Zla maticna ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Peetwoo
Amateur
Amateur

Zla maticna ?

Príspevok od používateľa Peetwoo »

Zdravim. Do ruk sa mi dostal opravit starsi PC. Chcem sa este poradit pri jeho celkovom odpisani.
Problem je taky, ze vobec nejde obraz. Neukaze ani bios, ziadne pipnutie proste ziaden naznak len cierna obrazovka. (kable su v poriadku :D )
Ako prve som skusal grafiku, lenze ta je funkcna. Skusil som ju na svojej zostave, dokonca som tam dal aj svoju a stale rovnaky vysledok.
Napadlo ma skusit resetnut bios a to baterkou, jumperom ... stale rovnake.
Ozatka zie je to maticnou ? Nemoze to byt procesor, ram ? Nabehnu tieto stare dosky aj bez procesoru ?
Je to stara doska na am2.
Raz mi nabehol, vypisal ze je zly hdd aj ked je v poriadku.
Ma vobec cenu este nieco skusat ?
Vdaka za odpoved. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zla maticna ?

Príspevok od používateľa hojko »

Ak vylucime chybu zdroja a dodava stavu do dosky, tak ti ostava problem dosky alebo procesora. Bez grafickej by to aspon pipalo, rovnako tak bez RAMky. Zistit chybu dosky alebo procesora je tazke, nemam to ako identifikovat, len to skusit vymenit. Ci ma vyznam kupovat dosku na AM2, to si moc nemyslim. Ak najdes v bazare za 20 eur, tak sa o tom uvazovat da.
Peetwoo
Amateur
Amateur

Zdroj je dobry, zabudol som dopisat. Sice je pripojeny len 20pin a 4pin procak. Skusil som svoj 24, lenze bez zmeny.
Zaujima ma to hlavne preto, ze neviem ako sa zachova pri zlom procesore. Vtedy musi nabehnut aspon bios nie ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Praveze nemusi. Na jesen tu bola podobna tema, ze osoba zapla PC a nic sa nedialo, ani nepiplo. Nakoniec to bol procesor.
Peetwoo
Amateur
Amateur

Vdaka. Uz to nejako poriesim. Aspon viac viem :)
Napísať odpoveď