Preleštenie laku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Preleštenie laku

Príspevok od používateľa mihalswk »

Ahojte, chcel by som vyleštiť auto poradili by ste mi nejaku "pastu" na to? vedel by som si požičať aj leštičku keby náhodou ....ide o Fiatu Ducato po zime to zostalo hrozne...

existuje nejaký vosk alebo prípravok na to aby sa na auto nechytala špina, prach ? alebo aspoň aby to dlhšie vydržalo lebo musíme mať stále čisté autá a nebaví ma to stále umývať

Ďakujem :) :plus:
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Preleštenie laku

Príspevok od používateľa heker »

Vosk napriklad znacky 3M. Ak si to nerobil, tak to daj radsej spravit. Akurat co napachas viacej skody ako uzitku.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

co to moze spravit ? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja pouzivam Turtle Wax, maju aj farebne vosky, ktore zvyraznia farbu auta. Pokazit sa da akurat to, ked vosk nanesies na plastove diely, ktore nie su hladke, vtedy je dost tazke dostat ho z toho. Auto vydrzi trochu dlhsie ciste, ale skor to pomaha v tom, ze po dobrom navoskovani a naslednom zaspineni staci auto prebehnut wapkou a bude vyzerat celkom dobre. Najvyhodnejsie je voskovat tak 3x rocne a priebezne umyvat rucne samponom s voskom. Tak ziskas pekne auto s minimalnou potrebnou namahou a za rozumne naklady. Aj ked na Ducato toho minies o dost viac ako na osobne auto :D
Skusal si aj bezkontaktnu umyvarku na benzinkach? Maju tam programy aj s nejakym voskom, to by ti mohlo poskytnut uspokojivy vysledok za dobru cenu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Gothar ale on sa pyta na lestenie a nie voskovanie.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ja to umyvam doma wapkou ...sapmpon s voskom a mam k wapke aj kefu tak s tym to prebehnem a je to dobre ale po 2 dnoch cele od prachu :D ...na umyvarke som neskusal tie programy ma to nejako ani nelaka skor by som to takto nejako riesil ...len teraz po zime zostal lak bez lesku tak najskor by som to potreboval prelestit nejako
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Prach tam bude vzdy. Hlavne po zime ked su cesty spinave, nepozametane, plne kamienkov, tak sa velmi prasi. Ked sa cesty pozametaju, par silnych dazdov a je to ok. Vidim to pekne na svojom tmavom aute - prezujem v servise na letne pneu, doma si ho umyjem a na dalsi den je zaprasene. Pocas leta je to uz lepsie, ten prach az tak za 2 az 3 dni sadne.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

mihalswk napísal:mam k wapke aj kefu tak s tym to prebehnem a je to dobre
len teraz po zime zostal lak bez lesku
Tak to sa ani necudujem ze nema lesk,ked to je*es tou kefou.
Lesk sa len tak sam z nicohonic nevytratí,tak si mu pomohol.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

test napísal:Gothar ale on sa pyta na lestenie a nie voskovanie.
To by som bral ako poslednu moznost, zvlast pri dodavke. Ja som videl na svojom aute, ze aj kvalitny vosk spravi vela. Turtle wax ma aj vosk na metalizu, ktory vytvori velmi pekny lesk. Ked som auto voskoval prvykrat po 10 rokoch, tak vysledok bol vyborny. Urcite by som odporucil na uvod dokladne umytie a nasledne navoskovanie. Podla vysledku sa potom da dalej rozhodnut ci ist do klasickeho prelestenia laku alebo to staci.
Napísať odpoveď