Windows 7- nedá sa vytvoriť systémová partícia
Windows 7- nedá sa vytvoriť systémová partícia
Ahojte rozhodol som sa z Windows 8 prejsť na windows 7. Nahodil som boot usb pripojím dostanem sa až po časť kde sa vyberá miesto nainštalovania na akú Patríciu. Tu som všetky Patrície zmazal. Dám vytvoriť novú tá sa vytvorí ako primárny oddiel a žiaden systémový sa nevytvorí. A keď to tam chcem nainštalovať tak vyhodí hlášku:
Instalační porgram nemohol vytvoriť nový systémový oddíl nebo najíť existující systémový oddíl.
Skúšal som už všetko formát cez ubuntu potom príkazový riadok a nič nepomáha.
HDD je Samsung pro 250GB doska asus x99-a
Edit:
Skúšal som to dať na iný disk a tam to tiež nejde. Pričom ten starý disk normálne na starom pc fungoval.
Instalační porgram nemohol vytvoriť nový systémový oddíl nebo najíť existující systémový oddíl.
Skúšal som už všetko formát cez ubuntu potom príkazový riadok a nič nepomáha.
HDD je Samsung pro 250GB doska asus x99-a
Edit:
Skúšal som to dať na iný disk a tam to tiež nejde. Pričom ten starý disk normálne na starom pc fungoval.
Re: Windows 7- nedá sa vytvoriť systémová partícia
Máš v PC aj druhý disk pri inštalácií na Samsung?Ak áno ,tak ho odpoj a skús.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nebude problem v nastaveni UEFI v biose???
-
Soviet
Darca
Vcera som sa babral s rovnakym problemom a jedine ako som to vyriesil bolo napalit instalcku na cd
(kedze som uz nemal nervy po 15min nieco hladat). Nejaky problem s USB instalaciou a to som nanu pouzival oficialny Microsoft Tool na vytvorenie boot usb.
Vyskusat ale mozes: http://druss.co/2014/07/fixed-setup-was ... -from-usb/
Vyskusat ale mozes: http://druss.co/2014/07/fixed-setup-was ... -from-usb/
Skúšal som.
1. nastaviť bios http://ulozto.cz/xtMjVeZu/kontrola-rar tu sú obrázky ako je nastavený. + som ešte vypol security booot
2. 3 rôzne inštalácie windows 7
3. usb som skúšal v usb3 aj v usb 2 slotoch
4. naformátovať ssd v linuxe na ntfs
5. naformátovať ssd cez program na výrobne nastavenie
6. vytvorenie a naformátovane particie pomocou príkazového riadku pričom som z toho disku spravil systémový ale aj tak ma to nepustilo. Dokonca som mu vytvoril aj 100mb zvazok a stále to nešlo.
7. updatovat bios
8. resetnut bios cez jamper
9. znova nastavit bios
10. skúsil som zapojiť normálny disk a naň to nainštalovať ani tam to nešlo
11. stále pri štarte pri držaní F8 mi vyhadzuje spustenie bootovania v UEFI alebo v klasickom ale predsta je to vypnuté podľa obrázkov sa o tom môžete presvedčiť a stále to ponúka možnosť bootovania v UEFI.
12. nainštalovať Windows 8 a tá marha tam ide bez problémov.
+ inštalačky normálne cez príkazový riadok/program ofico od windows alebo free a nejde to + som vymazal ešte jeden súbor z usb ako to odporúča win aby to nebootovalo v UEFI
Edit: Podľa toho návodu alebo jemu podobnému ešte do podrobnejšia som to robil a nepustí ma to ďalej.
1. nastaviť bios http://ulozto.cz/xtMjVeZu/kontrola-rar tu sú obrázky ako je nastavený. + som ešte vypol security booot
2. 3 rôzne inštalácie windows 7
3. usb som skúšal v usb3 aj v usb 2 slotoch
4. naformátovať ssd v linuxe na ntfs
5. naformátovať ssd cez program na výrobne nastavenie
6. vytvorenie a naformátovane particie pomocou príkazového riadku pričom som z toho disku spravil systémový ale aj tak ma to nepustilo. Dokonca som mu vytvoril aj 100mb zvazok a stále to nešlo.
7. updatovat bios
8. resetnut bios cez jamper
9. znova nastavit bios
10. skúsil som zapojiť normálny disk a naň to nainštalovať ani tam to nešlo
11. stále pri štarte pri držaní F8 mi vyhadzuje spustenie bootovania v UEFI alebo v klasickom ale predsta je to vypnuté podľa obrázkov sa o tom môžete presvedčiť a stále to ponúka možnosť bootovania v UEFI.
12. nainštalovať Windows 8 a tá marha tam ide bez problémov.
+ inštalačky normálne cez príkazový riadok/program ofico od windows alebo free a nejde to + som vymazal ešte jeden súbor z usb ako to odporúča win aby to nebootovalo v UEFI
Edit: Podľa toho návodu alebo jemu podobnému ešte do podrobnejšia som to robil a nepustí ma to ďalej.
-
Soviet
Darca
Tak ako vravim, vyskusat instalaciu z DVD. Ta pojde istotne. Ja som daval rovnaky image aj na usb, kde to neslo a na dvd a tam som v pohode siel ..Taktiez ofik windows
Ak nemas moznost dvd, tak to mas blbe.
Pripadne zrobit boot instalacku Win7 inym softom na USBcko.
Pripadne zrobit boot instalacku Win7 inym softom na USBcko.
nebude vadiť že tá mechanika bude cez usb ?
-
Soviet
Darca
Ak mas externu, tak by snad nemalo vadit. Treba vyskusat.
Ja som mal ale pri dvd problem pred koncom instalacie, ze mi hodilo BSOD, kde som musel odpojit mys/klavesnicu (notebook) aby mi potom isla. Tak snad nebude vadit mechanika pripojena v usbcku.
Ja som mal ale pri dvd problem pred koncom instalacie, ze mi hodilo BSOD, kde som musel odpojit mys/klavesnicu (notebook) aby mi potom isla. Tak snad nebude vadit mechanika pripojena v usbcku.
tak si mal pravdu mechanika zapojeni sata to spravila a ide to v pohode
Mne sa stalo toto iste, viac krat, akonahle to nabehne do install menu.. odpojis usb, ides tam kde su particie, tam to formatnes, pripojis usb, a instalujes dalej! 
Presne tu istú chybu vyhadzovalo aj mne pri USB inštalácii a ten isty image z DVD uz nebol problem nainštalovať, nabudúce vyskúšam radu od BlackRa1n-a [emoji4]