Referendum o rodine
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Referendum o rodine
A nerozhodlo? Ja s tým problém nemám. Skupina ľudí využila referendum na opýtanie sa spoločnosti na tri otázky. Výsledok dal jasne najavo, čo si ľudia o daných otázkach myslia.
ale ved my sme to predsa vedeli, existovali prieskumy, ktore udavali 30-35 %, daleko od nebezpecnej hraniceMakovnik napísal:To dopredu pred zapasom nemozes vediet, takze tato uvaha je invalid.
-
harrison314
Hardcore addict
A referndum o rodine bol jasny priklad toho, preco to qvorum treba. Rozpravas, ze si maju obe strany nieco uvedomit. Ale tu druha strana bola praktidky imaginarmna.Makovnik napísal: Zhruba 25-30% by bol realna uroven, kedy by si obe strany museli uvedomit, ze sa nieco dolezite deje a nie, ze jedna hori a druha sa sprava ako prd vo vetre.
To je ako vyhlasit refendrum proti ruzovemu jednorozcovi, lebo ohrozuje nase tradicne rozvedene rodiny
Všetci sa tu stále oháňate nejakými číslami, faktami, úvahami, drístami... To referendum bolo, otázky boli také aké boli, namiesto pi*ovania a kalkulovania a rozoberania ste mali ísť a vyjadriť svoj názor. Áno, vyjadriť ho "aj keď ma to nezaujíma" lebo inak by sme o tom asi toľko nediskutovali...
. Uvedomte si, že na vás záleží osud tejto krajiny, na voličoch! Toto si treba uvedomiť a ďalšia vec, v demokracii sa narozdiel od totalitných vlád treba vedieť vyrovnať aj s prehrou... v totalite je to skôr apatia, lebo s tým nejde nič urobiť, no v demokracii je to prehra, budú ďalšie voľby o pár rokov, ďalšie referendum... Vždy je tu možnosť, že sa niečo zmení.
Tak už nebuďte taký zaškatuľkovaný tupci, lebo človek, čo tvrdí, že jeho tieto veci nezaujímajú, je vlastne debil, ktorý pomáha živiť tento systém, bez toho, aby sa podieľal na jeho fungovaní. Tak aká prozreteľnosť? Obyčajná lenivosť, apatia a nechuť... Som zvedavý kto bude tento štát viesť o pár rokov a ako bude vyzerať, lebo ak by sme nechali rozhodovať, resp. nerozhodovať apatických nespokojných idiotov, bez akejkoľvek vízie lepšej budúcnosti, bez cieľov, hodnôt a chuti do života, tak úroveň v tejto krajine pôjde len a len dole.
Bol som na referende a hlasoval, tak ako som uznal za vhodné. Nemám manželku a ani deti, nie som homosexuál, no napriek tomu má na tieto veci vlastný názor a mám právo ho vyjadriť! Mali by ste byť trošku vďační, mali by sme ukázať politikom, že referendá majú význam, že ľudia chcú rozhodovať. Toto neboli až také vážne témy, to je pravda, avšak tých 5 minút, čo trvalo urobenie 3 krížikov si mohol nájsť každý
aj keď šlo o tému "ktorá ich nezaujímala". Som zvedavý aká téma prinúti Slovákov nesedieť na riti a konečne si uvedomiť, že ak chceme vybudovať niečo dobré, tak treba začať malými krokmi... napríklad takýmito.
Tak už nebuďte taký zaškatuľkovaný tupci, lebo človek, čo tvrdí, že jeho tieto veci nezaujímajú, je vlastne debil, ktorý pomáha živiť tento systém, bez toho, aby sa podieľal na jeho fungovaní. Tak aká prozreteľnosť? Obyčajná lenivosť, apatia a nechuť... Som zvedavý kto bude tento štát viesť o pár rokov a ako bude vyzerať, lebo ak by sme nechali rozhodovať, resp. nerozhodovať apatických nespokojných idiotov, bez akejkoľvek vízie lepšej budúcnosti, bez cieľov, hodnôt a chuti do života, tak úroveň v tejto krajine pôjde len a len dole.
Bol som na referende a hlasoval, tak ako som uznal za vhodné. Nemám manželku a ani deti, nie som homosexuál, no napriek tomu má na tieto veci vlastný názor a mám právo ho vyjadriť! Mali by ste byť trošku vďační, mali by sme ukázať politikom, že referendá majú význam, že ľudia chcú rozhodovať. Toto neboli až také vážne témy, to je pravda, avšak tých 5 minút, čo trvalo urobenie 3 krížikov si mohol nájsť každý
ale ved "my" sme nas nazor vyjadrili, v mojom pripade som miesto 3x NIE zvolil rovnaku variantu tym, ze som sa nezucastnil
momentalne je referendum postavene tak, ze ci hlasujes NIE, alebo sa nezucastnis (a vies, ze ucast neprekona 50 %), vysledok je identicky
momentalne je referendum postavene tak, ze ci hlasujes NIE, alebo sa nezucastnis (a vies, ze ucast neprekona 50 %), vysledok je identicky
Nie beardie, nič si nevyjadril práveže
. Ako sorry, no o opaku ma tu nepresvedčí nikto, nikto kto zostal sedieť doma na riti a celé to len pozoroval. Na výsledok sa kašlať, tu ide o princíp. Na jednej strane by ste sa chceli zapojiť do rozhodovania, na strane druhej toho nie ste schopní a to z rôznych dôvodov. Niekoho to nezaujíma, iný nemá čas, tretí verí, že ak nepôjde tým pomôže... hold každý si vyberie to, čo sa mu hodí. No ten, kto nešiel, nevyplnil ten primitívny dotazník a nehodil ho do urny nemá právo hovoriť, že on niečo robil preto, aby sa niečo zmenilo.
Áno nemusíš ísť voliť, nemusíš ísť na referendum ani nikde, je to možnosť. Ale je to také, prizerám sa a mám v pc...
Áno nemusíš ísť voliť, nemusíš ísť na referendum ani nikde, je to možnosť. Ale je to také, prizerám sa a mám v pc...
ty tomu nechces rozumiet
ak by islo hlasovat o 30 % ludi viac, tak by tie otazky presli, pretoze (ak uvazime, ze vsetci ti, co by sli navyse, by dali 3x NIE), tak by bola ucast nad 50 % a hlasov ANO by bolo stale VYRAZNE viac ako hlasov NIE
ak by islo hlasovat o 30 % ludi viac, tak by tie otazky presli, pretoze (ak uvazime, ze vsetci ti, co by sli navyse, by dali 3x NIE), tak by bola ucast nad 50 % a hlasov ANO by bolo stale VYRAZNE viac ako hlasov NIE
Pozri, chceli sme zmarit referendum pretoze (kazdy si doplni svoj dovod, preco nesiel hlasovat) a podarilo sa, referendum nebolo platne. Takze mozete tu dalej niektori vyplakavat a nadavat na ludi, co neboli hlasovat, nic vam to nepomoze. Vysledok je velmi jasny. Aliancia za rodinu si s tym vysledkom moze robit co chce a interpretovat ho ako len chce, je to uplne jedno, kedze 80% ludi im ukazalo, ze im na tie demagogicke sracky a celu kampan plnu klamstiev a negativ z vysoka serie.
Vysielanie signalov politikom? EU? Bruselu? Ti z vysoka kaslali na toto referendum. Len im hralo do karat, ze sa ludia nejaku dobu nezaujimali o statne zakazky a tendre, pri ktorych ma podnikatel, ktory ziskal statnu zakazku, sialene vysoku marzu a zhodou okolnosti je to zaroven nejaky oligarcha stojaci za SMERom...
Ked sme rozoberali otazky z cisto pragmatickeho hladiska bez emocii, je jasne, ze aj keby 100% ludi islo hlasovat 3x ano, tak sa nic nezmeni, pretoze prva otazka uz je v Ustave SR, adopcie deti parmi rovnakeho pohlavia u nas uz nie su povolene a v oblasti sexualnej vychovy sa ani ziadna novelizacia nechystala a nikto nechcel ucit deti v skolke masturbovat, cize opat by sa zakazalo nieco, co ani nikto nechce a ani nepripravuje... Ako to tu uz niekto pisal, cele referendum malo taky zmysel (vzhladom na otazky) asi ako, keby sme sa ludi pytali, ci na Slovensku ma byt v bytoch zakazany chov jednorozcov.
Volby nie su referendum a nie je referendum ako referendum. Treba si uvedomit ze referendum vyvolalo (ako oni sami seba prezentuju) jedno obcianske hnutie (so silnym napojenim na KBS a RKC). Pri volbach mozes vyberat z celeho politickeho spektra. Pri referende nam tato JEDNA zaujmova skupina nadiktovala svoju agendu a este demagogicky prezentovala, ze kto nepojde o tom hlasovat, tak nie je demokrat a je proti obcianskej spolocnosti. Natlacili do cisto negativnej medialnej kampane 1-2 miliony euro. Myslim, ze tym, ze 80% ludi tuto snahu cirkvi o miesanie sa do statnych zalezitosti odignorovalo, sme tak dali jasne najavo, co si o nich myslime a aj o tom, co robia a o co im ide...
Uz ma zacina velmi hnevat, ze sa tu kazdu chvilu objavi nejaky clovek, ktory doslova papagajuje vsetky tie Chromikove fantasmagorie o vysielani signalov do Bruselu alebo o tom, ze Slovaci su lenivi a preto nesli hlasovat. Takymto ludom by som rad odkazal...citali ste tie referendove otazky? Viete aky je sucasny legislativny stav v tychto veciach v SR? Vnimate to, ze verejne prezentovane ciele politickej kampane nemusia (a takmer nikdy nie su) totozne so skutocnymi cielmi danych ludi? Vnimali ste skryty kontext celeho referenda? Zamyslali ste sa nad tym, kto platil kampan Aliancie za rodinu a preco bol ochotny minut na kampan par milionov eur?
Papagajovanim Chromikovych fantasmagorii a nezamyslanim sa nad tymito otazkami sa sami odsudzujete na uroven volica, ktory dava hlas politickej strane, lebo na ich mítingu bolo pivo a gulas zadarmo.
Vysielanie signalov politikom? EU? Bruselu? Ti z vysoka kaslali na toto referendum. Len im hralo do karat, ze sa ludia nejaku dobu nezaujimali o statne zakazky a tendre, pri ktorych ma podnikatel, ktory ziskal statnu zakazku, sialene vysoku marzu a zhodou okolnosti je to zaroven nejaky oligarcha stojaci za SMERom...
Ked sme rozoberali otazky z cisto pragmatickeho hladiska bez emocii, je jasne, ze aj keby 100% ludi islo hlasovat 3x ano, tak sa nic nezmeni, pretoze prva otazka uz je v Ustave SR, adopcie deti parmi rovnakeho pohlavia u nas uz nie su povolene a v oblasti sexualnej vychovy sa ani ziadna novelizacia nechystala a nikto nechcel ucit deti v skolke masturbovat, cize opat by sa zakazalo nieco, co ani nikto nechce a ani nepripravuje... Ako to tu uz niekto pisal, cele referendum malo taky zmysel (vzhladom na otazky) asi ako, keby sme sa ludi pytali, ci na Slovensku ma byt v bytoch zakazany chov jednorozcov.
Volby nie su referendum a nie je referendum ako referendum. Treba si uvedomit ze referendum vyvolalo (ako oni sami seba prezentuju) jedno obcianske hnutie (so silnym napojenim na KBS a RKC). Pri volbach mozes vyberat z celeho politickeho spektra. Pri referende nam tato JEDNA zaujmova skupina nadiktovala svoju agendu a este demagogicky prezentovala, ze kto nepojde o tom hlasovat, tak nie je demokrat a je proti obcianskej spolocnosti. Natlacili do cisto negativnej medialnej kampane 1-2 miliony euro. Myslim, ze tym, ze 80% ludi tuto snahu cirkvi o miesanie sa do statnych zalezitosti odignorovalo, sme tak dali jasne najavo, co si o nich myslime a aj o tom, co robia a o co im ide...
Uz ma zacina velmi hnevat, ze sa tu kazdu chvilu objavi nejaky clovek, ktory doslova papagajuje vsetky tie Chromikove fantasmagorie o vysielani signalov do Bruselu alebo o tom, ze Slovaci su lenivi a preto nesli hlasovat. Takymto ludom by som rad odkazal...citali ste tie referendove otazky? Viete aky je sucasny legislativny stav v tychto veciach v SR? Vnimate to, ze verejne prezentovane ciele politickej kampane nemusia (a takmer nikdy nie su) totozne so skutocnymi cielmi danych ludi? Vnimali ste skryty kontext celeho referenda? Zamyslali ste sa nad tym, kto platil kampan Aliancie za rodinu a preco bol ochotny minut na kampan par milionov eur?
Papagajovanim Chromikovych fantasmagorii a nezamyslanim sa nad tymito otazkami sa sami odsudzujete na uroven volica, ktory dava hlas politickej strane, lebo na ich mítingu bolo pivo a gulas zadarmo.
-
94jakub
Guru wannabe
Neviem na koho toto smeruješ. Už som to tu písal, skupina ľudí pomocou referenda dala otázky, ku ktorým sa mohli vyjadriť všetci a "odsúhlasiť" ich. 20% ľudí s nimi súhlasí a podporilo ich, zvyšok nesúhlasí, nemá záujem. Koniec.bindo011 napísal:Toto si treba uvedomiť a ďalšia vec, v demokracii sa narozdiel od totalitných vlád treba vedieť vyrovnať aj s prehrou... v totalite je to skôr apatia, lebo s tým nejde nič urobiť, no v demokracii je to prehra, budú ďalšie voľby o pár rokov, ďalšie referendum... Vždy je tu možnosť, že sa niečo zmení.
Nechápem, prečo všetci berú nízku účasť alebo prípadnú výhru "nie" ako nejakú prehru alebo čo.
Pre debila každý debil? Zvykni si, že väčšina ľudí chce mať kľud, odrobiť si svoje a nezaujímať sa. Prečo by človek, ktorého sa tie otázky vôbec netýkajú a nemá záujem sa k nim vyjadriť mal byť hneď debil?bindo011 napísal:Tak už nebuďte taký zaškatuľkovaný tupci, lebo človek, čo tvrdí, že jeho tieto veci nezaujímajú, je vlastne debil, ktorý pomáha živiť tento systém, bez toho, aby sa podieľal na jeho fungovaní. Tak aká prozreteľnosť? Obyčajná lenivosť, apatia a nechuť... Som zvedavý kto bude tento štát viesť o pár rokov a ako bude vyzerať, lebo ak by sme nechali rozhodovať, resp. nerozhodovať apatických nespokojných idiotov, bez akejkoľvek vízie lepšej budúcnosti, bez cieľov, hodnôt a chuti do života, tak úroveň v tejto krajine pôjde len a len dole.
Ľudia mali dosť možností ukázať politikom, že sa zaujímajú a aj vo viac politicky smerovaných referendách. Keby toto referendum prešlo, tak by to ukázalo len to, že ľudí viac zaujíma, to ako žije ich sused v súkromí ako politika.bindo011 napísal:Mali by ste byť trošku vďační, mali by sme ukázať politikom, že referendá majú význam
beardie, podstate mas pravdu, mame zmanipulovane prieskumy, ktore dopredu povedia a bude ucast 30%, to z psychologickeho hladiska robi to, ze ten kto za 3x "nie" sa nezucasni.
bol by som zvedavy ak by prieskumy hlasili ja neviem priklad 70% ucast, zucasnil by si sa a zahlasoval za 3x "nie" ?
to kvorum jednoducho treba zrusit a bola by pestrejsia diskusia = preco za ano, preco za nie
bol by som zvedavy ak by prieskumy hlasili ja neviem priklad 70% ucast, zucasnil by si sa a zahlasoval za 3x "nie" ?
to kvorum jednoducho treba zrusit a bola by pestrejsia diskusia = preco za ano, preco za nie
-
94jakub
Guru wannabe
Som za pestrejšiu diskusia, no myslíš, že by bola pestrejšia alebo agresívnejšia?
aby som to uviedol do spravnej miery, myslim vseobecne referendum ako nastroj, vtejto podobe ako som sa aj vyjadril v predchadzajucich prispevkoch je referendum skratka nefunkcne, nech su otazky akekolvek.
alebo nech sa zrusi hlasovanie ano/nie a nasadit len ucast = kladna odpoved.
alebo nech sa zrusi hlasovanie ano/nie a nasadit len ucast = kladna odpoved.
-
94jakub
Guru wannabe
Otázka je, či je nefunkčné kvôli vysokému kvóru alebo kvôli nezáujmu spoločnosti. Tam už je to potom len o tom ako veľkú skupinu(menšinu) necháš rozhodovať o celej spoločnosti.
ano definovat nefunkcnost by sa dalo charakterizovat aj kombinaciou (kvorum+nezaujem)... vseobecna nezaujem je realita, ktora je odzrkadlena prave tou ucastou, staci sa pozriet na posledne volby/referenda. samozrejme tych pricin moze byt daleko viac..
-
Andi_Cibula
Addict
bindo011 - nie je dôležité zúčastniť sa, dôležité je vyhrať. 
-
Makovnik
Medium Professional
Prieskumy boli aj na KSSmer, ze budu mat vo volbach 35% a zrazu mali 44%.
Nie, prieskum nie je relevantna ukazka zaujmu a nevieme, kolko ludi realne pride. A ako pise butthead, tym, ze sa ludia masiruju prieskumom, ze dojde len 30% ludi sa dava najavo aj nerozhodnutym, ze vlastne pojdu zbytocne, lebo aj tak nebude platne. To je snad najhorsia vec, co prieskum moze spravit, defacto odhovara urcitu potencialnu cast nerozhodnutych volicov a ze ich je dost.Vezmi na to jed, pokial by si ukazoval v mediach ucast 80%, realna ucast by bola mozno aj dvojnasobna. To su realie, ktore su pre mnoho ludi tazko pochopitelne, z mne neznameho dovodu.
Ked dostanes otazku, ci chces jest a nepovies nic, vyjadril si sa? a dostanes alebo nedostanes? no od rodicov asi nie a od babicky hej, lebo si chudy.
Kecate somariny, lebo sa na to pozerate z jednej strany, dokonca z takej, ze "vyhrali sme".... no hej, bacov...
ustanovila možnosť voliť poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a poslancov Európskeho parlamentu prostredníctvom internetu?
rozšírila možnosť prejednať konanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky ako priestupok na všetky priestupky podľa zákona o priestupkoch? alebo tieto otazky sa tiez tykaju len 22% ludi a ostatni maju v prdeli? hlavne, ze na internetoch maju vsetci plnu hubu reci, na ulici sa nadava ako sa rozkradaju verejne financie, ale aj tak vsetci maju v prdeli nieco s tym spravit.
To je jednoznacna ukazka toho, ze ludia nemali v prdeli otazky len posledneho referenda, ale vobec maju v prdeli rozhovat o niecom.
Btw, (ne)myslenie daktorych mi pripomina (ci absencia kritickej uvahy nad vlastnym tvrdenim), ze taky imbecilny napad je uplne realna vec: "Poisťovňa podľa jeho slov eviduje aj prípad, keď sa žiadateľ snažil získať poistné plnenie pre prípad dožitia poistnej zmluvy zo susedovej poistky. „Zdanlivo prefíkaný sused s úplne identickým menom požiadal o výplatu plnenia s nádejou, že mu na to bude stačiť totožné meno. Na základe overenia totožnosti poisťovňa zistila, že nesedia rodné čísla a sused sa chcel obohatiť na cudzí účet,“ dodal." http://hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy ... aju-657555
Nie, prieskum nie je relevantna ukazka zaujmu a nevieme, kolko ludi realne pride. A ako pise butthead, tym, ze sa ludia masiruju prieskumom, ze dojde len 30% ludi sa dava najavo aj nerozhodnutym, ze vlastne pojdu zbytocne, lebo aj tak nebude platne. To je snad najhorsia vec, co prieskum moze spravit, defacto odhovara urcitu potencialnu cast nerozhodnutych volicov a ze ich je dost.Vezmi na to jed, pokial by si ukazoval v mediach ucast 80%, realna ucast by bola mozno aj dvojnasobna. To su realie, ktore su pre mnoho ludi tazko pochopitelne, z mne neznameho dovodu.
Nevyjadrili a nechce sa mi dookola opakovat preco, pripadam si ako v materskej skole.beardie napísal:ale ved "my" sme nas nazor vyjadrili, v mojom pripade som miesto 3x NIE zvolil rovnaku variantu tym, ze som sa nezucastnil
Ked dostanes otazku, ci chces jest a nepovies nic, vyjadril si sa? a dostanes alebo nedostanes? no od rodicov asi nie a od babicky hej, lebo si chudy.
Zase same sracky, pritom pisem dookola to iste, preco to tak byt nemoze.... Opacny pripad, LGBXYZ spravi referendum, ci ste za to, aby taki ludia mohli uzatvarat registrovane partnerstva a adoptovat si deti. Referendum neprejde, lebo 50%. Budes zase tvrdit, ze kvorum je super, lebo je to ochrana pred nimi? ;; Ina otazka - ste za to, aby poslanci mali hmotnu zodpovednost za svoje rozhodnutia? Referendum zase neprejde, lebo 50% - budes zase tvrdit, ze je to super ochrana, aby poslanci nemali problemy?harrison314 napísal: A referndum o rodine bol jasny priklad toho, preco to qvorum treba.
Kecate somariny, lebo sa na to pozerate z jednej strany, dokonca z takej, ze "vyhrali sme".... no hej, bacov...
A toto sa ludi tyka alebo nie? Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky zákonom ustanovila, že orgány verejnej moci môžu obstarávať osobné motorové vozidlá s obstarávacou cenou maximálne 40 tisíc eur?94jakub napísal:Zvykni si, že väčšina ľudí chce mať kľud, odrobiť si svoje a nezaujímať sa. Prečo by človek, ktorého sa tie otázky vôbec netýkajú a nemá záujem sa k nim vyjadriť mal byť hneď debil?
ustanovila možnosť voliť poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a poslancov Európskeho parlamentu prostredníctvom internetu?
rozšírila možnosť prejednať konanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky ako priestupok na všetky priestupky podľa zákona o priestupkoch? alebo tieto otazky sa tiez tykaju len 22% ludi a ostatni maju v prdeli? hlavne, ze na internetoch maju vsetci plnu hubu reci, na ulici sa nadava ako sa rozkradaju verejne financie, ale aj tak vsetci maju v prdeli nieco s tym spravit.
To je jednoznacna ukazka toho, ze ludia nemali v prdeli otazky len posledneho referenda, ale vobec maju v prdeli rozhovat o niecom.
Btw, (ne)myslenie daktorych mi pripomina (ci absencia kritickej uvahy nad vlastnym tvrdenim), ze taky imbecilny napad je uplne realna vec: "Poisťovňa podľa jeho slov eviduje aj prípad, keď sa žiadateľ snažil získať poistné plnenie pre prípad dožitia poistnej zmluvy zo susedovej poistky. „Zdanlivo prefíkaný sused s úplne identickým menom požiadal o výplatu plnenia s nádejou, že mu na to bude stačiť totožné meno. Na základe overenia totožnosti poisťovňa zistila, že nesedia rodné čísla a sused sa chcel obohatiť na cudzí účet,“ dodal." http://hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy ... aju-657555
A keď znížime alebo zrušíme kvórum, tak všetci zázračne prestanú mať v prdeli voľby a referendá a hneď budú chcieť o všetkom rozhodovať? Pretože jediné o čom tu vyplakávaš je kvórum.Makovnik napísal:To je jednoznacna ukazka toho, ze ludia nemali v prdeli otazky len posledneho referenda, ale vobec maju v prdeli rozhovat o niecom.
-
harrison314
Hardcore addict
Trochu iny pripad lebo toto referendum by mohlo nieco zmenit.Makovnik napísal:Opacny pripad, LGBXYZ spravi referendum, ci ste za to, aby taki ludia mohli uzatvarat registrovane partnerstva a adoptovat si deti.
Ano.Makovnik napísal: Referendum neprejde, lebo 50%. Budes zase tvrdit, ze kvorum je super, lebo je to ochrana pred nimi?
Zas miesas hrusky s jablkami.Makovnik napísal:Ina otazka - ste za to, aby poslanci mali hmotnu zodpovednost za svoje rozhodnutia? Referendum zase neprejde, lebo 50% - budes zase tvrdit, ze je to super ochrana, aby poslanci nemali problemy?
@butthead, @Makovnik : Pravo nezucastnit sa je prave pre to, aby clovek vyjadril zbytocnost daneho refernda, a nezmyslenost otazok. Uvazovali ste niekedy nad tym, ze su otazky, kde odpoved Ano aj Nie su v oboch pripadoch zle odpovede?
Podľa mňa veľmi škodí referendu aj diskusia o jeho právnej záväznosti. Mnoho ľudí má dojem, že poslanci to aj tak neschvália. Veď aj keď sa hlasovalo o vstupe EÚ, tak napriek referendu boli poslanci, čo hlasovali proti.
Zastávam názor, že platné referendum by mal vyhlásiť predseda NR SR ako zákon v znení presne zodpovedajúcom otázke, bez schvaľovania. Nakoľko poslancom dávajú moc občania, ak niečo chcú priamo, netreba to predsa schvaľovať. To by potom znamenalo, že moc poslanca > moc občana.
Zastávam názor, že platné referendum by mal vyhlásiť predseda NR SR ako zákon v znení presne zodpovedajúcom otázke, bez schvaľovania. Nakoľko poslancom dávajú moc občania, ak niečo chcú priamo, netreba to predsa schvaľovať. To by potom znamenalo, že moc poslanca > moc občana.
prestan konspirovat, uz ti to leze na mozogbutthead napísal:mame zmanipulovane prieskumy, ktore dopredu povedia a bude ucast 30%, to z psychologickeho hladiska robi to, ze ten kto za 3x "nie" sa nezucasni.
urcite by som sa zucastnilbutthead napísal:bol by som zvedavy ak by prieskumy hlasili ja neviem priklad 70% ucast, zucasnil by si sa a zahlasoval za 3x "nie" ?
+- 10 % sa trafia vzdy, tie prieskumy totiz vychadzaju z realnych datMakovnik napísal:Nie, prieskum nie je relevantna ukazka zaujmu a nevieme, kolko ludi realne pride.
napisem ti znova to, co si sam citoval:Makovnik napísal:Nevyjadrili a nechce sa mi dookola opakovat preco, pripadam si ako v materskej skole.
"momentalne je referendum postavene tak, ze ci hlasujes NIE, alebo sa nezucastnis (a vies, ze ucast neprekona 50 %), vysledok je identicky"
skus sa nad tym zamysliet
to je uplne od veci, porozmyslaj nad kontextom danej situacie, harrison314 to naznacilMakovnik napísal:Ked dostanes otazku, ci chces jest a nepovies nic, vyjadril si sa? a dostanes alebo nedostanes?
uz konecne pochop, ze toto referendum VOBEC nic nemalo zmenit, preto bolo zbytocne a preto sa ho velka vacsina ludi nezucastnila (comu samozrejme pomohli aj prieskumy ucasti)Makovnik napísal:hlavne, ze na internetoch maju vsetci plnu hubu reci, na ulici sa nadava ako sa rozkradaju verejne financie, ale aj tak vsetci maju v prdeli nieco s tym spravit.