Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)
Re: Protest na Ukrajine
Svet je komplikovanejsi ako nezabijes/neukradnes.
matki, proste to co vidime su len dosledky a tie sa javia ako komplikovane.
Ano, ludia su proste nemoralni a zli. A to sa tak skoro nezmeni, takze zbytocne dufat v utopiu.
prezident v mojej reakcii bol Porky a premier bol F*co
z psychologickeho hladiska, ked nieco ukradnes/zabijes, prichadzas o kus svojej vnutornej slobody, branis sa zubami nechtami, vykrucas sa ako had, aby si zostal pre pocit okolia akoze "cisty", ci ti hrizie svedomie alebo nie, beriem ta ako psychicky naruseneho a ty by si nemal zastavat tak dolezite funkcie najma pri zastupovani vacsiny. nuz a co vravis, ze ludia su nemoralni a zli, je to cisto historicka zalezitost, ked sa vlastnosti cloveka a konanie prenasaju z pokolenia na pokolenie. ako tento zacarovany kruh prestrihnut ? no jedina zbran co teraz mame je skratka neustale zlepsovanie komunikacie medzi ludmi.
-
Solo_Kamen
King
Nie, jediná zbran na to je genetické inžinierstvo. Nie, nepojdem do podrobností, pretože by sa strhol ešte väčší shitstorm ako v téme o náboženstve.butthead napísal: no jedina zbran co teraz mame je skratka neustale zlepsovanie komunikacie medzi ludmi.
-
javatar
Hardcore addict
Dost OT ale:
Prirodzeny egoizmus ktory je v nas a sposobuje tuto "skazenost" je vecou evolucie. Je to skor nastroj ako dana vec, je na jednotlivcovi ako tento nastroj vyuzije (lebo napr. jeho sucastou je aj dobry pocit pri altruistickom spravani).
Nemyslim si, ze sa daju geneticky potlacit len negativne moznosti vyuzitia. Ale ak mas nejaky relevantny zdroj tak si zaloz/pohladaj temu a rad si o tom podiskutujem a naucim sa nieco nove.
Prirodzeny egoizmus ktory je v nas a sposobuje tuto "skazenost" je vecou evolucie. Je to skor nastroj ako dana vec, je na jednotlivcovi ako tento nastroj vyuzije (lebo napr. jeho sucastou je aj dobry pocit pri altruistickom spravani).
Nemyslim si, ze sa daju geneticky potlacit len negativne moznosti vyuzitia. Ale ak mas nejaky relevantny zdroj tak si zaloz/pohladaj temu a rad si o tom podiskutujem a naucim sa nieco nove.
-
Waagbistritz69
King
- Kontaktovať používateľa:
západná Ukrajina - časovo neobmedzený štrajk baníkov:
http://afed.cz/text/6000/zapadni-ukraji ... ka-horniku
Krym - solidaritu s politickým väzňom Alexandrom "Tundra" Kolčenkom:
http://avtonom.org/en/news/join-interna ... -kolchenko
http://afed.cz/text/6000/zapadni-ukraji ... ka-horniku
Krym - solidaritu s politickým väzňom Alexandrom "Tundra" Kolčenkom:
http://avtonom.org/en/news/join-interna ... -kolchenko
Kde mas dokaz, ze su tam ludia stastnejsi? Materializmus znamena stastie? Ludia si du za svojim americkym snom a slepo zistuju ze to nie je az taky sen. Celozivotne hypoteky ich asi robia stastnym, alebo kde beries tu istotu ze su tam ludia stastnejsi nez v rusku? Ved predsa keby na tom boli v Rusku ludia tak zle, tak sa nepostavi na namesti v Moskve vyse 300000 ludi proti pucu na Ukrajine. To KGB je je uz trapne, davno sa rozpadli povodni komunisti a tuto novu odnoz Putina by som nenazval KGB, socializmus v Rusku neexistuje.gogo956 napísal:Korag
zakladnou prednostou USA a Zapadu je demokracia na vyrazne vyssej urovni ako je tomu v Rusku. Zapad je vyspely preto, ze ludia su tam stastnejsi a produktivnejsi, zatial co z Ruska ludia skor utekaju,kazdy co nieco vynimocne vie odtial ide prec pretoze nevidi priestor na svoju realizaciu /a ma opravneny strach o svoj zivot/. Ludia nemozu byt spokojni v state ovladanom pohrobkami KGB.
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2015, 20:13)
Od roku 1970 USA rozšírili svoje vojenské akcie, najmä ničivé bombardovanie, na susedné štáty Kambodžu a Laos, ktoré nedobrovoľne poskytovali Vietkongu a severovietnamskej armáde (VĽA) nástupiská pre útoky na Južný Vietnam.jackb napísal:okrem toho Vietnam? ved tam vyhrali vojnu cerveni. US intervencia bola ako mrtvemu zlate zuby. co takto Juzna Korea. nema 90% Slovakov prave telefony, televizory ci auta vyrobene prave tam?
no, ale co takto teraz napisat ako su na tom postkomunisticke staty? ako sa v nich zije?
Nejde o to ci tu vojnu zavinily, ide o ich nechutnu intervenciu privtret sa vsade kde je mozny zisk, sami americania robili velke protesty v USA na okamzite zastavenie bojov. Cerveni? Ved hej ale vietnamski cerveni, ziadni Rusi, takz eco zas splietas? V jednu chvilu tam bolo nasackovanych 463 000 am. vojakov.
Co maju postkomunisticke staty spolocne s globalnym demokratizovanim krajin? Ved jeden pripad je ten, ze system a fungovanie demokratizacie tam funguje do dnes a druhy pripad je ten kedy sa toho ''okupanta'' zbavili a ziju ''nezavisle''. Vidis divne suvislosti.
@jackb: A kde pisem ze si myslim ze RT poskytne vzdy pravdu?? Ked uz mna napominas, aby som nepodsuval, nerob to ani ty.
A podla teba - ked si myslim, ze USA podporovali prevraty na Ukrajine tak vidim CIA aj za tym ked sa mi pokazi mlieko v chladnicke? Teda chlapce, na taku blbost sa mi ani neoplati reagovat.. A ked uz chces tie zdoje, par sekund hladania:
http://www.theguardian.com/world/2004/n ... kraine.usa
http://www.utsandiego.com/uniontrib/200 ... usaid.html
http://www.foxnews.com/story/2004/12/10 ... an-groups/
A cital som aj zaujimavejsie, jeden s nazvom "neviditelne ruky Ameriky", ale neviem ich najst, mozno su uz vymazane.. Trebalo sa zaujimat o to vtedy ked to bolo aktualne.
A podla teba - ked si myslim, ze USA podporovali prevraty na Ukrajine tak vidim CIA aj za tym ked sa mi pokazi mlieko v chladnicke? Teda chlapce, na taku blbost sa mi ani neoplati reagovat.. A ked uz chces tie zdoje, par sekund hladania:
http://www.theguardian.com/world/2004/n ... kraine.usa
http://www.utsandiego.com/uniontrib/200 ... usaid.html
http://www.foxnews.com/story/2004/12/10 ... an-groups/
A cital som aj zaujimavejsie, jeden s nazvom "neviditelne ruky Ameriky", ale neviem ich najst, mozno su uz vymazane.. Trebalo sa zaujimat o to vtedy ked to bolo aktualne.
Ved prave ze protesty. Myslis, ze po Vietname 2 v Afgane a fiasku v Iraku by skutocne teraz nasadili zivoty na Ukrajine? by hviezdicky ulieteli z vlajky jedna radost, tak by im to verejna mienka spocitala. Ved aj na Japonsko zhodili A bomby len preto, ze po Normandii, Ardenach a Iwodzime uz bola podpora verejnosti ku vojne tak naklonena, ze by to pre jej odpor museli vzdat pred branami Tokia.Korag napísal: Kde mas dokaz, ze su tam ludia stastnejsi? Materializmus znamena stastie? Ludia si du za svojim americkym snom a slepo zistuju ze to nie je az taky sen. Celozivotne hypoteky ich asi robia stastnym, alebo kde beries tu istotu ze su tam ludia stastnejsi nez v rusku? Ved predsa keby na tom boli v Rusku ludia tak zle, tak sa nepostavi na namesti v Moskve vyse 300000 ludi proti pucu na Ukrajine. To KGB je je uz trapne, davno sa rozpadli povodni komunisti a tuto novu odnoz Putina by som nenazval KGB, socializmus v Rusku neexistuje.
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2015, 20:13)
Od roku 1970 USA rozšírili svoje vojenské akcie, najmä ničivé bombardovanie, na susedné štáty Kambodžu a Laos, ktoré nedobrovoľne poskytovali Vietkongu a severovietnamskej armáde (VĽA) nástupiská pre útoky na Južný Vietnam.
Nejde o to ci tu vojnu zavinily, ide o ich nechutnu intervenciu privtret sa vsade kde je mozny zisk, sami americania robili velke protesty v USA na okamzite zastavenie bojov. Cerveni? Ved hej ale vietnamski cerveni, ziadni Rusi, takz eco zas splietas? V jednu chvilu tam bolo nasackovanych 463 000 am. vojakov.
Co maju postkomunisticke staty spolocne s globalnym demokratizovanim krajin? Ved jeden pripad je ten, ze system a fungovanie demokratizacie tam funguje do dnes a druhy pripad je ten kedy sa toho ''okupanta'' zbavili a ziju ''nezavisle''. Vidis divne suvislosti.
Vietkong nasli tie ruske zbrane len tak, zjavene v dzungli, aj komunizmus si vynasli, aj Mig 21 tam vyskocili zo zeme a chlapci z ryzovych poli do nich sadli a hned vedeli "how to"
Postkomunisticke staty skutocne nemaju nic. LEN je to pohlad na druhu stranu mince. Aby si videl, ako to vyzera v krajine kde prisla ruska noha. Ked uz tu pindas na US intervencie, mal by si aj na tie Ruske. ci ideme spokojne grúliť z blata blahom?
L.O.L. tak preco si na tu nehoraznu blbost reagoval?
o tych rukach by som si ale rad precital. Fantasy ja rad.
Korag
do USA rocne prichadzaju tisice legalnych imigrantov a dalsie tisice ilegalne prekracuju plot na hraniciach s Mexikom. Zatial co do Ruska nikto ist nechce a kto je sikovni odtial odchadza prec. A co tu splietas do toho hypoteky co to ma s temou spolocne? A v Rusku myslis ze hypoteky ludia nemaju? Inac mam stale neodbytnejsi pocit, ze bud mas problem s chapanim textu alebo si rusky agent, inac si Tvoje prispevky nedokazem vysvetlit. V linku odo mna pred troma stranami je jasne uvedene ze priemerna urokova miera na hypotekach v Moskve je 14percent p.a. a Washington DC 3,7percenta p.a.
A tie udaje pre Moskvu su aktualne uz asi niekde uplne inde, pretoze za tych par mesiacov isla ruska ekonomika vratane rubla rapidne dolu. Kazdemu kto vie do pet napocitat je jasne kto stoji za tymi desiatkami pro-ruskych webov ktore sa vyrojili za posledne roky a siria rusku ucelovu propagandu.
do USA rocne prichadzaju tisice legalnych imigrantov a dalsie tisice ilegalne prekracuju plot na hraniciach s Mexikom. Zatial co do Ruska nikto ist nechce a kto je sikovni odtial odchadza prec. A co tu splietas do toho hypoteky co to ma s temou spolocne? A v Rusku myslis ze hypoteky ludia nemaju? Inac mam stale neodbytnejsi pocit, ze bud mas problem s chapanim textu alebo si rusky agent, inac si Tvoje prispevky nedokazem vysvetlit. V linku odo mna pred troma stranami je jasne uvedene ze priemerna urokova miera na hypotekach v Moskve je 14percent p.a. a Washington DC 3,7percenta p.a.
A tie udaje pre Moskvu su aktualne uz asi niekde uplne inde, pretoze za tych par mesiacov isla ruska ekonomika vratane rubla rapidne dolu. Kazdemu kto vie do pet napocitat je jasne kto stoji za tymi desiatkami pro-ruskych webov ktore sa vyrojili za posledne roky a siria rusku ucelovu propagandu.
gogo
koraga nazyvas ruskym agentom ale z teba mam pocit ako keby ta platila americka ambasada. Preto na video neklikaj lebo ti bude zle..
koraga nazyvas ruskym agentom ale z teba mam pocit ako keby ta platila americka ambasada. Preto na video neklikaj lebo ti bude zle..
Stilo
rozdiel je v tom kto ma argumenty podlozene faktami a kto nie. A to video snad nemyslis ani vazne.
rozdiel je v tom kto ma argumenty podlozene faktami a kto nie. A to video snad nemyslis ani vazne.
aby bola vyrovanost informacii, ako reakcia na ruskeho okupanta. spomienky na jeho pritomnost na Balte a Ukrajine
cena za elektrarne, radia a auta vysokej kvalita a na Ukrajine za letecke motory a karabľe.
cena za elektrarne, radia a auta vysokej kvalita a na Ukrajine za letecke motory a karabľe.
@jackb: Nie, v skutocnosti som nereagoval tak ako som chcel, moju prvu reakciu ked som si to precital si radsej necham pre seba
Ze mas rad fantasy..? Dam ti tu dalsie "fantasy", je to citat z wikipedie k oranzovej revolucii:
"Die Aktivisten dieser Bewegungen wurden in den Taktiken gewaltlosen Widerstands ausgebildet - von einer Koalition professioneller westlicher Berater, Helfer und Pollster, die durch eine Reihe von westlichen Regierungen, Agenturen und Organisationen finanziert und unterstützt wurden, zum Beispiel von der Konrad Adenauer Stiftung und - laut der britischen Tageszeitung The Guardian - durch das US-Außenministerium (State Department) und USAID zusammen mit dem National Democratic Institute, dem International Republican Institute, der zum großen Teil von der amerikanischen Regierung finanzierten Organisation Freedom House und dem Milliardär George Soros mit seinem Open Society Institute. Die deutsche Wochenzeitung Die Zeit behauptete unter anderem, Juschtschenko und seine Kreise erhielten allein aus den USA mindestens 65 Millionen US-Dollar über verschiedene Kanäle. Ziel der USA sei es, auf diese Weise die NATO auszudehnen und die EU zu schwächen.[5][6][4]"
Takze 2 otazky:
1. Dal som ti tu uz viacero zdrojov k Oranzovej revolucii, ktore si ma pytal, su aj tieto zdroje zmanipulovane?? Alebo nebodaj pod vplyvom ruskej propagandy? Clanok, ktory ma pytas je uz zrejme vymazany, ono keby si mal stipku kritickeho myslenia tak sa o take veci zaujimas ked to bolo aktualne..
2. Ak je na tych zdrojoch nieco pravda, preco vtedy mohol zapad sposobit prevrat na UA ale v pripade Euromajdanu to mozme vylucit? Ved ludia a zvyky sa menia, vsak?? Poprosim normalnu odpoved s logickymi argumentmi a nie sebavedome zvasty, ono keby sa ta sebavedomost aspon mala na com zakladat, nepoviem..
http://www.washingtonsblog.com/2015/02/ ... raine.html
Tiez by som chcel aby si sa vyjadril k tomuto..
Ze mas rad fantasy..? Dam ti tu dalsie "fantasy", je to citat z wikipedie k oranzovej revolucii:
"Die Aktivisten dieser Bewegungen wurden in den Taktiken gewaltlosen Widerstands ausgebildet - von einer Koalition professioneller westlicher Berater, Helfer und Pollster, die durch eine Reihe von westlichen Regierungen, Agenturen und Organisationen finanziert und unterstützt wurden, zum Beispiel von der Konrad Adenauer Stiftung und - laut der britischen Tageszeitung The Guardian - durch das US-Außenministerium (State Department) und USAID zusammen mit dem National Democratic Institute, dem International Republican Institute, der zum großen Teil von der amerikanischen Regierung finanzierten Organisation Freedom House und dem Milliardär George Soros mit seinem Open Society Institute. Die deutsche Wochenzeitung Die Zeit behauptete unter anderem, Juschtschenko und seine Kreise erhielten allein aus den USA mindestens 65 Millionen US-Dollar über verschiedene Kanäle. Ziel der USA sei es, auf diese Weise die NATO auszudehnen und die EU zu schwächen.[5][6][4]"
Takze 2 otazky:
1. Dal som ti tu uz viacero zdrojov k Oranzovej revolucii, ktore si ma pytal, su aj tieto zdroje zmanipulovane?? Alebo nebodaj pod vplyvom ruskej propagandy? Clanok, ktory ma pytas je uz zrejme vymazany, ono keby si mal stipku kritickeho myslenia tak sa o take veci zaujimas ked to bolo aktualne..
2. Ak je na tych zdrojoch nieco pravda, preco vtedy mohol zapad sposobit prevrat na UA ale v pripade Euromajdanu to mozme vylucit? Ved ludia a zvyky sa menia, vsak?? Poprosim normalnu odpoved s logickymi argumentmi a nie sebavedome zvasty, ono keby sa ta sebavedomost aspon mala na com zakladat, nepoviem..
http://www.washingtonsblog.com/2015/02/ ... raine.html
Tiez by som chcel aby si sa vyjadril k tomuto..
V minulosti sa Rusi snazili oslabit a znicit susedne narody, hlavne tie ktore su relativne velke a pocetne /Ukrajinci,Poliaci/ aby mohli mat nadvladu nad vychodnou Europou. A dnes robia presne to iste, len sofistikovanejsimi a menej napadnymi metodami. Hladomor na Ukrajine vyvolany Stalinom je dobre znama vec, ale to nie je zdaleka vsetko. Pre mnohych historikov bola tak trochu zahada ako mohol byt Blitzkrieg zo zaciaku tak mimoradne uspesny a hlavne rychly.Pritom Stalin podla archivnych zaznamov vedel dopredu o plane Hitlera zautocit na ZSSR a mal uz vtedy k dispozicii armadu ktora bola schopna odolavat naporu. Rusom ale velmi vyhovovalo, ze nemecka armada urobila na Ukrajine spinavu robotu za nich-zrovnala dediny a mesta so zemou,taktika spalenej zeme,desattisice popravenych brutalnym sposobom-nabojmi sa setrilo. A dnes sa az toho tolko nezmenilo-Rusku vladnu tie iste nacionalisticke myslienky ako vladli v minulosti- podrobit si Europy a jej narody. Ti ktori poukazuju na to ze Usa sa dopustili tiez chýb vojenskych a inych to robia z umyslom vyvolat rozkol vo jednote NATO lebo to je jediny sposob ako by vedelo Rusko ziskat prevahu.
L.O.L., moja nemcina po rokoch nepouzivania nie je velmi dobra, ale asi rozumiem sprave, ze sa tam pise to iste ako v novinach, ktore si uz postol.
ad 1) nie. Guardian citam pravidelne. ak nie je cas na celu zahranicnu politiku, kazde rano mam v maily top headliney
a kedze su vsetky pisane v roku 2004, kedy sa este premyslalo nad tym co sa stane obsahom internetu a nebol to az taky velky masmed prostriedok ako dnes mali by byt pravdivejsie ako tie dnesne.
ad 2) USA zaplatili Oranzovu revoluciu. Kucma siel do dochodku a revolucny lud, najma na zapade UA si vyvolil Juscenka. vid oranzova mapka. Juscenko presiel do opozicie. Oranzova vlada vsak nedodrzala integracne sluby a po volbach 2010 sla do haja + jej tvare ako Timosenko, do basy.
V 2010, teda vyhral Kucmov pohrobok Janukovic. hlavne na rusofonnom vychode UA. modra mapka. cela investicia do revolucia sla do certa. no za 6 rokov bol cas opat otvorene hovorit o tom, ze to Moskva zabila aspon jedneho clena ukrajinskej rodiny a naboostovat nacionalizmus a antipatie ku RF aj bez pomoci USA. Janukovic ale odstavil opoziciu, zaviedol cenzuru, chcel zrovnopravnit rustinu a ukrajincinu... a pohar pretiekol, ked odmietol podpisat integraciu do EU, ale do Eurazije chcel skocit rovnymi nohami.
Takze nebolo potrebne platit nikoho, aby bol dovod na realizaciu a vitazstvo Maidanu.
rovnako si ale dovolim nesuhlasit s tym, ze revolucia v Belehrade bola platena USA. len niekolko mesiacov pred tym, tam este padali bomby, bolo zostrelenych niekolko strojov vratane superdrahej F117... dostatocna investicia.
Juhoslovania (lebo to bol uradny nazov uzemi Srbska, Ciernej Hory a Kosova) videli ze ich Slobo vedie uz vyse 10 rokov do zahuby. najskor mu po rukami padla Titova Federacia a aj napriek zverstvam nebol schopny vyhrat na Chorvatmi a Bosniakmi. na zapade uz z Jugosov robili zivych certov. Kosovo bola posledna kvapka, ktoru mu Zapad toleroval. Vysledok bola krajina okyptena, zbombardovana a ten, ktory za to moze nafalsuje dalsiu vyhru. pohyb ludu nepotrebuje viac.
ad video) ak by bola cela relacia, tak mozno. ale takto z par slov dedukovat sa neodvazim. prepac.
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2015, 18:09)
ad 1) nie. Guardian citam pravidelne. ak nie je cas na celu zahranicnu politiku, kazde rano mam v maily top headliney
a kedze su vsetky pisane v roku 2004, kedy sa este premyslalo nad tym co sa stane obsahom internetu a nebol to az taky velky masmed prostriedok ako dnes mali by byt pravdivejsie ako tie dnesne.
ad 2) USA zaplatili Oranzovu revoluciu. Kucma siel do dochodku a revolucny lud, najma na zapade UA si vyvolil Juscenka. vid oranzova mapka. Juscenko presiel do opozicie. Oranzova vlada vsak nedodrzala integracne sluby a po volbach 2010 sla do haja + jej tvare ako Timosenko, do basy.
V 2010, teda vyhral Kucmov pohrobok Janukovic. hlavne na rusofonnom vychode UA. modra mapka. cela investicia do revolucia sla do certa. no za 6 rokov bol cas opat otvorene hovorit o tom, ze to Moskva zabila aspon jedneho clena ukrajinskej rodiny a naboostovat nacionalizmus a antipatie ku RF aj bez pomoci USA. Janukovic ale odstavil opoziciu, zaviedol cenzuru, chcel zrovnopravnit rustinu a ukrajincinu... a pohar pretiekol, ked odmietol podpisat integraciu do EU, ale do Eurazije chcel skocit rovnymi nohami.
Takze nebolo potrebne platit nikoho, aby bol dovod na realizaciu a vitazstvo Maidanu.
rovnako si ale dovolim nesuhlasit s tym, ze revolucia v Belehrade bola platena USA. len niekolko mesiacov pred tym, tam este padali bomby, bolo zostrelenych niekolko strojov vratane superdrahej F117... dostatocna investicia.
Juhoslovania (lebo to bol uradny nazov uzemi Srbska, Ciernej Hory a Kosova) videli ze ich Slobo vedie uz vyse 10 rokov do zahuby. najskor mu po rukami padla Titova Federacia a aj napriek zverstvam nebol schopny vyhrat na Chorvatmi a Bosniakmi. na zapade uz z Jugosov robili zivych certov. Kosovo bola posledna kvapka, ktoru mu Zapad toleroval. Vysledok bola krajina okyptena, zbombardovana a ten, ktory za to moze nafalsuje dalsiu vyhru. pohyb ludu nepotrebuje viac.
ad video) ak by bola cela relacia, tak mozno. ale takto z par slov dedukovat sa neodvazim. prepac.
//autoeditácia príspevku (09 Mar 2015, 18:09)
vraj dobra diskusia, musim si to pozret ked budem cas
http://www.ta3.com/clanok/1057467/stedr ... krize.html
// este doplnim
http://www.mojevideo.sk/video/210d7/opi ... pres).html
http://www.ta3.com/clanok/1057467/stedr ... krize.html
// este doplnim
http://www.mojevideo.sk/video/210d7/opi ... pres).html