Nazdar
Po prejdení kurzov Javascriptu,Pythonu,HTML/Jquery na Codecademy, aby som pochopil nejaké tie základy, syntak apod..
som sa rozhodol, že sa začnem naplno venovať C++ a možno stranou trochu webu, ale priorita je programovanie (1. otázka, je to dobrá voľba ?{c++})
Strávil som dosť vela času googlenim s ktorou knihou začať, ale všetko si tak nejak protirečí a sú to už aj 2 ročné topici.
Aké su vaše skúsenosti s knihami ? a ktorú by ste mi doporučili ? Preferujem nejakú v češtine/slovenčine nakoľko v angličtine si to musím prečitať niekedy 2krát aby som to pobral , ale môžu byť aj v EN
Nakoľko mám 14 rokov tak mám veľa času (venujem sa tomu min. 2h denne) a rozhodol som sa isť touto cestou.
A je C++ za 21 dní dobra kniha ? Pretože posledné vydanie bolo 2007 (aspoň to SK) a neviem či sa niečo zmenilo
ďakujem
c++ kniha
Re: c++ kniha
je to jazyk ako každý iný, niektorí hovoria že na začiatok ťažký, iní s ním začínali. V praxi to máš jedno, pokým chceš programovať.Nazdar
Po prejdení kurzov Javascriptu,Pythonu,HTML/Jquery na Codecademy, aby som pochopil nejaké tie základy, syntak apod..
som sa rozhodol, že sa začnem naplno venovať C++ a možno stranou trochu webu, ale priorita je programovanie (1. otázka, je to dobrá voľba ?{c++})
Angličtina je určite najlepšia voľba, všetky manuály, knižnice i najnovšie vydania jazyka sú vždy písané v angličtine.Strávil som dosť vela času googlenim s ktorou knihou začať, ale všetko si tak nejak protirečí a sú to už aj 2 ročné topici.
Aké su vaše skúsenosti s knihami ? a ktorú by ste mi doporučili ? Preferujem nejakú v češtine/slovenčine nakoľko v angličtine si to musím prečitať niekedy 2krát aby som to pobral , ale môžu byť aj v EN
Nakoľko mám 14 rokov tak mám veľa času (venujem sa tomu min. 2h denne) a rozhodol som sa isť touto cestou.
Vonkoncom si nemyslím, že by bola zlá. Celkom pekne písaná, hlavne to "na ktorom si už dni" má určite povzbudivý efektA je C++ za 21 dní dobra kniha ?
Kompilátory dnes už podporujú niektoré z možností C++1z (2017), pracovná verzia štandardu už vyzerá celkom kompletne.Pretože posledné vydanie bolo 2007 (aspoň to SK) a neviem či sa niečo zmenilo
ďakujem
Najnovšia plne štandardizovaná verzia jazyka je C++14 (C++1y, 2014), pričom najväčšie zmeny zatiaľ priniesla asi C++11 (C++0x, v tej sa toho zmenilo naozaj veľa, bolo by dobré zohnať si knihu už na 11tku). Ale keď začínaš, všetko to je jedno, na tej základnej úrovni sa toho až tak veľa nezmenilo.
Ďakujem za vysvetlenie
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja si tiez myslim, ze bavit sa o par rokoch rozdielu je na tejto urovni jedno, potom dalej ked sa do toho dostanes tak mozes zhanat knihu ktora sa zaobera zlozitejsimi principmi a je robena na C++11/C++14 resp. ktora verzia bude vtedy aktualne vhodna.
Osobne som mal dobru skusenost s knihou C++ Primer, v cestine Mistrovstvi v C++, ale je mozne ze s tym co si spominal ti toho neda az tak vela. Kazdopadne odporucam ak mas moznost tak zajst d nejakej kniznice, pozriet si tu a tamtu knihu, zhodnotit co ti viacej sedi...
Osobne som mal dobru skusenost s knihou C++ Primer, v cestine Mistrovstvi v C++, ale je mozne ze s tym co si spominal ti toho neda az tak vela. Kazdopadne odporucam ak mas moznost tak zajst d nejakej kniznice, pozriet si tu a tamtu knihu, zhodnotit co ti viacej sedi...
-
Solo_Kamen
King
mne osobne sa osvedčila kniha Jazyky Ca C++ od Miroslava Viriusa (2006). Je to v podstate taká referenčná príručka, samozrejme nepopisuje zmeny v štandardoch CC++11,14,17 ale podla mna je to solídny základ. Ja osobne som to kombinoval s rôznymi tutoriálmi.