inak orientovaní ľudia na Slovensku žijú. Nemôžeme sa pred touto realitou zatvárať. Našou povinnosťou je uľahčiť im niektoré praktické veci v živote," zdôraznil.
Presne tak, Fico do toho naplno nepojde, pretoze tento vysledok sa tazko interpretuje. Ak otvorene podpori adopcie alebo plnohodnotny partnersky zvazok, tak pravdepodobne strati 10-15 % preferencii. To cislo som len tak tresol na zaklade toho, ze z praviciarov asi vela ludi nebolo za, KDH ma tak 8 % a zvysok budu asi volici Smeru. Ked to uhra tak ako to vyslovil v tom citate, tak moze len ziskat.
keby mal taky vplyv ako si ho narokuje a ako to dobre hraju multiaccountovi trollovia v diskusiach a na facebookoch, tak by nastroj priamej demokracie prislo vyuzit aspon 60%. a je jedno za co by hlasovali.Solo_Kamen napísal:Ono, priemerná účast slovákov na referende je 28%(vrátane tohto) takže týmto slováci nedokázali, že na "kktiny nechodim" ani to, že "konspielac" nemá vplyv na slovenskú verejnost ale iba to, že slováci vo všeobecnosti na referendum nechodia... 25 rokov v kuse.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_ref ... _Slovensku
EDIT: dúfam, že tu niekto nezačne písat, že by sa nezúčastnil ani jedného referenda alebo iba toho o vstupe do nato, to by bolo dost smutné
je to krasny dokaz, ako vsetci aktivisti za priamu demokraciu bojuju s veternymi mlynmi.
citujuc ultrapraviciarov a inych fanusikov bystrickeho zupana pri nespokojnosti s jeho zvolenim: "to si dovolujete odmietat priat vysledky slobodnych demokratickych volieb?!?".
nuz, tak v reci kospielacistov: "slovensky lud si vybral, ze nebude pocuvat diktat z kostola, alebo z ruskej ambasady". se stim smiř
Podla mna Fico nema problem pretlacit registrovane partnerstva vratane ciastocnych adopcii (adopcia dietata, ktore ma tvoj registrovany partner / partnerka v starostlivosti). Treba si uvedomit, aky typ volicov ma SMER. Fico by si pri pretlacani registrovanych partnerstiev velmi dobre premyslel argumenty, ktore by stale dookola prezentovali. V tom su SMERACI velmi dobri, nevystupuju chaoticky a kontraproduktivne ako ludia z Aliancie za rodinu. Navyse Fico pravdepodobne registrovane partnerstva ponukne v celom baliku populistickych tem, ktore budu atraktivne pre ine dalsie skupiny jeho volicov. Podu si uz pripravuje dopravou zadarmo pre studentov, dochodcov a momentalne sa hovori o dalsej zlave pre pracujucich ludi. Praviciari a liberali nemaju s registrovanymi partnerstvami problem. Jediny kto je radikalne proti su konzervativne katolicke kruhy, ktore aj tak Fica volit nebudu, co ukazali aj posledne prezidentske volby. Takze podla mna Fico, ked to da do atraktivneho balika, nie je problem to pretlacit. LGBT aktivisti sa uz pokusali dohodnut s SDKU, so SMEROM, potom s SaS, potom zase so SMEROM...myslim, ze v tomto by sa aj vacsina gejov a lesieb spravalo ako sa spravaju vsetci ostatni Slovaci, cize "ber, ked davaju". Ja osobne som ale pravicovo orientovany liberal, takze Fico by mi musel ponuknut nieco viac ako len zakon o RP na to, aby som ho isiel volit. To co robi s podnikatelskym prostredim je uplna katastrofa, dohadzovanie statnych kseftov firmam svojich oligarchou s gigantickou maržou, tak to uz radsej ani nekomentujem. No na druhej strane si uvedomujem, ze podobne politicky orientovanych ludi ako som ja, je na Slovensku dost malo, navyse nas dokaze znechutit a rozculit aj pomerne maly korupcny skandal, cize Fico ludi ako ja bude podla mna ignorovat (spoliehat sa na to, ze volit nepojdeme), aj ked ciastocne mozno pojde do veci s ktorymi sa stotoznujeme a bude cakat, ze mu mozno niektori z nas skocia na lep a pojdu ho volit (prvykrat v zivote).
-
Solo_Kamen
King
Neviem o tom, že by si vysielač nárokoval nejaký vplyv. Dalšia vec je, že ja som z výsledkom referenda zmierený. Rovnako ako z výsledkom parlamentných volieb a tak dalej. To že nesúhlasím z výsledkom nejakého hlasovania neznamená, že ho neuznávam a nerešpektujem. Tvojimi slovami,jackb napísal: keby mal taky vplyv ako si ho narokuje a ako to dobre hraju multiaccountovi trollovia v diskusiach a na facebookoch, tak by nastroj priamej demokracie prislo vyuzit aspon 60%. a je jedno za co by hlasovali.
je to krasny dokaz, ako vsetci aktivisti za priamu demokraciu bojuju s veternymi mlynmi.
citujuc ultrapraviciarov a inych fanusikov bystrickeho zupana pri nespokojnosti s jeho zvolenim: "to si dovolujete odmietat priat vysledky slobodnych demokratickych volieb?!?".
nuz, tak v reci kospielacistov: "slovensky lud si vybral, ze nebude pocuvat diktat z kostola, alebo z ruskej ambasady". se stim smiř
slovensky lud si vybral, ze nebude pocuvat diktat z kostola, alebo z ruskej ambasady
Hmm, celkom dobre rozprava o rozhadanych ludoch atd. https://www.facebook.com/video.php?v=71 ... 41&fref=nf , takyto prejav mohol prijst aj pred referendom.
Lol, a to ze v referende ani nebolo slovo rodina. Dobre dal.
A fb komenty pod videom ma zase presvedcili, kolko dementov tu zije.
Lol, a to ze v referende ani nebolo slovo rodina. Dobre dal.
A fb komenty pod videom ma zase presvedcili, kolko dementov tu zije.
Tak to bola rec ako vino, velmi dobre to povedal. Hlavne sa mi pacil ten zaver, ze nech je nazor akykolvek, tak by nemal sposobovat konflikty a nepriatelstvo medzi ludmi.
No hlavna vec, ze ked vyhlasil referendum tak okamzite nevahal celemu Slovensku oznamit, ze pojde hlasovat a bude hlasovat 3x ano, lebo vraj zastava konzervativne hodnoty a vazi si tradicnu rodinu (pritom je druhykrat zenaty). V tomto prejave sice hovori rozumne, ale pre mna su dolezite ciny, nie slova.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak viete ako to je, po bitke ja kazdy general.
Ja to beriem tak, ze kazdy ma pravo zmenit nazor. A okrem toho, teraz mi to nevyznelo tak, ze by bol proti referendu ako takemu, ale len proti tomu ako sa zachovala cirkev, AzR a dalsi.
ephramko: Nepamatam si, ako to presne povedal, ale nehovoril 3x ANO.
to je dobre, treba si uvedomit, ze aj keby preslo, realne by sa nic nezmeniloSolo_Kamen napísal:ja som z výsledkom referenda zmierený.
-
Solo_Kamen
King
Zmenilo by sa ak by sa v tomto zaspatom národe zobudilo cynické cítenie a 50% by povedalo 3xNIE. Čiže úspech referenda nemusí nevyhnutne znamenat, že sa nič nezmení. Dalšia vec je, že homo-aktivisti teraz využili blbost bigotných katolíkov a chcú presadit väčšie práva pre sexuálne menšiny. Nie, že by mi to nejak moc vadilo...
EDIT: to, či referendum reálne niečo zmenilo sa uvidí v priebehu niekolkých mesiacov, podla toho, ktorá strana ako šikovne využije jeho výsledok
EDIT: to, či referendum reálne niečo zmenilo sa uvidí v priebehu niekolkých mesiacov, podla toho, ktorá strana ako šikovne využije jeho výsledok
-
harrison314
Hardcore addict
Ja nehovorim, ze zmenit nazor je zle. Ja hovorim, ze ked clovek vidi ako to dopadlo, tak je lahke hovorit, ze to tak nemalo byt.GothaR napísal:Ja to beriem tak, ze kazdy ma pravo zmenit nazor. A okrem toho, teraz mi to nevyznelo tak, ze by bol proti referendu ako takemu, ale len proti tomu ako sa zachovala cirkev, AzR a dalsi.
-
seth82
Darca
Makovnik:
"za nedolezite mali ludia aj ine referenda, s fakticky dost zasadnymi otazkami, takze tvrdit, ze ludia nemali zaujem len prave o toto je zcestne demagogicke tvrdenie" - isteže. Takže vzhľadom na to, že skoro 80 percent voličov sa ho nezúčastnilo, to znamená, že vlastne o neho záujem mali. Alebo čo si tým chcel tvrdiť, resp. čomu chceš oponovať? Skoro 80 percent sa ho nezúčastnilo a teda sa o neho zjavne nezaujímali, nech už sú dôvody akékoľvek, je to celkom jednoduchý koncept, čo je na ňom nepochopiteľné? Porovnávať to s predchádzajúcimi referendami je scestné a demagogické, veď išlo o "prvé občianske", vraj.
"Platne referendum by donieslo barikadu, teraz bude boj pokracovat, lgbtxyz to tak v aktualnom stave nenechaju, ale zacnu svoju agendu a v podstate kontru k prvym dvom otazkam." - samozrejme. A to, že napríklad výsledok referenda poslanci nemusia schváliť, pretože môžu uplatniť svoje "hlasovanie podľa svojho vedomia a svedomia", to už niekomu uniká. AK by to bolo tak ako píšeš a AK by mala AI tak silný lobing a AK by mala tak silný vplyv, tak nech už by referendum platné bolo alebo nie, určite by sa našli páky na to, aby sa jeho výsledky nepreniesli do legislatívy. Na Internetoch je X odkazov na analýzy, či sú poslanci povinní uzákoniť výsledok referenda, iba máloktoré z nich tvrdia, že áno, väčšina je nejednoznačná a to nám môže zaručiť akurát to, že si môžu vybrať svoje kroky po prípadnej úspešnosti.
Avšak ja si nemyslím, že by nejaké práva LGBTIXXXX a neviem ešte aká je tá skratka ohrozili "tradičnú rodinu". Ak áno, sem s tým, ako konkrétne.
"Zbozne prianie, referendum nic take nedokazalo a nebudem znova pisat to iste. Referendum ukazalo, ze ludia maju politiku v prdeli a nevedia sa samostatne rozhodovat." - ešteže nevieme, čo malo toto referendum s "politikou", že? Veď AzR a jej nohsledi celý čas rapotali a oháňali sa tým, že je to "prvé občianske referendum". Na základe toho by mal byť výsledok predsa úplne iný od referend, ktoré s politikou niečo spoločné mali. Nicht wahr?
Chromík sa už X-krát vyjadril, že neprestanú lobovať, že toto je "iba začiatok". Myslím, že po niekoľkých mesiacoch bude jasné, o čom toto referendum naozaj bolo.
"za nedolezite mali ludia aj ine referenda, s fakticky dost zasadnymi otazkami, takze tvrdit, ze ludia nemali zaujem len prave o toto je zcestne demagogicke tvrdenie" - isteže. Takže vzhľadom na to, že skoro 80 percent voličov sa ho nezúčastnilo, to znamená, že vlastne o neho záujem mali. Alebo čo si tým chcel tvrdiť, resp. čomu chceš oponovať? Skoro 80 percent sa ho nezúčastnilo a teda sa o neho zjavne nezaujímali, nech už sú dôvody akékoľvek, je to celkom jednoduchý koncept, čo je na ňom nepochopiteľné? Porovnávať to s predchádzajúcimi referendami je scestné a demagogické, veď išlo o "prvé občianske", vraj.
"Platne referendum by donieslo barikadu, teraz bude boj pokracovat, lgbtxyz to tak v aktualnom stave nenechaju, ale zacnu svoju agendu a v podstate kontru k prvym dvom otazkam." - samozrejme. A to, že napríklad výsledok referenda poslanci nemusia schváliť, pretože môžu uplatniť svoje "hlasovanie podľa svojho vedomia a svedomia", to už niekomu uniká. AK by to bolo tak ako píšeš a AK by mala AI tak silný lobing a AK by mala tak silný vplyv, tak nech už by referendum platné bolo alebo nie, určite by sa našli páky na to, aby sa jeho výsledky nepreniesli do legislatívy. Na Internetoch je X odkazov na analýzy, či sú poslanci povinní uzákoniť výsledok referenda, iba máloktoré z nich tvrdia, že áno, väčšina je nejednoznačná a to nám môže zaručiť akurát to, že si môžu vybrať svoje kroky po prípadnej úspešnosti.
Avšak ja si nemyslím, že by nejaké práva LGBTIXXXX a neviem ešte aká je tá skratka ohrozili "tradičnú rodinu". Ak áno, sem s tým, ako konkrétne.
"Zbozne prianie, referendum nic take nedokazalo a nebudem znova pisat to iste. Referendum ukazalo, ze ludia maju politiku v prdeli a nevedia sa samostatne rozhodovat." - ešteže nevieme, čo malo toto referendum s "politikou", že? Veď AzR a jej nohsledi celý čas rapotali a oháňali sa tým, že je to "prvé občianske referendum". Na základe toho by mal byť výsledok predsa úplne iný od referend, ktoré s politikou niečo spoločné mali. Nicht wahr?
Chromík sa už X-krát vyjadril, že neprestanú lobovať, že toto je "iba začiatok". Myslím, že po niekoľkých mesiacoch bude jasné, o čom toto referendum naozaj bolo.
-
Waagbistritz69
King
V referendách sa má štát pýtať občanov, aký majú názor na určitý závažný problém. U nás sa ním naopak úzke záujmové skupiny snažia pretlačiť svoju agendu, zviditeľniť sa či spočítať prípadný volebný potenciál. Reakciou odporcov presadzovanej agendy alebo odporcov samotných iniciátorov referenda potom nie je hlasovanie proti, ale neúčasť. Namiesto konzultácie a diskusie o otázkach verejného záujmu sa slovenské referendá menia na boj falošných nadšencov proti tvrdým odporcom. Častým javom je vyzývanie na neúčasť v referende a následné poukazovanie na jeho zbytočnosť a vyhodené peniaze.
Organizovanú neúčasť na referende bolo možné v minulosti kritizovať, keďže podkopávala podstatu diskusie a odrádzala voličov od účasti na budúcich referendách, v ktorých môže ísť o legitímne a životne dôležité otázky. V prípade posledného referenda, ktorého predmetom bol rozsah ľudských práv sexuálnych menšín a detí, sa však neúčasť stala jediným možným nástrojom legitímneho odporu proti agresívne pretláčanej agende, klamstvám a konšpiráciám, ktoré ju sprevádzali, a zároveň prostriedkom na zabránenie paradoxu obráteného účinku menšinového hlasu (hlasovaním za odpoveď „nie“ sa zvyšuje účasť, a tým aj pravdepodobnosť úspechu odpovede „áno“).
Inštitút referenda na Slovensku jednoducho nefunguje. Nie preto, že by boli občania pasívni alebo neuvedomelí, ale preto, lebo iniciátori doterajších referend sa v skutočnosti nezaujímali o názor občanov. Zníženie kvóra by bolo v súčasnosti cestou do pekla. Mohli by nás čakať ďalšie referendá preventívne zakazujúce rozširovanie práv menšín, alebo bizarné referendá pochybných radikálnych skupín (zákaz zníženia percentuálneho podielu obyvateľov obce hlásiacich sa k menšine na používanie ich jazyka v úradnom styku, zákaz umiestnenia tabúľ s názvami obcí v menšinových jazykoch na železničné stanice, zákaz legalizácie stavieb v rómskych osadách, zákaz uzákonenia rozvodov dohodou, zákaz zrušenia vyučovania náboženstva v štátnych školách a financovania cirkví štátom, ďalšie si doplňte podľa vlastnej fantázie).
Aby referendum začalo plniť svoju zamýšľanú funkciu, v prvom rade je potrebné v ústave jasne a zrozumiteľne vymenovať, aké otázky môžu a nemôžu byť predmetom hlasovania, keďže existujúci stav po náleze ústavného súdu neposkytuje dostatočnú ochranu základných práv a slobôd. Z referenda by mali byť úplne vylúčené otázky týkajúce sa ľudských práv, nie len tie, ktoré znižujú súčasný štandard. Základný zákon štátu by mal zároveň určiť kritériá na posudzovanie, kedy sa otázka týka ľudských práv. Až keď sa referendum prestane zneužívať na potláčanie menšín či presadzovanie partikulárnych politických záujmov, bude možné zaoberať sa kvórom a inými technickými aspektmi. Dovtedy ostane referendum na Slovensku mŕtve.
http://www.jetotak.sk/ludskeprava/referendum-je-mrtve
Organizovanú neúčasť na referende bolo možné v minulosti kritizovať, keďže podkopávala podstatu diskusie a odrádzala voličov od účasti na budúcich referendách, v ktorých môže ísť o legitímne a životne dôležité otázky. V prípade posledného referenda, ktorého predmetom bol rozsah ľudských práv sexuálnych menšín a detí, sa však neúčasť stala jediným možným nástrojom legitímneho odporu proti agresívne pretláčanej agende, klamstvám a konšpiráciám, ktoré ju sprevádzali, a zároveň prostriedkom na zabránenie paradoxu obráteného účinku menšinového hlasu (hlasovaním za odpoveď „nie“ sa zvyšuje účasť, a tým aj pravdepodobnosť úspechu odpovede „áno“).
Inštitút referenda na Slovensku jednoducho nefunguje. Nie preto, že by boli občania pasívni alebo neuvedomelí, ale preto, lebo iniciátori doterajších referend sa v skutočnosti nezaujímali o názor občanov. Zníženie kvóra by bolo v súčasnosti cestou do pekla. Mohli by nás čakať ďalšie referendá preventívne zakazujúce rozširovanie práv menšín, alebo bizarné referendá pochybných radikálnych skupín (zákaz zníženia percentuálneho podielu obyvateľov obce hlásiacich sa k menšine na používanie ich jazyka v úradnom styku, zákaz umiestnenia tabúľ s názvami obcí v menšinových jazykoch na železničné stanice, zákaz legalizácie stavieb v rómskych osadách, zákaz uzákonenia rozvodov dohodou, zákaz zrušenia vyučovania náboženstva v štátnych školách a financovania cirkví štátom, ďalšie si doplňte podľa vlastnej fantázie).
Aby referendum začalo plniť svoju zamýšľanú funkciu, v prvom rade je potrebné v ústave jasne a zrozumiteľne vymenovať, aké otázky môžu a nemôžu byť predmetom hlasovania, keďže existujúci stav po náleze ústavného súdu neposkytuje dostatočnú ochranu základných práv a slobôd. Z referenda by mali byť úplne vylúčené otázky týkajúce sa ľudských práv, nie len tie, ktoré znižujú súčasný štandard. Základný zákon štátu by mal zároveň určiť kritériá na posudzovanie, kedy sa otázka týka ľudských práv. Až keď sa referendum prestane zneužívať na potláčanie menšín či presadzovanie partikulárnych politických záujmov, bude možné zaoberať sa kvórom a inými technickými aspektmi. Dovtedy ostane referendum na Slovensku mŕtve.
http://www.jetotak.sk/ludskeprava/referendum-je-mrtve