ako prežiť v neinteligentnom kolektíve

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: ako prežiť v neinteligentnom kolektíve

Príspevok od používateľa Bobr »

Podebatit je jedna vec, ale travit s takymi ludmi cas...dakujem, radsej knihu
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Priznávam, dost často ano :smt059

VYSVETLIKVA: to neznamená, že sa stretávam len z inžiniermi a mentálmi, z toho by preskočilo asi každému :)
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Ja tiez nemam problem s menej inteligentnymi vychadzat. Ale nemyslim si, ze menej inteligentny je niekto, kto proste nema nejake vedomosti. Skor za takeho povazujem niekoho, kto je psychicky menej inteligentny, nechapavy, ktory si neuvedomuje mnoho veci okolo seba. Takych beriem jednoducho s rezervou, ale viem sa s nimi normalne bavit a vychadzat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

dunno napísal:...Skor za takeho povazujem niekoho, kto je psychicky menej inteligentny, nechapavy, ktory si neuvedomuje mnoho veci okolo seba...
Toto sa vola emocna inteligencia. Aj ked vyraz "psychicky menej inteligentny" celkom pobavil. Neviem ako by mohol byt clovek inteligentny fyzicky... (nic v zlom, ber to ako pripomienku od emocne inteligetne slabsieho :wink: )

edit for begbeee - sme prudko OT ale googlit som googlil a ako normalny termin som to nenasiel. Viem, ze mas na mysli telesno-kineticku ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Fyzická inteligencia existuje :) Kľudne si to vygoogli, je to normálny termín a fyzicky inteligentných ľudí poznáš mnoho. Ak sleduješ nejaký šport :)
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

@javatar - ano myslel som emocnu inteligenciu, len mi neprislo na um to slovo. Dik
S 3097
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S 3097 »

Najvacsia ironia je kazdy sa povazuje prave za toho 'inteligentneho' medzi hlupimy.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Otazka znie, co je pre teba znamena neinteligentny kolektiv?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Andi_Cibula napísal:To je myslím jasné, mňa zaujíma ale ako sa vysporiadať so situáciou, že nejaký rodinný príslušník má diametrálne odlišný pohľad na svet, záujmy, skúsenosti, prehľad, mentalitu, s ktorou sa ja nestotožňujem ani zďaleka ?
Dobra otazka. Taky vztah mam s mojou matkou, ze mame takmer na vsetko iny nazor a ked nasa debata trva dlhsie ako 15 minut tak to zacne smerovat ku konfliktu/hadke :) Pritom nie je blba (ani ja :D teda myslim), len skratka ine nazory.
Vyriesil som to tak, ze som sa s nou rozpraval minimalne. A ked uz, tak len chvilu a o takych neutralnych veciach.
No a teraz uz par mesiacov byvam sam, po vyske som si hned prenajal byt, takze to je uplne super :) To uz len raz za tyzden/desat dni pridem na dve hodinky sa najest (a nabrat nejake jedlo a vyuzitelne veci aj do mojho bytu) a tie dve hodky uplne v pohode zvladnem sa usmievat a pritakavat takmer na vsetko :D Matka sa konfliktnym temam vyhyba, kedze si ma viac vazi teraz, ked sa tak casto nevidime - to asi dobre poznaju vsetci co studovali a byvali na intraku :D Aspon to mi potvrdilo viacero kamosov z vysky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

suhlasim s Frcom. vzdy sa rad vratim aj na par dni domov ked sa da, ale potom mi to uz ide na mozog.
co sa tyka komunikacie s menej? inteligentnymi ludmi a inteligentnejsimi? to je tazke. som z dediny tak poznam dost prostych ludi, nikdy som s nimi nemal problem posediet v krcme pri pivku, rozoberat sport alebo nieco podobne, proste bezne temy.
neviem si teraz ale vybavit ziadnu "inteligentnu" temu, o ktorej by sme nemohli prehodit par slov bez toho, aby mi bola ta debata neprijemna. tu sa sam seba pytam, ci som o tolko menej inteligentny ako vy, co tvrdite opak, alebo si vy o sebe myslite, ze ste nieco viac.
skor si myslim, ze problemom su prave tie rozdielne nazory na svet a zitie a to nema s inteligenciou nic spolocne.
zoberte si priklad z diktatorov. oni boli inteligentni, ale zivotny nazor som s nimi nezdielal a neznamena to, ze ja som tupy ako bagandža
romanku
Novice
Novice

Príspevok od používateľa romanku »

nechapem, ked si taky inteligentny, preco hladas na takuto otazku odpoved na internete medzi ktovieakymi ludmi... preco sa na to radsej nejdes spytat tebe hodneho odbornika, nejakeho psychiatra, mozno spolu vytvorite zaujimavy vyskum. Ludia, ktori sa casto citia ako nieco viac, su no... ved ty si to iste dokazes doplnit aj sam :) drzim palce
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Ja síce o sebe, aj vzhľadom na ohlasy z okolia, rád tvrdím, že som inteligentný človek, ale na jednu vec som stále neprišiel. Ak som od niekoho vyšší, berie sa toako fakt. Ak som od niekoho tučnejší, tiež sa to berie ako fakt. To isté s krásou, finančným zázemím, čímkoľvek. Ale akonáhle si nedaj bože dovolím čo i len vytvoriť zárodok myšlienky, že som inteligentnejší, tak je oheň na streche, som arogantný debil a nieje jediný dôvod, prečo by so mnou mali ľudia, samozrejme o nič hlúpejší odomňa ( !!! ) strácať čas. Fakt netuším, prečo je také ťažké prijať prostý fakt, že spoločne so mnou po zemi kráčajú aj iní ľudia a niektorí z nich dokonca majú takú drzosť, že si len tak disponujú vyššou mozgovou kapacitou, než s akou sa môžem pochváliť ja.

Ale k téme. Odhliadnuc od podráždených reakcii ľudí, ktorým si zjavne šliapol na palec svojim nechutne vysokým egom postaveným čisto na tak subjektívnej veci, akou inteligencia nepochybne je, je riešenie vlastne veľmi jednoduché. Štatisticky vzaté tvorí cca 7% svetovej populácie intelektuálna elita. Čo nieje málo. 100 rokov dozadu, keď si poznal dvoch svojich susedov a úspešného kamaráta, ktorému si raz za mesiac poslal list do Ameriky, to problém byť mohol, ale dneska určite nie. Ak sa teda nepohybuješ výlučne v spoločnosti rapavých obkladačov, ktorí pravidelne (ne)nenavštevujú najbližšie učilište, mal by si poznať aspoň tých 7 ľudí, s ktorými nemáš problém debatovať na akúkoľvek tému. 7 je podľa mňa viac než dosť, osobne poznám troch takých ľudí a nič mi nechýba. A tiež netreba zabúdať na online kontakty. Treba však mať na pamäti aj to, že keď niekto nespadá do spomínaných 7%, nemusí to nevyhnutne znamenať, že celý život len nekontrolovateľne slintá pred telkou a nieje sním rozumná reč. Mám aj partiu ľudí, s ktorými síce nemôžem diskutovať o výsledkoch najnovšieho výskumu v CERN-e, ale stále snimi nemám problém ísť von a baviť sa. Toľko k osobnému životu.

Vo veľkom obraze je to trocha väčší problém, lebo čím viac si človek uvedomuje napríklad aj nemilú skutočnosť, že vrchol spoločenského uznania v dnešnom svete tvorí dokonalý biceps napasovaný v úzkom tričku za 223€, najnovší ajfón a pri troche šťastia pred mesiacom splatené BMW v garáži, tým má väčšiu chuť obesiť sa v spche. Ale raz darmo, takto to funguje a treba to vedieť brať s nadhľadom, prípadne z času na čas nekontrolovateľne vybuchnúť smiechom pri pohľade na novú, okrídlenú Adidas tenisku vystrkujúcu sa z čiernej Audi na oholenej nohe miestneho rádoby mafiána.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Naco ti je spolocenske uznanie od ludi z 93% skupiny ked patris do tej 7%? :)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Kde som napísal, že niečo také chcem? Len mi je proste nepríjemné chodiť po uliciach a vidieť desiatky vyššie opísaných trtkov sťa cez kopirák, len preto, že je to dneska cool. Tiež by sa ti asi nepáčilo, keby si bol nútený žiť v spoločnosti, ktorej členovia sú ti v drvivej väčšine prípadov maximálne nesympatickí. Nevidím žiadnu súvislosť medzi týmto a mojim vzťahom k vzťahu spoločnosti ku mne.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Unkown napísal:Len mi je proste nepríjemné chodiť po uliciach a vidieť desiatky vyššie opísaných trtkov sťa cez kopirák, len preto, že je to dneska cool. Tiež by sa ti asi nepáčilo, keby si bol nútený žiť v spoločnosti, ktorej členovia sú ti v drvivej väčšine prípadov maximálne nesympatickí. Nevidím žiadnu súvislosť medzi týmto a mojim vzťahom k vzťahu spoločnosti ku mne.
Ale to, že má účes na Hitlerjugend neznamená, že je neinteligentný.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Ja nikdy niekoho neodsúdim na základe jednej veci. Veď poznám aj takých aj hentakých ľudí, a už dávno som si uvedomil, že vkus nemusí byť v korelácii s inteligenciou. Ale pozrime sa na to reálne. Týpek sa vozí na tatkovej Audi, jeho najväčší problém je, či dnes vypil dosť proteínu a po večeroch sa chodí baviť tým, že so seberovnou partiou robí bordel v podnikoch. Je to debil? No neviem, nemusí byť. Tento konkrétne možno ani nieje, možno je dokonca múdrejší odomňa. Ale ak si to vezmem štatisticky, tak drvivá väčšina týchto ľudí asi nebude patriť k najostrejším pastelkám v peračníku. Nemám dôvod sa s týmito ľuďmi baviť a kým s nimi neprídem do kontaktu, tak si vystačím s týmto predsudkom. A keď sa už stane, že s niektorým z takých do kontaktu prídem, tak sa predsudku zbavím, komunikujem sním ako s každým iným a názor si vytvorím až potom.
Napísať odpoveď