Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

moj nazor je, ze nie. mozno naivne, ale zastavam nazor, ze pred rokom to bolo hnutie z dola. Janukovic vo Viliniuse nepodpisal, no bezni Ukrajinci uz mali dost orientancie na Moskvu. najma vdaka neblahej spolocnej historie.

pripojenie Krymu, ku Ruskej federacii bolo vysmechom. ale. ked som pred 7 rokmi povedal Lvovcanovi, ktory sa so mnou odmietol rozpravat rusky, lebo to je psia rec, ze sa v lete chcem pozriet na Krym. lebo pred tym tam bolo na superlacnej dovolenke na vlastnu past par znamych. Dimitri mi na to vynadal, ze Krym nie je Ukrajina, a nie je tam nic na pozeranie okrem ozratych ruskych namornikov. vraj treba ist do Odesy, ze tam je este lacnejsie a lahke tety zvlast...

takze strata tatarsko-ruskeho Krymu nebola moralnou tragediou pre Kyjev. a od Putina dokonca aj spravny strategicky krok, lebo kto by chcel aby po skoro 100 rokoch bola Cernomorska flotila opat internovana nepriatelmi Moskvy. co sa realne mohlo stat.

ale pritomnost Specnazov, ktori sa tvarili ze tam niesu a refrendum, ktore prebehlo pod ich kontorolou su tym vysmechom.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

@jackb: Beriem, je to tvoj nazor, logiku to ma a nemam tomu co vytknut.. V podstate som si vedomy, ze ja na moje presvedcenie, ze za prevratom stoja USA nemam ziadne dokazy, ale tak aspon priblizim, ze preco si to myslim..

Najprv otazka: Maju USA kapacity na to, aby nieco take spravili? Maju s tym uz skusenosti?
ANO, staci sa len pozriet na udalosti asi 10 rokov dozadu, Oranzovu revoluciu na Ukrajine mozeme pokojne porovnat s Euromajdanom.. A v 2004 bolo kazdemu jasne, ze ta prozapadna revolucia je podporovana zapadom.. Hlavne anglicke aj nemecke noviny uz vtedy otvorene pisali o tom, ze profesionali z USA trenuju aktivistov na protestoch, ze velku ulohu v organizovani protestov zohral internet a aj o financnej podpore USA protestujucej strane (60 milionov eur sa tam spominalo)

Dalsia otazka: Mali USA vobec dovod, aby sposobili prevrat v Ukrajine?
MALI, a dokonca ovela väcsi ako v roku 2004 (kedy tiez boli aktivni). Rozhodovalo sa o smerovani Ukrajiny, a USA boli zasadne proti vstupu Ukrajiny do Euroazijskej unie.. Hillary Clinton to okomentovala tak, ze "USA vidia vo vzniku Euroazijskej unie pokus o znovuobnovenie ZSSR a americka vlada pracuje na sposobe, ako ten vznik spomalit alebo mu zbranit" - jej komentar z decembra 2012, pre mna hovori za vsetko. Taktiez je pekne pozriet sa na prve reakcie, USA okamzite zacali so sankciami a ultimativnym vyjednavanim s Ruskom, zatial co EU este prepocitavala, ze ich vlastne konflikt a sankcie s Ruskom vyjdu velmi draho, nechcu ho a zo zaciatku boli skor zdrzanlivi (hoci to oni dali Ukrajine dohody na podpis) - hned bolo jasne, odkial vietor fuka a komu tu islo o konflikt.

A posledna, najdolezitejsia otazka: Je v povahe USA sa len prizerat, ak sa vo svete deje nieco proti jej zaujmom a namiesto priameho zasahovania ostat bokom a dufat v pozitivny vysledok?
NIE, NIE A ESTE RAZ NIE, a historia je v tomto bode nekompromisna. Dokonca ked si zoberieme udalosti zo Syrie alebo Libie, najdeme velmi podobny priebeh udalosti. Akonahle sa zidu protestanti, je jedno co od tohto momentu dana vlada/vladar urobi, uz prehral.. Nasilnosti sa budu stupnovat a cely svet sa otoci proti nemu s USA na cele. To, ze je niekto pri moci a podla zakona ma pravo vladnut dnes nie je ziadna zaruka, staci nasilnosti a protizakonne konanie dat do suvislosti so slovom "demokratizacia", a ukazalo sa, ze to ma velmi dobry ucinok na masy ludi. Teraz si uz aj ostatni ludia pri moci daju poriadny pozor ci budu odporovat USA, posledne roky ukazali ze nespolupracovat s nimi ich moze vyjst draho.. Zato v takych Spojenych Arabskych Emiratoch je toho tiez dost zleho, s cim ludia nesuhlasia, a zahram sa na vestca a predpoviem, ze tam podobne velke protesty ani len nahodou nehrozia, pretoze ich vlada je silny spojenec USA. Tolko moj nazor, ako som uz vravel, viem ze priame dokazy nemam, dokonca si myslim ze sa ich ani nedozijem, ale aj tak ma o opaku nik nepresvedci.
jackb
Redeemer
Redeemer

L.O.L., je to tvoj nazor, respektujem ho aj ked moj je teda iny.

je jasne, ze USA mali zaujem. viem aj pripustit, ze mohli zneuzit historicky dane napatie, ktore sa vystupnovalo. lenze. to nie je ako kupit si jogurt v tescu. polozis na pokladnu, zaplatis, zjes. travit 4 mesiace krutej zimy na ulici, nechat sa v mrazoch pod -20 oblievat vodnymi delami, zbit sa a strielat po sebe gumovymi projektilmi... to by mi museli velmi slusne zaplatit.

dalsia vec, ktora sa mi nevidi je, preco FSB nezasiahla ked Maidan strikovali agenti CIA v Kyjeve. predsa len, z Lvova do Berlina je to menej ako 1000km. no z Luhanska vyse 2100. ak bol prevrat planovany z Washingtonu, FSB mu mala zabranit. ved tak prisla o vyse 1100km predpolie do Europy. a revoluciu, kde mas na ulici cez polmiliona ludi nenaplanujes na kavicke v McCaffe.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jackb napísal:L.O.L., je to tvoj nazor, respektujem ho aj ked moj je teda iny.

je jasne, ze USA mali zaujem. viem aj pripustit, ze mohli zneuzit historicky dane napatie, ktore sa vystupnovalo. lenze. to nie je ako kupit si jogurt v tescu. polozis na pokladnu, zaplatis, zjes. travit 4 mesiace krutej zimy na ulici, nechat sa v mrazoch pod -20 oblievat vodnymi delami, zbit sa a strielat po sebe gumovymi projektilmi... to by mi museli velmi slusne zaplatit.

dalsia vec, ktora sa mi nevidi je, preco FSB nezasiahla ked Maidan strikovali agenti CIA v Kyjeve. predsa len, z Lvova do Berlina je to menej ako 1000km. no z Luhanska vyse 2100. ak bol prevrat planovany z Washingtonu, FSB mu mala zabranit. ved tak prisla o vyse 1100km predpolie do Europy. a revoluciu, kde mas na ulici cez polmiliona ludi nenaplanujes na kavicke v McCaffe.
no jackb, US priznalo ci uz ustami slecny Nulandovej alebo teraz nedavno Obama, ze prevrat sposobili oni. Otazka preco FSB nezasiahla, je zaujimava, pretoze to je totalna prehra pre hocaku tajnu sluzbu, duplom pre FSB. Ale Rusi s tym urcite ratali, kedze okamzite obsadili Krym, takze museli ratat s takymto scenarion

Myslim, ze Rusi si vzali co cheli (Krym) a celu Ukrajinu chceli nechat zapadu, nech si tam tych skorumpovanych politikov riesia oni (vplyv v silovych zlozkach by si urcite ponechali). Donbas im ale asi skrizil plany, necakali taky tuhy odpor a ked Ukrajinci zacali s bombardovanim civilistov Rusi uz nemohli spravit nic ine nez ich podporit. V ziadnom pripade ich ale nepodporuju tak ako pisu v nasich "novinach" Keby tam bola ruska armada, tak su Ukrajinci porazeny do tyzdna. Ukrajina sa bude spamatavat desatrocia, pri ich tempe mozno aj storocie... My ale budeme mat rozje*any gangestersky stat rovno na hraniciach. Uz teraz mame na hranici naskladanu asi polovicu nasej mocnej armady.

Hlavne aby to neprepuklo do niecoho vacsieho, lebo ked opat potiahne zapad na vychod, tak uz vychod z toho zapadu neodide nikdy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Zelovoc, je ku tomu Obamovi a Nulandovej zdroj? lebo ju som nasiel len v zmysle "fcuk EU" a ako 10 dni pred zvrhnutim Janukovica vedela, ze sa to stane.

pre nas toho vela v pohlade na vychod nepomeni. stale sme mali Ukrajinu za bananistan, kde bezprizorni ludia ziju v krabiciach od bananov, len prezident v plechovom kontajnery.

v akom rozsahu posobi armada Federacie v Donbasse. teroristom velia dostojnici FSB a armady. to je fakt. potrebuju ale peniaze na nakup zbrani a municie a fyzicky ich dodat. ci to ide cez Novoazovsk, a v koho rukach vlastne je to neviem. ale bolo by to skrabanim sa cez celu hlavu.

o "dovolenkaroch" su dokazy. ze aj na teroristickej strane su Grady tiez...

ak by bola pravda, co vypisuju bludweby o americkych zbraniach, tak by sme rucne zbrane videli na fotkach a straty na zivotoch civilov ovela mensie. mierit presne a odhadom si vybera dan.

ale suhlasim, ze ked pride vychod na zapad bude to pre nas oberpruser.
L.O.L.
Expert
Expert

@jackb: " lenze. to nie je ako kupit si jogurt v tescu. polozis na pokladnu, zaplatis, zjes. travit 4 mesiace krutej zimy na ulici, nechat sa v mrazoch pod -20 oblievat vodnymi delami, zbit sa a strielat po sebe gumovymi projektilmi... to by mi museli velmi slusne zaplatit."

To ze tebe by museli velmi slusne zaplatit nie je ziaden logicky argument preco sa to nemohlo stat.. V oboch taboroch totiz existuje skupina ludi ktorej staci relativne mala (ci uz financna alebo organizacna) podpora a budu robit extremne veci na ktore by bolo normalnych ludi tazko nahovorit - a taki ludia sa volaju RADIKALI, a ak si aj dobre spominas, radikali (Pravy sektor) boli hnacim motorom protestov na Majdane, co podporuje moju teoriu, a k tomu staci kusok propagandy ako zla ukrajinska vlada sa snazi potlacit "nevinnych" majdanovskych radikalov, ako sa smerovanim na zapad krajina uz pozajtra stane bohatou a prosperujucou a hned mas na namesti statisice ludi.. A ze taky protest nenaplanujes v McCaffe.. Ja fakt ani neviem co ti na take "argumenty" mam napisat.. Ako si prisiel na to ze ich niekto naplanoval "len tak v McCaffe"?? Napisal som predsa ze sa tym podla mna zaoberali profesionali z USA, a to ze to nie je nemozne ti dokazuje Oranzova revolucia (pisali o tom prozapadne media, takze tu ziaden oblubeny argument o ruskej propagande). A to, ze to fungovalo vtedy, vyvracia vsetky tvoje argumenty co si tu popisal.
K tomu preco FSB nezasiahla mam tri teorie, jedna z nich je podobna tomu co napisal zelovoc.. A okrem toho zase - nikde som nenapisal ze na majdane behali agenti CIA, napisal som ze majdanski radikali boli trenovani, organizovani a mali obrovsku podporu z USA, co je rozdiel. Väcsina ludi na proteste sa pridala az neskor.

"teroristom velia dostojnici FSB a armady. to je fakt."

Ano, lebo na protestujucich ludi povolali armadu - aj to je fakt. Hoci oni ked protestovali v Kyjeve, nikto na nich armadu s tankami a raketometmi nepovolal. To je dalsi fakt. A inak ked separatistov nazyvas "teroristami", co je absolutny nezmysel fungujuci fakt iba na prozapadne ovce, tak ti tu dam aj definiciu terorizmu z wikipedie:

"Terorizmus je definovaný ako súhrn antihumánnych metód hrubého zastrašovania politických odporcov hrozbou sily a užitia rôznych foriem násilia."

Ak su separatisti teroristami (co nie su, ale dajme tomu), tak potom podla definicie bojuju proti ukrajinskym teroristom. Slovo terorista pouzivaju hlavne ukrajinske media a cinitelia na ovplyvnovanie mienky oviec, dokonca ani väcsina zapadnych medii to nepouziva lebo je to proste BLBOST.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:Zelovoc, je ku tomu Obamovi a Nulandovej zdroj? lebo ju som nasiel len v zmysle "fcuk EU" a ako 10 dni pred zvrhnutim Janukovica vedela, ze sa to stane.
lmgtfy napr. http://www.washingtonsblog.com/2015/02/ ... raine.html
mas tam linky.

lmgtfy napr http://rt.com/op-edge/228379-obama-powe ... n-ukraine/
toto je dobre: Before we consider Obama’s revealing remarks, and how the Ukrainian people sold their country for a song

kazdopadne, separatistov by som nenazyval teroristami, to je nieco ine, teroristi sa nestaraju o zajatcov, ani ich neprepustaju na slobodu. Teroristi terorizuju hlavne civilne obyvatelstvo. Separatisti akurat terorizuju UA armadu a UA vladu.

nezabudaj ze separatisti ukoristili fakt velke mnozstvo techniky od Ukrajinskej armady, spomen si napr. na UA ofenzivu v lete - Ilovajsk. UA su extremne slabo zasobovany, takze ked sa nejaky tank poskodi alebo dojde palivo (co sa v obkluceni stava) tak si tu techniku separatisti vezmu a opravia. Dodnes nieje jediny dokaz o tom, ze by Rusi posielali akukolvek tazku techniku cez hranice a verim tomu, ze ta hranica je zo satelitov sledovana 24/7. To ako fakt. Fotky z Gruzinska niesu dokazom :) Neviditilne tanky nemaju ani Rusi.

Na separatistickej strane bojuju aj cecenci aj veterani z Afganistanu ci Cecne, ale vacsinou su to Ukrajinci. Kedze je to ale na hraniciach s Ruskom tak urcite tam bude FSB aktivna :)

Ja sa obavam toho, ze onedlho Treti sektor zvrhne vladu a dosadi tam seba, zavolaju si mierotvorcov z NATO, povrazdia ich (false flag), a potiahnu s celym NATO na vychod.

Idealne riesenie by bol dalsi majdan, nove volby, federalizacia a neutralny status pre celu UA.
jackb
Redeemer
Redeemer

v urcitom ceskom "obchode" s filmami, hudbou ci SW je Encyklopedia Svetovy terorizmus ako pdf. ta uvadza niekolko definicii pojmu terorizmus a podla obsahu je jasne, co vsetko sa zan povazuje.

ak sa teda donbaski partizani, alebo ako inak nazvat tuto nepravidelnu armadu, skryvaju do obyvanych stvrti a sposobuju tym nepriamo smrt ci tazku ujmu na zdravi tym, ktorych maju chranit, tak kto terorizuje koho?

ked budem z Petrzalky strielat minometom na Rajku alebo Kitsee a Rakusania ci Madari odpovedia, tak kto bude pricina zabitia Petrzalcanov?

v stredu som pocuval na CRo Plus relaciu kde sa venovali prekladu britskeho clanku kde podla goole earth a znalosti z balsitiky urcili 4 pripady, kde sa na pravidelnu UA armadu strielalo GRADmi z uzemia RF...

otazka znie, cim tie tanky tankuju :) ta nafta im asi nevyviera zo studni. a aj nahradne diely treba... ibazeby boli vsetky opravarenske zakladne UA zasadne v Donbasse.

LOL, Pravy sektor bol a je mensina. V lete bol na FM_ku fotograf, ktory fotil na Majdane a neskor aj v Odese. urcite som to sem linkoval. Rovanko vysledky volieb ukazuju, ze Pravy sektor nic nehnal.

Snazi potlacit? To si majdanisti dali ice bucket challenge uz v zime, alebo sa na namesti z dlhej chvile ostrelovali BBckami z airsoft zbrani a robili casting na 50 shades ked sa tlkli obuskami? prosiiimta.

Preco by muselo byt jadro maidanu trenovane vonku? Ved ich ZSSR vytrenovalo samych. 1918-1920, potom Holodomor, kolchozizacia, nasilna urbanizacia, Vlasovci, Banderovci... a to len poslednych 100 rokov. Dalej do historie nemusime ist.

Dovodov tolko, ze to fakt nepotrebuje rozbusku z Lengly. Iba teda ak by bol Viktor agent CIA, ktory to odpalil nepodpisanim integracie do Eu, aj ked to pred volbami slubil.
L.O.L.
Expert
Expert

"Snazi potlacit? To si majdanisti dali ice bucket challenge uz v zime, alebo sa na namesti z dlhej chvile ostrelovali BBckami z airsoft zbrani a robili casting na 50 shades ked sa tlkli obuskami? prosiiimta."

Aha, ale potlacit proruskych protestujucich armadou, tankami a raketometmi a letectvom je uz v poriadku, ci? Keby som na zaciatku konfliktu videl ASPON NAZNAK snahy o mierove riesenie a dialog s povstalcami, nepoviem, ale oni od zaciatku s nimi chceli radikalne skoncovat.. Len nech si teraz uzivaju rovnako radikalneho protivnika a rovnaku odpoved. Mam pocit ze by Porosenka a Jacenuka ten vojensky postup presiel, keby ich niekto poslal na front, no zial, oni si sedia v pohodli vo vlade a nevinni ludia najviac doplacaju.. Smutne ale je to tak.
Teoriu o dovodoch proti Rusom mas sice peknu, no realita ti zapravdu nedava. Uz len spomeniem ten tvoj monolog o tom, ako kozaci nemaju najmensi dovod bojovat vedla separatistov - a predsa to robia.. Mnoho ludi na vychode Ukrajiny je prorusky zameranych aj napriek historii, mozes obkecavat kolko chces ale je to proste tak a nezmenis to. Zrejme zahranicnu politiku NATO tiez nevidia v tom najepsom svetle (neboli by jedini). Co chce Porosenko? Nasilim ich prinutit aby s celou Ukrainou smerovali do EU aj NATO?? Toho sa nedozije..
jackb
Redeemer
Redeemer

L.O.L. napísal: Mnoho ludi na vychode Ukrajiny je prorusky zameranych aj napriek historii, mozes obkecavat kolko chces ale je to proste tak a nezmenis to.
ti ludia sa hlasia ku ruskej narodnosti, nehovoria ukrajinsky a ich rodicia/stari rodicia tam prisli ako dosidlenie po vygulovanych a vyhladovanych Ukrajincoch, aby bol zapadosovietsky tazobny a tazky priemysel v lojalnych rukach.
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_la ... in_Ukraine

cakat, ze obyvatelia vychodnej Ukrajiny budu nakloneny prozapadnemu Kyjevu je asi tak naivne ako cakat, ze obyvatelia okresov juzneho Slovenska by prejavovali naklonnost ku vlade, v ktorej by bola SNS.

vies, ale je rozdiel strielat na ludi, ktori maju v rukach palice a na ludi s automatickymi zbranami a raketometmi, ktori nicia tanky a zostreluju vojenske lietadla a vrtulniky.

civilne obete su nespravne. lenze: ake percento viny na tom nesu donbasske milicie, ktore sa medzi nimi skryvaju?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

[quote="jackb"][/quote]
jackb, come on. nepamatas si ked na jar minuleho roka zacali separatisti obsadzovat urady a stavat blokposty? mali nanajvys tak palice a par pusiek.
Namiesto toho aby Kyjev poslal vyjednavacov, poslal armadu, na vlastnych ludi. Ostreloval mesta a dediny, zabijal civilistov, milion ludi uslo pre, obsadili cca polovicu vzbureneho uzemia. To co teraz armada dostavaja si plne zasluzila.

To iste co spravil Kyjev, spravil Kadafi, ako skoncil to vieme vsetci a aj koho rukami.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

kuk :)
jackb
Redeemer
Redeemer

zelovoc napísal: jackb, come on. nepamatas si ked na jar minuleho roka zacali separatisti obsadzovat urady a stavat blokposty? mali nanajvys tak palice a par pusiek.
Namiesto toho aby Kyjev poslal vyjednavacov, poslal armadu, na vlastnych ludi. Ostreloval mesta a dediny, zabijal civilistov, milion ludi uslo pre, obsadili cca polovicu vzbureneho uzemia. To co teraz armada dostavaja si plne zasluzila.

To iste co spravil Kyjev, spravil Kadafi, ako skoncil to vieme vsetci a aj koho rukami.
http://www.news.com.au/world/prorussian ... 6900343811
"A mob spearheaded by around 30 men carrying Kalashnikov assault rifles and grenade-launchers attacked the regional police headquarters in Lugansk"

//opakujem, ze nepodporujem zabijanie civilov. len som za rozdelenie viny aj na milicionarov, ktori sa medzi nich ukryvaju

//a co budeme moralizovat. pred 11 rokmi pomahala na Vychode policajtom armada
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: http://www.news.com.au/world/prorussian ... 6900343811
"A mob spearheaded by around 30 men carrying Kalashnikov assault rifles and grenade-launchers attacked the regional police headquarters in Lugansk"

//opakujem, ze nepodporujem zabijanie civilov. len som za rozdelenie viny aj na milicionarov, ktori sa medzi nich ukryvaju

//a co budeme moralizovat. pred 11 rokmi pomahala na Vychode policajtom armada
tu je priklad tupej Ukrajinky:
http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-tetiana ... ntent=top6

Co přesně jste před rokem na Majdanu dělala?
Byla jsem tam tu noc z 18. na 19. února, roznášela jsem mléko a čaj. Další den jsem tam nebyla. Znovu jsem tam šla 20. února, tehdy jsem už trochu pomáhala podávat kameny a dlažební kostky.

Podporují Ukrajinci prezidenta Porošenka? Stojí za ním?
Myslím si, že každý, kdo se snaží svolat „třetí Majdan“, je prostě člověk, který se snaží rozvrátit naší republiku a je to zločinec. Teď není vhodná doba někoho kritizovat. Snad až skončí válka.

hlavne, ze ich Majdan bol ok, rozmrdal cely stat.

Merkelová se nakloní k Hollandovi a pošeptá mu do ucha: Francoisi, oni si Ti Ukrajinci asi fakt mysleli, že je vezmeme do EU.
Hollande vyvalí oči a nakloní se k Merkelové: Vyloučeno, tomu by neuvěřila ani Valérie a ta jediná z celé Francie pět let věřila tomu, že jsem jí věrný.
Zaslechne to Putin a nakloní se k oběma: Je vidět, že neznáte Ukrajince, oni tomu věří pořád.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Kto porušil všetky dohody? Komu ide o vojnu? UKRAJINA- RUSKO- EU- USA- NATO.
http://gloria.tv/media/85YifD3Dwp6
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

zijeme v kapitalizme, takze ako vsade, aj tu plati zakladne pravidlo: "Sleduj peniaze." Kto z celeho sporu profituje? Vojna na prahu EU + strata velkeho vtrhu pre export, Rusi odpisani sankciami; ukrajincov do uvahy neberiem - na tych aj tak vsetci kasleme. Mame tu len jednoho hraca, ktory na tom zarobi.
.
Cele mi to pripomina opekacku, kde chlapci zo srandy nahovoria mentalne retardovaneho rovesnika, aby strcil ruku do ohna. Ked sa spali, vsetci svorne obvinia ohen.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Rusko sa nikdy nevzdalo myslienky na ovladnutie strednej Europy, z ktorej sa muselom zaciatkom 90tych rokov stiahnut.

http://www.aktuality.sk/clanok/269795/i ... o-imperia/

Ak padne Ukrajina, casom mozu nasledovat aj ine staty,Janukovyc planuje navrat na svoj "trón".

http://hn.hnonline.sk/svet-120/zosadeny ... sti-661511
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

je tu len jedna chyba v programe..staty strednej europy su uz v NATO. Naopak - "nezavisla" ukrajina bola protektoratom ruska. Posledna drzava, ktorou sa mohlo ruske vedenie chvalit pred volicmi. bolo snad kazdemu jasne co sa stane, ked sa nasilim pokusili zmenit tento stav.
.
na slovenskych volicov platia vianocne prisevky. na tych ruskych plati aspon viera v status velmoci. opakujem - toto vedel kazdy, a preto celu situaciu davam za vinu tym, ktori rovnovahu na ukrajine porusili. a mozno prave preto ju porusili....v europe bol uz prilis dlho klud
bcxxx
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bcxxx »

Presne tak, Ukrajinci mali dost precedensov este v minulom storoci na to, aby sa uvedomili...mozu si za to sami, maju co chceli. Medved nikoho nepusta len tak, sami sme sa o tom presvedcili
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Iste ze Ukrajina bola pod sferou vplyvu Ruska a to sa nechce svojho "naroku" vzdat.
Zo strany Ruska ale ide o nezmyselny boj, pretoze kazdemu bolo jasne ze Ukrajina
sa skor ci neskor z tejto nic neriesiacej zavislosti bude chciet vymanit.
Co bude vysledkom tohto konfliktu za ktorym stoji Rusko?

1/Ekonomicky a hospodarsky zdecimovana Ukrajina ktory sa stane zavisla od EU
2/Ukrajina sa ideologicky aj hospodarsky uplne odvrati od Ruska k EU
3/Krym a vychodna Ukrajina sa stanu trvalou sucastou Ruska /priamo ci nepriamo,oblasti su znicene
a budu potrebovat obrovske investicie/
4/Rusko utrpi velke financne straty kvoli sankciam EU a USA, tieto peniaze mohlo
investovat do rozvoja svojej zaostalej ekonomiky zavislej od vyvozu nerastnych surovin.

Rusko je nedemokraticky stat kde politicke vedenie vobec nazaujima utrpenie ludi, ani vlastnych,
vlastne im vobec o ludi ako takych nejde, len o to, aby mohli povedat ze za ich ery sa Rusko zvecsilo o nove oblasti. Vnimanie Ruska ako celku je v ociach vyspelej Europy na bode mrazu a vsetkym to bude iba na skodu, Rusom najviac.
Napísať odpoveď