Banka HSBC - pranie spinavych penazi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Banka HSBC - pranie spinavych penazi

Príspevok od používateľa hojko »

Tak vo Svajciarsku sa prepierali peniaze cez HSBC banku, stopy vedu aj na Slovensko, Myslite, ze sa tam objavi zname meno, ak sa vobec zoznam objavi na internete??? Mna by neprekvapilo, ak by tam boli ludia blizki SDKU v case ich ery.

Swiss leaks: Špinavá banka zo Švajčiarska ukrývala účty aj desiatkam Slovákov
Polícia začala konať, chce zoznam Slovákov s účtami v HSBC. Päť rokov po úniku
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Banka HSBC - pranie spinavych penazi

Príspevok od používateľa vendo »

kedze sa nejedna priamo o ludi fica, mozno tu bude mala sanca, ze to bude chciet vyuzit a vsade ukazovat ze on chytil zlodeja, a bol to dzurindovec, a on to stale vravel, a on je najlepsi atd atd

na druhej strane som si vedomy toho ako to u nas funguje a z toho dovodu si myslim ze absolutne nic sa nikomu nestane, nic sa nevysetri, nikto sa nehodi do basy
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

aj ja som mal peniaze pred par rokmi v HSBC :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ubehlo odvtedy uz vela rokov, dalsia vec je ze HSBC mohla byt iba jednym ohnivkom v celej retazi prania takze dokazatelnost trestneho cinu bude nizka. Nehovoriac o tom ze ucty mozu byt vedene na biele kone ktore nemusia o celej veci vela vediet, alebo dokonca vobec nic /alebo mozno uz vobec neexistuju/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Toto nebude jedina banka, ved vo Svajciarsku je kopa bank, ktora poskytovala anonymne ucty a pod. Ved az do roku 2012/2013 platilo vo Svajciarsku bankove tajomstvo, to potom po dohode z USA zobralo rusok anonymity. Podobne na tom bolo aj Luxembursko. Pisalo sa, ze tymto zrusenim bankoveho tajomstva zo Svajciarska poputuje prec az niekolko stoviek miliard eur. Stale je kopa moznosti, ci Hong Kong, Singapur alebo Karibik.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nevidim vobec problem v tom co poskytuju Swiss banky, teda bankove tajomstvo, otvorenie uctu na neexistujuce meno, na meno psa, a velke vybery v cudzej mene. Pokym stat (akykolvek) bude okradat ludi na daniach tak ako sa to robi teraz, tak danove uniky budu, a budu stale vo vyssich cislach, vzhladom na zvysujuce sa dane. Kazdy z nas by urobil to iste v situacii ked mate niekolko milionov. A vsetci dobre vieme, ze svajciarsek banky maju dost dobry kapital zo zidovskych majetkov a zlata z cias Hitlera. Takze je zvlastne ze sa o tom bavime skrz media az teraz...alebo mi nieco uslo?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

okrem Beardieho, ten by odviedol este aj za suseda radsej ak by mal podozrenie, ze neodvadza :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Špekulantom sa míňajú krajiny: Po Švajčiarsku odhalia účty aj Bermudy či Kajmany
http://www.etrend.sk/ekonomika/bankove- ... paign=top3
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Boj proti praniu spinavych penazi je spravny. Co by sa ale hypoteticky stalo keby zrazu vsetky bankove ucty boli dostupne pre kontrolu medzinarodnej jurisdikcie vratane historie transakcii?
Chlapík A je podnikatel,ma legalne podniky z ktorych cast prijmov zdanuje ale cast nie a tie si posiela na anonymny ucet niekam do tramtarie.
Chlapík B ma prijem z nelegalnych zdrojov typu drogy,zbrane,biele maso, posiela svoje zisky tiez niekam kde nikto nic nevidi.
Ak by tento sposob prestal byt funkcny, tak pripade chlapika A docielime to, ze pravdepodobne bude musiet zacat cele svoje zisky zdanovat tak ako ma, lebo nezostane mu vela inych moznosti ako system obist.
V pripade chlapika B ale nastane iba to, ze zalozi si spolocnosti cez ktore si bude poskytovat fiktivne tovary a sluzby a prat takto. Na jeho nelegalnu a protizakonnu cinnost ako taku to nebude mat ziaden vplyv /iba na statny rozpocet/.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nezabudajme na jednu zasadnu vec, ze cele vedenie statu ma ucty v zahranici, lebo ty prepieraju najviac. Preto bojuju proti neplaticom dani, lebo im z toho nic netecie. Tak ako Slovensky premier a ministry, tak z kazdej jednej krajiny su toky penazi na inkognito ucty v nejakej krajine. A oni sami budu musiet zabezpecit, aby nejaka krajina nebola ''odkryta'' co sa tyka bankoveho tajomstva, lebo miliardy si doma pod vankus neschovaju...
Napísať odpoveď