Lenovo G505 - zmizla opticka mechanika z Windowsu
Lenovo G505 - zmizla opticka mechanika z Windowsu
Čaute, chcel by som Vás poprosiť o radu. Na notebooku Lenovo G505 zmizla zo systému optická mechanika. Otvoriť sa normálne dá, DVD sa v nej roztočí, no nič sa nedeje. Všetko to začalo tým, že sa notebook začal dlho spúšťať do WIN7. Notebook je mojej priateľky a bohužial s ňou je to tak, že čo chytí, to kompletne poje****. Viete mi niekto poradiť, čo môžem spraviť, aby bola optická mechanika funkčná aj po softwarovej stránke? Ani v správcovi zariadení ju neviem nájsť.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Lenovo G505 - zmizla opticka mechanika z Windowsu
Ak dlho spusta system, moze to sposobovat DVD mechanika, uz som to zazil. V tomto pripade asi nemas moc co vymysliet, ostava ti reklamacia, pripadn otvorit notebook a skusit odpojit a zapojit kable k mechanike.
No niekedy ho spúšťa aj 5 minút. Cez deň vyberiem mechaniku a potom ju znova pripojím. Uvidím, či to pomôže. Ak nie, tak do augusta je v záruke, tak to budem nútený riešiť reklamáciou. Vďaka za tip, že by to mohla spôsobovať mechanika, som ani len netušil.
-
hojko
Site Admin
Nespoliehaj sa na to, ze to bude mechanikou. Kludne to moze byt aj poskodeny disk, RAM alebo problem Windowsu.
CrystalDiskInfo a HD Tune nehlásia žiadne problémy s HDD, tak ten by mal byť v poriadku. RAM si prebehnem cez memtest, ale nemám pocit, že by kohla byť problémová. Problém by mohol byť v tej mechanike, lebo ani v BIOSe ju neukazuje. Ale asi bude najlepšie ho poslať do servisu Lenovo, keďže aj niektoré písmenka na klávesnici sú vydraté. Tak už dám žiadosť aj na výmenu klávesnice.
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2015, 22:27)
UP//
Takže predsa len je vadná DVD mechanika v tom notebooku. Ako som ju cez víkend vytiahol z notebooku, tak ten ide zasa ako nový. Takže mi bude treba zohnať nejakú druhú, poprípade bude asi lepšie hľadať ten redukčný rám pre ďalší HDD, keďže sa DVD mechanika použila iba raz a aj to pri inštalovaní OS.
//autoeditácia príspevku (17 Mar 2015, 22:27)
UP//
Takže predsa len je vadná DVD mechanika v tom notebooku. Ako som ju cez víkend vytiahol z notebooku, tak ten ide zasa ako nový. Takže mi bude treba zohnať nejakú druhú, poprípade bude asi lepšie hľadať ten redukčný rám pre ďalší HDD, keďže sa DVD mechanika použila iba raz a aj to pri inštalovaní OS.
-
hrban
Addict
Dávaj ale pozor, môže byť, že je odpálená doska, nie len DVD mechanika, ak máš iný laptop, tak skús vybrať funkčnú DVD mechaniku a dať ju tam, ak pôjde, je to len DVD mechanika, ak nepôjde tak reklamácia a výmena dosky. (samozrejme nezabudni dať origo mechaniku tam kam partí, a nezoder šrób čo drží mechaniku.
)
Tak mechaniku nezobrazovalo ani v BIOSe a ani pri výbere bootovania. Ono ak by bola vadná aj doska, malo by sa to malo nejako prejavovať. Najviac ma to ale prekvapuje kvôli tomu, že tá mechanika sa použila iba pri inštalácií OS. Odvtedy sa vôbec nepoužívala. Je to divné, no akosi si začínam všímať, že táto rada G5xx je nejaká nekvalitná. Notebook už raz bol na reklamácií kvôli tomu, že prestalo fungovať podsvietenie LCD. Taktiež aj po rôznych stránkach píše xyz nespokojných majiteľov rady G5xx, že majú určité problémy.
-
guess.whoo
Redeemer
tak je to slabsi mid-range od toho netreba cakat zazraky..kazdopadne to daj reklamovat , mozno to nestihnu za 30 dni a dostanes nazad prachy