Neuznana reklamacia
Neuznana reklamacia
Dobry den, dnes mi prisel z reklamacie mobil xperia e3, dovod reklamacie bol vadny displej(vadne pixely, uzky biely pasik cez displej, a "vypalovanie" casti aplikácií na displeji po urcitom case, napr zapnuty tapatalk a ten biely kruh -logo tapatalku ostal na displeji vypalenyv ale po case zmizol... )
Reklamaciu neuznali, servis napisal ze zariadenie bolo otestovane na základe udavanych poruch s vysledkom, ze pristroj vyhovel specifickym poziadavkam vyrobcu a prešiel finalnym testom
Pritom zavady su viditelne cez deň pri vyssom jase a pri stiahnutej stavovej liste... Pixely vidno ze su zle (R/G/B bodky)a vypalene UI aplikacii tiez..
Poraditr co mam robit?
Mobil bol kupovany z eshopu mobilpc.sk (EU distribucia)
Bol na "teste v nemecku" (w-support.com)
Vopred dakujem za odpovede..
Reklamaciu neuznali, servis napisal ze zariadenie bolo otestovane na základe udavanych poruch s vysledkom, ze pristroj vyhovel specifickym poziadavkam vyrobcu a prešiel finalnym testom
Pritom zavady su viditelne cez deň pri vyssom jase a pri stiahnutej stavovej liste... Pixely vidno ze su zle (R/G/B bodky)a vypalene UI aplikacii tiez..
Poraditr co mam robit?
Mobil bol kupovany z eshopu mobilpc.sk (EU distribucia)
Bol na "teste v nemecku" (w-support.com)
Vopred dakujem za odpovede..
Re: Neuznana reklamacia
urob fotky a pripoj ich k opatovnej reklamacii
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Existuje aj u mobilov nejaké percento vypálených pixelov ktoré je v "norme"? Pri TV, monitoroch to niekedy býva v návode napísané, že určitý počet nie je možné reklamovať ako chybu. Či už niečo také nefunguje vôbec?
ano je
Pocet vadnych pixelov na mojom zariadeni je viac nez 20. Uvidime co odpisu na mail kde som im objasnil situaciu a poslal fotky displeja.. Ak ani to nezaberie tak pohrozim SOI a znaleckym posudkom.. Som ochotny to spravit lebo tá vada tam je ale neviem ci sa to oplatí z hladiska casu...
Mám problém z reklamáciu LG G2. Asi pred pol rokom som rozbil display a dal som ho opraviť známemu. Po oprave asi po mesiaci sa mi nafúkla batéria, tak som ho poslal na reklamáciu do shopu odkiaľ je kúpený. Všetko prebehlo v poriadku, mobil vy reklamovali, no asi po týždni som si všimol že dispaly nereaguje správne, tak som im písal že mobil budem posielať znova. Išlo o to že stred dispalya vôbec nereagoval, no keď som ho stlačil, tak vtedy fungoval správne (asi ho pri prvej reklamácií zle poskladali). Mobil som poslal, oni napísali že ho poslali do servisu. Mobil prišiel s papierom že reklamácia neuznaná kvôli mechanickej chybe, no mobil už fungoval ako mal, aj keď nebola uznaná reklamácia. Tak som to nejako neriešil. No pred mesiacom sa mi batéria opäť nafúkla a mobil som poslal na reklamáciu. No po 31 dňoch mi prišiel s tým že ho neopravia kvôli mech. poruche, ktorú ešte ani nešpecifikovali. Čo mám robiť? Dá sa s tým vôbec niečo robiť?
Edit: A ešte dokonca prišiel s polotvoreným zadným krytom ktorý vôbec nedrží.
Edit: A ešte dokonca prišiel s polotvoreným zadným krytom ktorý vôbec nedrží.
Da sa zavriet pri nafuknutej baterii? Na baterie sa dava zaruka len 6 mesiacov. Mechanicka porucha znamena co? Aky suvis s tym ma bateria? Ziadal by som vysvetlenie.
Napis im nieco v zmysle " ziadam o písomne vysvetlenie o akú mechanickú poruchu sa jedná a ako sa vzťahuje na batériu aby som to mohol doložiť pri podávaní sťažností na príslušný úrad ( SOI). "
Neviem ci ti stazovanie na SOI v tomto pripade pomoze. Servis odmietol uznat reklamaciu z nejakeho dovodu (ktory by mal byt uvedeny na reklamacnom protokole - ak nie je, treba si ho vyziadat!). Ak sa ti to nepozdava, zostava ti jedine sa obratit na znalca, ktory sa vyjadri k tomu ci reklamovany problem suvisi s padom alebo nie, a teda ci servis postupoval spravne pri odmietnuti opravy. V pripade ze ti da znalec za pravdu, mozes sa s tymto znaleckym posudkom obratit na servis znova, a opravu ti musia vykonat v ramci zaruky. Akurat neviem ako je to s cenou za posudok, ci mozes ziadat od servisu preplatenie aj tychto nakladov, a teda defacto ci sa ti to vzhladom na cenu telefonu oplati.
Zatiaľ neodpísali, takže neviem o akú mech. chybu ide. No ten kryt sa nedá ani zatvoriť, ako by boli polámané tie "cvoky" alebo ako to tam drží. Je tam niekoľko cm medzera a normálne vidím do vnútra. Jak som ho posielal. tak batéria bola nafúknutá len mierne, a bolo to vidno len pod istým uhlom. Takže mobil vyzeral úplne normálne, a bežný človek by si ani nevšimol že je nafúknutá.