USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Spoty, to bolo dobre. Uvidime co na to povie Les, ale zrejme to je podla neho vymysel.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

to spoty: kraaasa :)
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

Ono je dosť rozdiel nemať rad Ameriku ako krajinu a nemať rad Američanov,alebo ich povahy.Ja sa priklanam k tomu,ze nemam rad Americanov. :idea:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

dufam ze sa Les nesiel obesit :lol:
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Janky napísal:Ono je dosť rozdiel nemať rad Ameriku ako krajinu a nemať rad Američanov,alebo ich povahy.Ja sa priklanam k tomu,ze nemam rad Americanov. :idea:
a uz si nejakych stretol... alebo aspon videl nazivo??? ;))
PS. Ja nemam rad zeleninu...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Svätoboj Clementis sa zase raz pustil do USA a takto to dopadlo :D
• USA sú na 49 mieste na svete vo vzdelanosti obyvateľstva /The New York Times,12.decembra 2004/
skus urobit prieskum zlozenia obyvatelstva... pristahovalcov,hispancov a kadejakej zberby z inych "pokrokovych" krajin je tu viac ako americanov...
• USA sú na 28 mieste na svete vo vzdelaní v oblasti matematických vied, zo 40 klasifikovaných krajín /NYT,12.decembra 2004/
to je pravda... povedal mi to aj profesor matematiky z jednej univerzity v NY
• 20 percent Američanov si myslí, že Slnko sa otáča okolo Zeme, 17 percent si myslí, že Zem sa otočí okolo Slnka za jeden deň /The Week, 7. januára 2005/
Skus dat tu istu otazku nejakej vzorke na kosickej pesej zone a prides k takym istym cislam... staci si spomenut na jednu nemenovanu relaciu nemenovanej televizie...
• Európska únia predbieha USA ... v počte skončených absolventov vedeckých a inžinierskych odborov, vo financiách, ktoré sú zo štátneho rozpočtu vydelené na vedecký výskum, podobne aj vo financiách na pritiahnutie investícií /Európska túžba/

• V polovici 90-tých rokov EÚ predbehla USA vo vydávaní vedeckej literatúry /Európska túžba/
Celkovo vzdelanie je na nizsej urovni, resp. maju svoj system o ktorom vedia ze sa neda porovnavat s europskym ale vo vseobecnosti si radsej zaplatia odbornikov z inych (europskych) krajin...
• V minulom roku sa znížil počet tých, ktorí si robili ašpirantúru v USA na 28 percent. Po prvý raz za 30 rokov sa znížil počet zahraničných študentov na všetkých úrovniach, kým v Európe a v Číne tieto počty vzrástli. V minulom roku číslo absolventov Číňanov študujúcich v USA kleslo na 58 percent, Indov na 51 percent a Juhokorejcov na 28 percent. USA už nie sú to miesto, kde sa snažia ľudia hrnúť /NYT,21.dec.2004/
a predsa sa hrnu... staci niekedy zajst na hviezdoslavovo namestie k ambasade... a to sme "pokrokova" krajina... ake to musi byt inde...
• Svetová zdravotnícka organizácia vydala rejting krajín sveta podľa úrovne zdravotníckej starostlivosti a USA sú na 37 mieste, čo sa týka kvality zdravotníckej starostlivosti spadli až na 54. miesto. Irónia spočíva v tom, že na zdravotnícku starostlivosť USA vynakladajú na jedného obyvateľa viac, ako ktorákoľvek iná krajina a tak je realita taká, že platíš viac a a dostávaš menej /Európska túžba/.
to je pravda, ale dostanes kvalitnejsiu pomoc - to mam vyskusane
• V dôsledku neexistencie zdravotníckeho poistenia umiera ročne v Amerike 18 000 ľudí, čo je 6 krát viac ako počet zabitých 11.septembra 2001 /NYT,12.januára 2005/
tomu nechapem... ako to ze som poisteny...
• 12 miliónov amerických rodín - čo znamená viac ako desať percent rodín USA usilovne bojujú s tým, aby sa mohli najesť. Rodiny, ktoré v minulom roku skutočne hladovali predstavujú 3,9 milióna obyvateľov /NYT 22.nov.2004/.
je to v priemere tolko ako v ostatnych krajinach... Slovensko nevynimajuc
A tak by sa dalo pokračovať a podobný zoznam realít by bol nekonečný. Vo všetkých vážnych veciach, ktoré sa týkajú života sa Amerika nedostáva ani len do desiatky krajín a ani blízko tejto cifry. Amerika naozaj nie je číslo 1, v ničom, okrem ozbrojovania, spotrebiteľských výdavkov, zadĺženia a ilúzií
Neviem o tom zeby si americania stale mysleli ze su N.1... telku pozeram kazdy den a nevidim tam nic podobne tomu o com si pisal... Zatial som videl iba jednu vec a to, ze su hrdy na svoju krajinu a na to ze su americania. Su hrdy na to ze su zjednoteny do jednej krajiny a ako vzdy platilo - v jednote je sila... su hrdy na svoju historiu -- aj ked pomerne kratku... su hrdy na svoju vieru - na Boha ktoreho maju spomenuteho a ku ktoremu sa verejne nemaju problem priznat a vypisovat to na kazdy propagacny material... ale ok. mas svoj nazor, mas svoje stvanice mas svoj Lodnyn... ozaj s Britaniou je vsetko oK?
[/quote]
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Toto pisem uz druhy krat, lebo z nervou som sa dotkol ineho pismena a vsetko sa zmazalo...

Takze este raz. Viaceri z Vas vedia, ze mam vysoky krvny tlak a takto cez internet ma chcete poslat na Onen svet... Tolko demagogie, polopravd a prekrucanych faktov som v zivote este v jednom prispevku na internete nevidel. Keby len jedna tretina z hore uvedenych "faktov" bolo pravdou, tak USA by bola "bananovou republikou". Keby som Vas ja chcel nasrat, tak by som mohol urobit nasledovnu vec a to je, ze by som porovnal kriminalitu St.Petersburgu (FL) a Bratislavy. Viete co? Uz som to aj urobil a zistil som nie az tak na moj uzas, ze tam bolo minuly rok spachanych len o 2 vrazdy viac ako v Bratislave. A to som este samozrejme videlil dvomi, lebo St.Petersburg je asi o polovicku mensie ako je Blava. Do poctu obyvatelstva su zahrnute aj obce, ktore lezia pri St.Petersburgu, takze de-facto patria k mestu St.Petersburg.
Najma som sa pobavil pri citani odseku kde sa hovori o tom, ze Amerika uz nieje "zaslubenou" zemou, kde sa ludia hrnu. O tej detskej chudobe, ktora sa tam prirovnava k Mexiku radsej pomlcim, lebo vyziabnute a hladne dieta som v Amerike este nevidel. Samozrejme v kazdej krajine su rodiny, ktore svoj zarobok prepiju, alebo prefetuju a potom deti v takychto rodinach vyrastaju tak ako vyrastaju. No uz radsej koncim, musim si prvy krat co som na Slovensku siahnut pre tabletku na moj tlak.

Uvedomte si, ze toto nepise ziadny zbohatlik aj ked som teraz majetnejsi, tak som aj "par krat" spal aj vonku t.j. bol som bezdomovcom a vela krat som jedol vo vyvarovni pre bezdomovcov. Tiez som predaval svoju krv (plazmu) aby som mal co jest. Pre potravinove listky za ktore chudobni si mozu nakupit potraviny som nesiel ale ako som pisal, bola to mladicka nerozvaznost, ale som rad, ze som cez taketo veci presiel, lebo som sa z nich vela veci naucil.

Takze mi nezavidte ze teraz som trosku bohatsi a radsej sa chodte vyspat niekam pod most, aby ste aspon vedeli, ze ako to "chuti".
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Heh mno a vraj my sa mame zle, vraj my sme chudaci zijuci v neskorom socializme...
jojo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa jojo »

To su ale bohapuste kecy, Les! Ohanat sa tvrdenim, ze nieco je demagogia ci polopravda - bez toho, aby si opravil jedinu chybu...

Mas to tam pekne bod po bode, tak si najdi zdroje a napis: "podla aktualizovanej studie uz USA nie su na 49. mieste vo vzdelanosti, ale hned na 47!" Lenze to nespravis, lebo uvedene veci statistiky su zjavne pravdive.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Ten clanok je hovadina :!: .
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Sheep napísal:Ten clanok je hovadina :!: .
Podla coho usudzujes?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Rubiki napísal:Podla coho usudzujes?
"Usuzuji tak naprosto z niceho" South Park :) :)
Panter2005 napísal:skus urobit prieskum zlozenia obyvatelstva... pristahovalcov,hispancov a kadejakej zberby z inych "pokrokovych" krajin je tu viac ako americanov...
Pravidlo 6 :lol: :lol: btw Les je tiez pristahovalec, nie? :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Tiez mam pocit ze usudzuje z nicoho a preto som sa spytal.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Aaaale Les, prosim ta... Bohatstvo a prepych najdes vo velkych mestach a na pobrezi... Vo vnutrozemi mas lazy, spinu a chudobu...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Retsko napísal:Aaaale Les, prosim ta... Bohatstvo a prepych najdes vo velkych mestach a na pobrezi... Vo vnutrozemi mas lazy, spinu a chudobu...
Toto nie je pravda a tvrdit to, je len voda na mlyn pre Lesa.. ehm :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Rubiki napísal:Podla coho usudzujes?
podla toho ze to neni pravda a take hlasky sa tu pisu len preto aby tu urazali lesa takze len tolko tie clanky ked niesu loz tak su ziskane z ludi v case o 12:00 kedy ludia nevedia kde im hlava stoji a preto nepotrebuju v hlave patrat ci sa zem toci okolo slnka.Ostatne v USA zije skoro 300 milionov ludi a takmer vsetko su pristahovalci takze je tam obrovska roznorodost a ci to uz dakto vie alebo nevie sa neda s istotou urcit.Ostatne pravy americania neexistuju lebo vsetko su pristahovalci a cudzinci.Pravy american je indian :wink: .
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Sheep napísal:podla toho ze to neni pravda a take hlasky sa tu pisu len preto aby tu urazali lesa takze len tolko tie clanky ked niesu loz tak su ziskane z ludi v case o 12:00 kedy ludia nevedia kde im hlava stoji a preto nepotrebuju v hlave patrat ci sa zem toci okolo slnka.Ostatne v USA zije skoro 300 milionov ludi a takmer vsetko su pristahovalci takze je tam obrovska roznorodost a ci to uz dakto vie alebo nevie sa neda s istotou urcit.Ostatne pravy americania neexistuju lebo vsetko su pristahovalci a cudzinci.Pravy american je indian :wink: .
O 12:00 maju vsetci menej informacii? Ved to je hovadina...

Su to pristahovalci, ale ziju tam a ako napisal Les su hrdi na to ze su Americnami a ze ziju v Amerike.
Lucianoo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucianoo »

Re: Spoty .. to nemyslis vazne :smt043
[/Európska únia predbieha USA ... v počte skončených absolventov vedeckých a inžinierskych odborov, vo financiách, ktoré sú zo štátneho rozpočtu vydelené na vedecký výskum, podobne aj vo financiách na pritiahnutie investícií /Európska túžba/
TOTALNE ODVECI .. USA dáva na vedecký výskum mnohonásobne viac ako európa. Co sa týka EU tak je na tom s výskumom biedne. Ale to asi necitame noviny..
[/• 12 miliónov amerických rodín - čo znamená viac ako desať percent rodín USA usilovne bojujú s tým, aby sa mohli najesť. Rodiny, ktoré v minulom roku skutočne hladovali predstavujú 3,9 milióna obyvateľov /NYT 22.nov.2004/.
TOto je najlepsie :))))))))))))))))))))))))))))) VIes kolko ma USA obyvatelov ?????????
[/ V minulom roku 3 600 000 Američanov stratilo poistenie v dôsledku nezamestnanosti, 1,8 milióna – teda každý piaty – je bez práce viac ako 6 mesiacov /NYT 9.jan.2005/.
NIe ,, urcite nevies. Asi taka je spolahlivost a vyrecnost toho co pises. Nic viac nez ubohe blbosti(mozno obcas fakty) odniekadial stiahnute. Uz vidim kazdeho z vas co si mysli ze v USA je horsie nez u nas.. :))))) sor ale ja z toho nemozem...

Sorr, ale uz tvoje prispevky nebudem brat fakt vazne. A k tym dalsim blbostiam uz nemam silu pisat.

To ste inac vsetci tak proti USA ? Spravili vam nieco ? Ci ste tak ubohy ze jedine co viete je nadavat na inych ? :( A co sa tyka tohto fora je super.. ale politika je tu na onicom urovni.. (total bieda)
Verte mi ze viem o com hovorim.. v politike a financiach beham..
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

to lucianoo: takze par veci. k vsetkemu co odznelo v spotyho poste mas referencie. takze ak chces tak si to vyhladas.
a ty behas v politike hej? ach a potom, ze to vyzera tak ako to vyzera.
myslim, ze by si sa mal naucit gramatiku a az potom behat v politike :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Lucianooo jediny na ktorom sa tu da zasmiat si ty zatial iba ty..
Napísať odpoveď