+ ešte nejaký nie veľmi drahý a schopný držiak na stenu ak viete poradiť.
Kúpa nového TV
Kúpa nového TV
Zdravím, premýšľam nad kúpou TV ale neviem sa rozhodnúť, ktorý model vybrať. Pozdáva sa mi jeden Panasonic ale nemám nejaké špeciálne požiadavky. Cena okolo 500€, nech má hlavne kvalitný obraz a pozorovacie uhly, uhlopriečka cca 48". Oplatí sa ísť radšej do Samsungu ? Majú niečo lepšie v tejto cenovej kategórii, prípadne, ktorá značka je lepšia a spoľahlivejšia. Hlavne nech nie je zalagovaný celý "smart systém".
http://www.alza.sk/48-panasonic-tx-48as640e-d783082.htm
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kúpa nového TV
Nic take ako kvalitnejsia ci spolahlivejsia znacka nie je. Vzdy je to vec konkretnych kusov, maximalne tak modelov.
Neviem co si predstavujes pod pojmom dobre pozorovacie uhly. Ono sa to totiz v tych tvojich poziadavkach trochu vylucuje. Mozes mat bud co mozno najlepsi obraz ale horsie uhly (VA panel), alebo uhly lepsie za cenu horsieho obrazu (IPS).
Te AS640 je v ramci rozpoctu jedna z najlepsich moznosti. Alternativa je Samsung UE48H6200, Toshiba 48T5435DG.
Co sa tyka Smartu, pouzitelnost smartfonu, tabletu ci nebodaj PC od toho necakaj. Je to skor marketing ako nieco naozaj pouzitelne.
Neviem co si predstavujes pod pojmom dobre pozorovacie uhly. Ono sa to totiz v tych tvojich poziadavkach trochu vylucuje. Mozes mat bud co mozno najlepsi obraz ale horsie uhly (VA panel), alebo uhly lepsie za cenu horsieho obrazu (IPS).
Te AS640 je v ramci rozpoctu jedna z najlepsich moznosti. Alternativa je Samsung UE48H6200, Toshiba 48T5435DG.
Co sa tyka Smartu, pouzitelnost smartfonu, tabletu ci nebodaj PC od toho necakaj. Je to skor marketing ako nieco naozaj pouzitelne.
Radsej si ten tv pozri realne. Mam na chate VA panel a podla mna aj z uhla je stale v pohode. Ips by bolo na tom urcite este lepsie, ale na bezne pozeranie ma VA panel podla mna dostatocne uhly.
No, pristup a kvalita vyroby sa u jednotlivych znaciek mozu a casto sa lisia. Plati to u mnohych zariadeni, neviem, preco by to neplatilo u TV. Mnozstvo ludi ma napriklad dost zlu skusenost zo Samsungom ktory proste statisticky odide skor, nez SONY/Panasonic a podobne. Podobne "zle" na tom svojho casu bolo napriklad LG.Ryan Giggs napísal:Nic take ako kvalitnejsia ci spolahlivejsia znacka nie je. Vzdy je to vec konkretnych kusov, maximalne tak modelov.
Mal som tv znaciek sony, pioneer, panasonic, sharp a este ani jedna mi nikdy neodisla, len moralne zastarala. Teraz mam nove 3 samsungy tak uvidim ci teda odchadzaju.
Pri monitoroch ku pc je to inak, tam mi doposial odisiel monitor len raz a to samsung - obsahoval tv tuner, tak to mozme nazvat polo TV
Chcel som tym povedat, ze tv skor ako sa pokazi moralne zistarne a budes ju tak ci tak menit.
Pri monitoroch ku pc je to inak, tam mi doposial odisiel monitor len raz a to samsung - obsahoval tv tuner, tak to mozme nazvat polo TV
Chcel som tym povedat, ze tv skor ako sa pokazi moralne zistarne a budes ju tak ci tak menit.
-
Ryan Giggs
VIP
Neplati to preto lebo aj ten Panasonic, Sony atd. sa ti môže kedykoľvek pokaziť tiež. Kľudne skôr ako nejaka echt čina. A aj tu zlu skusenosť môžeš mať s hocičim. To že sa liši kvalita vyroby nie je zaruka ničoho. A aj to nie veľmi kedže tie sučiastky su aj tak väčšinou totožne.Johnnny napísal:
No, pristup a kvalita vyroby sa u jednotlivych znaciek mozu a casto sa lisia. Plati to u mnohych zariadeni, neviem, preco by to neplatilo u TV. Mnozstvo ludi ma napriklad dost zlu skusenost zo Samsungom ktory proste statisticky odide skor, nez SONY/Panasonic a podobne. Podobne "zle" na tom svojho casu bolo napriklad LG.
Štatisticky môžeš merať akurat tak percentualne vadne kusy na počet predanych aby to bolo objektivne. Lebo čo sa tyka LG a Samsungu, preda sa ich viac ako všetkych ostatnych dokopy. To sa tyka napr. aj monitorov. A je jasne že v tej mase bude tych pokazenych kusov neporovnateľne viac ako napr. u Sony ktorych sa preda zlomok. A teda logicky a automaticky aj dojem že sa viac kazia a že to Sony je menej poruchove. Čo ale v pomere na predane kusy nemusi byť vôbec pravda.
Mimochodom, polovicu z tej značkovej produkcie tie značky vôbec nevyrabaju ale robia im to ine firmy len tam nalepia ich značku. A to plati v každom odvetvi.
To sa predsa nijak nevylucuje. Velmi rad davam za priklad auta a vzdy plati, ze pokazit sa moze cokolvek, ale to predsa neznamena, ze Porsche alewbo Lexus nebudu kvalitnejsie nez nejaky francuz. Faktom stale je, ze sa pokazia 3\100 kusov Porsche a nepokazia 3\100 kusov Renaultu. A pokial si nieco kupujem a planujem nechat aj po zarucnej dobe, nie je nezmysel na tento fakt prihliadat.
Aby sme neostavali len pri extremnych pripadoch, je proste fakt, ze sa pokazi daleko menej Mazd nez napriklad Renaultov, alebo Citroenov.
Aby sme neostavali len pri extremnych pripadoch, je proste fakt, ze sa pokazi daleko menej Mazd nez napriklad Renaultov, alebo Citroenov.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nedá mi to nerýpnuť ale Lexus je toyota v inom saku...
btw čo je podľa teba francúz, nemec, číňan ? 90% automobiliek sú koncerny a ten istý motor čo je v alfa romeo je napr aj vo fiat-e, opel-i, suzuki. Alebo BMW motor v Citroen-e a Peugeot-e alebo motor ISUZU v renaulte...Alebo audi vyrába xyz dielov pre porche... Dnes už od značky kvalita nezáleží.
To čo hovorí Ryan je pravda, nezáleží na značke ale na konkrétnom modeli.
Nech ''škoda'' robí akokoľvek spoľahlivé motory (aspoň sa to všade hovorí, že škoda je spoľahlivá
), ich 1,2 s reťazovým prevodom bola totálne fiasko. A celkovo vw koncernové motory boli buď top v tej cene alebo totálne fiasko a dokázať sa v tom orientovať je fakt umenie. Toto ale platí pre každú značku, hlavne keď si automobilka nechá robiť motor u jednej značky karosériu u druhej a u nich sa to len zmontuje dokopy a nalepí logo.
btw čo je podľa teba francúz, nemec, číňan ? 90% automobiliek sú koncerny a ten istý motor čo je v alfa romeo je napr aj vo fiat-e, opel-i, suzuki. Alebo BMW motor v Citroen-e a Peugeot-e alebo motor ISUZU v renaulte...Alebo audi vyrába xyz dielov pre porche... Dnes už od značky kvalita nezáleží.
To čo hovorí Ryan je pravda, nezáleží na značke ale na konkrétnom modeli.
Nech ''škoda'' robí akokoľvek spoľahlivé motory (aspoň sa to všade hovorí, že škoda je spoľahlivá
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ale zober si napr. motor 1.9 tdi od VW..nesmrtelny motor a uz mas ako tak zarucenu kvalitu. to iste plati pri vsetkom. zalezi na konkretnom modely ci je bezporuchovy alebo nie. ale zase ked automobilka vyrobi jeden uspesny motor tak sa z neho snazi cerpat co najdlhsie co plati aj inde do urcitej miery
-
Ryan Giggs
VIP
To je privelmi zavadzajuce a zovseobecnujuce tvrdenie. To platilo mozno kedysi. Aj ten Lexus aj ta Mazda ma modely spolahlivejsie a menejs spolahlive. A aj Francuz ma modely ktore sa kazia a ktore nie. A tu plati tiez ze francuzov sa preda daleko viac ako Lexusov. Nie je to o znackach.
A toto je tema o TV.
A toto je tema o TV.
Zdravicko, tiez by som potreboval poradit pri vybere TV pre sestru, privtriem sa teda tu do temy.
Malo by ist o LED TV s uhloprieckou maximalne 42" s cenou idealne nie viac ako 450 €.
Vybral som zbezne tychto styroch favoritov, dalsim typom sa ale nebranim.
1. Samsung UE40H6200
2. Samsung UE40H6470
3. Panasonic TX-40AS640E
4. Panasonic TX-42AS650E
Zaujima ma realny rozdiel medzi 1. a 2. - ano, vidim, ze jeden ma uvedene 200 a druhy 400 Hz, ale vsetci vieme, ze na ciselka sa nie vzdy da spolahnut... 2. ma zas uz v baleni 2x okuliare, co samotne uz snad ten cenovy rozdiel zmazava.
Ta stvorka je potom uz mierne cez rozpocet, je to s pasivnym 3D, ale IPS. Skor by som asi volil niektory z predchadzajucich troch, a teda lepsi obraz na ukor pozorovacich uhlov, ale este uvazujeme.
Najvacsimi favoritmi su teda asi prve 2, celkom minusom pri trojke je nemoznost nahravat vysielanie. K tomu mi napada - H6470 ma uvedene 2 tunery, je teda mozne nahravat jeden program a sledovat iny?
Len tak bokom, ako su na tom sucasne TV s prehravanim formatu .mkv? Cca 2 roky stary LG co mame doma, mal doteraz problem iba s jednym filmom, chcem sa teda uistit, ci je to momentalne aspon na takej urovni, alebo od toho nedajboze nejak upustili.
Vdaka za kazdy tip.
Malo by ist o LED TV s uhloprieckou maximalne 42" s cenou idealne nie viac ako 450 €.
Vybral som zbezne tychto styroch favoritov, dalsim typom sa ale nebranim.
1. Samsung UE40H6200
2. Samsung UE40H6470
3. Panasonic TX-40AS640E
4. Panasonic TX-42AS650E
Zaujima ma realny rozdiel medzi 1. a 2. - ano, vidim, ze jeden ma uvedene 200 a druhy 400 Hz, ale vsetci vieme, ze na ciselka sa nie vzdy da spolahnut... 2. ma zas uz v baleni 2x okuliare, co samotne uz snad ten cenovy rozdiel zmazava.
Ta stvorka je potom uz mierne cez rozpocet, je to s pasivnym 3D, ale IPS. Skor by som asi volil niektory z predchadzajucich troch, a teda lepsi obraz na ukor pozorovacich uhlov, ale este uvazujeme.
Najvacsimi favoritmi su teda asi prve 2, celkom minusom pri trojke je nemoznost nahravat vysielanie. K tomu mi napada - H6470 ma uvedene 2 tunery, je teda mozne nahravat jeden program a sledovat iny?
Len tak bokom, ako su na tom sucasne TV s prehravanim formatu .mkv? Cca 2 roky stary LG co mame doma, mal doteraz problem iba s jednym filmom, chcem sa teda uistit, ci je to momentalne aspon na takej urovni, alebo od toho nedajboze nejak upustili.
Vdaka za kazdy tip.
-
Ryan Giggs
VIP
Rozdiel medzi 1 a 2 je vo vybave. Obraz je rovnaky. H6470 nema 2 tunery, iba jeden. Dva tunery ma az model H6500.
AS640 ma lepsi obraz ako AS650. Ten ma zas lepsiu vybavu. Velmi dobry je este Philips 40PFS6609. Velkym bonusom je Ambilight.
AS640 ma lepsi obraz ako AS650. Ten ma zas lepsiu vybavu. Velmi dobry je este Philips 40PFS6609. Velkym bonusom je Ambilight.
Vdaka za odpoved. Ten Philips vyzera zaujimavo, akurat ze televizor bude v obyvackovej stene, cca 60 cm od steny, po stranach bude mat priestor tak 15 cm na kazdej strane. Neviem, ako by v takom pripade ten Ambilight vyzeral...?
-
Ryan Giggs
VIP
Aha, tak takto az tak velmi vyuzity nebude. Kazdopadne obrazovo je to aj tak fajn TV. Bezohladu na Ambilight.
Este co sa tyka podpory formatov, od casov toho tvojho LG sa to nikam neposunulo. Zalezi na vyrobcovi. Snad len ze u niektorych malo modelov pribudla podpora H.256.
Este co sa tyka podpory formatov, od casov toho tvojho LG sa to nikam neposunulo. Zalezi na vyrobcovi. Snad len ze u niektorych malo modelov pribudla podpora H.256.
Tak jej dam na vyber Samsung 6200, 6470 a ten Philips, nech sa rozhodne, ktory jej viac padne do oka
Ako je na tom obrazovo Philips oproti tym Samsungom?
Cenovo vychadzaju priblizne rovnako, ked vezmeme do uvahy, ze k tomu 6200 by sa zrejme brali aspon 2x okuliare.
Cenovo vychadzaju priblizne rovnako, ked vezmeme do uvahy, ze k tomu 6200 by sa zrejme brali aspon 2x okuliare.
-
Ryan Giggs
VIP
Obrazovo je to porovnateľna kategoria. Aj panel tam je všade od Samsungu. Samsung ma prepracovanejšie a svižnejšie smart prostredie a menu.
To cislo 70 na konci toho druheho modelu znaci len ze ma satelitny tuner, preto si si zrejme myslel ze ma dva tunery, co je koniec koncov pravda, ale nema dva rovnake.
Rozdiel v obraze medzi 1 a 2 podla mna nie je. Ak vyuzijes 3D okuliare, tak by som bral aj tu 6400. Panak ma zase podla mna prehladnejsie menu. Zalezi ci budes aj vyuzivat nejake dalsie smart funkcie, v tomto je asi samsung dalej. Tie zakladne ako pustat youtube z mobilu atd zvladaju vsetky rovnako. Ja mam sama 6470 ale vo vacsej uhlopriecke a spokojnost. Ale podla mna je dobry aj ten panak. Ja som vtedy vyberal podla ceny, inak by som bral aj panaka. Co sa tyka prehravania filmov, tak vseobecne samsung ma lepsiu podporu ale ci to je aj v tychto pripadoch ti naisto povedat neviem. Mne zatial tych par filmov pustil bez problemov, mam aj panaka ale este plazmu a tam som kedysi s nejakymi problem mal (ale to som len skusal, na nom pouzivam htpc), ale je to predsa len starsi tv, vt50 plazma cize asi 3-4 roky? Teraz by to uz mozno novy panak prehral.
Rozdiel v obraze medzi 1 a 2 podla mna nie je. Ak vyuzijes 3D okuliare, tak by som bral aj tu 6400. Panak ma zase podla mna prehladnejsie menu. Zalezi ci budes aj vyuzivat nejake dalsie smart funkcie, v tomto je asi samsung dalej. Tie zakladne ako pustat youtube z mobilu atd zvladaju vsetky rovnako. Ja mam sama 6470 ale vo vacsej uhlopriecke a spokojnost. Ale podla mna je dobry aj ten panak. Ja som vtedy vyberal podla ceny, inak by som bral aj panaka. Co sa tyka prehravania filmov, tak vseobecne samsung ma lepsiu podporu ale ci to je aj v tychto pripadoch ti naisto povedat neviem. Mne zatial tych par filmov pustil bez problemov, mam aj panaka ale este plazmu a tam som kedysi s nejakymi problem mal (ale to som len skusal, na nom pouzivam htpc), ale je to predsa len starsi tv, vt50 plazma cize asi 3-4 roky? Teraz by to uz mozno novy panak prehral.
Panak, aspon teda ten lacnejsi nedokaze zevraj nahravat na USB, co je pomerne velke minus. Nebude to sice vyuzivane pravidelne, ale sem-tam sa to urcite prida. Uz je viac-menej rozhodnuta pre ten 6470, tak snad budu spokojni 
Inak ja som nakoniec kupil ten AS640 a je uplne super, vyborna kupa. Dakujem za rady 
-
Ryan Giggs
VIP
Ono to prave pravda nie je. Ten sat tuner nie je dalsi kus, to je stale ten isty, len vie naviac dekodovat dvbs. Nie je to fyzicky dalsi kus HW.laforez napísal:To cislo 70 na konci toho druheho modelu znaci len ze ma satelitny tuner, preto si si zrejme myslel ze ma dva tunery, co je koniec koncov pravda,
Nahravat ten Panak nevie, otazka je ci to vobec vyuzije. Zalezi ako ma rieseny prijem. Ono to nahravanie totiz funguje len z internych tunerov. Pokial ma prijem rieseny cez nejaky stb (iptv, digi tv...) tak nenahra nic.