Vybočenie nosnej prepážky - Operácia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Vybočenie nosnej prepážky - Operácia

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Čavte

Mal niekto problém s vybočením nosnej prepážky ? Mňa teraz čaká oeprácia a rád by som sa dozvedel ako to prebiehalo u vás. Poprípade ktorého doktora mi poradíte ? (Východne SR) + Otázka musím ísť do celkovej anestézii ? Nestačí len lokálna ?

Ďakujem
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vybočenie nosnej prepážky - Operácia

Príspevok od používateľa mirak2 »

tiez mam krivu nosnu prepazku a po tom, co moj znamy bol na (podla doktorov uspesnej) operacii nosnych dutin, tak si hovorim, ze kym to nie je smrtelne, tak si to opravit nejdem dat.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Podobne ako mirak, problém mi diagnostikovali v puberte ale nemienim ísť pod nože. Mávaš nejaké problémy s dýchaním?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

existuje vlastne pripad, kedy to niekomu pomohlo? tiez mame v okoli len zle v skusenosti. krivy nos je cool! :D pravou nosovou dierkou som sa normalne nenadychol ani nepamatam.. a tiez by som na operaciu nesiel.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja mám opačný názor a to z vlastnej skúsenosti, zlepšilo mi to kvalitu života.

post753783.html#p753783 na, ale brať prosím rezervou, písal som to pred 7 rokmi.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Mirak, mozes to viac.popisat, alebo ostatni ? Ani cibula, vdaka za prispevok, co som googlil, tak tiez nic moc pozitivne... Nevybera sa tamponada nahodou hned na druhy den ? Nos nemam krivy, na celom ksichte je nos asi to najkrajsie :D To, ze mam krivu prrpazku som sa dozvedel na ORL nahodou. Isiel som tam kvoli chronickemu zapalu hrdla, vyteryy boli negativne, myslel som, ze mam problem z mandlami a ze pojdu vonku. No tie su v poriadku. Na pravu dierku nedycham vobec skoro a vraj v noci dyccham uatami a vyschne mi hrdlo a ptm. Z toho stale zapalene hrdlo (vraj)

Edit, tak po dnesnej navsteve mozno budem musiet ist dat vybrat aj mandle :D Da sa ta operacia spojit do jednej ? :D A kde radide ? V KE ?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nuz, znamy bol na operacii nosovych dutin a tych vsetkych veci naokolo, lebo strasne chrapal a mal nabeh na spankove apnoe. operacia mu to este zhorsila, aj ked lekari tvrdili, ze operacia bola uspesna, citi sa a chrape este horsie. v mojom pripade sa mi zle spi na chrbte, lebo sa mu zle dycha na jednu nosnu dierku a tam spim na bruchu... tym trpi moja chrbtica. nechcem si do toho nechat sahat, lebo neviem ci to bude uspesne. okrem toho hram hokejbal a florbal a je tam urcite riziko, ze tam mozem utrpiet uraz, ktory mi to opraveny nos opat vykrivi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a mozno utrpis uraz, pri ktorom sa ti to napravi :D
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ahoj,
ak sa rozhodnes pre operaciu, tak lokalnu anestezu neodporucam, mam take nieco za sebou a uz len to umrtvovanie bolo extremne neprijemne. Nie je to ze jedna injekcia, ako napr. pri zube, ale mnozstvo bolestivych vpichov do celej oblasti nosa, aj zvnutra plus aj hore pod ocami. A ten pocit, ze sa ti niekto vrta, reze alebo seka v strede tvare je naozaj neopisatelny :D Plus musis stale prehltat krv, ktora pocas operacie zateka do hrdla.
V kazdom pripade celkovu narkozu. Tu v Nemecku automaticky pri operaciach nosa uspavaju, ani by ich nenapadlo sa pytat, ci to niekto chce absolvovat pri vedomi.
Napísať odpoveď