Zmeny pre autoškoly
Zmeny pre autoškoly
Pozdravujem mate niekto nejake bližsie info co sa tyka tych gps pre autoškoly?
Neviete kedy to ma byt povinne a co budeme potrebovat ako autoskola? Popripade je tu niekto kto ma autoskolu?? Dakujem.
Neviete kedy to ma byt povinne a co budeme potrebovat ako autoskola? Popripade je tu niekto kto ma autoskolu?? Dakujem.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zmeny pre autoškoly
povinne to bude od 1.9.2015, nie je vsak problem si tento monitorovaci system zabezpecit uz teraz... investicia je cca. 400e na jedno vozidlo, pricom je system plne automatizovany, bude mozne si aj spatne prehrat zaznam ci uz instruktorom, majitelom alebo ziakom... takze ziak nebude ukrateny o povinne odjazdene hodiny ani o vsetky aspekty, ktore by mal v ramci praktickej vyuky, a Ty si mozes kontrolovat pracu instrutorov, ci sa len so ziakmi nevozia iba po zabudnutej okreske z mesta do mesta, ale aj jazdia po meste ci dialnici, ci neodrbavaju na kilometroch napr. na sukromne jazdy apod...
pytaj sa, ak Ta este nieco zaujima...
pytaj sa, ak Ta este nieco zaujima...
to asi znamená že decká si už nezajazdia z inštruktorom to kauflandu alebo k nemu domov 
-
RATZINGER666
Darca
mozu, ale nie nonstop kazdy den 
ale minimalne sa ti nezacne jazda, odvezies instruktora domov na kavu a nebudeš ho v aute čakať jak puk pol hodinu kedy uráči prísť naspäť
-
RATZINGER666
Darca
...no a presne kvoli tomu sa to zavadza... aby si po jednej vyucovacej hodine nemal nabehanych 5km a pomedzi to sa pojde cez vikend instruktor previezt s frajerkou do kupelov na ucet autoskoly... takze ziak ziska plnohodnotny vycvik, majitel istotu a instruktor bude musiet byt zodpovedny... a nespat na dialnicnej jazde na mieste spolujazdca 
-
Fabo
Hardcore addict
Inak ked uz to rozoberame... je urcene nejak co musia jazdy obsahovat? Nejake mesto, medzimesto, den noc... ?
Lebo teraz ked sa o tom bavime tak som si spomenul na sestru, ktora (okrem inych problemoch s autoskoulou - Bett Kosice, vyhybajte sa) ma nedavno sokovala s tym, ked mi povedala potom co dostala vodicak, ze ide prvykrat mimo mesto a prvykrat za tmy...
Lebo teraz ked sa o tom bavime tak som si spomenul na sestru, ktora (okrem inych problemoch s autoskoulou - Bett Kosice, vyhybajte sa) ma nedavno sokovala s tym, ked mi povedala potom co dostala vodicak, ze ide prvykrat mimo mesto a prvykrat za tmy...
-
hojko
Site Admin
Fabo: Jazdy si predsa planovala ona po dohode s instrukturom, takze je jej problem, ze nejazdila v noci. A v letnych mesiacoch asi malokto jazdi v noci. Ze nebola mimo mesta, tak to je uz problem oboch, hlavne instruktora, ktory ju na takuto jazdu nevzal.
-
RATZINGER666
Darca
tak ono je to hlavne o vzajomnej dohode, inak to nie je nikde presne definovane... je vsak jasne, ze nie je v poriadu, aby ziak jazdil vsetky jazdy iba po jednej ceste z jedneho konca mesta na druhy, alebo opacne, same medzimesto po zasitych cestach... ziak by mal absolvovat vsetky situacie, ktore sa vyucuju... pri kvalitnom instruktorovi si moze taketo jazdy naplanovat... to vsak moze byt problem pri poziadavke v jazdeni v sere, tme, na snehu, v lejaku alebo podobne... nehovoriac o elektrickovych krizovatkach a podobne... napr. sneh, noc a podobne sa riesi v pripade potreby dodatocnymi kondicnymi jazdami v inom obdobi...
-
Fabo
Hardcore addict
hojko: praveze neplanovala. Planovanie prebiehalo cca stylom "Stvrtok o druhej mam cas. Prides alebo mam volat dalsiemu?"
zdravim je nejake znenie v zakone uz aj ?alebo v akom stadiu to je ? ak to ma byt povinne od 1.9. ja hladam kukam a nic na nete som nenasel a na tych nasich sedeniach sa tiez nic nove nedozvieme ako to ma vlastne v praxi vyzerat maju byt vraj nejkake citacky a kluce a vsetko v elektronickej podobe ....
no z jazdami je to aj tak ako poniektory pisete no v prvom rade ide o to aky instruktor si vas vezme pod kontrolu a hlavne je aka autoskola to je len dufam ze tie takpovediac "kufrikove autoskoly" ktore produkuju za mesiac hotovych vodicov tak im sa konecne troska klepne po prstoch.
Ja som za nech si to kazdy povinne odjazdi potom aspon nebudu problemy na cestach aj ked bude potom treba menit aj metodiku vyucby a to zase neviem ci niekto pozera aj nato.
no z jazdami je to aj tak ako poniektory pisete no v prvom rade ide o to aky instruktor si vas vezme pod kontrolu a hlavne je aka autoskola to je len dufam ze tie takpovediac "kufrikove autoskoly" ktore produkuju za mesiac hotovych vodicov tak im sa konecne troska klepne po prstoch.
Ja som za nech si to kazdy povinne odjazdi potom aspon nebudu problemy na cestach aj ked bude potom treba menit aj metodiku vyucby a to zase neviem ci niekto pozera aj nato.
No styl vyucby ostava rovnaky ide to ze sa vsetko bude zaznamenavat, podla mna to bude praktickejsie ja v tom vidim same vyhody akurat nejake tie naklady na montaz inac nic strasne...funguje to na naslednom principe najprv sa naloguje instruktor, potom ziak celkova trasa sa im zaznamenava je spatne odkontrolovatelna, ziakovi sa pripocitavajú hodiny, uklada sa to do nejakej internej databazy vsetko ako ma byt...inac videl som to aj v reportazi tak sa pozrite http://www.tvnoviny.sk/domace/1783830_d ... na-tanieri
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2015, 9:45)
No ja osobne si myslím ze je to spravny krok, na Slovensku sa zneuziva uplne vsetko, musime byt doraznejsi...kvalitnejsia vyucba by mala znamenat lepsie pripravenych soferov, pre mna ostava otazkou akym spôsobom to ma fungovat a ci to bude ponukat viac firiem alebo len stat urci kto je na to opravneny ?? Na internete zrejme este niesu ziadne informacie o firmach ktore su schopne takuto sluzbu dodat ? Ak ano tak dajte info
dik
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2015, 9:45)
No ja osobne si myslím ze je to spravny krok, na Slovensku sa zneuziva uplne vsetko, musime byt doraznejsi...kvalitnejsia vyucba by mala znamenat lepsie pripravenych soferov, pre mna ostava otazkou akym spôsobom to ma fungovat a ci to bude ponukat viac firiem alebo len stat urci kto je na to opravneny ?? Na internete zrejme este niesu ziadne informacie o firmach ktore su schopne takuto sluzbu dodat ? Ak ano tak dajte info
-
audiotrack
VIP
tak samozrejme že väčšina inštruktorov má túto prácu len ako bokovku, a jazdy teda plánujú kedy im vyhovuje. Ale som si istý, že keby sa ozvala že chce skúsiť aj jazdu v noci, tak za tie tri mesiace a tých 40 hodín či koľko je by si jeden večer dokázal vyčleniť a nájsť kompromis. A ak nie, tak dovidenia, treba skúsiť inú školu kde ti výjdu v ústrety. Autoškôl je dnes viac ako dosť, a ich majitelia sú si vedomí že žiaci živia ich, nie opačne (ale toto si mala zistiť ešte pred začatím kurzu či sa dá dohodnúť)Fabo napísal:hojko: praveze neplanovala. Planovanie prebiehalo cca stylom "Stvrtok o druhej mam cas. Prides alebo mam volat dalsiemu?"
-
Fabo
Hardcore addict
V tomto pripade bohuzial nie. Dovidenia a skusit inu skolu - k tomuto sme boli niekolkokrat vzdialeni len jeden-dva telefonaty. Nakoniec to teda sestra preskakala cele v tej autoskole, ale dovody by boli na inu debatu mimo ramec fora.
Vo vysledku, ako hovorim, vyhybajte sa.
Vo vysledku, ako hovorim, vyhybajte sa.
Taka aby som bol úprimný, tak nemyslím si, že autoškola musí predviesť všetky možné jazdy. Iste, medzimesto, mesto je základ.
Ale jazda v noci? Čím sa líši od jazdy vo dne? Mala by autoškola zabezpečovať aj jazdu na zasneženej vozovke? Má zabezpečovať jazdu na diaľnici v regiónoch, kde žiadna nie je?
Ale jazda v noci? Čím sa líši od jazdy vo dne? Mala by autoškola zabezpečovať aj jazdu na zasneženej vozovke? Má zabezpečovať jazdu na diaľnici v regiónoch, kde žiadna nie je?
co viem, co robi najviac ludom problem, tak to ze pridu prvy krat do mesta autom kde jazdia elektricky, elektricky su pre nich nocna mora..
-
guess.whoo
Redeemer
ja som nerobil autoskolu v meste kde chodia elektricky a zvladam to v pohode
pravdupovediac sa im snazim vyhnut a vzdy sledujem ako sa spravaju vodici predo mnou v blizkosti elektriciek
Čo je tak ťažké na jazde v meste s električkami? Ja som tiež robil autoškolu v meste bez nich, ale teraz mi to nerobí najmenší problém. Stačí si len pri zabočovaní doľava kontrolovať spätné zrkadlo a si v pohode.
-
Fabo
Hardcore addict
Spomenut si ze treba kontrolovat a nezlaknut sa ked sa tam nejaka zjavi