ako prežiť v neinteligentnom kolektíve

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

ako prežiť v neinteligentnom kolektíve

Príspevok od používateľa damiamarl »

Zdravím,
určite ste sa aj vy stretli s týmto problémom vychádzať s ľudmi, s dosť obmedzeným spôsobom rozmýšlania, alebo správania sa. V dnešnej dobe to pokladám za málo pravdepodobnú záležitosť, nájsť a dostať sa do kruhu ľudí, ktorí dokážu aspoň z časti fungovať ako "normálni" ľudia so štipkou elementárnej slušnosti. Je jasné, že ľudia okolo nás nemôžu dokonale vyhovovať našim požiadavkám, aby boli absolútnymi nositeľmi našich sympatií a naopak.
Viem že život medzi dorastajúcou mládežou nie je z tohto hľadiska vôbec ideálny, ale neverím, že jediným racionálnym riešením je sa uzatvárať pred spoločnosťou. Do istej miery sa snažím prispôsobovať, ale pokiaľ nemáte pri sebe človeka, ktorý aspoň čiastočne vyhovuje vašim sociálnym potrebám, je to ťažké normálne fungovať a venovať sa všetkým každodenným činnostiam bez pravidelných výkyvov nálad.

Pýtam sa to preto, pretože to pokladám za základ pri snahe harmonizovania života a v snahe sa dokázať vysporiadať z bežnými problémami, na ktoré naša psychika reaguje často negatívne a je skutočne veľmi ťažké, nepridávať istým skutočnostiam väčšiu váhu, ako v skutočnosti nesú.

Budem vďačný za vaše názory, ako sa snažíte zbytočne neprežívať rôzne opakujúce sa negatívne skúsenosti.

Ďakujem
lumir
King
King

Re: ako prežiť v neinteligentnom kolektíve

Príspevok od používateľa lumir »

to vies... zivot mentalnej elity nie je med lizat (poznam z pocutia). ked nezvladas prijat realitu bytia alebo sa uzavriet, tak vol zmenu (praca, skola - napr. vymenne pobyty su mozne aj pocas strednej, mesto, stat).

..este som pozabudol - vyborne funguje sebaklam. Presvedc sam seba, ze si lepsi ako vsetci ostatni, a ze ich k nicomu nepotrebujes.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

lumir napísal:Presvedc sam seba, ze si lepsi ako vsetci ostatni, a ze ich k nicomu nepotrebujes.
Som presvedčený, že o tomto sa nemusíš klamať. Viem o čom píšeš. Nie som Einstein, ale viem, že s tupcami nemá význam sa stretávať. Nakoniec ťa stiahnu so sebou. Takže sa rozhodni. Buď budeš jeden z mála na výslní inteligencie, alebo sa budeš rechtať na trápnych vtipoch s ostatnými tupcami v temnote stupidity.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Trollovať trollovať trollovať.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

skus asi pouzit realne priklady.

kazdy sme daky... skus tym "neinteligentom" poradit a nie ich sudit.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Im neporadis, lebo oni to budu brat tak, ze ti vsetko vadi a musi to byt podla teba a bla bla bla kopec reci okolo. Kto sa chce zdokonalit alebo posunut dalej, tak si radu pyta sam. Radit ludom sam od seba sa mi nevyplatilo.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Óóó, koľko elitárov sa tu vyrojilo...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

ziju v tieni.. vsade okolo nas:)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

energy00 napísal:Im neporadis, lebo oni to budu brat tak, ze ti vsetko vadi a musi to byt podla teba a bla bla bla kopec reci okolo. Kto sa chce zdokonalit alebo posunut dalej, tak si radu pyta sam. Radit ludom sam od seba sa mi nevyplatilo.
Ale tieto tendencie vidim velmi casto aj u inteligentnych ludi...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak tvoja stará mama pracovala v kravíne a mala 9. tried ZDŠ, tak tiež sa s ňou nestýkaš a vyhýbaš sa jej spoločnosti, lebo ťa neobohacuje a nemá ti, čo ponúknuť?
To je smutné.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak, poznám jedného kamaráta, ktorý má podobný problém. Nevedel sa zaradiť do spoločnosti, pretože nikto nebol taký (doslova ho citujem) inteligentný, aby ho pochopil, aby sa s ním mohol porozprávať.

Nakoniec bol dva mesiace zatvorený na psychiatri a odvtedy už niekoľko rokov berie tabletky.. bohužiaľ, nie pravidelne a celá vec sa stále zhoršuje. Chlapec má problém sa zaradiť do spoločnosti, má problém sa zamestnať, pretože v každej firme sa podľa neho zo šéfa nakoniec vykľuje vypočítavý maďarský žid. Do mesiaca ho buď vyhodia alebo on sám odíde. Je nešťastný, že sa pohybuje v spoločnosti tupcov, nemôže sa s nimi porozprávať o podstate vesmíru, rôznych tajomstvách, ktoré on pochopil vďaka Matematicko-fyzikálnym tabuľkám pre stredné školy. Taktiež odhalil veľké tajomstvo - nejakú podstatu bytia, ktoré sa nachádza na východnom Slovensku, hľadajú ho ruské aj americké tajné služby.

Dúfam, že zverejnením tohto príspevku nenarobím problémy hojkovi, že ho teraz nezačnú bombardovať tieto tajné služby.. (podľa jeho vyjadrenia, ak to niekomu vyzradím, bude na svete strašný bordel).

:roll:

Píšem to preto, pretože forma a štýl písania v prvom príspevku tejto témy mi strašne pripomenulo reči toho kamaráta. Snáď to nebude tento problém, ale ak náhodou naozaj máš problém nájsť kohokoľvek na svojej vlastnej úrovni, odporúčim Ti navštíviť psychológa, resp. psychiatra, ktorý by mohol určiť diagnózu ešte v počiatočnom štádiu, aby nedajbože nejaká choroba neprepukla do stupňa, v ktorom sa nebudeš trápiť len Ty, ale aj všetci ľudia v Tvojom okolí, ktorým na Tebe záleží.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

A inteligentny clovek sa nemoze zasmiat na debilnom vtipe ci co? Inteligentny clovek nemoze riesit "obycajne", pripadne miestami az prizemne veci? Inteligentny clovek nemoze ist obcas na pivo do piatej cenovej? Pokial sa mas potrebu rozpravat o teorii strun alebo o molekularnych procesoch, tak si sadni na lavicku pred Matfyz a niekto sa uz zastavi. Alebo este lepsie, zajdi do cvokhausu a tam sa s tebou porozpravaju radi.

Ak pouzivas hentake terminy aj v beznej komunikacii, tak celkom rozumiem preco ta ludia nechapu. Za inteligentneho cloveka povazujem toho, ktory dokaze riesit racionalne nestandardne situacie. To ze niekto nadava alebo co, nepovazujem za znak neinteligencie, dolezita je vypovedna hodnota, nie akou formou to povie. Ale pokial budes hrat naskrobeneho intelektuala, tak sa s tebou nikto bavit ani nebude. Think about it.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Ak tvoja stará mama pracovala v kravíne a mala 9. tried ZDŠ, tak tiež sa s ňou nestýkaš a vyhýbaš sa jej spoločnosti, lebo ťa neobohacuje a nemá ti, čo ponúknuť?
To je smutné.
Smutnosť nepopieram, ale ako sa vysporiadať s takou situáciou ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tým chcem povedať, že formálne vzdelanie a práca nie je v priamo úmernom vzťahu k vedomostiam, inteligencii či rozumnosti daného človeka. Mnohí z nich len nemali šťastie alebo možnosti dostať adekvátne vzdelanie. To neznamená, že ich nenadobudli počas života inou cestou resp ich životné skúsenosti nie sú hodné rešpektu či aspoň vypočutia a diskusie.

If you are working 50 hours a week in a factory, you don't have time to read 10 newspapers a day and go back to declassified government archives. But such people may have far-reaching insights into the way the world works.
Noam Chomsky

Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/autho ... ILkKrOe.99
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To je myslím jasné, mňa zaujíma ale ako sa vysporiadať so situáciou, že nejaký rodinný príslušník má diametrálne odlišný pohľad na svet, záujmy, skúsenosti, prehľad, mentalitu, s ktorou sa ja nestotožňujem ani zďaleka ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Rešpektovať jeden druhého v názoroch a pohľadoch na svet. Napr. ja s mojou mamou máme diametrálne odlišné názory napr. na cirkev, to neznamená, že nemáme dobrý vzťah. Keď prišlo do reči referendum, slušne som povedal, že o danej téme sa nebudeme baviť a zmenili sme tému.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

diky za odpovede ;)

melonSVK: nepovažujem sa za intelektuála a ani za nič podobné. Moje vyjadrovanie je už raz také aké je. Ale myslím si, že by malo byť zrozumiteľné a taktiež nikoho neuráža. Obdivujem, ako si odhalil moju osobnosť, na základe obsahu a spôsobu môjho písania...
Nie v zlom, ale nevypisujem tu vrámci svôjho voľného času, aby som si riešil nejaké svoje komplexy:)

Jednoducho ma zaujímajú názory iných ľudí, kedže každý máme to nejaké obdobie, kedy sme skutočne odkázaní len na vlastnú pomoc.
Nemám za cieľ tu vypisovať o sebe, len ma zaujímajú vaše názory..
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ale ja nie som psycholog ani nic podobne. Len pisem aky mam z citania tvojich sprav pocit :wink: Nechcem ta nijako urazit ani nic podobne, ale aj clovek co tak na prvy pohlad nevyzera moze byt inteligentnejsi ako ty. A pritom to nemusi byt ziadny introvert a ani asocialny typ. Proste nasiel vhodny kompromis co toleruje a co mu neprekaza, ten najdi aj ty pokial sa z toho nechces zcvoknut. Clovek vydrzi chvilu sam, ale po case mu to zacne liezt na mozog a zacne byt crazy (vid. brm-ov prispevok).
damiamarl
Light Professional
Light Professional

meloSVK - predpokladal som, že sa táto debata bude uberať týmto smerom. Rešpektujem tvoj názor. Každopádne, nech som aký som, jediné komu môže byť niečo divné, je samotná téma. Čo sa týka témy, skutočne som rád za každý názor a nerád vediem s niekým slovné súboje. Ale osobne si niekedy viac vážim úprimnú kritiku, ako falošnú pochvalu :) Ale čo si napísal, že človek vydrží byť chvíľu sám, ale po čase sa mu začnú veci vymkýnat spod kontroly. S tým súhlasím, ale keď si vezmeš, sama téme je presne o tom, ako si dokázať zharmonizovať život so všetkými peknými, ale aj negatívnymi vecami.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Tak ja osobne nemám problém normálne podebatit ako s inžinierom, tak s mierne mentálne postihnutým, ktorý od toho má papiere. Záleží to aj od charakteru daných ludí :)
Napísať odpoveď