MMC do 100eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

MMC do 100eur

Príspevok od používateľa Johnnny »

Zdravim,

zhanam nejak multimedialne centrum do cca 100€. Podmienkou je pozicia pre 3,5" HDD a moznost manualneho importu tituliek. Urcite potesi Wi-Fi a YouTube , ale v krajnom pripade si to viem zariadit inak. No a hlavne funkcny SW. Som nenarocny pouzivatel, ziadne streamy z media centra a podobne nepotrebujem. Problem je, ze najst dnes MMC v slusnej cene je skratka velky problem. Nebranim sa bazaru.

Mne osobne sa pozdava Ac Ryan PlayOn HD ktory kde tu vidim v bazaroch, ale neviem ako su na tom s importom tituliek, teda ci to vedia.

Pripadne planujem kupu Evolve Blade DualCorder HD, ale ten ma udajne tragicky SW.
No a tiez Eaget M6 a M7, ale tu tiez neviem, ci zvladaju ten import tituliek. Vsetko toto su uz len bazarove kusky, kedze v predajniach su uz davno nedostupne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: MMC do 100eur

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Externe titulky zvlada kazde MMC. Vratane nastaveni farieb, velkosti, casovania, kodovania, pozicie atd.

Najst dnes v slusnej cene MMC nie je ziaden problem. Problem je len tvoja poziadavka na sachtu na 3,5 disk.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja myslim manualny import tituliek, skratka si ich nabrowsujem a vyberiem. Mnohe MMC ich vedia nacitat automaticky podla nazvu ktory sa musi zhodovat s nazvom filmu, ale pokial ich neprecitaju automaticky, tak sa k nim nedostanem.

Ta poziadavka na HDD je kvoli tomu, ze mam doma velky 2TB HDD a tiez 3,5" externy box. Problem je, ze vyzaduje externe napajanie a teda ho musim manualne vypinat a zapinat (box ho nevie vypnut automaticky ked sa nepouziva)

Ak by MMC stalo 40€, tak by som ten kompromis v komforte urobil, ale ak dam za to 60+, tak by som uz ten komfort navyse uvital.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha tak. A vraj nie si narocny uzivatel.
Kazdopadne aj keby to nevedeli, hodit titulky na vlozeny disk je najmensi problem.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No nie som narocny v tom zmysle, ze nepotrebujem xy featur so streamovanim a poodobne.
Problem je, ze manualne editovat nazvy vsetkych tituliek napriklad k Stargate ktory ma asi 300 casti sa mi nechce. Okrem toho takto cita titulky aj moj TV sa lezie mi to na nervy. To Evolve to udajne viem a pokial viem, vedia to aj Xtreamre, ale tej FW je na nic. Zvazoval som aj Prodigy, Xtreamer PRO a podobne, ale vsade citam staznosti na FW :-\
Ryan Giggs
VIP
VIP

Editovat nazvy nie je vzdy treba. Vacsina nacita titulky aj ked nie su pomenovane rovnako ako subor s videom.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No pokial by som vedel, ze nejake konkretne MMC to zvladne a staci aby mali spravnu koncovku a boli v spravnom/rovnakom adresari, tak to samozrejme nie je problem.

V podstate su rozne alternativy k tomu co chcem. Ak by som mal 2,5" 2TB HDD, mohol by som zobrat hocijake MMC kedze 2,5" uz nevyzaduje externe napajanie.

Pripadne ak by bol cenovo dostupny externy box na 3,5" HDD ktory by disk v necinnosti vypol a mohol by tak byt zapnuty stale.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A funkciu ktoru chces vie tusim nativne aj xbmc takze to nezalezi na konkretnom MMC.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No ja pocitam s tym, ze Android MMC to zvladnu, no ide mi skor o tie s vlastnym FW. Teda, ja osobne nemam proti Androidu nic, ale co citam skusenosti ludi na nete, je to trapenie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

XBMC maju aj tie prehravace s vlastnym SW.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozri tuto temu, tam sa riesi MMC: multimedialne-zariadenie-t190647.html Stoji sice skoro 140 eur, ale funkciami a podporou vyzera velmi dobre. Zial bez disku, jedine pripojit externy disk.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

140€ je dost, vzhladom k tomu, ze to vlastne nerobi celkom to co chcem. Nepotrebujem od toho moc, featury navyse su pre mna zbytocne a dolezity je fskt len ten HDD a titulky.

No, v kazdom pripade. Mam moznost kupit jazdeny Evolve Blade Dualcorder HD za 65€ ktory dokaze vsetko co vyzadujem, ale FW je udajne nestabilny, aspon podla xy recenzii.

Ina moznost je http://elektro.bazos.sk/inzerat/4640428 ... Player.php ktpry mi ucaroval prevedenim, zrejme zvladne co potrebujem, ale je uz dost nad rozpocet.
No a v neposlednom rade, za 150€ je tu moznost poskladat nejake zakladne HTPC na ktorom sa uz ja zahram a hlavne ma nebude obmedzovat, cize tam by ten Fantec stratil zmysel.

Tiez je na nete dost inzeratov na jazdeny Xtreamer Prodigy, lenze tam je pokialm viem zase problem s FW.

Nejake rady ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Oni tie recenzie na ten Evolve na heureke uz maju nejaky ten piatok. Resp. pisu ich hned po kupe. Je dost mozne ze odvtedy uz v novom fw vyrobca niektore chyby opravil. Netvrdim ze to tak je, ale je to celkom pravdepodobne.
Preto by som nazory na heureke (na cokolvek) bral s rezervou. Navyse malokto z tych pisatelov to mal moznost porovnat s niecim inym.
A v neposlednom rade, treba si polozit otazku ako casto sa s tym fw budes hrat. Ak chces len vybrat film a spustit, velmi ta to trapit nemusi.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Alebo je moznost si nieco poskladat sam. Mozno nejake komponenty sa ti doma valaju a takto by si ich vyuzil. Som teraz na mobile ale viem ze bolo celkom dost dosiek uz aj so zdrojom kde das ten tvoj hdd, nejaku patricnu skrinku a ram. I ked moze byt troska problem s dialkovym ovladanim. Nieco za nieco proste.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Laforez. Nieco sa mi tu vala, ale su prilis stare. Do noveho bytu budem riesit HTPC, ale tu asi ostanem pri MMC. Poskladatt si to sam by vyslo asi na dvojnasobok.

test: no prave vaham medzi tym Evolve a Prodigy. Zohnat na bazosi idu oba, Evolve je kus lacnejsie. Schopnosti maju podobne, Prodigy je krajsi, ale v oboch pripadoch je problem FW.

Ako ale povedal Ryan, otazne je, ci ma zmysel to riesit, kedze od toho cakam len prehravanie filmov a tituliek ..

Pomohla by mi realna skusenost s aktualnym FW.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial chces len prehravat filmy a k tomu titulky, tak kde je problem??? To zvladne dnes snad aj prehravac za 40 eur. Xtreamer mal uz od prvej verzie Sidewindera moznost listovat titulky z disku/usb kluca, tak ako to pozadujes. Takze neverim tomu, ze novsie zariadenia a novsi firmware by tuto moznost zablokovali.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Zvladnut to zvladnu, mne len nahana strach ten Android. Povodne som mal zalusk na Xtreamer TV, ale FW v sucasnych Xtreameroch je vraj vazne hrozny. Inak Xtreamer skutocne ponuka vsetko co potrebujem.

Dalsia vec je ten interny HDD. Externy 2,5" by bol fajn, ale to by bola dalsia investicia. Externy 3,5" uz musis vzdy zapinat a vypinat co samozrejme nie je neprekonatelny problem, ale nie je to idealne.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Externy 2,5 palcovy nemusis vypinat.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »