Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa Bobr »

Kazdy nech si cvici, jak mu to vyhovuje.., pre mna zamna aj kazdy den :posilka2:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

bobr napísal:Kludne si cvic ako uznas za vhodne, ale kedze ja som zamerany na silovy trojoboj aj cely nas klub a nikto tak u nas necvici ako ty popisujes, tak nebudem ani ja. A to u nas pretekari dvihaju ine vahy...
Sheiko, Ivanov, Fomin a v neposlednom rade Simonsov WSB vsetko uznavany trojbojarsky trenery a ich treningy su postavene najma na tom ze sa drepuje a benchuje aspon 3x do tyzdna, celkom zaujimave.

Mam taky dojem ze vo vasom klube asi ficite najma na Petrasovych treningoch.

Hold pretekary u vas maju asi tiez solidne nasypane.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Mozem ti povedat, ze nemaju pretoze nemozu mat

//toto zboznujem niekto dokaze nieco viac ako ty a uz hned musi byt "nasypany"... v tejto teme uz nebudem radsej teda diskutovat :smt006
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Mozem ti povedat, ze nemaju pretoze nemozu mat
Pohybujem sa uz v oblasti silovych sportoch dost dlho aby som vedel ze drepnut 400 kilo sa cisto neda.

Ze nemozu mat je len naivna zidealizovana predstava o tomto sporte. Sype sa jak v trojboji tak aj v tazkej atletike, a ked sa nato nepride tak bud preto lebo sa nato kasle alebo pretekary vhodny cas vysadili.

Ked tu tvoj kamarat nesype tak to musi byt geneticky zazrak a po par kurach by bol schopny drepnut zrejme aj 600 kil, uvazuj trochu clovece ci to je vobec realne.

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2015, 15:19)
komentar v karme napísal:je to realne, pretoze ja nesypem a drepujem v seriach cez 200kg bez dresu a bandazi, takze uvazuj ty
200 kil neni nic svetoborne, kedysi tym trojbojarskymi drepmi som to drepoval aj ja a tiez nesypem. My sa tu ale bavime o 400 kilach.

Inak to si taka nula ze mi to musis oznamovat do karmy alebo sa hanbis tu verejne?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, že nikto čistý 400 kg nedrepne, že sa tu o tomto vôbec bavíme.. čistá naivita.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

keď už ste pri drepoch ake vahy davate na legpress? a serie?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je ťažko určiť, keďže každá mašina je iná. ;)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

a čo ty mohol by si povedať verim tomu že cvičiš nohy
Erickk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Erickk »

Mám taký problém. Neviete od čoho môže byť bolesť v zápästí po pustení činky? Pri bicepsovom cviku s veľkou činkou som mal tento problém. Počas cvičenia žiadna bolesť a akonáhle som pustil činku tak mi vystrelila silná bolesť "od tej guľatej kostičky smerom k lakťom".
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

Erickk
nenamáhaš zápästie s nejakými brutálnymi váhami ( nie len cviky na biceps, ale aj bench, ramená etc. ) ? - ak hej, tak možno trocha ubrať z váhy ....
resp. dáko by som tie zápästia asi spevnil a trocha pocvičil predlaktie + nejaká kĺbovka
ale nič iné ma nenapadá .... možno niekto ti poradí niečo lepšie ...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

VC nie je na bicepsovy zdvyh uplne idealna. Je rovna a ludom s mensou flexibilitou zapastia moze sposobovat presne toto. Daj si par tyzdnov celkovo od tohto cviku pauzu, zrejme sa ti zapastie uz zapalilo a potrebuje sa vyliecit. Potom prejdi na EZ cinku a ked to nebude lepsie, tak sa spoj s doktorom, najlepsie sportovym.
Erickk
Light Expert
Light Expert

Dal som si pauzu s týmto cvikom, nahradil som ho spodnou kladkou a bolesť je tam minimálna. Uvidím aké to bude po pár týždňoch. Možno to bude tým, že som celý život nenamáhal nejak extra ruku a bola hrozne oslabená. Každopádne vďaka za odpoveď.
romanku
Novice
Novice

Príspevok od používateľa romanku »

najdôležitejšie na cvičení je pravidelnosť a motivácia. Ak ju máš tak sa jej drž, mne pomohlo vycapiť si motivačný slogan nad posteľ a každý deň s ním zaspávať a pri ňom sa zobúdzať. Nikdy nepovoľ z tréningov, musí to byť súčasť tvojho každodenného života, len tak budeš naozaj dobrý!
94faroSVK
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 94faroSVK »

Viem, že môj príspevok nebude patriť na 100 percent do tejto témy ale keďže sa tu diskutuje najviac tak to píšem sem.

Má niekto skúsenosť s plastikou kolena ? (roztrhnutý predný skrížený väz)

Včera mi ortopéd naznačil, že by bolo dobré pouvažovať nad plastikou. (Aby ste boli v obraze, 2x artroskopia, 1x napravenie jabĺčka keďže často vyskakovalo a bolo deformované).
Na to, že mám 20 rokov a úplne roztrhnutý skrížený väz nie je boh vie čo.

Hovoril, že rehabilitácia môže trvať aj pól roka-rok, to beriem, s tým nemám problém. Len čo sa mi nepáči je 6 týždňová fixácia/ortéza. Možno je to tak kvôli tomu aby sa riziko nejakých problémov zmenšilo. 6 týždňov doma bez väčšieho pohybu mi moc nevonia. A hlavne nie cez leto. O rok zas končím školu a chcel by som ísť čo najskôr pracovať tak ani to nie je boh vie jaké dobré riešenie.

Tu som našiel http://www.vladozlatos.com/blog/clanky- ... olena.html , že po týždni od operácie dokázal bicyklovať.
Podla vás je lepšie dodržať to čo ortopéd povie, čiže fixácia na 6 týždňov, alebo skúšať ten bicykel aj keď cez bolesť ?

Samozrejme, že ešte tam nie som, ale za opýtanie a informácie nič nedám :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nikto tu nie je ortoped tak ti asi nikto nepovie. Ked chces poznat iny nazor tak chod do sukromnej kliniky a spytaj sa tam.
Koleno nie je sranda a odje*at si ho koli tomu ze je niekto debil a rozhodne sa si robit po svojom lebo sa mu nechce cakat s ortezou...to je uplne iny level sprostosti (netvrdim, ze to mozne nie je, ale ist na to len koli nejakemu clanku na nete je risk, ktory normalny clovek proste neurobi).
Kipper34
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Kipper34 »

Zdravím mám menši problém s mojimi bicepsmi keď ich zatnem tak sú ok 42(napumpované aj 43), ale keď sú v kľude napr. počas chôdze tak sú veľmi veľmi malé :( ako keby som ani necvičil(3 roky) neviem kde robím chybu.
Môj plán
1.Zdvih velkej činky 4x8-10
kladivá 4x8-10
jednorucky v sede 3x8

2.zdvih vč nadhmatom 4x10
zdvih ez 4x10-8
scottovka 3x8
Bicák cvičím raz do týždňa, váhy volím akurát aby som zvládol tých 8-10 oakovaní, techniku mám ok, stravu sa snažím dodržiavať ale nie vždy sa to dá :D
Už ma to sere keď vidim ako niekto zdvihne činku 3x a rastie mu to... ja makám a nič, čo by ste mi poradili dik.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Kipper3r podla mna zbytocne vela cvikov na biceps, je to jeden z najmensich svalov netreba tolko... Osobne cvicim biceps raz max dva krat do tyzdna a to bud velka cinka alebo jednorucky v sede (len do 90° zadrzane na 2 sekundy) 3x8 a ruky mam podla okolia "velke" (obvod neviem, zajtra zmeriam :D )ty yz podla mna zbytocne prepalujes ten sval a potom poriadne nerastie... Hlavne treba mysliet na to, ze velkost ruky robi najma triceps aj ked sa to nezda ;)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

To sa možno len tebe zdá, že sú malé. Iní ťa môžu vidieť inak. Takisto ten o ktorom si myslíš, že 3x zdvihne činku, má možno ten istý problém ako ty.

Inak to tak proste býva, že niekto má určitú partiu slabšiu a môže robiť čokoľvek a nerastie to tak, ako by si predstavoval. U mňa sú to lýtka. Môžem ich cvičiť koľko chcem a stále si pripadám ako srnka. Môj kamarát nebol v živote v posilke a nohy má také, že plačem, keď ich vidím.
Erickk
Light Expert
Light Expert

Zajtra by som chcel v posilke skúsiť prvý krát mŕtve ťahy. Dlhšie som sa na tento cvik odhodlával práve kvôli náročnosti. Naštudoval som si techniku no zaujímalo by ma, že koľko opakovaní a sérií. Niekde som čítal že je dobré robiť 8x2 a na inej stránke zase 4x6... :nono:
Tomas0100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Tomas0100 »

skus si najprv techniku prázdnou tyčou úchop ako ti vyhovuje môžes skusit aj jednu ruku vytočenu opačnym smerom kvoli stabilite... ja robim 4 serie po 8 opakovani.. ale casto krát ked idem napr stovkou iba tak dam si aj 12-14 opakovaní na seriu.. Pri vyssich vahach sa snazim 8x a pri maximalke kolko dam.. čo je tak 4.. cca

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2015, 17:46)
pinco napísal:To sa možno len tebe zdá, že sú malé. Iní ťa môžu vidieť inak. Takisto ten o ktorom si myslíš, že 3x zdvihne činku, má možno ten istý problém ako ty.

Inak to tak proste býva, že niekto má určitú partiu slabšiu a môže robiť čokoľvek a nerastie to tak, ako by si predstavoval. U mňa sú to lýtka. Môžem ich cvičiť koľko chcem a stále si pripadám ako srnka. Môj kamarát nebol v živote v posilke a nohy má také, že plačem, keď ich vidím.
Presne tento problem mam aj ja... ja som kvoli tomu zacal cvicit lýtka 3x do tyzdna :D
Napísať odpoveď