Lacna tlaciaren
Lacna tlaciaren
Ahojte potreboval by som normalnu tlaciaren pomer cena/kvalita.Budem na tom tlacit vacsinou dokumenty (aj farebne).Nemusi mat 300 funkcii hlavne aby bola spolahliva a mala toner/cartridge v normalnej cenovej hladine.Nemate nieco overene?Doteraz som mal vzdy tlacku na toner ale to som tlacil pomenej teraz by mozno nevadila ani atramentova...Necham to na Vas...
Re: Lacna tlaciaren
nechapem, tlacil si pomenej tak si mal toner (prasok) ale teraz budes tlacit viac tak ti nevadi atrament?
Zalezi od poctu stran, od toho by som sa odrazal pri nejakych vypoctoch cena/vykon.
Zalezi od poctu stran, od toho by som sa odrazal pri nejakych vypoctoch cena/vykon.
No budem tlacit tak 200 stran mesacne a nechcem platit toner za 50e hladam lacnu cestu no zaroven ako taku kvalitu
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
A co je pre teba lacne? Potrebujes scanner, wi-fi?
Lenze ked das za toner 50 eur, tak mozno budes na nom tlacit rok a pol.
No myslel som to tak aby som toner nemusel menit kazdu chvilu za nevyhodnu cenu.Wifi ani ine zbytocnosti netreba pokial by sa to malo moc odrazit v cene.Nemam teraz peniaze narozhadzovanie tak nechcem tlacku za 200e.Ide hlavne o tlacenie dokumentov.
-
hojko
Site Admin
Tak si kup laserovu, vyber je siroky. Ci Xerox, Samsung, HP, Epson, Canon alebo Brother, pozri sa po cene a po cene toneru. Za takuto tlaciaren das tak 60-80 eur, tam byva toner plneny tak na polovicu, niekde len na tretinu. Ak kupis origo toner, tak pocitaj tak 40-60 eur, ale vystaci na 1000-2000 stran, castokrat aj viac (zalezi od pokrytia). Laserovky maju o dost lacnejsiu tlac ako atramentove a aspon sa nestane, ze ti zaschne atrament. Ak chces lacne naplne, tak ti ostavaju atramentovky, ale pocitaj, ze sice napln stoji 20 eur, ale vytlacis na nej 500 stran a mozes kupovat dalsi. Alternativou je plnenie ako tonera, tak aj naplne.
No za tu cenu co som pozeral tak vacsinou ciernobiele...
-
hojko
Site Admin
Pisal si niekde, ze chces farebnu tlaciaren??? Nepisal. Taktiez si nenapisal, ze ci chces atramentrovu alebo farebnu, ze ci to chces ako multifunkcne zariadenie aj s kopirkou. Ked nevies napisat svoje poziadavky a predstavu, tak necakaj, ze tu dostanes rady.
Precitaj si prvy prispevok a zistis ze som napisal aj farebne.Rovnako som napisal ze nepotrebujem vela funkcii,nechapem preco si na mna taky...
-
guess.whoo
Redeemer
more hojko nerob uuz..cosijak..tlacis tu do neho
kup si nejaky lacny canon, vydrzi ti par mesiacov a potom kupis rovno dalsiu taku tlaciaren a vyjde ta to asi lacnejsie ako laser za 80+toner za 40...za 120 kupis kupis 4 taketo 3 taketo tlaciarne:
http://tlaciarne.heureka.sk/canon-pixma-ip2850/
plus farby
http://naplne-a-tonery.heureka.sk/canon-pg-545-xl-bk/
kup si nejaky lacny canon, vydrzi ti par mesiacov a potom kupis rovno dalsiu taku tlaciaren a vyjde ta to asi lacnejsie ako laser za 80+toner za 40...za 120 kupis kupis 4 taketo 3 taketo tlaciarne:
http://tlaciarne.heureka.sk/canon-pixma-ip2850/
plus farby
http://naplne-a-tonery.heureka.sk/canon-pg-545-xl-bk/
-
kukiak
Addict
Ja mam laserovku Brother, ma asi 7 rokov, tonery kupujem myslim za 15e.. Daju sa zohnat uz od 50eur na alze.. ale je to zas ciernobiele. Ak by si siel do atramentu, skor by som pozeral HPcka s naplnami ink advantage.. stoja myslim tak 6-10e a vytaznost tiez 400 stran ako ten canon.
-
hrban
Addict
az na to, že ta canonka má farebný toner spojený, to znamená, že ak mu dojde jedna farba a ostatné budú na polovicu vytlačí tak prd a musí kupovať novú náplň. A náplň XL je na 400 strán, toner do laseru je tak za 40€ ale je na 2000 strán. Plus ak chce tlačiť 200 strán mesačne, šiel by som do laseru, nakoľko stačí aby sa nahrial bubon a potom tlačí stránku po stránke, netreba čakať kým atrament behá po strane zprava do ľava.
Plus do laseru si netreba kupovať hneď toner, stačí ak kúpi prášok za 15€ a dosype si + vymení čip. Poprípade stačí stiahnuť upravený FW a tlačiareň bude brať aj tonery bez čipu.
Problém je v tom, že ak chce farebnú, tak laser bude od 150€, kde to čiernobiele sú od 50€.
Plus do laseru si netreba kupovať hneď toner, stačí ak kúpi prášok za 15€ a dosype si + vymení čip. Poprípade stačí stiahnuť upravený FW a tlačiareň bude brať aj tonery bez čipu.
Problém je v tom, že ak chce farebnú, tak laser bude od 150€, kde to čiernobiele sú od 50€.