plynove zbrane
Re: plynove zbrane
situacia ako si ju vykreslil povodne vyznela trochu inac, ty si tu jediny ktory pri tom bol, my nie,nemame ako overit skutocnost. Ja mam skusenost ze vecsinou staci si agresivnych ludi prilis nevsimat a oni sami vychladnu, ak teda uz neprislo k priamemu konfliktu.
Ten chlap sa najskôr nechal odohnať slovne, neskôr, keď bol vzdialený už asi 30 metrov sa náhle otočil a s pokrikovaním, ako mi fyzicky ublíži sa vrátil.
Verte mi, že keby som mal pri sebe ostrú zbraň, ani by ma nenapadlo ju vytiahnuť, nie to použiť, to by bolo naozaj neprimerané.
Takto som dodržal zásady použitia plynovej zbrane a odvrátil útok, myslím, že k obojstrannej spokojnosti, nič sa mu nestalo, len dostal príučku.
Ako vravím, keby som tam nemal krpatého psa, vybavím to ručne.
Verte mi, že keby som mal pri sebe ostrú zbraň, ani by ma nenapadlo ju vytiahnuť, nie to použiť, to by bolo naozaj neprimerané.
Takto som dodržal zásady použitia plynovej zbrane a odvrátil útok, myslím, že k obojstrannej spokojnosti, nič sa mu nestalo, len dostal príučku.
Ako vravím, keby som tam nemal krpatého psa, vybavím to ručne.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pre tvoje vlastné dobro, si ešte pred podaním žiadosti o ZP (súdiac podľa susednej témy) riadne preštuduj zákony, výklad a použitie paragrafov o NO/KN a prejdi si topicy na webforum.
Neber si to v zlom.
To že si konal v NO je ešte akceptovateľné, ale keby si mal skutočnú zbraň, psa v jednej ruke a ožran sa nenechal zastrašiť ostrou, tak ako by si riešil situáciu ? Som zástanca tasenia zbrane iba v prípade že som 100% odhodlaný aj strieľať. Ty si mal v tej situáci proste iba šťastie.
Lepší variant je nosiť zároveň s ostrou zbraňou aj kaser, u ktorého nehrozí zámena plynovky s ostrou.
Neber si to v zlom.
To že si konal v NO je ešte akceptovateľné, ale keby si mal skutočnú zbraň, psa v jednej ruke a ožran sa nenechal zastrašiť ostrou, tak ako by si riešil situáciu ? Som zástanca tasenia zbrane iba v prípade že som 100% odhodlaný aj strieľať. Ty si mal v tej situáci proste iba šťastie.
Lepší variant je nosiť zároveň s ostrou zbraňou aj kaser, u ktorého nehrozí zámena plynovky s ostrou.
Opakujem, že keby som mal ostrú zbraň, v tomto prípade by som ju ani len nevyťahoval, útočník nebol ozbrojený.
Plynovú zbraň som vytiahol, namieril, upozornil útočníka a vystrelil, celé to trvalo asi 5 sekúnd.
Ak máš na mysli tasenie ako vo westernoch, tak to funguje len vo westernoch.
Riešime tu plynové, nie ostré zbrane.
P22 leží dlhé roky v zásuvke, akurát na Silvestra som z nej vystrelil blank+svetlice.
Ale mohol by som ju teda vyčistiť a namazať, keď sme už pri tom.
Plynovú zbraň som vytiahol, namieril, upozornil útočníka a vystrelil, celé to trvalo asi 5 sekúnd.
Ak máš na mysli tasenie ako vo westernoch, tak to funguje len vo westernoch.
Riešime tu plynové, nie ostré zbrane.
P22 leží dlhé roky v zásuvke, akurát na Silvestra som z nej vystrelil blank+svetlice.
Ale mohol by som ju teda vyčistiť a namazať, keď sme už pri tom.
-
qwerty-xyz
mal by si si kupit pepřák, ....
nic viac ti netreba, odporucam ten K.O. ...... ktory ma klipsnu a da sa v podstate uchytit o oblecenie, opacok, vrecko nohavic a podobne. odskusane to na psovi nemam, ale myslim ze aj vacsi pes ked toto zlizne do nufaka, tak ma co robit aby ho nekleplo......
Nechápeš, že ja už nenosím ani plynovku a nepotrebujem teda ani peprák, ani čokoľvek iné na sebeobranu?
Ja som sem len napísal svoju jedinú skúsenosť s plynovkou a to je všetko, nepotrebujem ju, roky leží v šuflíku.
Ja som sem len napísal svoju jedinú skúsenosť s plynovkou a to je všetko, nepotrebujem ju, roky leží v šuflíku.
-
RealityManifest
Novice
Pinhead..!!
Co povjes na tu zplynovku, oplati sa..??
STEYR M9-A1 CO2 kal. 4,5mm
Co povjes na tu zplynovku, oplati sa..??
STEYR M9-A1 CO2 kal. 4,5mm
-
peterkollar
Expert
Zbran pre vlastnu bezpecnost - Plyn
Ahoj,
chcel by som si kupit plynovku na vlastnu ochranu, budem mat prenajom v dost nebezpecnej stvrti mesta
teda zbran ktora nesposobi smrtelne zranenia ale omraci obet kym ja budem moct ujst...
viete mi nieco odporucit ?
https://www.municak.sk/co2-zbrane/co2-v ... 4-5mm-19s/
nieco take by mohlo stacit ?
chcel by som si kupit plynovku na vlastnu ochranu, budem mat prenajom v dost nebezpecnej stvrti mesta
teda zbran ktora nesposobi smrtelne zranenia ale omraci obet kym ja budem moct ujst...
viete mi nieco odporucit ?
https://www.municak.sk/co2-zbrane/co2-v ... 4-5mm-19s/
nieco take by mohlo stacit ?
Naposledy upravil/-a Gothar v 10 apr 2017, 8:27, upravené celkom 2 krát.
Dôvod: presunute do spravnej temy
Dôvod: presunute do spravnej temy
Pokial ide o plynovku, tak stale plati to, co tu napisal Pinhead pred rokmi:
viewtopic.php?p=944366#p944366
viewtopic.php?p=944366#p944366
Plynová pištoľ a účinná obrana????
To je veľmi diskutabilné..... Už len z toho titulu, že pokiaľ je predpoklad, že niekto má ostrú zbraň, tak je to zaručený spôsob samovraždy..... A ten čo použije ostrú zbraň bude posudzovaný v medziach NO (nutnej obrany). Nakoľko nemohol vedieť, čo zastrelený mal, či ostrú zbraň či plynovku a musel jednať okamžite.
Kedy možno použit plynovu pištol?
Klasicky v pripade nutnej obrany alebo krajnej nudze a mimo toho tam, kde neohrozis zdravie alebo majetok:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy ... 5.odsek-11
Streľba zo zbrane kategórie D uvedenej v § 7 ods. 1 písm. b), c), d), g), h) a l) je zakázaná na mieste, kde môže byť ohrozený život alebo zdravie osôb alebo spôsobená škoda na majetku.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy ... 5.odsek-11
Streľba zo zbrane kategórie D uvedenej v § 7 ods. 1 písm. b), c), d), g), h) a l) je zakázaná na mieste, kde môže byť ohrozený život alebo zdravie osôb alebo spôsobená škoda na majetku.