Sony vegas a .VOB nesedi zvuk z obrazom
-
martin0134
Medium Star
Sony vegas a .VOB nesedi zvuk z obrazom
Caute , nahral som vhs kazety pomocou dvd rekordera na dvd a nasledne kopiroval do pc . Potom som vlozil nahrate .VOB subory do vegasu pospajal , postrihal nejake casti a dal renderovat . Po renderingu som zistil ze zvuk nesedi z obrazom , tak som pozrel ako je to v timeline a tam tiez nesedi , original .VOB video je bez problemov tam zvuk sedi . To ze mi zvuk nesedi som zistil az po ukonceni uprav a renderingu dvoch roznych kaziet cize dva samostatne projekty . Kde moze byt problem ?
-
lekoklatik
VIP
Re: Sony vegas a .VOB nesedi zvuk z obrazom
Podrobnejšie porovnaj parametre tých dvoch súborov. Pravdepodobne tam máš iný napríklad bitrate. A to potrebuješ dať do rovnakej "roviny" ak chceš aby ti obraz sedel so zvukom.
pridam sa k teme, ja mam podobny problem ale trochu horsi, chcel som nahradit vo filme CZ dabing za SK problem je ze zvukova stopa nesedi a ak ju nastavim o par minut zase nesedi, neviete ako na to ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pretoze je to inak zostrihane co je bezna prax. Trebars mas HDTV rip z americkej tv stanice, chces k tomu neskor pridelit slovensky dabing. Aj ked odstranis reklamy, zistis, ze trebars americka verzia je o 15 sekund dlhsia od nasej. Ked si tie dve verzie porovnas, tak zistis, ze trebars v slovenskej verzii chyba cierna scena, treba prechod medzi dvomi scenami boli v original verzii 2 sekundy len cierna tma, nic ine. V slovenskej je to vystrihnute. A takto to zrazu spravi par sekund.
Riesenim je, dat si do zvukoveho programu obe stopy nad seba, zazoomovat a a natahovat to tak, aby to sedelo. Uvidis to na grafe (alebo ako to nazvat), pripadne si ich mozes prehrat. Idealne je vkladat tam prazdny zvuk, teda ticho. A takto synchronizujes cely film stylom, aby to sedelo, idealne po par desiatkach sekundach to prejst a povkladat ticho, teda za predpokladu, ze tam prave vtedy nie je daka hudba na pozadi. Teoreticky mozes skusit natiahnut celu zvukovu stopu o tych par sekund, ale ak tam fakt vystrihli nejaku ciernu scenu, pripadne uplne nejaku scenu, tak mas smolu, jedine to spravit vkladanim ticha. Veselu zabavu prajem.
Riesenim je, dat si do zvukoveho programu obe stopy nad seba, zazoomovat a a natahovat to tak, aby to sedelo. Uvidis to na grafe (alebo ako to nazvat), pripadne si ich mozes prehrat. Idealne je vkladat tam prazdny zvuk, teda ticho. A takto synchronizujes cely film stylom, aby to sedelo, idealne po par desiatkach sekundach to prejst a povkladat ticho, teda za predpokladu, ze tam prave vtedy nie je daka hudba na pozadi. Teoreticky mozes skusit natiahnut celu zvukovu stopu o tych par sekund, ale ak tam fakt vystrihli nejaku ciernu scenu, pripadne uplne nejaku scenu, tak mas smolu, jedine to spravit vkladanim ticha. Veselu zabavu prajem.
Do jednej vrstvy si vloz film s povodnym zvukom(cz) do dalsej novy zvuk(svk) a postupnim prechadzanim filmu si to poposuvas tak aby to sedelo... novy zvusk si rozdelis tlacidlom "S" aby sa ti to neposuvalo cele, ale iba od toho rozdeleneho, ziadne ticho tam nemusis vkladat. Potom pred exportovanim das na povodny zuk iba "MUTE".