DOVOLENKA

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kremienok
Amateur
Amateur

DOVOLENKA

Príspevok od používateľa kremienok »

Som 2x ženatý. Z 1. manželstva mám dve dospelé deti, ktoré sú samostané a majú svoje rodiny. Manželka chce ísť na dovolenku k moru s dcérou, ktorá je v jej starostlivosti a má 17 rokov. Jej bývalý sa o dcéru nestará, zaplatí výživné, občas zavolá ako sa má a to je všetko. Manželka sa snaží jej vynahradiť všetko, chodíme spolu na kúpaliská, na rôzne akcie, v lete sme stále niekde na výlete samozrejme spolu. Teraz som ale zaskočený lebo si vybrala dovolenku skoro za 4000€ a chce zobrať aj dcéru. Mne sa to nepáči, lebo jej hovorím, že chcem ísť s ňou na dovolenku, chcem si odýchnuť a užiť si a nie byť s pubertiačkou na izbe. Okrem toho chce to zaplatiť z našej kasy a jej otec jej neprispeje ani korunu. Povedal som jej, že dobre ale aj ja chcem 1000€ čo bude stáť jej pobyt a chcem dať aj ja mojím deťom lebo majú na to nárok a to sa jej už nepáči... Vzniká u nás dosť problém a neviem ako to vyriešiť. Manželka má kasu ja nemám ani len prístup na jej účet /hoci mesačne zarábam daleko viac ako ona/.... Ako to mám vyriešiť??
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: DOVOLENKA

Príspevok od používateľa audiotrack »

najväčší problém vidím v tom poslednom, že si dovolil za tú dobu čo ste spolu aby ovládla celú kasu. Neviem prečo ste si nespravili spoločný účet, prečo si nenárokuješ na časť svojích peňazí ale všetko jej poslušne odovzdávaš... Nemal by si teraz takéto starosti.

čo sa ale samotného problému týka, 4000 je riadne vysoká suma. To chce kam ísť, do austrálie na mesiac? Alebo do 10 hviezdového rezortu kde chodí svetová smotánka? Hlavne by si jej mal vyhovoriť takú drahú dovolenku, načo jej to je, čo okrem vysokých účtov a zážitku ktorý pominie rovnako ako z lacnej dovolenky jej to dá do života. A ak spraví kompromis a nájde niečo lacnejšie, sprav kompromis aj ty choď tam s ňou a jej dcérou. Nabudúce pôjdete zase s tvojími deťmi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako sa hovori, najlepsie by bolo o tom sa porozpravat. Ale asi len malokto sa dokaze o urcitych veciach porozpravat a este si ich aj vysvetlit. Skus manzelke vysvetlit, ze nech sa uskromia s dovolenkou a nech stiahnu svoje naroky o polovicu a zaroven jej skus vysvetlit, ze chces ist na dovolenkou s nou len vo dvojici. Vyplata na jej ucet je tvoja chyba, s tym treba nieco podniknut (pristup k uctu, zalozenie vlastneho uctu).
kremienok
Amateur
Amateur

Už som sa neraz pokúšal dohodnúť sa na účte, je pravda, že som mal v prvom manželstve fin. problémy ale už je to dávno preč a som čistý, ja zarábam dosť slušne a ona nemá ani 450€ ... viem je to moja chyba. a čo sa týka dovolenky, ideme spolu na jednu na celý týždeň na Slovensku a s jej dcérou, tak fakt nevidím dôvod prečo by mala s nami ísť aj do zahraničia, nech to stojí čo to stojí. Toto jej nedokážem vysvetliť. Pri poslednej hádke, mi povedala, že ak si staviam podmienky, tak sa môžme rozísť a nemusíme byť spolu, čo si myslím, že tiež nie je správne.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

A ona si podmienky nekladie ? :P
kremienok
Amateur
Amateur

kámo NIE!
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kremienok napísal:Už som sa neraz pokúšal dohodnúť sa na účte...
a čo sa máš čo dohadovať? Keď nesúhlasi, stačí v práci v účtarni zmeniť číslo účtu a nech ti peniaze chodia na tvoj účet. A prípadne jej potom každý mesiac pošli 3 stovky na chod domácnosti, ostatné bude tvoje vreckové. Jej sa nepáči že nevieš hospodáriť tak drží kasu, a tebe sa má páčiť že vyhodí 4 litre z tvojich von oknom?
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Akože nie ? A to, že chce ísť s dcérou - čo sa ti nepáči - nieje podmienka ? Alebo že tam dcéra pôjde pod podmienkou rozchodu ? Ak tá hádka bola o dovolenke, aby som zase nevytrhával veci z kontextu.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ona má plat 450€ a vyberie dovolenku za 4 litre? To je dosť, nazvime to slušne nezodpovedná žena...to musíš mať fakt dobrý plat. Tak sa sňou rozveď a som zvedavý ako naškrabe tie 4 litre na dovolenku z tých jej 450€. Musíš si buchnúť po stole veď ich prakticky obe živíš. Nehovorím, že máš nad nimi stáť s bičom v ruke, ale keď sa k tomu stavia žena takto, tak nevidím dôvod nato aby si jej ustupoval a aby ona vyhadzovala tvoje peniaze takýmto spôsobom.
kremienok
Amateur
Amateur

Ja som chcel ísť na dovolenku k moru len so ženou a nie s jej dcérou, jej sa to nepáči vidím to na nej, stále hovorí o 3 ľudoch a idú s nami aj 2 manž. páry bez detí to len ona furt vymýšľa, mne sa naozaj nechce ísť s puberťačkou na ktorú budeme musieť dávať pozor, v noci bude s nami - no načo taká drahá dovolenka! Veď na osobou to stojí cca 1000€ takže opravujem nie 3500 aj s výdavkami... 8)

//autoeditácia príspevku (27 Feb 2015, 14:14)
však som povedal. že je to veľa a že vdaka mne sa majú ako sa majú.... /predtým som tak nezarábal čo je pravda, takže boli problémy/ ale ona stále, že je to spoločná kasa a teraz sa to nerát, že kto viac zarába v rodine, aj tak sú to spoločné prachy.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

spolocne prachy ale aj spolocne vydavky - a zvlasty pri sume €3.5K je doslova nutne aby sa dohodli obaja
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

bohuzial, takto to vypada, ze si len mesec s peniazmi, ktory taha domacnost a plati ucty pre jej dieta. v podstate sa sprava pragmaticky = zalezi jej len na vlastnom genofonde. este ju dostat na vysku a moze ta kopnut do prdele a pumpnut o nejake peniaze:) tvoje deti su len prekazka a odcerpavaju peniaze, ktore by mohla dostat jej dcera.
.
najlacnejsou/najlepsou alternativou je dohodnut sa. to naozaj neexistuje rozumna debata? naozaj nepozna hodnotu penazi (ak sa ti dari tak, ze 3500€ je len vreckove, tak to pochopim)?? pripadne to hraj na nevhodnost jej pritomnosti (ak je to dovolenka len o dospelych paroch) a zaroven ma mlada s kym byt pocas doby, ked budete prec

A jedna otazka pre teba (skutecne ma to ako zenateho zaujuma) - preco si sa druhy krat zenil?? laska? alebo si len nechcel byt sam? ak by som sa nedajboze niekedy rozviedol, druhy krat by som sa nezenil.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Ak mate spolocnu kasu, tak ten, ktory zaraba viac, by mal mat vacsie rozhodovacie prava ohladom financii. Kam by sme dosli, keby Slovensko rozkazovalo Nemecku, kolko poziciame Grecku :roll:
A ak sa chce rozist, lebo sa s nou hadas o peniazoch, ktorych vacsinu si zarobil ty, tak nech sa rozide. Bude ta to isto stat menej ako 3,5K euro :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kam uz len pojde zo 450 euroveho platu??? Ved za prenajom bytu da 250-300 eur (ak nebyva v BA), na stravu da 100 eur a to vlastne nezaplatila cestovne, telefon, poistku, pubertiacka tiez nebude lacna a o peknej dovolenke moze len snivat.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Chcem ist s frajerkou na nejaku lacnu dovolenku....najlepsie letecky a aby letovisko bolo v tej destinacii a samozrejme aby to v noci zilo(disco) atd...
poradte prosim :) :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Hej tak to mi už nedalo a musím napísať aj ja... Podľa toho čo píšeš mi príde ako by s tebou bola iba pre peniaze... Keby to bola normálna žena, tak 1. určite by neodsúhlasila takú drahú dovolenku keď zarába ani nie 450 €. A po druhé - ak už, tak nech berie ohľad na to, že ty zarábaš viac, ty zaplatíš dovolenku a teda si ty môžeš určite "pravidlá" dovolenky, alebo proste nech spraví nejaký kompromis. Ale keď ti povie, že ak sa ti nepáči tak sa môžete rozísť? Tam láska asi nebude zohrávať veľkú úlohu (z jej strany).

A za ďalšie... na tvojom mieste by som určite začal riešiť svoj vlastný osobný účet.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ledenaster napísal:Chcem ist s frajerkou na nejaku lacnu dovolenku....najlepsie letecky a aby letovisko bolo v tej destinacii a samozrejme aby to v noci zilo(disco) atd...
poradte prosim :) :D
Nechces toho trochu vela? :D Z toho co pises mi vychadza nejake vacsie letovisko v Bulharsku. Ale to sem nepatri, na to je tema v Zivot, styl, cestovanie
kremienok
Amateur
Amateur

no tak som z toho vôl... íšť z jej dcérou alebo nie?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Nie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Vsetci ti pisu, ze nie. Ako par mate byt totiz ako team a nemaju tam byt take veci ako podrazanie, citove vydieranie a pod.
Ak skutocne tvoja vyplata chodi na jej ucet tak by bolo dobre aby respektovala, ze su to spolocne peniaze a tym padom kazdy vacsi vydavok musi byt konsenzus.
Vyhrazanie rozvodom je citove vydieranie. To si musi tvoja zena uvedomit. Ak chce s tebou byvat tak tam musi byt vzajomny respekt. Takze respektuj sam seba a proste sa snazte dohodnut. Vzdy ked zacne byt moc emocionalna tak to uz riesit nepojde tak vtedy jej len povedz, ze pokracujete ked bude opat kludna. Zaroven respektuj aj ty. Tzn. ak ste doteraz fungovali tak, ze spravovala peniaze ona tak pokial neurobi nieco vyslovene proti tvojej voli (pojde na dovolenku za €3.5K napriek tvojmu nesuhlasu) tak si potom zriad svoj ucet a nechavaj tam posielat vyplatu.
Pokial tie peniaze nemaju sluzit obom pre ich dobro tak nema zmysel prispievat na nieco co ta nici.
Napísať odpoveď