Kanada (praca, ubytovanie, zivotny styl, atd.)
Kanada (praca, ubytovanie, zivotny styl, atd.)
Ahoj, chcel by som sa vas spytat ci ste dakto boli v Kanade?,pretoze sa tam mozno chystam nabuduci rok,teda velmi by som chcel ale neviem ako to tam funguje, tak ak tam dakto bol, alebo dakoho pozna kto ma s tym skusenosti napiste prosim...
najviac ma zaujima kolko si človek potrebuje so sebou vziat, a ci bol u dakoho ubytovany,alebo mu to zriadila agentura...,sice cez agenturu moc nechcem ist,pretoze si hrozne vela pytaju, najradsej by som byval u nejakej rodiny, len je to asi tazke dakoho takeho zohnat ...
vopred dakujem za rady
najviac ma zaujima kolko si človek potrebuje so sebou vziat, a ci bol u dakoho ubytovany,alebo mu to zriadila agentura...,sice cez agenturu moc nechcem ist,pretoze si hrozne vela pytaju, najradsej by som byval u nejakej rodiny, len je to asi tazke dakoho takeho zohnat ...
vopred dakujem za rady
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
sprostredkovane info od ludi co tam ziju svedcia o tom, ze je to tam v pohode
tiez sa pripajam k ziadosti o info..
btw. tie viza su zatial len turisticke sest mesacne, v pripade najdenia prace musi zamestnavatel dokazovat, ze na danu poziciu nenasiel nikoho vhodnejsieho a az potom je moznost ziskat pracovne vizum(vraj to vobec nie je jednoduche)
Plati to co plati o USA, da sa tam zit na cierno, kym nespravime nejaku hlupost..
Pozeral som letenky a nevyzera to az tak zle..Ak by sa podarilo spravil by som si dovolenku(ak by sa dalo nieco ako Work&travel...)
Privitam kazdu informaciu
btw. tie viza su zatial len turisticke sest mesacne, v pripade najdenia prace musi zamestnavatel dokazovat, ze na danu poziciu nenasiel nikoho vhodnejsieho a az potom je moznost ziskat pracovne vizum(vraj to vobec nie je jednoduche)
Plati to co plati o USA, da sa tam zit na cierno, kym nespravime nejaku hlupost..
Pozeral som letenky a nevyzera to az tak zle..Ak by sa podarilo spravil by som si dovolenku(ak by sa dalo nieco ako Work&travel...)
Privitam kazdu informaciu
Ak tam chces pracovat tak skus "Skilled Worker Immigration"acek napísal:ano, viza zrusene, ale len Tie turisticke. Pracovne dalej treba. Tiez ma zaujima Kanada, hlavne praca. Ak by vedel niekto poradit na koho sa nakontaktovat.
Mam chut vycestovat na 2/3 roky.
Je to zalozene na bodoch, max. bodov je 100, minimum aby si sa tam dostal je 67. Education 25, Language Ability 24 etc.
Dalej musis ukazat ze mas pri sebe dost penazi, For a single person $10,168.
Kukni si tuto stranku : http://www.workpermit.com/canada/individual/skilled.htm
Ale ako som cital na forach je tam strasne velka konkurencia pretoze tam je dost vela pristahovalcov. Cez ten ich program sa tam dostane dost vela vzdelanych ludi.
EDIT:
http://www.mahiram.com/gossip/showthread.php?t=8283
je to aj takto niako....
Re: Kanada (praca, ubytovanie, zivotny styl, atd.)
Ono zalezi kde byvas, ja som momentalne v Calgary a po 6mesiacoch som sa prestahoval z downtownu do domu a ten veru nezamykame. Tak isto nie je nic neobvykle vidiet nastartovane otvorene auto pred supermarketom, ale fakt to zalezi od toho v ktorej casti si. V DT sme zatvarali este aj okna kedze susedov vykradli cez okno za bieleho dna...
/// aha az teraz som si vsimol datum
/// aha az teraz som si vsimol datum
Kludne napis viac ako si sa tam dostal ako to tam je z robotou .... 
Mohol by si mohol napisat skusenosti ?
Napriklad ci si tam na working holiday alebo nieco ine ako je to tam s pracou ci sa oplati atd.
Momentalne som tu na WH, mam moznost dostat LMIA ale urcite by som nepsravil test z aj kedze som sa ucil vzdy len nemcinu. Takze to vidim tak ze tu ostanem este na visitora a budem robit na cierno a buduci rok sa vratim na YP. Prace je tu dost, najma pre chlapcov, na stavbe sa zacina niekde okolo 18/hod. Sice to tu islo kusok dole kvoli rope, ale zase sa to vracia naspat, predtym som tankoval najviac za 1,1d/l teraz je to okolo 90c za liter [nejmenej som tankoval za 68c/l]. A ci sa to oplati, no neviem.. ide o to co od toho cakas, co vies robit.. a ci chces setrit alebo chces aj nieco videt. Napr taky obkladac tu ma 30d/h, ja momentalne staviam kancelarsky nabytok [nieco na styl ikeii] pre jednu malu firmu a mam 22 +plus prepacany overtime [ten nie je vsade]Hlavne si tu treba zvyknut na dlhsie vzdialenosti, doma som bol zvyknuty ze som bol za 30min na chopku, tu trva 30min kym sa dostanem z mesta a dalsia hodka a pol na hory.
Tak rozhodne tam nechcem ist zarobit
staci ak si zarobim na to aby som mal na zaplatenie najmu + najnutnejsie veci a aby zostali nejake peniaze aj na cestovanie do okolia. Tiez chcem ist na WH bolo tazke sa zmestit do toho casu ktory uvadzaju ako napriklad ze do 3 minut uz su vsetky miesta obsadene atd. Inak nikdy si sa neucil anglinu a uplne v pohode sa tam dorozumies ? A ak sa este mozem opytat isiel si cez nejaku agenturu ktora ti pomahal pri vybvovani praci alebo vsetko si si robil sam ?
Ono to zalezi len od toho ci im pojde stranka normalne alebo bude padat. Minuly rok to bolo prec do cca 5min, vyplnil som to prvykrat a vypisalo mi chybu ..tak som to musel robit vsetko odznovu a aj tak som mal cislo 146 takze to vobec nie je tazke ked vies rychlo pisat. AJ som sa naucil len z filmov a hier, cize rozumiem ale mam problem tvorit. Ludia tu rozpravaju pekne, dobre im rozumiet a tiez ti v pohode vsetko zopakuju ked nerozumies, ak si sa dakedy ucil AJ tak sa tu nemas coho bat. Pracu som si tu vlastne ani nehladal ked som prisiel vybavil som si SIN, a na druhy den pisal na FB [Czech and Slovak friends in Calgary] nejaky cech ze hladaju jedneho cloveka, tak som mu napisal a mal som prvu robotu, na zimu ma zase doporucil dalsi cech ktoreho som spoznal na ture, a tam pracujem doteraz.
Pripominam ze zajtra sa otvara WH do Kanady pre Slovensko 
vies mi povedat, co presne to je?
Kanada, Kanada, uz sa na nu tesim, hlavne na francuzstinu
a aj na Schwartz's Smoked Meat